недеља, 8. март 2020.

ONO KAD SE IZGUBIS

PRIZNAJEM IZGUBILA SAM SE U OVOLIKOM MNOSTVU INFORMACIJA, ZELJA DA OBJASNIM NEOBJASNJIVO, TEZNJA KA NOVIM SAZNANJIMA KOJA SU STVARNA, DA SPOZNAM ISTINE I LAZI... IZGUBILA SAM SE I SADA NE ZNAM KAKO DA SE VRATIM NA PRAVI PUT. TAKO DA CE OVAJ OSMOMARTOVSKI BLOG BITI POSVECEN NARAVNO ZENAMA I MENI POMALO! MOZDA CE ME TO PROSVETLITI PA CE MOJI BLOGOVI KONACNO OPET BITI KAO  ONI PRE!
Zena je stvorena da voli i ona voli  i tako prezivljava. Voli decu, bracnog ili vanbracnog partnera, roditelje, prijatelje, kolege, komsije.. Ona voli od srca, iz dubine duse i njena je ljubav beskrajna.Ako joj oduzmete mogucnost da voli vi ste je ubili. Ona ce naravno i dalje fizicki ziveti,ali njeno slomljeno srce ,bol u dusi nikada nece prestati. Vreme koje kazu leci sve mozda joj da novu ljubav  isrecu, ali oziljci od svih uskracenih ljubavi ostaju trajno. Ne kazem da i muskarci ne funkcionisu slicno ( imam dva sina ) i znam kako nedostatak ljubavi utice na njih, medjutim , oni to sasvim drugacije prihvataju. Bar ja tako vidim.
Zene su neverovatna bica. I na izgled regenerisu se brzo. Zene su neprocenjiva vrednost jer donose novi zivot. Uloga zene koja je od samo bica koje sluzi za reprodukciju postala vazna za sve segmente drustva mnogo je promenila svet. Zene su i dalje ostale iste! I dalje ne mogu da zive bez ljubavi! Bile najuspesnije na poslu ili bile samo domacice zene isto osecaju i misle uvek. Od kad je sveta zena je zena sa svim svojim manama i vrlinama. Pa opet danas toliko drugacija u odnosima muskarac-zena. Sta se danas moze reci kada je u pitanju ovaj odnos. Sta zenama najvise smeta.
1. Nedostatak spontanosti
2. Nedostatak romantike
3. Loš seksualni život
4. Nedostatak pažnje
5. Međusobno nepoverenje
6. Nedostatak kvalitetne komunikacije
7. Neusklađenost u željama i stavovima
8. Nedostatak strasti
9. Nedostatak poštovanja i međusobnog uvažavanja
10. Neiskrenost
Zene nisu vise kao nekad samo robinje muskaraca. Danas su sultane, mislim kraljice. Tacno znaju sta zele i to muskarce veoma plasi. Zene vise nisu neobrazovane u bilo kom smislu. Zene dans tacno znaju sta im treba. Zene su danas jake i muskarce to plasi. Ali naravno zene uvek ostaju zene GOLA EMOCIJA!  A nuskarci to ne shvataju bas zbog tog straha. Tako muskarci shvatite da se iza tog po vama bahatog stava krije zena puna emocija.
Moje iskustvo je ogromno. Kao i godine koje imam. Zato odgovorno tvdim da koliko god su zene napredovale u ovom veku muskarci su nazadovali sputani svojim vaspitanjem i predrasudama. Teska vremena u svakom slucaju i za jedne i za druge.Žena beži kada oseti da je muškarac slabić, a on kada prepozna da je ona jaka.Istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 pripadnika oba pola pokazalo je da je u svakoj vezi neko dominantniji, čak i kada izgleda da vlada jednakost - kaže Tom Maklon, jedan od vođa studije. - Žena vuče na jednu, muškarac na drugu stranu, pa na kraju pobedi onaj koji je bio manje fleksibilan, odnosno tvrdoglav i uporan. Međutim, ni jedno ni drugo nisu načisto šta zapravo žele od partnera - da li da pored sebe imaju jaku ličnost ili onu koju mogu da oblikuju. Izgleda da se traži novi, poželjan obrazac muško-ženskih odnosa. Kada se to razresi svet ce svakako biti jedno lepo mesto za zivot. Do tada....
I svakako mora da se prihvati da je zena ta koja  cini odnos. I da se razumemo zena je odraslo  ljudsko bice zenskog pola. Upamtite ovu definiciju posebno danas kada je pitanje pola vrlo diskutabilno.
Super zena:
