уторак, 19. мај 2020.

POKAZI PAPIRE

DAKLE AKO ZELITE USPESNU I DUGOTRAJNU VEZU LJUBAV VISE NECE BITI DOVOLJNA. OD MOMENTA KADA UPOZNATE "LJUBAV SVOG ZIVOTA' PA DO OZVANICENJA VEZE ILI RASKIDA TREBA PRECI DUGACAK PUT. PUT POPLOCAN PAPIRIMA. I TO NE BILO KAKVIM, NEGO ONIM NA KOJIMA JE MINUS ZA VAS PLUS!
Danas vise nije vazno da li je vasa hemijska reakcija na buduceg partnera bila povoljna. Danas se cak i izgled i finansijski status stavljaju na drugo ili trece mesto. Danas su na prvom mestu ta biologija i hemija i jednostavna minus, plus matematika.
Evo o cemu govorim. Kada je pocela ekspanzija HIV-a  tamo krajem 80-tih mnogo ljudi se testiralo na  taj virus i to bez prinude- dobrovljno placajuci test. Sto je sigurno , sigurno. A da ne napominjem da je i taj virus kao i hiljade slicnih koji nam se desavaju od postanka civilizacije, nastao "slucajno", pobegao iz labaratorije takodje slucajno, mutirao prolazeci kroz drugu vrstu ( zivotinje) - naravno slucajno i tako dalje.  Mnoge zemlje su pocetkom XXI  veka uzevsi da je HIV tu i da ce tu i ostati  odlucili da potvrda o testiranju na ovaj virus bude jedna od obaveznih pri vencanjima. Narocito kasnije kad su ta vencanja postala i istopolna. Mnogima koji su mislili da je nemoguce da dobiju taj virus jer eto paze se ( kondomi, svoj spric itd) nije bilo jasno sta ce ta potvrda jer oni svome partneru beskrajno veruju, zato i stupaju u brak. A onda je odjednom jedan plus ( pozitivan na HIN) vezu dovodio u minus - raskid.
Sada ce otprilike ta fora da bude sa testiranjem na COVID-19 bez koje necete moci bukvalno nista. Ni da putujete, ni da se zaposlite, a bogami ni da nadjete partnera.
Zastrasujuce vreme nateralo nas je da pre svega mislimo na zdravlje. Iako se i do sada stalno govorilo da je zdravlje na mestu broj ! svakom coveku ispostavilo se da bas nije bilo tako - do HIV-a barem. Sada da ne pricam. Buduce majke u Srbiji na sav ovaj pakao sa virusom Korone sem testa na Koronu bez koga ne mogu u porodiliste, nose i potvrde o testiranju na HIV, razne herpese i simpl herpese, rubeole, toxoplazmoze, sifilis, citomegaloviruse, male boginje i jos nekoliko polnih bolesti  i bakterijskih infekcija. Kada buduca mama odradi TORCH i ostale testove mozete je slobodno uzeti i za zenu ako vec niste jer je 100% zdrava.   U ovom slucaju svi negativni testovi daju jedno veliko plus za nju. Ozbiljno treba razmisliti i o testiranju buducih tata ( pre nego sto rese da to postanu) da i one budu sigurne u njegovo zdravlje.
Kakva su vremena dosla svaka generacija nam je sve kilavija, od alergija, preko dijabetisa, malignih bolesti do teskih  depresija. Danas je skoro nemoguce cuti da neko nije bio na testiranju za neku bolest. Ili da ima neku bolest i terapiju. To je danas potpuno normalno. Svi smo bolesni od ovog ili onog.
Mozda zato ne bi ni trebali toliko da hejtujemo potvrdu o testiranju na Korona virus. Opet nekako je bolje da smo sigurni da osoba s kojom zivimo nije nosilac zaraze. Pa dobro, mozemo se svugde zaraziti, ali ipak treba imati svoju sigurnu luku ( svoj dom).
NE ZNAM KAKO CE VAM SE SVIDETI OVAJ TEKST JER TEORIJE ZAVERE GOVORE O NEPOSTOJANJU KORONA VIRUSA, O PRISILNOM VAKCINISANJU ( CITAJ CIPOVANJU), ALI OPET MALO JE NEREALNO DA SVI NA PLANETI LAZU DA VIRUS POSTOJI.
NARAVNO VASE PRAVO DA BIRATE VAKCINACIJU ZA OVU ILI BILO KOJU DRUGU BOLEST OSTAJE. A KONTROLA NAD SVIMA NAMA JE ODAVNO USPOSTAVLJENA TAKO DA JE PRICA O CIPOVANJU TAKODJE NEREALNA , AKO SE CIPOVANJE ODNOSI NA KONTROLU LJUDI, JEDINO AKO JE U PITANJU NESTO DRUGO.
ZDRAVLJE DEFINITIVNO MORA DA POSTANE NAJVAZNIJA STVAR NA SVETU, JER AKO OVAKO NASTAVIMO USKORO CE LJUDSKA VRSTA POTPUNO NESTATI!


Нема коментара :

Постави коментар