понедељак, 23. октобар 2023.

TRECI SOLOMONOV HRAM

 DUGO SAM RAZMISLJALA DA LI DA POKRECEM OVU TEMU UOPSTE OBZIROM DA JE SUKOB IZMEDJU IZRAELA I PALESTINE OVIH DANA OPET  ESKALIRAO. MEDJUTIM, PRICA O TRECEM HRAMU UVODI U PRICU ZAPRAVO MUSLIMANE I RUSE. KOLIKO PUTA SAM REKLA DA SE U POLITIKU ZAISTA NE RAZUMEM ALI OVDE IMA DOSTA I TEORIJA ZAVERE A TO PROSTO OBOZAVAM. TAKO DA BIH VOLELA DA OVAJ TEKST NE GLEDATE SA POLITICKE TACKE GLEDISTA NEGO KAO INFORMATIVNO, ZABAVNO A MOZDA I ISTINITO STIVO.

Biblijski teoretičari zavere veruju da će izgradnja trećeg Hrama u Jerusalimu prethoditi skorom povratku Isusa. Istovremeno vlada zabrinutost da će, kada se Sveti Hram po treći put uzdigne sa zemlje, približiti apokalipsa, odnosno smak sveta.

Inače, u jevrejskoj državi su ovih dana ponovo intezivirane priče o izgradnji hrama nakon lokalnih izbora u Jerusalimu prošle godine, iako je po nekim izvorima sve pripremljeno i dogovoreno još pre osam godina.

Prvi hram koji je sazdao Solomon, srušen je za vreme vavilonskog cara Navukodonosora. Drugi je podignut na tom istom mestu krajem šestog veka pre rođenja Hrista.

Među zidovima drugog hrama o ispunjenju starozavetnih proroštava pripovedao je Hristos – Mesija, neprepoznat od većine Judejaca. Oni čekaju drugog „Mesiju“. Čekaju, mada od drugog hrama već nije ostao ni kamen na kamenu. Njega su srušili rimski legionari 70. godine.

Dakle, budući hram će postati treći. U leto 2011. godine u najvećoj tajnosti, vlasti države Izrael odobrile su i omogućile, uz nezapamćeno obezbeđenje, na zahtev ultraortodoksnog jevrejstva, svečano polagannje kamena temeljca za budući novi Solomonov hram na platou Hamija u Jerusalimu. Zbog rizika od nezadovoljstva muslimanskog stanovništva Jerusalima čin polaganja obavljen je za svega pola sata, uz prisustvo malobrojnih izabranika. Čim je vest o događaju prostrujala Svetim Gradom, u džamiji Al Aksa i oko nje okupile su se muslimanske mase, koje su počele kamenovanje jevrejskih vernika kod obližnjeg Zida plača. Interesantno je da je najveći broj informacija svetskih i domaćih agencija o zbivanjima u Jerusalimu, govorio samo o neredima koje su izazvali Palestinci, dok je događaj koji im je prethodio uglavnom prećutkivan. Dakle, ko će zasesti u novom, trećem hramu? Onaj ko će se oslanjati na svoje božansko poreklo i na taj način smoći snage da ignoriše odsustvo prvosveštenika. Ukoliko se to dogodi u Trećem hramu, čovečanstvo će imati posla ne sa Mesijom, već sa onim koji će se pretvarati da to jeste – tvrde teoretičari zavere uz upozorenje da će čovečanstvo imati posla sa antihristom. 

  Нови QR код убрзано замјењује бар код који се раније користио. На свим производима и услугама које се пружају људима налази се овај код квадратног облика. Поред тога, он се већ додјељује људима који га морају носити са собом.

Многи људи знају да стари, једнодимензионални бар у себи садржи број 666. Први, средњи и последњи пар вертикалних линија дужи су од осталих и испод њих нема бројева као код других, краћих парова. Сваки од ова три дужа пара исте је дужине и дебљине, јер је то графички приказ истог броја, броја шест (6). Тако да, ова три пара означавају три шестице – симбол глобалног поробљавања човјечанства, знак антихриста.

Изненађујуће би било да у новом дводимензионалном (QR) коду нема ционистичких елемената који су замијенили претходне. Јер, све ово измишљају исти људи. Свака иновација која је уведена “у вези са развојем технологије”, уведена је како би што боље служила владарима свијета који циљају нашу слободу.

Прототип новог кода је Јерусалимски храм са обликом који је имао у вријеме земаљског живота Господа Христа. Његов распоред представља распоред овог храма из хоризонталне перспективе

У древним текстовима, у којима се среће план Соломоновог храма, описане су његове карактеристичне особине:

1. Храм је квадратног облика. Олтар на средини такође је квадратног облика.

