четвртак, 2. фебруар 2017.

'ZUBIC VILA'

"ZUBIC VILA" ! ZASTO MAJKE NOSE BEBE VISE NA LEVOJ STRANI? STAMPANJE JAJNIKA!
Znate ono kad vasem detetu ispadne mlecni zub, pa kazete detetu da ga stavi pod jastuk pre nego sto zaspi? E, onda vi dodjete pa taj zub zamenite slatkisima ili paricama, a njega bacite i kazete detetu da ga je posetila "zubic vila" i ostavila poklon. Nikako to nemojte vise da radite. Sklonite zubic, ostavite poklon, ali zub morate sacuvati po svaku cenu. Po najnovijim istrazivanjima mlecni zub je vredan genetski materijal koji se moze izboriti sa veoma ozbiljnim bolestima. Naime, mlecni zubi sadrze maticne celije, koje mogu da regenerisu neurone, hrskavicu,cak i neke celije srcanog misica. Maticne celije deteta su pokazale dobre u lecenju leukemije, Hodzkinovog limfova, multiplenijelu i druge.Pre su se ove bolesti lecile samo presadjivanjem kostane srzi. Dakle, mlecni zub treba zamrznuti najkasnije 48 sati posle ispadanja. Banke koje cuvaju maticne celije iz krvi ili pupcane vrpce novorodjenceta cuvaju imlecne zube kao genetski materijal za "ne daj boze". U slucaju bolesti doktori ce ga uspesno iskoristiti. Ako u vasoj okolini ne postoje banke za cuvanje maticnih celija cuvajte vi zubic u vasem zamrzivacu dobro zatvorenog.
Znamo da majke imaju vrlo jako izrazen instikt- majcinski instikt.I mnogo toga rade instiktivno kada je njihovo dete u pitanju. Sto bi rekli majke prvo instiktivno razrese neku situaciju ,a onda razmisljaju o tome. Na primer, kad dete padne i jako se povredi majka odmah cini sve da pomogne detetu iako je retko koja obuceni terapeut ili doktor. Instiktivno ona mu pomaze dok ne stigne strucna pomoc. Kada je dete zbrinuto ona sve prezivljava ponovo i tada tek oseca strah, neodlucnost,stres..
Naucnici su napravili istrazivanja i zakljucili da majke nose dete vise na levoj strani zato sto desna strana mozga kontrolise levu stranu tela i odgovorna je za emocionalnu inteligenciju,interakciju sa drugim ljudima i obradu vlastitih  emocija. Ako dete drzite na levoj strani to je znak da vas mozak reaguje sa emocionalnim znakovima vaseg deteta, brze cete reagovati na njegov plac ,uznemirenost,znakove gladi. A i dete se oseca sigurnije jer cuje otkucaje majcinog srca. Kako dete raste ono samo ce takodje instiktivno vise sedeti na levoj strani vaseg krila jer njegovo desno uho bolje cuje majcin glas sto je bitno pri razvoju govora. Naucnici idu tako daleko da tvrde da su majke koje drze dete na levoj strani vise povezane sa njim!!!
Dosad se verovalo da zenski jajnici  u toku zivota proizvedu fiksnu kolicinu jajnih celija. Na univerzitetu u Edinburgu doslo se do interesantnog saznanja da pod odredjenim uslovima zenski jajnici i posle menopauze mogu da stvaraju jajne celije. Supstnca ABDV ( hemoterapisjki lek protiv raka) povecava gustinu folikula i da prakticno zenama jajnici mogu da funkcionisu normalno do stote godine i da budu plodne.
U slucaju da  zene  imaju problema sa rakom jajnika ,a zele dete IVF tehnologija stvorija je 3D stampac za jajnike. Odstampani jajnik se umetne umesto obolelog ,a pravi se od zelatina koji ni jedan organizam jos nije odbacio i nije stetan uopste. U istampani jajnik ubacene su celije koje proizvode  estrogen, i jajne celije iz ljudskih celija. Do sada su 3D stampacem odstampani ,udovi,usi,kosti i mnogi drugi delovi tela. Onda ce verovatno i jajnik biti uspesno odstampan.
CUDO RADJANJA TRAZI POMOC OVIH DANA. KO JE CITAO PRETHODNE TEKSTOVE ZNA OCEMU PRICAM, ONI KOJI NISU TREBA SAMO DA RAZMISLE KAKO JE SVE TEZE ZATRUDNITI I RODITI ZDRAVO DETE??? ZATO JE SVAKA POMOC DOBRO DOSLA.
CUVAJTE MLECNE ZUBICE VASE DECE. NOSITE  VASU DECU  UVEK NA LEVOJ STRANI.

Нема коментара :

Постави коментар