недеља, 29. октобар 2023.

SAKUPLJACI BODOVA

 POCELO JE OD OBRAZOVANJA PA PREKO KUPOVINE U MARKETIMA, A ONDA JE ZASLO I U DRUGE SFERE NASIH ZIVOTA. PISALA SAM O PAMETNIM GRADOVIMA ILI GRADOVIMA  U KOJIMA ZA  SVE SVOJE AKTIVNOSTI NE TREBAS VISE OD 15 MINUTA. E U NJIMA CE SE BODOVI KORISTITI DA TE PROCENE DALI SI DOBAR ILI LOS. TAKO DA SMATRAM DA  JE TRENUTNA OPSEDNUTOST SKUPLJANJA BODOVA ZA SVE I SVASTA USTVARI PRIPREMA U KOME SMO SVI BODOVANI I FUNKCIONISEMO SKUPLJAJUCI BODOVE ZA SVE.

NEMOJMO DA ZABORAVIMO DA SKUPLJANJEM BODOVA NA NEKOJ OD SILNIH KARTICA DOKAZUJEMO NASU LOJALNOST. E I TO CE UBUDUCE BITI NAJVAZNIJE BITI LOJALAN.

Svaka trgovina bilo da su obicni marketi, veliki trzni centri ili online kupovina ima svoju karticu na koju skupljas bodove da bi ostvario povoljniju kupovinu. Evo jedne u kojoj se vise puta ponavlja rec lojalnost. ZA POPUST OD .5,10 ILI CAK 15%  moras i tekako da budes posvecen kupovini samo na tom mestu.

Već decenijama sa našim kupcima delimo strast prema modi, inspirišemo ih da budu najbolja verzija sebe i pružamo iskustvo kupovine u nezaboravnoj atmosferi koja donosi trenutke čistog zadovoljstva.

U znak zahvalnosti na vernosti koju nam kupci pružaju, kreirali smo novi program lojalnosti Forever Friends koji pruža više – više pogodnosti, veće popuste i brojna iznenađenja

Kada završiš sa registracijom, u znak dobrodošlice poklonićemo ti 500 dinara za kupovinu u našem onlajn šopu*.

Nadograđivanjem članstva u statuse Casual Friends (300 poena), Close Friends (1000 poena) ili Best Friends (3000 poena) moći ćeš da ostvariš kupovinu po posebnim uslovima i uživaš u različitim pogodnostima, kao što su pristup rasprodaji pre svih, kupovina uz ličnog šoping asistenta i mnogi drugi benefiti.

Loyalty programu Forever Friends možeš se priključiti preuzimanjem Fashion&Friends mobilne aplikacije ili prijavom na onlajn šopu fashionandfriends.com.

Našu aplikaciju možete preuzeti sa Play Store-a za Android uređaje, sa App Store-a za Iphone uređaje.

E sad ima tu i bodovanja za odlazak u neku zemlju radi boljih uslova zivota. Na primer. Nemacka -

Novi zakon koji je odobrila koaliciona vlada predviđa uvođenje tzv. "Chancenkarte" kojom bi kandidat za useljavanje sakupljao bodove uz kriterijume poput obrazovanja, poznavanja jezika, starosne dobi, radnog iskustva i toga da li ima neke veze s Nemačkom.

Za useljavanje u Nemačku ubuduće će biti potrebno da se sakupi najmanje šest bodova, pri čemu dobro poznavanje nemačkog jezika, na primer, donosi tri boda, starost ispod 35 godina dva, a za stručnost se može dobiti četiri boda.

Takva imigraciona politika, međutim, za stručnjake koji se bave migracijama nije novina jer su zemlje u koje hrle imigranti i pre diktirale pravila koga žele da prime na svoju teritoriju, samo se sada Nemačka i eksplicitno odlučila za takvu politiku.

Iz cele price jedino izuzimam medicinske radnike koji moraju da svake godine skupe 24 boda da bi obnovili licencu. Obzirom kojom se brzinom menja tehnologija idostignuca u medicini ovo stalno "doskolovavanje" doktora je i te kako korisno.