2. У четири угла храма налазе се огромни стубови, представљени у плану са два црна квадрата, од којих је један унутар другог

.3. Унутрашњост храма испуњена је малим квадратима који показују мјесто на коме су стубови.

Савремени код има све ове детаље

На старим гравурама у којима се приказује Јерусалим, Соломонов храм приказан је на исти начин. То је грађевина квадратног облика са квадратима у угловима и са мноштвом стубова унутра и споља. Његова карактеристика, која одмах запада за око, су четири велика квадрата у угловима са малим квадратима унутра.

Обратите пажњу да су двоструки квадрати видљиви у три угла свих QR кодова. У четвртом угли (доњи десни) нема таквог али, постоји мали квадрат недалеко од њега и ближе центру. Ово значи да тај угао још није попуњен али се прибложава предвиђеном мјесту, тј. храм је при крају. На то указује симболика кода.

Занимњив детаљ је и тај што се у средини свих кодова налази заштитни знак компаније која их је издала. А у средини Соломоновог храма био је његов најсветији дио, олтар или свети престо, такозвани “олтар свеспаљеница”. Порука је јасна, компаније тачно у центар стављају своје логое, на оно мјесто гдје се на скицама налази олтар. За такве компаније главни циљ, “света награда” и “бог” је новац коме су подређене све њихове активности. Нема случајности у дизајну кода.

Постаје јасно како су владари овог свијета, ђавоља дјеца, опсједнути постизањем свог циља и то на ритуални начин. Тај циљ коме они теже није ништа друго до устоличење антихриста. Њему желе предати сву власт на земљи.

Због тога се три шестице налазе и на QR кодовима. Тако три црна квадрата у угловима кода представљају овај број.

Сваки квадрат састоји се од два квадрата:

-унутрашњи од 9 квадрата,

-спољашњи од 24 квадрата по рубовима.

(9+24=33; 3+3=6)

По кабалистичкој нумерологији коју су користили творци овог кода, сваки од три кадрата означава број 6. Као што у баркоду три линије означавају три шестице, три црна квадрата у овом коду значе исто.

Растојање између унутрашњег и вањског квадрата претставља хоризонталне и вертикалне интервале за читање информација са кода.

Код бар кода прве двије издужене траке су интервал за читање цијелог кода, а последња продужена трака завршава алгоритам читања. У QR коду квадрати имају улогу “кључа” за читање уграђених информација унутар самог кода.

Dan odricanja Nikolaja Drugog (Romanova, mučenika, spasioca Srbije i poslednjeg ruskog cara. – prim. priređivača) od prestola postao je uistinu mističan. Sam pakao je požurio da odahne sa olakšanjem. Privremena vlada je odmah ukinula sva ograničenja Jevrejima u Rusiji (sličan korak je bio prvi rezultat svih revolucija). Uskoro – (opet slučajnost?) na međunarodnom nivou doneta je Deklaracija Balfura o formiranju „nacionalnog ognjišta“ Jevreja u Palestini. Tamo se ustremio iz početka potočić, a zatim i bujica ljudi, čiji su preci, u različito vreme, i u različitim zemljama, prihvatili judaizam.A gde su sada Zlatna vrata, kroz koja u grad mora da uđe antihrist?“, pitao sam u Jerusalimu svog turističkog vodiča. Mladić, koji je do tada bio u potpunosti druželjubiv i šarmantan, bukvalno je pozeleneo od jeda. „Ne antihrist, već m-e-s-i-j-a!“ – zlobno je naglasio svako slovo. Dakle tako! Vode turiste i poklonike, brinu se da pronađu unosan poslić, sviruckaju na violini i – čekaju! Iz svakodnevice potpuno prizemnih poslova i poslića – čekaju!

Glavni mistički zadatak naseljenika je postao zidanje Solomonovog hrama. U svakoj sinagogi vekovima su izučavali reči starozavetnih proroka Ageja i Melahije o dolasku Mesije. Po proročanstvima, on će zasesti u drugom hramu. Šta to znači?Prvi hram koji je sazdao Solomon, razrušen je za vreme vavilonskog cara Navukodonosora. Drugi je podignut na tom istom mestu krajem šestog veka pre rođenja Hristosa.

