KASNIM NEKOLIKO DANA! NISAM ISPRATILA SVETSKI DAN PICE O9. FEBRUARA! PA IPAK EVO PRICA O TOM 'CUDU'! POSLE PATISPANJA NARAVNO!
Svetski dan pice obeležava se 9. februara, u čast najpoznatijeg italijanskog specijaliteta. Italija je kandidovala napolitansku picu za Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa, a glasanje se očekuje ove godine.
Pica je vrsta jela koje potiče iz italijanske kuhinje (posebno iz napolitanske regije), a koja se sastoji od tankog, najčešće okruglog tijesta premazanog umakom od paradajza, na koje se zatim stavljaju razni dodaci, pre svega sir (izvorno mozzarella), a zatim se peče u hlebnoj peći. Pizza je vrlo popularno jelo u svetu, pre svega zbog jeftinih i lako dostupnih osnovnih sastojaka te jednostavnosti pravljenja.
Pica nije nastala u Italiji, kako većina ljudi vjerovatno misli. Ovu širom sveta popularnu i omiljenu „pitu“ izmislili su Grci ili Feničani u vreme kada su usavršili tajne mešanja brašna sa vodom. Prvobitna pica bila je u stvari hleb ili pogača koja se pekla ispod užarenog kamena a premazivali su je uljem sa dodatkom biljnih začina.
Kada je nastala pica, teško je precizirati. Verovatno još u kamenom dobu. Paradajz, koji je danas osnova za gotovo svaku vrstu pizze u to vreme još uvek nije bio otkriven. Tek u XVI veku paradajz stiže u Evropu iz Amerike i tada uz pomoć ovog povrća nastaje pica približna onakvom kakvom je i danas znamo. U XVIII veku ova pogača za paradajzom stiže u Italiju, tačnije u Napulj i počinje da se proizvodi i prodaje na ulicama i trgovima. Konačno pod nazivom „pizza“. To je bila veoma jednostavna pica koja je više ličila na hleb i vrlo brzo stekla popularnost kod siromašnog stanovništva Napulja jer je bila ukusna i jeftina.
I ko zna, možda bi sve na tome i ostalo da jednog dana 1889. godine, kraljica Margarita nije u toku svoje posete Napulja videla mnogo ljudi, pogotovo seljaka, kako jedu ovu veliku pogaču. Iz radoznalosti, iako to nikako nije bilo prikladno, kraljica je naredila da i njoj donesu jednu. Pošto joj se veoma dopala od svog glavnog kuvara Raffaelea zatražila je da joj i na dvoru pripremi picu.
U čast kraljice, Rafaelle je odlučio da napravi posebnu picu samo za nju. Bila je to pica sa paradajzom, Mozarella sirom i svežim bosiljkom (da predstavlja boje italijanske zastave: crvena, bela i zelena) i nazvao je Pizza Margarita. Od istog momenta ona je postala kraljičina omiljena hrana, što je picu učinilo još popularnijom u italijanskom narodu. To je početak tradicije.
Pica čije je ime "Paskalina"a koju su osmislili naučnici u Napulju, nazvana je "pica koja produžava život" i "antitumorska pic"Paskalina" je prepuna sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri za zdravlje.Na pici nema ni sira ni mesa, a preliv uključuje paradajz, masline, maslinovo ulje i rapine, vrstu brokolija, kao i beli luk i čili papriku, piše "Dejli mejl". Osnovu pice čini testo od pšeničnog brašna.
Pica će biti ponuđena na prodaji u napuljskom pica selu, odnosno tokom festivala pica u tom italijanskom gradu ove sedmice.Naučnici sa nacionalnog Instituta za proučavanje tumora u Milanu rekli su da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta sedmično. savremene pice, koja traje i dan danas ne samo u Napulju već širom sveta.
Tradicionalna Napuljska pica pravi se po strogo propisanim pravilima tako da picerije koje se pozivaju na ovu recepturu moraju da imaju posebnu licencu.
