четвртак, 10. мај 2018.

SAMO VI JEDITE SVINJETINU

SAMO VI JEDITE SVINJETINU! MI JESMO BESMRTNI ALI TO JOS NE ZNAMO! DOK SVI TO NE SHVATIMO BORIMO SE DA NA RAZNE NACINE UCINIMO NASE TELO VECNIM. KULT TELA NIKAD NIJE BIO VECI I JACI IZATO NAUCNICI UBRZANO RADE  SVE STO MOGU DA BUDEMO MLADI I BESMRTNI. O DUSI NECU VISE DA PRICAM- ZNATE TO? MI SMO DUSA ONAJ 21 GRAM. SVE OSTALO.....UZGRED SVINJA NAM JE BLISKIJI RODJAK NEGO MAJMUN!
Vec sam pisala da su svinje fabrike organa za nas- ljudsku vrstu (vidi moj blog).
Mozgovi više od stotinu svinja uspeli su da prežive do 36 sati posle dekapitovanja glave, saopštili su istraživači sa Univerziteta Jejl.Novi eksperiment mogao bi da otvori put transplantaciji mozga i omogući ljudima u budućnosti da postanu besmrtni povezivanjem njihovih mozgova sa veštačkim sistemima koji bi ih održavali u životu posle propadanja tela.Doktor Nenad Šestan predstavio je novu metodu na naučnom skupu na Nacionalnom institutu za zdravlje u Betesdi u Merilendu.Naučnici su uspešno uspeli da ostrane glave između 100 i 200 svinja i ožive njihove mozgove posle odvanja glave od tela.Organi su bili povezani sa sistemom zvanim "BrainEX", koji je ključne delove mozga snabdevao krvlju bogatom kiseonikom. Sistem je sadržao i hemikalije koje sprečavaju stvaranje otoka.Doktor Šestan je naveo da je tokom eksperimenta otkriveno da su milijarde moždanih ćelija bile žive i zdrave, i da postoji mogućnost da se mozgovi beskonačno dugo održavaju u tom stanju.Sledeći korak, ističe, bio bi povraćanje svesti. Neurolog navodi da tim za sada još nije pokušavao to da izvede jer je reč o "vrlo nepoznatom terenu".
Ovaj eksperiment je veoma značajan jer postoje velike sličnosti između načina funkcionisanja svinjskog i ljudskog mozga, kažu naučnici. Takodje prilikom transplatacije dobijamo svinjski zeludac, srce,jetru.... A to sto mi mislimo da je svinja glupa jer nam dozvoljava da je zakoljemo i pojedemo je potpuno bezveze. One su vrlo pametne kao i mnoge zivotinje, ali za sada ne mogu to i da dokazu!!!!
Ako vam je pak ovo uzasno ponizavajuce da vam  obrok koji ste jeli za Prvi maj obezbedi vecnost evo jos nekih istrazivanja.
Najnovije istraživanje, međutim, ukazuje na to da bi mogle da postoje crne rupe koje bi mogle da nam donesu određeni oblik večnosti.One bi obrisale, tačnije uništile čitav prethodni život osoba koje bi u njih upale,i zarobile ih u paralelnom univerzumu sa beskonačnim brojem mogućih budućnosti.
To je zato što univerzum "sa druge strane" ne bi bio uređen pravilima uzroka i posledice koja važe u našem sistemu.
U stvarnom svetu, naša prošlost određuje našu budućnost i ovaj determinizam vlada zakonima fizike. To znači da fizički zakoni u našem univerzumu dozvoljavaju postojanje samo jedne izvodljive budućnosti.
Primera radi, kada bi naučnici znali kako je tačno nastao svemir, mogli bi teorijski da izračunaju šta će sve da se dogodi do smrti svemira i kraja vremena.
Kada bi se svemirski putnik "stropoštao" u ovu vrstu relativno benignih crnih rupa, postoji mogućnost da bi preživeo. A ako bi uspeo da izbegne singularnost crne rupe, našao bi se u različitoj vrsti univerzuma, sa druge strane crne rupe.
Nije poznato šta bi se dalje dešavalo, s obzirom na to da više ne bi bilo uzročno-posledičnog sistema.
Ishod bi najverovatnije bio takav da bi prošlost, sadašnjost i budućnost postojali istovremeno.