  1. Zdravstvenom radniku može se obnoviti licenca ako je u periodu važenja licence, u postupku kontinuirane edukacije stekao najmanje 140 bodova kroz sadržaj akreditovanih programa kontinuirane edukacije, vezano za profesionalnu delatnost koju obavlja, a za koju se izdaje, odnosno obnavlja licenca
  2. Broj sakupljenih bodova u jednoj licencnoj godini ne može biti manji od 10
  3. Ako zdravstveni radnik po isteku licencnog perioda nije sakupio ukupno 140 bodova, dužan je da podnese zahtev za polaganje licencnog ispita. Sva obaveštenja o licencnim ispitima nalaze se na sajtu Lekarske komore Srbije ( https://www.lks.org.rs/)
  4. Lekari (stariji od 70 godina) kojima je licenca izdata na period od jedne godine, u toku iste moraju ostvariti minimum 20 bodova
  5. Naravno i nastavnici nskupljaju bodove za obnovu licence. Nastavnici moraju da se usavršavaju, kako bi skupili bodove da obnove licencu. Ona se prvi put dobija polaganjem državnog ispita, nakon sto časova u nastavi i isto toliko rada sa mentorom. Kasnije se, na svakih pet godina, obnavlja na osnovu skupljenih sto bodova, pa bi svih 80.000 nastavnika godišnje trebalo da ide na nekoliko kurseva.Nemoguće je prikupiti sto bodova ako čekate da škola plati seminare. Zato biram neke jeftinije koje platim sama. Sada sam uplatila usavršavanje iz razrednog starešinstva, ”onlajn” kurs koji košta 1.300 dinara - kaže Sofija Žarković, nastavnica iz Beograda.A osim metodičkih usavršavanja iz predmeta u osnovnim i srednjim školama, u ponudi seminara za naredni mesec su i ”Klavirska kefalica”, ”Blog, Tviter i Fejsbuk u nastavi”, pa kursevi koji se bave autoritetom, uče kako organizovati priredbu, pokrenuti darovite, uvesti ples u nastavu ili jačati dečje samopouzdanje. Učešće donosi od dva do 24 boda.

Cela ta prica o skupljanju bodova u svim sferama zivota i ta prica o lojalnosti  brendu, poslodavcu ili vec cemu stvarno me plasi.Do sada lojalnost je bila dobra rec- vrlina jer se odnosila na lojalnost prema partneru, porodici, prijateljima,komsijama pa i kolegama naravno. Sada je po meni to losa rec jer moras da budes LOJALAN BRENDU ILI POSLODAVCU JER OD OBOJE ZAVISIS U POTROSACKIOM DRUSTVU! Nazalost. Ako ne skupljavas bodove na kartice ne mozes da kupujes povoljnije ,a moras jer i sa bodovima jedva prezivljavas. Ako nisi lojalan poslodavcu po svaku cenu dobijas otkaz sto nikako ne sme da se desi da bi mogao da prezivis ti i tvoja porodica morate svi da radite. Strasno.

Preko kartice koja se bude izdala na ime, ostvarivaće se pogodnosti kod pravnog lica i preduzetnika. Koristiće se uz identifikaciju. Kartica će biti izdavana na zahtev koji može da bude i u elektronskoj formi. Važno je da bude podnet preko zakonskog zastupnika ili punomoćnika, elektronski ili PIO fondu. PIO fond će voditi evidenciju o svim izdatim penzionerskim karticama.

U Službenom glasniku je objavljen Pravilnik o penzionerskoj kartici. Nju će moći da koriste korisnici peznije, novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti, korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju i nvalidna deca.

Korisniku penzionerske kartice će prilikom plaćanja robe i usluga PIO fond dodeljivati bodove u saradnji sa Poreskom upravom. Za potrošenih 500 dinara, korisnik penzionerske kartice dobiće jedan bod, a u toku jednog meseca može da ostvari bodova najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji. Na osnovu skupljenih bodova, korisnik penzionerske kartice moći će da ostvaruje benefite poput popusta, poklona ili nešto treće. Milina, a? Samo dok ne odes u radnju ne znas da kartica ne smanjuje cene, mesa, voca, povrca, cene na akciji  te ma koliko bodova imali morate imati  gomilu novca da bi nesto kupili. Vecina penzionera ne moze da kupi ni osnovno za super kartice, nase kartice, penzionerske i brda drugih.

Santa leda počinje u dubokim vodama detinjstva, formiranjem osnovnog poverenja u svet. Niko od nas se i ne seća kako je nastalo konkretno kod njega. Ali činjenica je da ga svako im Pitanje je kakvog kvaliteta. Poverenje u svet (u ličnost roditelja) obraslo je kristalima samoprihvatanja i formiranja samopouzdanja, koje postepeno postaje samopouzdanje.


Pre vere (poverenja), ovaj ledeni breg još uvek raste i raste, ali vera već može da poraste ( postane samouverena ).

Iz izvesnosti rastu slojevi vere:

vera u sebe
u svojim sposobnostima,
vera u Boga
vera u nauku
Da, čovek može da veruje u bilo šta.

Ali vera ne postaje uvek lojalnost.

Lojalnost je vera koja se pokazuje u stvarnim delima. Možete biti verni sebi, svojim principima, uverenjima, biti pravi prijatelj, pravi poslovni partner, verni svom poslu, verni svom izboru voljene osobe.Lojalnost je vera visokog kvaliteta. Ako čovek ne ume da bude veran sebi i svojim izborima, on je a priori nesposoban da bude veran bilo kome.

TAKO SMO NEKAKO DOSLI DO SUSTINE. BORIMO SE ZA PREZIVLJAVANJE,SKUPLJAMO BODOVE ZA SVE I SVASTA, LOJALNI SMO DO TACKE MORANJA SVEMU I SVACEMU. I MADA ZELIMO DA PRAVIMO IZBORE, MADA ZNAMO DA PRAVIMO IZBORE NAJCESCE IDEMO LINIJOM MANJEG OTPORA. KUD SVI TU I TI. STA DA SE RADI?

Нема коментара :

Постави коментар