Tajna ovih pica je u testu koje se pravi od brašna, vode, soli i kvasca, ali se ono posebnom metodom vrti sa ruke na ruku i tako razvlači. Krajem 2017. godine, italijanska veština razvlačenja testa za picu – „pizzaiuolo“ našla se na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa. Ubrzo su širom zemlje počele nastajati razne varijacije ovog specijaliteta, pa se recimo u Bolonji počelo dodavati meso u preliv, Napolitanska pizza postala je poznata po dodatku izmrvljenog belog luka, itd.
Kasnije pica polako počinje da svojim neodoljivim izgledom i ukusom osvaja svet. U XX veku italijanski imigranti odnose picu i u Ameriku. Danas svaka zemlja, grad, pa i picerija ima svoju verziju pice u skladu sa tradicionalno prihvaćenim ukusima.
Nacionalni Dan pice počeo je da se proslavlja 1987. godine, ali se ne zna ko je idejni tvorac.Pica industrija u SAD zaradi mesečno oko 30 milijardi dolara. Picerije čine 17% ugostiteljskih objekata svuda u svetu.Žene će dva puta verovatnije naručiti vegeterijansku picu, za razliku od muškaraca. Prva picerija otvorena je u Napulju 1738. godine.Najveća pica, koja je ušla u Ginisevu knjigu rekorda, bila je dugačka 37 metara i teška oko 12193 kilograma. Napravljena je u Južnoj Africi. Na svetu, proda se preko 5 milijardi pica godišnje. Subota uveče je najpopularnije vreme za picu. Najbrži pica majstor napravio je 14 pica za 2 minuta i 35 sekundi. Oko 36% smatra da je pica idealan doručak.I za kraj, nauka je dokazala da konzumacija pice jednom nedeljno umanjuje rizik od raka jednjaka.
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Među 2,250 anketiranih, skoro svi - muškarci, žene, ljudi iz svih
delova Amerike - kažu da im je pica najdraža uteha. Jedini izuzetak su
stariji od 70 godina koji, neobjašnjivo, radije posežu za sladoledom
nego parčetom pice kada žele da zadovolje tu nesnosnu glad za ugljenim
hidratima i dostignu kalorično blaženstvo. Čokolada, stejk i mekenčiz -
zapečeni rezanci sa sirom - slede kraljicu picu. Glavni razlozi za grabljenje za ovom hranom su stres, pa "imala sam
loš dan" i osećaj "depresije". Ni to nije iznenađenje. Ali jeste da 38
odsto ispitanika takođe navodi "zaista dobar dan" kao jednako važan
razlog da zaroni zube u komad kapričoze ili pola kile sladoleda. Ili su
možda to i rođendani, raskidi, pa i mamurluk.
Iako je ovo do sada bio deo naucno fantasticnih filmova popularna picerija Zume Pizza napravila je robota koji je posebno dizajniran da napravi savršenu picu. On ima samo jedan zadatak, a to je da napravi najbolju moguću picu. Sva preparacija pred pečenje je njegovo zaduženje i ovaj robot sam razvija testo, secka sastojke i raspoređuje ih po pici. Takva spremljena pica se posle samo stavlja u rernu, gde posle nekoliko minuta pečenja bude spremna za jelo.
- Nisam ni znao da će ova pica steći toliku popularnost.
Živeo sam neko vreme i u Italiji, prave ih i Italijani, ali ih nisam
tamo probao. Tako smo čuli za njih i došli na ideju da ih i mi
napravimo, ali malo modifikujemo na naš način – kaže vlasnik picerije.
Univerzitet Gzavije iz Sinsinatija se udružio sa francuskom kompanijom Palin (Paline) kako bi postavili prvi automat za picu u Severnoj Americi.
Mašina će moći da odjednom raspolaže sa 70 pica, a klijenti
će biti u mogućnosti da, pomoću ekrana na dodir, izaberu željenu picu po
ceni od deset dolara.
Pica će se najpre zagrevati par minuta, stavljati u kartonsku kutiju i izbacivati kroz otvor.
Iz kompanije Palin poručuju da ovakvi automati postoje u Evropi već 14 godina, i da se uglavnom nalaze u manjim gradovima, na pumpama ili u picerijama.
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Na Havajima se pojavila pica sa ananasom što Italijani smatraju svetogrđem, kao i picu sa Nutelom.U
SAD postoje brojne varijacije pica. Izdvajaju se pice obložene slaninom
ili tako pice na čijoj se tankoj kori nalaze razne vrste takosa, a u
sredini je ukusan umak.
