понедељак, 27. март 2023.

NE LJUBAV

 NEMOJTE  DA DOZVOLITE DA VAM SE DESI NE LJUBAV. JER LJUBAV I SAMI ZNATE JE OSNOVNI SASTOJAK NASEG ZIVOTA. NEMATI LJUBAV U ZIVOTU ISTO JE KAO I DA NE ZIVITE. MOZETE SE ODRECI SVEGA U ZIVOTU ALI LJUBAVI NE. A ONDA UDJETE U BRAK MISLECI DA STE SAD SPOKOJNI JER IMATE LJUBAV. I ZATVORITE OCI , ISKLJUCITE UM I NE VIDITE DA USTVARI ZIVITE BEZ LJUBAVI. ZNAM O CEMU PRICAM. NISAM VEROVALA KAD SAM SAD NEKI DAN SEDECI SAMA CEZNUCI ZA SVOJOM PORODICOM OD CAK 6 CLANOVA SHVATILA DA NIJE BILO BAS PUNO LJUBAVI I DA SMO SE  NAJVISE ZBOG TOGA I RAZISLI. JEDNOSTAVNO NEMA TOG 'LEPKA' KOJI BI NAS PONOVO SASTAVIO JER LJUBAV JE JEDINO STO VEZUJEPORODICU ZA UVEK. ZATO PROCITAJTE PAZLJIVO OVAJ TEKST I DOBRO RAZMISLITE. IMATE LI LJUBAV ILI NE LJUBAV .

Nije ljubav – ne smetaj! Ne pričaj, ne smej se, ne traži zagrljaj. Nemoj da pričaš o svojim brigama – to su gluposti, a ne brige. Nemoj ništa da tražiš – moraš da shvatiš da je trenutno teška situacija. I uopšte, šta ti zapravo hoćeš?

Nemoj da računaš na pomoć, čovek mora sam da se snađe. Čak i kad ima pet godina – i to je već solidan uzrast. A trideset pet je već starost! I kako to izgledaš u tim godinama?

Nije ljubav, kad te ne grde, ali i ne hvale. Ne primećuju te. Ljubavi nema kad ti je neprijatno da jedeš s voljenom osobom, jer će reći da puno jedeš. A kad skuvaš jelo, poješće i neće reći ništa. I neće primetiti tvoj trud kad pospremiš i staviš cveće u vazu.

Nije ljubav, kad ništa što ti uradiš ne valja – nerviraš, smetaš, mešaš se, pričaš gluposti, zamaraš. Sedi mirno u uglu i čekaj da te izvedu u šetnju. I ne kukaj, ne cvili, ne urlaj – tiho sedi i čekaj. Kad ti ne pomažu, već kažu: To je tvoja krivica! – tu ljubavi nema.

Kad ti ništa ne poklanjaju, znači da te ne vole. Kad žale da potroše novac na tebe – ne vole te. Nije to mržnja. To je ponekad još gore, jer mogu da te mrze iz zavisti, recimo. I tada možeš da odeš ili da uzvratiš.

A kad te ne vole zbog ravnodušnosti, ne možeš ništa, iako kažu: Da, volim te, samo pusti, opet ti teraš ono svoje! To nije ljubav. Od ne-ljubavi se umire. Pogotovo starci, deca i psi. I odrasli, ako su bespomoćni i osetljivi.

Ne-ljubav čini čoveka plašljivim, nespretnim, osujećenim i ružnim. Sve vreme se plaši da nešto ne pokvari, da ne smeta, iznervira… Ništa tu ne možeš. Osim.. Ako imaš snage – idi, makar bez igde ičega. Ili bar jasno shvati – da tu ljubavi nema. To je ne-ljubav.

