субота, 8. јул 2017.

RESENJA ZA ZIVOT

MILENIJALCI! IMATI 17,20 ,25 ILI 30 GODINA?KAKO SE SNACI  I OPSTATI U OVOM LUDOM SVETU? NECETE VEROVATI NAINTERNETU NUDE RESANJA! DA LI SU ZAISTA DOBRA NE ZNAM,ALI OBZIROM DA JE LETO NEK OVO BUDE ZABAVAN TEKST! A MOZDA I KORISTAN - STO DA NE! KAD SMO KOD MILENIJALACA POSTAVLJA SE I PITANJE STO NE ODGOVARAJU NA PORUKE! ODGOVOR JE VRLO NEOBICAN STVARNO!
Nakon sto vas kao bebu, dete i tinejdzera maze i paze i hvale uradili nesto dobro ili pogresno stizu dvadesete.I prva odbijanja. Koja se ponavljaju i ponavljaju. Kako se suociti sa "NE" kad o sebi imate sliku da ste najlepsi, najpametniji, najsposobniji. Tesko! Zato se pripremite.
Ne znam da li je dobro poceti prvo od emocionalnog odbijanja? Recimo osoba u koju si zaljubljena kroz celu srednju skolu bila je zapanjena kad si joj to rekla ( sad kad ste ozbiljni i odrasli). Odbila je te ne bas na lep nacin. Umesto da te to "obori" shvati da se ta osoba nije pomerala sa nivoa srednje skole cim te odbija na takv nacin. Znaci, bolje je sto ta veza nije ni zapocela. Veruj!
Jos jedno  emocionalno odbijanje. Ekipa sa kojom toliko zelis da blejis te jednostavno nece.Pa, sta da se radi. Trazi sledece drustvo. I da. Jos jedan lik te je u medjuvrenu odbio. I to zato sto je gej! Da li je stvarno? I kako to nisi primetila? Steta. Uzmi ga za prijatelja. I to je nesto jako dobro za tebe, posebno sto te ona ekipa iskulirala.
Ako te odbiju za budzet na faksu opet nema nerviranja. Ima tu  i tvoje krivice nije se ucilo dovoljno zar ne?Ovo odbijanje nije toliko strasno ako nadjes nekog da ti pomogne dok se ne snadjes, a ti svakako ne odustaj od svog cilja da zavrsis zeljeni fakultet. A onda slede odbijanja za posao. Za posao koji zelis nema placanja. Za posao koji se placa,ali treba veza. Razlozi za odbijanje ili nemas dovoljno iskustva ili se prekvalifikovana. Oba su bez veze. Jer kako da steknes iskustvo kad te niko ne prima jer nemas iskustvo i sta je nekoga briga ako imas viska kvalifikacija a zelis da radiss taj posao. od viska glava ne boli?Odbice ti molbu za master u inostranstvu.U medjuvremenu odbice ti karticu za placanje jer roditelji ne zele vise da te finansiraju. a kad se zaposlis odbice tvoj super projekat mnogo puta, a roditelji ce da ti traze svaki dinar koji zaradis!Roditelji ce da te odbiju da te saslusaju  jer ipak oni sve bolje znaju , a ti nemas jos dovoljno zivotnog iskustva.
A onda se niotkuda prikrade i triedseta godina.I svi ocekuju da si vec zrela odrasla, odgovorna osoba. I da obavezno moras da ides zacrtanom stazom: posao, brak, deca, kuca, kola...krediti...depresija ( dobro ovo je druga tema).Dakle treba da se manem nocnog zivota i jutarnjih mamurluka. Pa, dobro i dosadili su mi vec!Treba da pocnes da se brines o zdravlju sto sigurno nisi radio proteklih desetak godina. E to te vec svrstava u totalno odraslu ako ne i stariju osobu?!I postavlja se pitanje otvaranja racuna u banci pa cak i stednje. Onaj deo oko stanovanja namerno preskacem jer pisem o nasi milenijalcima ( oni su kod roditelja u ovim godinama). Dok ostali milenijalci vec vise od desetak godina placaju svoje stanove, nasi jos nisu za to spremni.Na vrata definitivno kuca depresija. Jer milenijalci u Srbiji jedino sto zaista poseduju je NEIZVESNOST I CEKANJE! EVO I NA TRIDESTI RODJENDAN RADNA KNJIZICA JE PRAZNA!KADA NE RADIS TI SI IZDRZAVANO LICE! Pa bilo da je to partner ili roditelji komunikaciju je vrlo tesko izbalansirati. Oni ti na "fin nacin" stavljaju do znanja da eto oni rmbace po ceo dan a ti imas vremena taj isti ceo dan da kuliras. Od tvog stava zavisi mir u kuci.I tu se vracamo na onu pricu o odbijanju.Na razgovoru za posao te odbiju,a onda dodjes kuci da odbiju da razgovaraju sa tobom jesr se ne trudis! ZACARANI KRUG!
Znate sta onda milenijalci rade? Jer oni bolje sagledavaju svet i drustvo i zivot oko nas. Gostinguju!To jest, vi posaljete nekom poruku ,a on gostinguje iskulira vas. Pitali su mlade zasto to rade. Plasimo se da nesto ne propustimo,nesto novo, sledecu osobu.Znaci lakse je ne zadrzavati se!Kako je zivot izuzetno ubrzan, a informacije nas bomarduju iz sekunda u sekund gosting je spas. Ako se vas prijatelj naljuti sto niste odgovorili na poruku kad ponovo uspostavite kontakt nece biti problema. I on to sigurno radi. Danas kad se mladi upoznaju cak u 80% slucajeva "on lajn" onda je citanje hrpe poruka zaista zamorno. Ne smem ni da komentarisem da su se nekad partneri i prijatelji nalazili u krugu ljudi sa kojima se vidjamo svaki dan.I nismo mogli niokoga da izbegavamo sem ako bi fizicki to uradili ( otisli sa tog mesta). Danas, na internetu lajkujemo, tvitujemo, gostingujemo sa ljudima koje ne poznajemo! A njih ima do 5000 (bar na Fejsbuku).
OPET CU RECI! MILENIJALCI NA VAMA SVET OSTAJE. NEK VAM JE BOG U POMOCI. I NE PADAJTE NA NASE PRICE VIDECES TI KAD BUDES IMAO 20,30,40 GODINA. JER NASIH 20,30,40 GODINA NISU NI PRIBLIZNO KAO NJIHOVE!

Нема коментара :

Постави коментар