Pice u Čikago stilu karakteristične su po gustim koricama koje se formiraju razvlačenjem testa uz bok tepsije, a pica se puni raznim sastojcima i sosevima. Inspiracija za nju je italijanska pica Sfincione u prevodu sunđer tj. deblji hleb premazan sosem sa ostalim sastojcima.
Jedna picerija je došla na ideju da picu dostavljaju u „kutiji“ od pice tako da se može pojesti i ono u čemu je doneta porudžbina.
U Japanu na primer uz picu idu zanimljivi dodaci poput lignji ili Majo Jaga sosa (majonez, krompir i slanina).
I nije dugo trebalo da od hrane za siromašne, pica postane ne samo ukusan već u skup specijalitet zbog sastojaka koji se koriste za njenu pripremu.
“Pizza Royal 007”, ime je dobila po Džejmsu Bondu. Njeni sastojci su kavijar koji je bio potopljen u šampanjac, jastog koji je mariniran u 100 godina starom konjaku, losos i pršuta, a ona posuta listićima 24-karatnog jestivog zlata. Cena “svega” 4.200 dolara.
Moja verzija pice je svakako ona za siromasnije. Bukvalno sta se nadje u frizideru. Bolju verziju pravim kad kupim gotove kore i specijalne "djakonije" ( kackavalj, sunkice, pecurkice i ostalo).
I SVEJEDNO JE NA KRAJU KRAJEVA KAKO PRAVIMO PICU. I DA - VAZNO JE DA JE PRAVE LJUDI DOK IMAJU OSECANJA! KAKO GOD ISPALA DONECE NAM TRENUTKE UZIVANJA, POSEBNO AKO JE JEDEMO SA NEKIM KO NAM JE DRAG!
NARAVNO SRECNA SAM STO JE DAN PICE U FEBRUARU- MOM MESECU! I DA PICA I PIVO IDU TOLIKO DOBRO DA IH NE TREBA RAZDVAJATI!
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Svetski dan pice obeležava se 9. februara, u čast najpoznatijeg italijanskog specijaliteta. Italija je kandidovala napolitansku picu za Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa, a glasanje se očekuje ove godine.
Pica je vrsta jela koje potiče iz italijanske kuhinje (posebno iz napolitanske regije), a koja se sastoji od tankog, najčešće okruglog tijesta premazanog umakom od paradajza, na koje se zatim stavljaju razni dodaci, pre svega sir (izvorno mozzarella), a zatim se peče u hlebnoj peći. Pizza je vrlo popularno jelo u svetu, pre svega zbog jeftinih i lako dostupnih osnovnih sastojaka te jednostavnosti pravljenja.
Pica nije nastala u Italiji, kako većina ljudi vjerovatno misli. Ovu širom sveta popularnu i omiljenu „pitu“ izmislili su Grci ili Feničani u vreme kada su usavršili tajne mešanja brašna sa vodom. Prvobitna pica bila je u stvari hleb ili pogača koja se pekla ispod užarenog kamena a premazivali su je uljem sa dodatkom biljnih začina.
Kada je nastala pica, teško je precizirati. Verovatno još u kamenom dobu. Paradajz, koji je danas osnova za gotovo svaku vrstu pizze u to vreme još uvek nije bio otkriven. Tek u XVI veku paradajz stiže u Evropu iz Amerike i tada uz pomoć ovog povrća nastaje pica približna onakvom kakvom je i danas znamo. U XVIII veku ova pogača za paradajzom stiže u Italiju, tačnije u Napulj i počinje da se proizvodi i prodaje na ulicama i trgovima. Konačno pod nazivom „pizza“. To je bila veoma jednostavna pica koja je više ličila na hleb i vrlo brzo stekla popularnost kod siromašnog stanovništva Napulja jer je bila ukusna i jeftina.
I ko zna, možda bi sve na tome i ostalo da jednog dana 1889. godine, kraljica Margarita nije u toku svoje posete Napulja videla mnogo ljudi, pogotovo seljaka, kako jedu ovu veliku pogaču. Iz radoznalosti, iako to nikako nije bilo prikladno, kraljica je naredila da i njoj donesu jednu. Pošto joj se veoma dopala od svog glavnog kuvara Raffaelea zatražila je da joj i na dvoru pripremi picu.