Među zidovima drugog hrama o ispunjenju starozavetnih proroštava pripovedao je Hristos – Mesija, neprepoznat od većine Judejaca. Oni čekaju drugog „Mesiju“. Čekaju, mada po reči Spasiteljevoj, od drugog hrama već nije ostao ni kamen na kamenu. Njega su srušili rimski legionari 70. godine i tako načinili pralik budućeg Kraja Sveta.

Dakle, budući hram će postati treći. Uostalom, Judejce mnogo ne brinu takve suštinske okolnosti. Ne brine ih ni odsustvo prvosveštenika za taj hram, jer sledstvo sveštenstva je davno pokidano. („U ljeto 2001. godine u najvećoj tajnosti, vlasti države Izrael odobrile su i omogućile, uz nezapamćeno obezbeđenje, na zahtev ultraortodoksnog jevrejstva, svečano polaganje kamena temeljca za budući novi Solomonov hram na platou Hamija u Jerusalimu. Zbog rizika od nezadovoljstva muslimanskog stanovništva Jerusalima čin polaganja obavljen je za svega pola sata, uz prisustvo malobrojnih izabranika. Čim je vest o događaju prostrujala Svetim Gradom, u džamiji Al Aksa i oko nje okupile su se muslimanske mase, koje su počele kamenovanje jevrejskih vjernika kod obližnjeg Zida plača. Interesantno je da je najveći broj informacija svetskih i domaćih agencija o zbivanjima u Jerusalimu, govorio samo o neredima koje su izazvali Palestinci, dok je događaj koji im je prethodio uglavnomprećutkivan.“ Svetigora, broj 109, 110- 120, str. 51.)

Sinagoge su pre škole nego hramovi. Uznositi žrtvu Bogu Judejci mogu jedino na gori Morija u Jerusalimu. Dakle, već skoro dve hiljade godina judajizam je lišen hramovnog života…

…Dakle, ko će zasesti u novom, trećem hramu? Onaj ko će se oslanjati na svoje božansko poreklo i na taj način smoći snage da ignoriše odsustvo prvosvešteničkog prejemstva. Onaj koji će sablazniti mnoge čudesima.

Da, ukoliko se to dogodi u trećem (u njemu se jedino i može dogoditi, jer hram za koji je postavljen kamen temeljac 2001. godine jeste treći. prim. priređivača), a ne u drugom hramu, čovečanstvo će imati posla ne sa Mesijom, već sa onim koji će se pretvarati, to jest sa…

Pravoslavno Predanje ga naziva antihristom. Zašto nije do sada došao, kada je još 1917. godine pao onaj koji ga „zadržava“. (Upravo carsku vlast podrazumeva apostol Pavle kada govori o „zadržavanju“ pojave antihrista. Kako piše V. Larionov: „U naše vreme treba misliti da se ima u vidu vlast budućeg Pravoslavnog Imperatora (suprotno antihristu on se nikad neće predstavljati kao mesija – prim. priređivača). Veštačko očuvanje drevnih tronova na Zapadu i pokušaj da se na vlast vrate drevne dinastije kao što su Merovinzi („judejski carevi“ – prim. priređivača) imaju suprotan smisao. Ovde se, možda, radi o ispunjenju proroštva da će se prvi antihristu pokloniti upravo carevi.“ „I sada znate“, piše apostol Pavle u poslanici Solunjanima o dolasku sina pogibelji – „šta ga zadržava da se pojavi u svoje vreme. Jer tajna bezakonja je već na delu, samo se neće izvršiti do tada, dok ne bude iz sredine uklonjen onaj koji je sad zadržava“.)

Da, kulminacija napada na Treći Rim je postalo ubistvo Pravoslavnog Imperatora. (Talmud jasno ističe: „U opustošenju Rima je – naša nada“). Po mišljenju istraživača, kabalistički natpis, načinjen nazidu Ipatjevskog doma, znači sledeće: „Ovde, po naredbi tajnih sila, Car je bio prinesen na žrtvu radi rušenja države. O ovome se izveštavaju svi narodi.“. (Nema sumnje da su revoluciju u Rusiji 1917. godine finansirali moćni jevrejski bankari sa Zapada. Evo reči jednog od njih: „Finansirajući revoluciju u Rusiji, na jedan uloženi dolar zaradio sam 60 dolara“, Jakov Šif. – prim. prirađivača).

Sa tačke gledišta „ratnih simbola“ izbor datuma ubistva – dan svetog ubijenog mučenika Andreja Bogoljubskog – i mesta – Ipatjevskog doma – takođe nije bio slučajan. Upravo u Ipatjevskom manastiru je osnivač dinastije Romanovih, Mihail Fjodorovič, dobio izveštaj da je izbran za cara. Kabalisti – careubice dvadesetog veka smatrali su da kraj omražene im dinastije mora nastupiti upravo tako – znamenovan.