Da vas partner/ka i dalje voli i da je zaljubljen/a u vas znaćete po malim znacima pažnje. Kada vas nakon povratka sa posla sačeka romantična večera, kada vas pita kako ste proveli dan ili šta biste želeli da radite za vikend…Osećate se kao da vas izbegava. Možda neće doći kući posle posla ili uvek ima neke drugačije planove za vikend. Ipak, bez obzira koje izgovore koristi, sve je teže povezati se s njim/njom.pak, i kada obeća da će vam pomoći ili učiniti nešto za vas, nikada to zaista ne uradi. Emocionalno se potpuno povlači.Kada vas partner/ka voli, trudiće se da poboljša stvari u vezi kada se pojavi problem. No, kako se hladi, taj ton se menja. Često će se zapitati da li je veza uopšte vredna truda, ili će jednostavno reći da više nije srećan/na.Svaki par rešava sukobe na svoj način. Neki parovi su kao psi i mačke, drugi se ponašaju mirno i trezveno. Kako se ljubav hladi, tako se hladi i želja za upravljanjem konfliktom. Ili potpuno prestane da se svađa, ili će tražiti svađe tamo gde ih nema – i to postaje razlog zašto mora da bude sam/a.Znate kada pokušavate da se povežete tokom dana. Kada flertujete sa njim/njom, pošaljete mu/joj poruku ili zabavan video, upućujete mu/joj određeni pogled ili pružate dodir. Stručnjaci ne preporučuju da brojite koliko puta vas je partner/ka ignorisao/la. Ali ako se to dešava redovno, to je najverovatnije znak da su se emocije ohladile.Naravno, postoji mnogo razloga koji mogu dovesti do manje aktivnog i uzbudljivog seksualnog života. Međutim, ako osećate da je strast potpuno zamrla, a partner/ka nije zainteresovan/a da je oživi – možda se emocije hlade ili su prešle u „cimersku” vezu.Kada ste razdvojeni, on/a retko komunicira sa vama, a kada ste zajedno, on/a je zalepljen/a za telefon. Možda zato što ne želi da se suoči sa vama. Međutim, ako u njegovom/njenom životu postoji druga osoba, on/a će biti posebno zaštitnički nastrojen/a prema telefonu.Komunikacija je potpuno zamrla. On/a više ne deli svoje misli i osećanja sa vama kao što je to nekada činio/la. Ipak, ako ne razgovarate o situaciji, kasnije ćete zažaliti.Možda je emocionalno i fizički udaljen/a, ali najveći pokazatelj da vas više ne voli je, naravno, ako vam to iskreno kaže. Ako se to dogodi, nemojte misliti da izmišlja. Vi ste sa osobom koja vas više ne voli onako kako vas je nekada volela i vreme je da krenete dalje.Ovde moram da kazem da mi je partner rekao vise puta da me ne voli ali ja nisam verovala u to. Sada verujem al je kasno za novi zivot.

Sto se tice ljubavi izmedju mene i dece rekla bih da ljubav naravno postoji ali postoji i greska u nasoj komunikaciji i verovatno sam sama kriva za to.  Jednostavno ne znam vise  kako da se ponasam. Ako ih zivkam i cinim svasta nesto za njih oni kazu da ih smaram. Ako ih ne zovem kazu da sam ih odbacila.Vrlo je komplikovano a verovatno je sve zato sto su deca sve vreme osecala ne ljubav izmedju mene i svog oca.  Strasno. A ja sam bila najsrecniaj kad sam pocela zajednicki zivot sa 'ljubavi svog zivota' misleci da je i njegova ljubav kao moja. Decu sam radjala iz  istinske ljubavi ,svako je bil ozeljeno.  Gde li sam tacno pogresila? Sto nisam otisla kad je trebalo? Verovatno!

LJUDI. CUVAJTE LJUBAV. KAD OSETITE DA JE NEMA BEZITE. UNISTECETE I SVOJ ZIVOT I ZIVOT  SVOJE DECE KOJA U TAKVOJ PORODICI NE MOGU DA ODRASTU U KOMPLETNE  I SRECNE I ZADOVOLJNE  OSOBE.

 

 



Нема коментара :

Постави коментар