U čast kraljice, Rafaelle je odlučio da napravi posebnu picu samo za nju. Bila je to pica sa paradajzom, Mozarella sirom i svežim bosiljkom (da predstavlja boje italijanske zastave: crvena, bela i zelena) i nazvao je Pizza Margarita. Od istog momenta ona je postala kraljičina omiljena hrana, što je picu učinilo još popularnijom u italijanskom narodu. To je početak tradicije.
Pica čije je ime "Paskalina"a koju su osmislili naučnici u Napulju, nazvana je "pica koja produžava život" i "antitumorska pic"Paskalina" je prepuna sastojaka koji su karakteristični za Sredozemlje i koji su poznati kao dobri za zdravlje.Na pici nema ni sira ni mesa, a preliv uključuje paradajz, masline, maslinovo ulje i rapine, vrstu brokolija, kao i beli luk i čili papriku, piše "Dejli mejl". Osnovu pice čini testo od pšeničnog brašna.
Pica će biti ponuđena na prodaji u napuljskom pica selu, odnosno tokom festivala pica u tom italijanskom gradu ove sedmice.Naučnici sa nacionalnog Instituta za proučavanje tumora u Milanu rekli su da je pica dovoljno zdrava da može da se jede dva puta sedmično. savremene pice, koja traje i dan danas ne samo u Napulju već širom sveta.
Tradicionalna Napuljska pica pravi se po strogo propisanim pravilima tako da picerije koje se pozivaju na ovu recepturu moraju da imaju posebnu licencu.
Tajna ovih pica je u testu koje se pravi od brašna, vode, soli i kvasca, ali se ono posebnom metodom vrti sa ruke na ruku i tako razvlači. Krajem 2017. godine, italijanska veština razvlačenja testa za picu – „pizzaiuolo“ našla se na Uneskovoj listi nematerijalnog kulturnog nasleđa. Ubrzo su širom zemlje počele nastajati razne varijacije ovog specijaliteta, pa se recimo u Bolonji počelo dodavati meso u preliv, Napolitanska pizza postala je poznata po dodatku izmrvljenog belog luka, itd.
Kasnije pica polako počinje da svojim neodoljivim izgledom i ukusom osvaja svet. U XX veku italijanski imigranti odnose picu i u Ameriku. Danas svaka zemlja, grad, pa i picerija ima svoju verziju pice u skladu sa tradicionalno prihvaćenim ukusima.
Nacionalni Dan pice počeo je da se proslavlja 1987. godine, ali se ne zna ko je idejni tvorac.Pica industrija u SAD zaradi mesečno oko 30 milijardi dolara. Picerije čine 17% ugostiteljskih objekata svuda u svetu.Žene će dva puta verovatnije naručiti vegeterijansku picu, za razliku od muškaraca. Prva picerija otvorena je u Napulju 1738. godine.Najveća pica, koja je ušla u Ginisevu knjigu rekorda, bila je dugačka 37 metara i teška oko 12193 kilograma. Napravljena je u Južnoj Africi. Na svetu, proda se preko 5 milijardi pica godišnje. Subota uveče je najpopularnije vreme za picu. Najbrži pica majstor napravio je 14 pica za 2 minuta i 35 sekundi. Oko 36% smatra da je pica idealan doručak.I za kraj, nauka je dokazala da konzumacija pice jednom nedeljno umanjuje rizik od raka jednjaka.
Robot pica- konobari
Lanac ishrane “Zume Pizza” iz Klifornije zapošljava i ljude i robote. Dok ljudi zapravo prave hranu i osmišljavaju recepte, roboti su konobari, ali i pomoćni radnici u kuhinji.Plutajuća pica
Pizza Pi picerija je posebna po tome što se nalazi na brodu dužine 11 metara. Ovaj brod plovi kroz Američka devičanska ostrva i nudi svoje specijalne pice.Kutija za picu od- pice!
