понедељак, 28. мај 2018.

IMURAN

IMURAN, SALOFAK, BUDOSAN SU LEKOVI ZA KRONOVU BOLEST. PROIZVODI IH BAJER AG ( NEMACKA - ASPIRIN) KOJI SILNO ZELI DA KUPI MONSANTO - PROIZVODNJA GMO PROIZVODA! INACE BAJER JE NACISTICKO CEDO!
Nemački farmaceutski gigant "Bajer" po svaku cenu želi da kupi "Monsanto". Iako je najveći proizvođač GMO semena odbio vrtoglavu ponudu iz Nemačke nezadovoljan sumom od 62 milijarde dolara,Nemci ne odustaju .Nemačkog giganta mnogi vide samo kao farmaceutsku kompaniju, ali "Bajer" je veliki igrač i na tržištu pesticida i herbicida. Na globalnom nivou, "Bajer" je trenutno treća kompanija u tom sektoru, ali i dalje daleko iza ozloglašenog "Monsanta" koji, uprkos gubicima od čak 37 odsto u polsednjem tromesečju, i dalje dominira tim tržištem.
"Bayer Crop Science", deo nemačkog koncerna koji se bavi poljoprivredom, bio je na meti "Monsanta". Do spajanja tada nije došlo, a ako to sada bude slučaj, rodiće se najveći svetski proizvođač semena, pesticida i genetski modifikovanih useva, koji bi sa udelom od oko 30 odsto na svetkom tržištu praktično kontrolisao proizvodnju hrane.
Upravo to je i motiv "Bajera" da se po svaku cenu dokopa "Monsanta". Kupovinom "Monsanta", koji u svojoj ponudi ima više od 2.000 vrsta semena za kulture kao što su kukuruz, soja, pšenica, pa čak i pamuk, "Bajer", koji već ima dominantnu ulogu na tržištu Evrope i Azije, dobio bi priliku da značajnije izađe na američko tržište.
Spajanje s "Monsantom" je izvanredna prilika za stvaranje globalnog lidera u poljoprivrednoj industriji. "Monsanto" je savršen izbor za naš agrobiznis - ocenili su iz nemačke kompanije.
U Evropi i Aziji GMO usevi i dalje su uglavnom zabranjeni, a SAD su i dalje najveća oaza genetski modifikovanih semena."Bajer" je čedo nacista. Tokom Drugog svetskog rata, današnji farmaceutski gigant bio je deo ogromnog konglomerata pod imenom "IG Farben", četrdesetih godina prošlog veka četvrte najveće fabrike na svetu. Poput mnogih velikih tadašnjih nemačkih kompanija i u "Bajeru" je prinudno radio veliki broj logoraša. Ipak, najveća mrlja u prošlosti kompanije je proizvodnja gasa Ciklon B kojim su nacisti ubijali Jevreje u logoru Aušvic. "Bajer" je na tržište davne 1896. godine plasirao i heroin kao lek za kašalj, a današnju slavu duguje "aspirinu".
 Ni "Monsanto" nema čistu biografiju.  Zapravo, proizvodnja otrovnog gasa zajednička je za oba giganta. Kao i "Bajern" četrdesetih, i "Monsanto" je sedamdesetih godina proizvodio "Agent Orange", koji se za vreme vijetnamskog rata koristio kao defolijant i bojni otrov. Kompanija je osnovana 1901. godine kao distributer bezalkoholnih pića. Genetskim inženjeringom biljaka i životinja "Monsanto" se bavi od 1982. godine.
Iako je s godinama izrasla u jednu od najvećih agro kompanija na svetu, Evropa je za "Monsanto" i dalje gotovo neosvojiva tvrđava. Uprkos jakom GMO lobiju, kompanija, čiji je potpredsednik jednom prilikom izjavio da "ne garantuje sigurnost svoje hrane jer je njihov cilj prodaja, a zadatak ministarstva je da kontroliše sigurnost", 2013. godine priznala je da gubi bitku za EU tržište. Većina zemalja donela je odluku da ne dozvoli uzgoj GM useva na svojim njivama.Goveđi hormon rasta (rBST) - sintetički hormon koji se injekcijom daje kravama radi povećanja proizvodnje mleka. U Evropi je zabranjen.Raundap -  sintetički herbicid glifosat za koji ekološke grupe tvrde da izaziva rak i disfunkciju endokrinog sistema.Terminator - ovom tehnologijom, koja se ne koristi u komercijalne svrhe, uzgajaju se biljke čije je seme sterilno, tako da nakon sadnje ne cvetaju niti daju plod. Time se sprečava širenje semena po okolini, a kupci koji sade ovu vrstu semena za svaku novu setvu moraju ponovo da kupe seme. A to sto se lekovi testiraju u slabije razvijenim zemljama verovatno je plan depopulacije ili mozda cak i "eugenike". Od Nemaca se svasta moze ocekivati. Ali, isto se i od nasih strucnjaka moze ocekivati da nas teraju da deci dajemo neispitane lekove.
Za GMO jos ne izlazi "na videlo" koliko je stetan za ljude i zivotinje ali za biljke se zna.Tu gde se jednom posadi GMO seme vise ne moze nista da nikne!!!
Kako me glava uvek zaboli oko teme farmaceutskih proizvoda i GMO proizvoda idem da popijem jedan Bajer aspirin!
DA LI ZAISTA MISLITE DA POSTOJI NACIN DA DOKTORU KAZETE DA NECETE DA DAJETE DETETU LEKOVE KOJE VAM JE PREPISAO? NISAM STRUCNJAK , DALEKO OD TOGA, ALI IMAM UZASAN STRAH OD NEISPITANIH LEKOVA. I OD OSTALIH! UOPSTE I OD LEKOVA. NE SHVATAM ZAISTA ZASTO IMAMO  TOLIKU POTREBU DA PIJEMO LEKOVE. SVI ! I DECA I ODRASLI I STARI...
 

Нема коментара :

Постави коментар