понедељак, 30. октобар 2017.

NOC VESTICA

HAHAAHAHA! SUTRA JE OPET NOC VESTICA! A ZNAMO KO SU VESTICE? ILI NE ZNAMO? EVO KAKO SU  U SALEMU" DOKAZIVALI" VESTICARENJE! DANASNJE ZENE SU SVE VESTICE JER ZNAJU NACIN NA KOJI FUNKCIONISE VREME! TEORIJA SVEGA!
Reč veštica u nasem jeziku znači „onaj koji je vešt, ima sposobnost, veštinu“. Činjenica da su samo žene proganjane zbog svojih veština je druga priča.
U XVI I XVII veku natrprirodni svet je bio ljudima opipljiv, stvaran.Danas takodje postoji verovanje uraznorazne budalastine, ali tada Djavo  i vestice su bile stvaran uzrok bolesti, ludila, prirodnih nepogoda, zle srece - a pravdu je mogao da zadovolji samo dzelat!
Naravno, čvrsti dokazi da je neko bio vještica nisu postojali, pa su često svjedočila i djeca, a jedno od njih je izgledalo ovako: “Sarah Good mi je jako nasilno povukla glavu prema dolje, vezala mi ruke obručem i gotovo me ugušila.” Iako čvrsti dokazi o bilo kakvom praktikovanju crne magije i čarobnjaštva praktično nisu postojali, u Salemu su se ipak pratila neka ‘osnovna pravila’ prepoznavanja vještice – a ovo su neka od njih:
Zena ste! Zene su podloznije grehu i pre ce se povinovati zlu - djavolu!
Jako ste siromasni i ne mozete se sami izdrzavati! Pa bas je ta Sara Gud bila obesena jer je bila siromsna i morala je da luta od kuce do kuce da trazi hranu.
Jako ste bogati i mozete se sami izdrzavati !Ako ste odrasla zena i mozete se sami izdrzavati sigurno ste vestica.Svaki pokazatelj da žena može živjeti bez pomoći ili nadzora muškarca je podizao uzbunu.
Imate jednu ili vise prijateljica. Skup žena bez pratnje muškarca bio je jasan pokazatelj sastanka na kojem se obožava djavo.
Posvadjali ste se. Važna stvar za zapamtiti je ta da je u Salemu bilo ko mogao optužiti bilo koga. I to su upravo i činili. Niko nije morao da vas vidi kako letite na metli da bi vas optužio da ste vještica,
dovoljno je bilo da ste se s nekim iz sela posvađali.
Jako ste stari ili jako mladi.Doroti Gud imala je samo 4 godine kada je optuzena za vesticarenje ( a pre toga je optuzila svoju majku Sarah da je vestica).
Pomaganje zenama pri porodjaju?! Imate previse ili premalo dece -Ako imate mnogo dece – vaša materica je pod uticajem magije, no ako imate malo ili nijedno dete – vrag je prokleo vašu matericu.
Ponasate se tvrdoglavo  i borbeno .Zar nije pokazala karakter ogorčene, nametljive, zahtevne žene možda ukratko, lik veštice? Zar nije psovala, pretila i borila se? Ovo su za neku vesticu rekli pre njnog pogubljenja.
Imate mladez?! Da to je pecat djavola.
Imate pokvareno mleko ili neki pokvaren mlecni proizvod - eto razloga da se tu radi o vesticarenju?!
Vanbracni partner. Ili ste prekrsili jedno od sto i jednog pravila.
Ako ste navodili ljude na druge bogove, ako ste silovani, ako ste zasadili vise od jedne vrste  semenke u polju,ako ste dotakli mrtvu svinju, ako nosite odecu od vise vrsta materijala, ako nosite pletenice, ako imate "okruglu" frizuru, ako ste dopustili vestici da zivi....