…Dakle, zašto nije došao antihrist, kada je pao „onaj koji ga zadržava“?

Još na dan odricanja Nikolaja Drugog od prestola, dok su u hramovima pevali pokajni kanon Andreja Kritskog, u crkvi sela Kolomensko pod Moskvom dogodilo se čudo. Pronađena je drevna ikona Božije Matere – Državna. U rukama Bogorodice – bili su znaci monarhijske vlasti. Ali, carska kugla (šar, deržavna) na ikoni nije ovenčana krstom – to je simbol obezglavljene Rusije.

Руски милијардер и власник фудбалског клуба „Челзи“, Роман Абрамович, приложио је више од 100 милиона долара израелској ултрадесничарској организацији, коју оптужују за исељавање палестинских породица из Јерусалима и умешаност у посао изградње Трећег јерусалимског храма[1] у Израелу.

Израелски археолози који обављају ископавања на Храмовној гори јединствени су у свету по томе што за своја ископавања користе грејдере (велике грађевинске машине – прим. СС). По свему судећи, ови „археолози“ чак и не скривају прави циљ својих ископавања.

Догађаји око Храмовне горе нису нови, али су сада постали познати поједини интересантни детаљи овог проблема. Испоставило се да се градња Трећег храма реализује руским новцем…

Арпаска редакција BBC јавља да је међународни конзорцијум новинара који води истрагу добио приступ бази Fin CEN специјалног одељења министарства финансија САД за борбу против финансијског криминала. Део базе је посвећен активностима бизнисмена Романа Абрамовича.

Овај ТВ канал тврди да Абрамович, који иначе има израелско држављанство, финансира израелско насељавање у „Источном Јерусалиму.“ Он је спонзор крајње десничарске организације „Елад“, која је од свог оснивања 1986. године у арапском рејону Силван (Силоам, Шилоах) населила око стотину јеврејских породица.

„Елад“ је одговоран за десетак случајева исељавања Палестинаца и води неколико скупих вишегодишњих судских спорова у циљу заузимања палестинске територије.

Примера ради, израелска полиција је после двдесетчетворогодишње парнице иселила самохрану мајку са четворо деце из њихове куће у Силвану да би кућу предала „Еладу“. Суд је утврдио да је мајка те жене, пошто је живела у иностранству, напустила кућу, независно од тога што су у њој живели њена кћерка и унуци, и из тог разлога су ови Арапи изгубили право својине.

Према подацима израелске невладине организације „Мир сада“ у јануару се у Силвану још најмање сто породица суочило са судским поступцима за исељење.

Четири компаније преко којих је Абрамович финансирао „Елад“ имају седиште на британским Девичанским Острвима, и све су регистроване истог дана 2003. године, а управо су ове компаније финансирале више од половине укупних активности „Елада“ у периоду од 2005. до 2018. године.

Један од праваца деловања „Елада“ тиче се парка „Град Давидов“ који се налази унутар зидина Старог града, где се обављају археолошка ископавања остатака Јерусалима из периода Првог храма. Према библијском предању, Силван се сматра местом где се првобитно налазио град Давидов. Прва ископавања у циљу проналажења старог града спровели су овде Британци још у 19. веку.

Успевши да освоји 1948. године западни део Јерусалима, Израел је остатак града окупирао после нешто мање од двадесет година, 1967, и од тада креира „реалност на терену“ путем анексија и изградње насеља, како би обезбедио своје претензије на целокупни град. Убрзо после завршетка блискоисточног рата (Шестодневни или Јунски рат), исте 1967. године започела су велика археолошка ископавања под покровитељством Министарства вера Израела.

Влада је 1977. године предала контролу над археолошким ископавањима „Града Давидовог“, који је отворен за јавност, ником другом него организацији „Елад“. Од тада „Елад“ користи археолошка ископавања како би конфисковао палестинску земљу. Интензивна активност у Силвану укључује и подземна ископавања и изградњу тунела, од којих неки досежу све до џамије Ал Акса.

„Данас раскопавањима око Ал Аксе руководи крајње реакционарна организација јудео-нацистичког усмерења – Елад. Они покушавају да заузму и униште цео Силван“, каже Јара Хавари, научни сарадник палестинске политичке мреже „Ал Шабака“. „Они располажу огромним фондовима. Њиховим догађајима су присуствовали  руско-јеврејски олигарси Лав Левијев и Роман Абрамович.“

Јара Хавари сматра да је „археологија само један од механизама помоћу којих Израел покушава да сачува своју власт над палестинским народом. Библијско предање се користи од стране циониста као димна завеса за спровођење колонијално-насељеничког пројекта и изградњу подземног Трећег храма за Месију“.