U jednoj piceriji u Bruklinu, pice se pakuju u kutije napravljene od pice. Tako, prema vlasniku, oniPročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Robot pica- konobari
Lanac ishrane “Zume Pizza” iz Klifornije zapošljava i ljude i robote. Dok ljudi zapravo prave hranu i osmišljavaju recepte, roboti su konobari, ali i pomoćni radnici u kuhinji.Plutajuća pica
Pizza Pi picerija je posebna po tome što se nalazi na brodu dužine 11 metara. Ovaj brod plovi kroz Američka devičanska ostrva i nudi svoje specijalne pice.Kutija za picu od- pice!
U jednoj piceriji u Bruklinu, pice se pakuju u kutije napravljene od pice. Tako, prema vlasniku, oni čuvaju životnu sredinu, ne troše resurse kartona, a po ovome su postali prepoznatljivi i van BruklinaPročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Iako je ovo do sada bio deo naucno fantasticnih filmova popularna picerija Zume Pizza napravila je robota koji je posebno dizajniran da napravi savršenu picu. On ima samo jedan zadatak, a to je da napravi najbolju moguću picu. Sva preparacija pred pečenje je njegovo zaduženje i ovaj robot sam razvija testo, secka sastojke i raspoređuje ih po pici. Takva spremljena pica se posle samo stavlja u rernu, gde posle nekoliko minuta pečenja bude spremna za jelo.
Naučnici tvrde da će ovakvi roboti biti
sasvim normalni za 30 godina i da će sve velike picerije imati po jednog
robota koji će praviti savršene pice.
Međutim, pica majstori imaju drugačlije
mišljenje. Ne samo što će oni onda ostati bez posla, već kažu da robot
nikada ne može da posveti i da iskaže ljubav u pravljenju jela. On u
tome ne uživa, već je samo programiran, dok je čovek nešto sasvim drugo.
Upravo ljubav prema nekom jelu čini da to jelo bude savršeno.
Dok ne probamo "robotsku" picu, nećemo
moći da kažemo da li je ona bolje od normalne, ali nadamo se da ćemo
imati priliku da je okusimo u što kraćem roku.
Kompanija "Domino`s pica Enterprajsis" je izvela danas demonstraciju
dostave pice bespilotnom letelicom u novozelandskom gradu Oklandu, nakon
čega je saopštila da planira da postane prva firma u svetu koja će
uvesti uslugu dostave porudžbina dronom u redovnu ponudu do kraja ove
godine, izveštava agencija Rojters.Dron je razvijen u saradnji sa američkom firmom Flirti i dizajniran je
tako da kupcima spusti picu posebnom sajlom. Moći će da leti brzinom od
30 kilometara na sat na visini od oko 60 metara.
Eurokrem se već uvukao u recept za burek, a sada je put našao i do pice,
ali i do simpatija sve većeg broja Beograđana, kako tvrde ugostitelji.
Pice sa nutelom i bananom, kao i jabukom i cimetom, spremaju se već
nekoliko godina i u pećnićama picerija našeg grada. Kako kažu vlasnici,
prodaja ide solidno, a kupci su i dan danas iznenađeni ovom poslasticom u
jednoj piceriji na Vidikovcu.Univerzitet Gzavije iz Sinsinatija se udružio sa francuskom kompanijom Palin (Paline) kako bi postavili prvi automat za picu u Severnoj Americi.
Pica će se najpre zagrevati par minuta, stavljati u kartonsku kutiju i izbacivati kroz otvor.
Iz kompanije Palin poručuju da ovakvi automati postoje u Evropi već 14 godina, i da se uglavnom nalaze u manjim gradovima, na pumpama ili u picerijama.
Podsvesni meni
Za one koji imaju poteškoća da izaberu vrstu pice, poznata picerija iz Velike Britanije Pizza Hut našla je rešenje. Naime, uz pomoć softvera koji analizira kretanje očiju dok osoba gleda prelive, program utvrđuje koju vrstu pice bi mušterije najviše želele. Bilo je potrebno šest meseci da se ovaj softver usavrši, a dosad, bio je uspešan u 95% slučajeva.Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Robot pica- konobari
Lanac ishrane “Zume Pizza” iz Klifornije zapošljava i ljude i robote. Dok ljudi zapravo prave hranu i osmišljavaju recepte, roboti su konobari, ali i pomoćni radnici u kuhinji.Plutajuća pica
Pizza Pi picerija je posebna po tome što se nalazi na brodu dužine 11 metara. Ovaj brod plovi kroz Američka devičanska ostrva i nudi svoje specijalne pice.Kutija za picu od- pice!