Hinc je inače proučavao nerotirajuće crne rupe koje u okviru horizonta događaja imaju Košijev horizont, mesto na kojem prošlost prestaje da determiniše budućnost.
Današnji fizičari smatraju da nijedna osoba ne bi mogla da prođe Košijev horizont iz jednostavnog razloga što to ne bi preživela. Za vreme kretanja ka ovoj tački, vreme bi počelo da usporava, a putnik bi se na jednom mestu našao sa česticama svetlosti, izuzetno snažnim gravitacionim talasima i svim ostalim što bi crna rupa privlačila u tom trenutu.
Ipak, doktor Hinc tvrdi da su Rajsner-Nordstrom-de Siter crne rupe izuzetak.Naravno da nijedan fizičar neće da ode tamo da to proveri. Reč je o matematičkom pitanju. Ipak, ovaj problem ima i fizičke, pa gotovo i filozofske implikacije, zbog čega me je privukao", objasnio je Hinc.Ima nekih tačnih rešenja Ajnštajnovih jednačina koja su izuzetno glatka, bez anomalija, bez plimskih sila koje se kreću u beskonačnost, gde se sve savršeno dobro odvija prema Košijevom horizontu. Posle toga, sve prestaje da bude jasno", dodao je on.
"Većina ljudi srednje klase biće u mogućnosti da priušti sebi besmrtnost do 2060. godina", kaže dr Pirson.
Ovaj stručnjak smatra da će nam mogućnost da živimo zauvek doneti napredak u genetičkom inženjeringu i kompjuterskim simulacijama.
On smatra da će u budućnosti biti moguće "obnoviti" pojedine delove tela, kao i da će postojati mogućnost da se svest prebaci u virtuelni svet poput Matriksa.
"Mnogo pre nego što nam se pruži mogućnost da svoje telo popravimo ili podmladimo kad god to poželimo, moći ćemo da povežemo svoje misli sa mašinama tako dobro, da ćemo zapravo imati osećaj kao da živimo u oblaku", smatra dr Pirson.
Futurolog naglašava da je podmlađivanje tela sjajna opcija jer "niko ne želi da živi večno u 95. godini, ali ako ima mogućnost da podmladi svoje telo i da opet ima 30, možda će to želeti".
Štaviše, Pirson smatra da u budućnosti nećemo imati ni međusobnu interakciju kakvu danas poznajemo – a u nekim slučajevima je nećemo imati uopšte.
Umesto toga, iznajmljivaćemo android partnere koji će nam u svemu pomagati. Slično kao u filmu "Avatar", moći ćemo da "smestimo" svoju svest u android telo.
"Ako želite da provedete veče u Australiji, da odete u Operu, moći ćete da upotrebite android", smatra on.
Dr Pirson ide i korak dalje i tvrdi da će za tridesetak godina roboti biti toliko razvijeni i "ljudski", da nam neće biti potrebni ni partneri.
I, iako zvuči kao da će to sebi moći da priušte samo bogati, futurolog smatra da će do 2060. ili 2070. i porodice koje imaju srednju zaradu moći kupe sebi besmrtnost i sve ostalo što tehnološki napredak donosi.
Eto i to sam pisala. Mi jesmo vec u vremenu koje nije definisano jasno - proslost, sadasnjost, buducnost, vec odavno producavamo ljudski vek zamenom organa. Dakle, idemo  i korak dalje.Putnici kroz vreme i vanzemaljci  sipaju nam informacije na "kasicicu" da bolje svarimo. I uspeva nam, zar ne? Mada ce uzasan smor biti ziveti vecno. Ili vec to jeste jer paralelni svetovi postoje od pocetka vremena.
KAKO GOD! BIRAJUCI NACIN KAKO DA POSTANEMO BESMRTNI ( IAKO VEC JESMO) NAPRAVILI SMO ZAISTA OGROMAN NAPREDAK  U SVIM OBLASTIMA.ZATO SE SPREMITE DA PRIHVATITE SVOJU BESMRTNOST NA OVAJ ILI ONAJ NACIN!!!!
 

Нема коментара :

Постави коментар