The Middle East Eye саопштава да први тунел који је био пробијен, и који је назван „Хасмонејев тунел“, дугачак је 500 метара и налази се на западној страни џамије Ал Акса, где се некада налазила Мароканска четврт Старог града у Јерусалиму. Овај рејон се простире дуж Западног зида (Зид плача) и у потпуности је био разрушен од стране израелских власти само три дана након што је Израел заузео Источни Јерусалим.

Јерусалимски археолог-истраживач, Абдел Разак Матани, тврди да је непознат тачан број тунела који су пробијени испод комплекса џамије Ал Акса и Старог града. Он истиче да израелске власти обавештавају јавност само о неким тунелима, док у исто време забрањују свим другим археолозима и геодетама да истражују овај рејон. Унутар тунела могу се видети темељи џамије Ал Акса, који су откривени као последица ископавања.

Тунели су, како тврде стручњаци, почели да представљају озбиљну претњу за темеље комплекса Ал Акса. Археолог Наџех Бкајрат каже да се мрежа тунела рачва и простире на западу до рејон Ејн Карем, на истоку до џамије Ал Акса у Старом граду, на северу до Врата Дамаска, док јужне гране досежу до Силвана. Бкајрат каже како су последице деловања „Елада“ врло озбиљне. Услед ископавања страдала су многа здања у Силвану, захваћени су темељи 16 исламских споменика који се налазе на правцу ископавања. Стотине стамбених домова Палестинаца неповратно су нестали. Бкајрат напомиње да су израелска ископавања била заустављена само на неколико месеци 1974. године, након што је УНСЕКО обуставио сву помоћ Израелу. После тога се исте године срушила историјски значајна школа Џавахирија западно од комплекса џамије Ал Акса.

Спуштајући се у један од многобројних тунела под Старим градом, посетиоци бивају окружени симболима који представљају оно што се некада налазило на том светом месту. Како истовремено Јерусалим има дугу, мултикултурну и мултирелигиозну историју, информације које се дају у тунелима искључиво се фокусирају на јеврејску историју града.

Осветљени екрани показују тродимензионалне моделе изградње Трећег храма, а такође и живописне слике радника који граде храм и размештају његов камен. У стакленим витринама изложени су папирни свици са стиховима из Торе о доласку Месије (за православне Антихриста).

Данас су тунели опремљени озбиљном инфраструктуром, претворили су се у прави подземни град са бетонским зидовима, металним сигурносним конструкцијама и клима уређајима. Ту су и просторије за молитву и култно умивање, као и просторије за верске свечаности конференције.

Чудни су путеви Господњи. Данас се храбри становници Силвана боре, не само за своја законска права, не само за муслиманске светиње, већ и за судбину целокупног човечанства. Та борба траје како на земљи, тако и под земљом.

Ипак, није ли тачно,  да се кобни план изградње Трећег храма ђаволски вешто реализује на било чијим средствима, него баш нашим средствима, новцем „зарађеним“ пљачком руског народа…

I TAKO. TEA TAIROVIC ZABAVLJA LJUDE UZ PESMU IZRAEL I PALESTINA. RATOVI BUKTE  BAS TAMO ,ALI I U UKRAJINI KOJU JE NAPALA RUSIJA. JERUSALIM JE GRAD U KOME SU KOLEVKE SVE TRI NAJVECE RELIGIJE. SOLOMON JE BIO NAJMUDRIJI COVEK NA SVETU. STA CE SE PRE ZBITI IZGRADNJA HRAMA CARA SOLOMONA ILI SMAK SVETA KOJI CE NASTATI ZBOG OVIH RATOVA KOJI CE IZAZVATI TRECI SVETSKI RAT OSTAJE DA SE VIDI.

ALI MENI ZAISTA OVE TEORIJE ZAVERE UVEK SVE POVEZU. NISTA SE NE DESAVA SLUCAJNO. SVE, BAS SVE JE POVEZANO SAMO STO COVEK TO NE MOZE DA SAGLEDA KAO CELOKUPNU SLIKU JER BI ONDA ZNAO TACNO STA SE DESAVA NEGO OVAKO DOBIJA KOCKICE PA SLAZE SVAKO ZA SEBE KAKO UME I ZNA!

 


Нема коментара :

Постави коментар