понедељак, 20. фебруар 2017.

DPL

DPL! REINKARNACIJA 16 LICNOSTI U JEDNOJ! SVAKO TELO JE NASELJENO SAMO JEDNOM LICNOSTI! U STVARI MI JESMO BESMRTNI. COVEK NIJE TELO NEGO DUSA! A SAD ETO  COVEK SE  TRUDI I DA MU TELO BUDE BESMRTNO! 
Kada se u jednoj osobi nadje dva ili vise identiteta(licnosti) od kojih svaka kada je prisutna moze dominirati stavovima ,ponasanjem i emocijama kao da druge licnosti ne postoje svakako nesto nije u redu sa psihom. Ne mozete ni zamisliti koliko je tezak disocijativni poremecaj licnosti - DPL. Svaka od licnosti ima svoj karakter, vrlo cesto je pomesano i zlo i dobro, tako da jedna ista osoba pod uticajem neke od licnosti cini i jako lose stvari kojih se osoba kad predje u drugu licnost uopste ne seca. Zato je i karakterisu ti gubici pamcenja pa je jako tesko utvrditi ovaj poremecaj, jer osoba naravno nije svesna licnosti koje su  u njoj. Ima dosta primera u psihijatriji osoba koje su kao jedna licnost bili levoruki, a kao druga nisu,  moguca je i razlicita dioptrija, pa i koeficijent inteligencije ,neki su imali jednu vrstu bolesti, drugi drugu,jedan ili drugi pol, citav niz razlicitih godina - sve u jednoj osobi. Zastrasujuce. Koliko god okolina pokusavala da dokaze toj osobi da nesto nije u redu ne moze da uspe jer oni nisu svesni da imaju vise licnosti u sebi. I za ovaj kao iza mnoge psihicke poremecaje obicno su okidaci velike traume. Neke osobe prosto moraju odvojiti emocije od straha i bola (nesvesno) sto dovodi do razdvajanja (disocijacije) razlicitih aspekata prve licnosti. Tako ce nastale licnosti pokazivati neku emociju, bes, strah, seksualnost, adekvatnost koju prva licnost nije mogla da izrazi. Simptomi poput glavobolje,gubitka orijentacije, amnezije i cestih promena raspolozenja su kod vecine psihickih bolesti isti. Zato je jako tesko utvrditi ovaj poremecaj. Prava licnost je "zakopana" duboko iz straha i "brani" se ovim novonastalim licnostima. Switching - prelazak iz jedne licnosti u drugu traje od nekoliko sekundi do nekoliko minuta.
Mozda je najpoznatiji slucaj iz 1973-ce godine. Dvadesetvogodisnja devojka Sibil Dorset imala je 16 licnosti u sebi.Razlicite licnosti predstavljala je razlicitim imenima.Viki je recimo bila iz Pariza. Pegi Luije je bila jaka licnost koja nije imala strah ni  od cega. Sibil je jos bila i pisac i pijanist i zavodnica i majka...Svaka od ovih licnosti je drugacije opisivala sebe. Jedna je govorila da ima plave oci i svetlu kosu ,a  ostale su govorile nesto drugo. Izmedju ovih 16 licnosti bila su idva muskarca Majkl i Sid koji su se podrzavali u nestaslucima. Psihijater je mislio da su oni u stvari potisnuta Sibilina zelja da je sin ,a ne cerka.
Ipak iako imamo ego i alter ego mi smo to uskladili i delujemo kao celina. Jedna licnost jedno telo. Potpuno mi je fascinantno da covek uspe da napravi odbrambeni mehanizam koristeci razdvajanje licnosti. Sad, ne kazem da je normalno biti rascepljena licnost, to je svakako psihicki poremecaj ,ali zar vam se nije desilo nikad u zivotu da zbog necega pozelite da ste neko drugi. Mnogi koji nemaju "dijagnozu" ponasaju se bas tako kao da su neko drugi, ali to je nije tema ovog bloga.
I tako. Ljudi jos nisu shvatili da nas dusa cini ljudima, a ne telo. I dalje gaje preveliku ljubav prema svom telu sto prerasta u svojevrstan pokret - cini sve sto mozes da izgledas mlado i lepo bez ogranicenja u godinama. Tu sad dolazi prica o plasticnoj hirurgiji i raznim vrstama" prevara" kojima se "brisu" godine. Pa presadjivanja mladjih organa, dopinzi ko zna kakvim hemikalijama i slicno ne bi li im telo bilo mlado. Naravno, sluzeci telu dusa se zapostavlja. Onoga dana kada shvatimo da smo mi dusa ,a ne telo postacemo besmrtni. I tada cemo shvatiti da reinkarnacija postoji.
Za sada mislimo da je reinkarnacija moguca, da se nekima i desava, ali ne svima. Zapravo. Desava se svim nego sto prelazeci iz jednog tela udrugo zaboravljamo prethodni nacin zivota - nacin na koji smo pazili svoje telo. Da imamo svi mogucnosti kao jedna devojka Dzoi Vervei onda bi shvatili da je nasa dusa zivela toliko mnogo puta i da ce i posle nas nastaviti da zivi. Ova devojka od svoje trece godine prica o cak deset svojih nekadasnjih zivota. Citave sledece dve godine tim strucnjaka (profesori regresivne hipnoterapijem psiholozi,strucnjaci za reinkarnaciju) je vrsio ispitivanja male Dzoi da bi doneli zakljucak da je Dzoi dokaz da reinkarnacija postoji. U prvom zivotu zivela je pre nekolko miliona godina u pecinama. Dala je tacan opis pecina u Juznoj Africi koje niko nije nikada pre ispitivao. Postoje i druga secanja recimo kako nosi tezak veo jer je princeza i jase na slonu,zivot egipatskog roba, zatim je objasnjavala drevnu tehniku asfaltiranja puta,seca se kako su je progonili kao hriscanina u I veku  i jos mnogo stvari koje nikako nije mogla da zna.
Seca se i zivota pocetkom XX veka u Juznoj Africi  i to da je bila unuka tadasnjeg predsednika Pola Krugera i da je imala dva muza i cak desetoro dece. Njena prica o tome dovela je do istrage pa je pronadjena zena od 90 godina za koju je petogodisnja devojcica tvrdila da joj je bila cerka u nekom od tih zivota.
Ima jos primera dece koja se secaju proslih zivota ,a naucnioci su odredili kriterijume koji ta deca moraju da ispostuju da bi ucestvovala u istrazivanjima o reinkarnaciji.
Prvo - ono sto dete govori ne sme biti nauceno
Drugo - dete mora imati znanja i vestine koje nije moglo nauciti u dosadasnjem zivotu (poznavanje stranih i starih jezika ili arhaicnih istrumenata i alata)
Trece - detetu je potrebno uraditi  detaljan pregled urodjenih belega ( mladez ili defekt) koji odgovaraju ranama  ili oznakama iz proslog zivota kako bi se iskljucila mogucnost prevare.
RASCEPLJENA LICNOST ILI VISE LICNOSTI U JEDNOJ OSOBI MOZDA SU U NEKOJ VEZI SA REINKARNACIJOM!  MOZDA NEKOME SECANJA NA PROSLE ZIVOTE KRENU DA SE VRACAJU , STO COVEKA NARAVNO ZBUNI POGOTOVU AKO MU SE VRATI VISE ZIVOTA OD JEDNOM. RAZMISLITE O TOME. NEGUJTE VISE SVOJU DUSU NEGO TELO.
ZBOG PRETHODNIH I BUDUCIH ZIVOTA VASE DUSE!!!

Нема коментара :

Постави коментар