Sve je počelo, uistinu, nedužno, kada su Beti, devetnaestogodišnja kći sveštenika i njena jedanaestogodišnja rođaka Abigejl, slobodno vreme počele da provode slušajući crnu robinju Titubu koja im je pričala bajke sa Barbadosa o vudu čarolijama i magiji. Lišene svake aktivnosti koje su njihovi roditelji smatrali grehom, i druge devojčice su počele da se okupljaju slušajući uzbudljive priče robinje sa Barbadosa. Vrlo brzo su maštarije adolescentkinja počele da dobijaju oblike histerije - devojčice su vrištale u snu, grčevito se trzale, bezrazložno glasno smejale. Nesposoban da otkrije ma kakav uzrok ovakvog ponašanja, lekar je procenio da su Beti i ostale devojčice pale u 'demonske ruke'. U pomoć su pozvani sveštenici iz okolnih mesta a uplašene devojčice su optužile robinju i još dve žene da su veštice. Tri nesrećnice: Tituba, Sara Good i Sara Osborn su ubrzo uhapšene.Naime, sudije su smatrale dokazom da je optuženim zavladao demon, a direktno priznanje bilo je iznuđivano mučenjem, kao i neobičnim ponašanjem devojčica prilikom saslušanja osumnjičenih.
Danas postoje mnoge skole za vestice ( kazu da je i Hogvorts jedna od tih skola ,a ne samo izmisljena uskola u serijalu o Hari Poteru). Vesticja religija je prirodna i ponasa se u skladu sa pririodom.
Da bi bili uspesni u magiji , prvi korak je uskladivanje sa prirodom,a tek onda ostalo. Za pocetak zapamtite dva pravila:
1.Sve sto posaljete tri puta ce Vam se vratiti.
2.Morate se ponasati prema ovome
"Ne naudi nikome, ucini sto zelis!"
Da li se moderne veštice razlikuju od obične žene? Stručnjaci za okultizam veruju da je odgovor: Da! Veštice često imaju muški um, odnosno, one su bez ženskog osećaja. Dovoljno su pametne, posebno lepe, čak obdarene čarobnom lepotom. One često mogu biti povučene u sebe. Veštice izgledaju mlađe nego što zaista jesu. Pune su šarma i senzualne su. Muškarci smatraju da je žena veštica veoma privlačna. Međutim, često su same i retko stvaraju porodicu.Ona je seksualno privlačna žena, stara od 30 do 50 godina. Oblači se u crno, crveno ili plavo. Crna boja definitivno dominira. Oči su joj crne, zelene, sive ili smeđe, retko kad su plave. Najviše voli da nosi farmerke. Ona je obrazovana, hirovita, lukava i veoma intrigantna. Važna napomena: veštice izgledaju i oblače se instinktivno, ne postoji neko tajno pravilo.Visoka inteligencija je njen adut. Često je sa potpunim nedostatkom onoga što se zove "ženska logika". Zbog ovog načina razmišljanja, moderna veštica ima "muški um", odnosno - daje prednost razumu nad osećanjima. Pre nego što počne da plače, takva žena će pokušati da analizira situaciju i da razume razlog.Veštica ima miran, pažljiv pogled pomalo nadmene žene, koja zna koliko vredi. Lepa je poput zrelih žena - kada žena zna šta želi od života i zna kako da koristi tu istu lepotu. Ima urođenu gracioznost, dugačak vrat, otmene ruke i stopala. Veštice zadržavaju mladalački izgled, jer pravilno regulišu svoj energetski sektor, a to obično izaziva žestoku ljubomoru kod drugih žena. Svi oni koji su povezani sa okultizmom, izgledaju mnogo mlađe. Veštica uvek privlači pažnju muškaraca – u prevozu, na poslu, u svakom društvu, jer veštica ima posebnu žensku seksualnost, čak i kada je pažljivo sakrije. Veštica može da ima pažnju i ljubav skoro svakog muškarca kojeg ona poželi. I definitivno zna teoriju svega!
PONOSNA SAM NA DANASNJE ZENE BAS ZATO STO SU VESTICE! BEZ TOGA NE BI USPELE DA ISPUNE SVE ZADATKE KOJE SE DANAS PRED NJIH POSTAVLJAJU!NEKAD SU SPALJIVANE  I VESANE! SADA SE BORE ZA MESTO U VESTICIJIM SKOLAMA!
SRECAN NAM VESTICIJI PRAZNIK!

Нема коментара :

Постави коментар