U jednoj piceriji u Bruklinu, pice se pakuju u kutije napravljene od pice. Tako, prema vlasniku, oni čuvaju životnu sredinu, ne troše resurse kartona, a po ovome su postali prepoznatljivi i van BruklinaPročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Pice u Čikago stilu karakteristične su po gustim koricama koje se formiraju razvlačenjem testa uz bok tepsije, a pica se puni raznim sastojcima i sosevima. Inspiracija za nju je italijanska pica Sfincione u prevodu sunđer tj. deblji hleb premazan sosem sa ostalim sastojcima.
Jedna picerija je došla na ideju da picu dostavljaju u „kutiji“ od pice tako da se može pojesti i ono u čemu je doneta porudžbina.
U Japanu na primer uz picu idu zanimljivi dodaci poput lignji ili Majo Jaga sosa (majonez, krompir i slanina).
I nije dugo trebalo da od hrane za siromašne, pica postane ne samo ukusan već u skup specijalitet zbog sastojaka koji se koriste za njenu pripremu.
“Pizza Royal 007”, ime je dobila po Džejmsu Bondu. Njeni sastojci su kavijar koji je bio potopljen u šampanjac, jastog koji je mariniran u 100 godina starom konjaku, losos i pršuta, a ona posuta listićima 24-karatnog jestivog zlata. Cena “svega” 4.200 dolara.
Moja verzija pice je svakako ona za siromasnije. Bukvalno sta se nadje u frizideru. Bolju verziju pravim kad kupim gotove kore i specijalne "djakonije" ( kackavalj, sunkice, pecurkice i ostalo).
I SVEJEDNO JE NA KRAJU KRAJEVA KAKO PRAVIMO PICU. I DA - VAZNO JE DA JE PRAVE LJUDI DOK IMAJU OSECANJA! KAKO GOD ISPALA DONECE NAM TRENUTKE UZIVANJA, POSEBNO AKO JE JEDEMO SA NEKIM KO NAM JE DRAG!
NARAVNO SRECNA SAM STO JE DAN PICE U FEBRUARU- MOM MESECU! I DA PICA I PIVO IDU TOLIKO DOBRO DA IH NE TREBA RAZDVAJATI!
Robot pica- konobari
Lanac ishrane “Zume Pizza” iz Klifornije zapošljava i ljude i robote. Dok ljudi zapravo prave hranu i osmišljavaju recepte, roboti su konobari, ali i pomoćni radnici u kuhinji.Plutajuća pica
Pizza Pi picerija je posebna po tome što se nalazi na brodu dužine 11 metara. Ovaj brod plovi kroz Američka devičanska ostrva i nudi svoje specijalne pice.Kutija z
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Robot pica- konobari
Lanac ishrane “Zume Pizza” iz Klifornije zapošljava i ljude i robote. Dok ljudi zapravo prave hranu i osmišljavaju recepte, roboti su konobari, ali i pomoćni radnici u kuhinji.Plutajuća pica
Pizza Pi picerija je posebna po tome što se nalazi na brodu dužine 11 metara. Ovaj brod plovi kroz Američka devičanska ostrva i nudi svoje specijalne pice.Kutija z
Pročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Robot pica- konobari
Lanac ishrane “Zume Pizza” iz Klifornije zapošljava i ljude i robote. Dok ljudi zapravo prave hranu i osmišljavaju recepte, roboti su konobari, ali i pomoćni radnici u kuhinji.Plutajuća pica
Pizza Pi picerija je posebna po tome što se nalazi na brodu dužine 11 metara. Ovaj brod plovi kroz Američka devičanska ostrva i nudi svoje specijalne pice.Kutija za picu od- pice!
U jednoj piceriji u Bruklinu, pice se pakuju u kutije napravljene od pice. Tako, prema vlasniku, oni čuvaju životnu sredinu, ne troše resurse kartona, a po ovome su postali prepoznatljivi i van BruklinaPročitajte više: http://edukacija.rs/zanimljivosti/10-zanimljivosti-o-pici
Нема коментара :
Постави коментар