субота, 19. јул 2014.

KAKO JE PONUDA NADMASILA POTRAZNJU

KAKO JE PONUDA NADMASILA POTRAZNJU?ILI KAKO POTRAZNJA NE VERUJE U PONUDU? Necemo o ekonomiji.Ovo je prica o devojkama i mladicima. Danas se sve vise upoznavanja obavlja preko Fejsbuka.I ne veruje se bas u sve "prezentacije" osobe sa kojom se komunicira.Nekad ipak dodje do susreta "oci u oci",najvise zato sto se pronadju neke zajednicke teme ,a i usamljenost u ovolikom gradu bas opterecuje.Posle srednje skole,a u nemogucnosti da se zaposle, mladi i nemaju neke prilike za upoznavanje jer se veze iz skole ipak zavrse ili oslabe.I tu mlad covek nema kud nego se  "zalepi "za komjuter i svako u svom stilu pokusava da nadje osobu koja mu odgovara. Zato je vrlo vazno imati dobar stil pisanja, i koliko toliko paziti na gramaticke greske. Mozes donekle da ulepsas sliku o sebi ali ako iole imas "ozbiljnije" namere povodom druzenja i stvarnog upoznavanja probaj da budes sto iskreniji.Takodje, stavljaj svoje slike onako kako i jeste realno, jer fizicki izgled kod pametnih ljudi nikako nije presudan u izboru prijatelja ili partnera.Naravno da nemama nista protiv dopisivanja na Fejsbuku jer zlo nije u Fejsbuku nego u necijem umu.
BUDUCNOST  ce nam doneti jos novina u komunikaciji. Uzmimo dve ekstra stvari: HOLOGRAM I TELEPORTACIJU. Tako da cemo imati jos bolji nacin izbora. Ja se nekim stvarima u buducnosti i radujem ,a ne da uvek kukam sta nas sve ceka.
PROSLOST.Moja secanja su srecom iz vremena kada je postojala sloboda izbora. Naravno jos vise u gradu gde sam zivela oduvek u Beogradu. Medjutim, jos i tada su u nekim zabacenijim i zaostalijim krajevima Srbije, Kosova, Makedonije i Crne Gore postojala ogranicenja iako je uveliko XX vek na izmaku.Na primer u Negotinskoj krajini i tada ( a bogami i sada), devojcice su udavane u 12-13 godina kao device. Monstrouzno. U Crnoj Gori obicaj da se prve bracne noci iznosi carsav (sa krvavim dokazom) i pokazuje svatovima, jos je na snazi. U Makedoniji se u nekim selima i danas devojka ne moze udati ako nije izatkala svoj cilim i naravno da je devica. A  sto se tice nacina upoznavanja moje generacije pa bilo je naravno uvek "uzivo", a i nekako smo svi pored posla (da svi smo radili), imali i po neki hobi tipa kurs  plesa,kurs stranih jezika,kurs pravljenja cupova (ne cilima na srecu), kurs za uredjenje cveca.....I nije uopste manjkalo prilika za upoznavanje.
ZAKON PONUDE I POTRAZNJE JAKO JE NARUSEN BAS KAO I U EKONOMIJI JER BAS ZAHVALJUJUCI TOJ TEHNOLOGIJI POSTALI SMO VRLO SKEPTICNI.PA UMESTO DA NAS VELIKA PONUDA OBRADUJE ,ZAPRAVO NAS UPLASI JER JE VRLO SARENOLIKA PA OTEZAVA IZBOR. A POTRAZNJA JE POTPUNO USTUKNULA JER VISE ZA NJOM I NEMA POTREBE.ZASTO TRAZITI KAD SE SVE NUDI. ETO PROPASTI JOS JEDNE ZAKONITOSTI!!!!

Нема коментара :

Постави коментар