Da li je super žena ona koja sve hoće i postiže, ona koja trenira, zna da kuva, pravi kolače, pravi zimnicu, ume lepo da priča priče deci pred spavanje, koja se neguje, putuje, vozi bicikl, ide na časove plesa, peva? Da li je to žena koja prepoznaje, oseti i razume? Ona koja ne traži, vrlo je zahvalna i zna da ceni sve što dobije? Da li je super žena ona koja zna da pliva baš u svakoj situaciji? Da li je to žena koja stvara, koja uči svakoga dana, vodi računa o svemu, ne osuđuje i ne kritikuje?
Da, super žena može raditi sve to. Ali reč “super” je relativna stvar. Pravu definiciju je nemoguće napisati samo na osnovu postupaka koje ona čini. Žena je sama po sebi super, iz razloga sto ima moć da nosi dete u sebi 9 meseci.
Ona je uglavnom stub porodice. Dobra žena, ljubavnica i najbolja drugarica svom suprugu. Verna supruga, koja čuva svoj brak. Ako ima decu, ona je dobra majka, koja odgaja časnu, poštenu i vrednu decu. Pritom, ostaje svoja i nađe neki trenutak samo za sebe. Super žena je žena koja je ostvarena kao zrela i duhovna ličnost.
Mada, žena ne mora biti majka, domaćica ili šta već da bi bila super žena. Žene su super, bez obzira koju titulu imale. Super žene ste od kako otvorite oči ujutru, sve dok ne legnete da spavate Super žena je ona koja je odlučila da bude super. Sve što čini, čini iz srca. Sve što radi, radi najbolje što zna. Biće uvek ono što JESTE. Super žena se rađa iz prihvatanja svog nesavršensva. Ona se oseća super u svojoj koži, čak i ako je drugi ne doživljavaju kao “dovoljno super”.
Super žena nije samo jaka žena, već je žena koja se ne boji da pokaže svoje emocije i slabosti. Smeje se kada hoće i plače kada joj se plače. Hrabro pobeđuje i kada je boli. Ostavlja trag svojim postojanjem. Vođena je višim ciljem i menja lice zemlje otvorenošću da bude nositeljica života i nade.
Kada je srećna, ona je nezaustavljiva, ona sve stiže. U svoj život priziva sve ono što želi. Svesna je sebe i ne smatra da je bolja od drugih. Onoga trenutka kada prepozna svoj potencijal i ispolji svoju ženstvenost ona je SUPER.
Ona tačno zna šta želi i šta ne želi. Ima “konjske” živce i zna da se nasmeje i kada joj je najteže. To je žena koja može da uskladi privatno i poslovno i da pri tom bude zadovoljna učinjenim.
Super žena je ona koja je dovoljno hrabra da skine sve maske i u potpunosti doživi sebe, baš onakvu kakva zapravo jeste. Srećna je i ispunjena ljubavlju prema sebi, jer je svesna da neće moći da pruži ljubav drugima, ako ljubavlju i srećom sama ne zrači. Ma kakav uragan duvao, ona pleše s njim.
Kada je voljena, tada joj ništa ne pada teško. Spremna je sve da podeli i da bude posvećena ljudima koje voli. Super žena je žena koja se ne boji da ostane sama.
Super žena je osećajna žena i verna do srži. Žena sa dušom i srcem prepunim ljubavi i radosti. Uz nju se lako ima osećaj pripadnosti i spontanosti. Sa njom svako može biti ono što jeste. Snažna je i ženstvena u isto vreme. Strpljiva i pametna, odmerena u govoru i ponašanju. Moralni zakoni, utkani u njenoj savesti, vode je kroz život. Zna odlučno da kaže “NE”. Istrajno i neumorno ide svojim putem, pa i onda kada je slome.
Svaki dan nauči nešto novo, raste i sazreva. To je žena koja je sigurna u sebe i svesna svojih vrednosti.
Ispred sebe ima cilj i uspehe, a iza sebe poraze. Uz sve to, i dalje ima osmeh na licu. Takva žena je odlučna i stvara sve što joj je važno u životu.
Super žena je srecna žena! I možda uopšte nije stvar u tome kako biti super žena. Možda je stvar u tome kako je SUPER BITI ŽENA.
POTPUNO JE SUPER BITI ZENA! POTPUNO SE SLAZEM I VERUJEM U TO!
SRECAN PRAZNIK NAMA ZENAMA I SUPER ZENAMA! MADA SE I JA NEKAD OSECAM DA SAM SUPER ZENA -REALNO!


Нема коментара :

Постави коментар