субота, 1. април 2017.

PRVI MILION

PRICA O "PRVOM MILIONU" UVEK JE "KRVAVA"! I OVAJ DAN SALE MOZDA NIJE PRAVI DAN ZA PRICANJE OVAKVE PRICE. ALI MI SMO TAKAV NAROD. SALIMO SE I SA ONIM STO NIKAKO NIJE ZA SALU. KOD NAS JE "CRNI HUMOR" IZNAD OBICNOG I SAMO MI MOZEMO DA SE SALIMO I KAD NAS BUKVALNO BOMARDUJU. NAZALOST PRICA O PRVOM MILIONU NIJE NI OBICNA NI "CRNA SALA" NEGO ISTINA SUROVA I TESKA. IZVINJAVAM SE LJUBITELJIMA SMEHA! PRVA MILIJARDA SE JOS "BRZe" I JOS LAKSE ZARADI! RECIMO MARK CUKERBENG JE DO PRVE MILIJARDE DOSAO ZA SAMO 4 GODINE! PJER OMIDAR (E-BAY) ZA 3 GODINE,ENDRU MEJSON ( GRUPON) ZA 2,5 GODINA,GERI VINIK (GLOBAL CROSSING) ZA 1,5 GODINA,GREJ VOKER ( PRICELINE) ZA 1 GODINU!
I sada da vam obrisem svaki osmeh sa lica. Nase bogatase ne smem da diram iako su u javnost "procurile" neke price o njihovim "prvim milionima". Zato cu da se vratim na svetske - sigurnije. Ipak, ima tu dosta slicnosti sa nasim milionerima.
Mnogi noviji bogatasi stekli su bogatstvo u toku II svetskog rata sto objasnjava sav besmisao ratovanja. Dok jedni ginu drugi se naravno bogate.
Pocnimo od porodice Viton. Radnja Luja Vitona jedina je uspesno poslovala tokom Drugog svetskog rata. Ako se upitate zasto i kako - odgovor je jednostavan ako ste gledali seriju "Alo alo". S jedne strane pomoc marsalu Filipu Petenu ( i orden je dobio zbog toga),s druge strane pomoc Gestapou kome je ta radnja bila mesto okupljanja.Veliki se novac nalazio u opticaju i za jednu i za drugu stranu.
Porodica "Porse" asocira na super automobile.Medjutim osnicac Ferdinand Porse je bio uvereni nacista.I tako je spojio svoju ideju za popularnu Folksvagen "bubu" i besplatnu radnu snagu. Naime u njegovim fabrikama radna snaga su bili ratni zarobljenici ,a "buba" je zbog mogucnosti velike proizvodnje postala najprodavaniji automobil na svetu.
Hugo  Ferdinad Bos osnivac najvece modne industrije za vreme Hitlera kao uvereni nacista proizvodio je uniforme : smedje za naciste,  crne za cuvene SS-ovce i uniforme za Hitlerovu omladinu i tako stekao prvi milion.
Rokfeleri. O njima sam vise puta pisala i ne znam zaista kako je moguce toliko potciniti ostatak sveta kao sto oni cine. Trenutno sam u citanju najnovije terije zavere po kojoj je matori Dejvid Rokfeleler od 100-tinak godina umro 20.3 ove godine, jer mu zapravo nisu radjene tolike transpaltacije srca.  Njegove vecito krvave oci verovatnu kriju strasne tajne .Istina je negde tamo...Mozda je istina da je sve pocelo kada je Dejvid Rokfeler nasao jabuku pa je zavio u celofan i prodao, pa kupio dve i tako dalje. "Umrecu" od smeha. Ili neki lik sto tvrdi da je poceo prodajom kesa za djubre. Nasi uglavnom pominju nosenje gajbica ali necemo o tome.
Kako se Rokfeler nasao u Hitlerovoj Eugenici? EUGENIKA JE NACIN STERILISANJA MUSKARACA I ZENA PUTEM VAKCINA KOJE SADRZE TOKSINE RADI DEPOPULACIJE STANOVNISTVA.  Jednostavno Rokfeler je bio fasciniran Hitlerovom pricom o superljudima ,  i  o istrebljenu pogresnih ljudi. Sve Mengelove eksperimente finansirao je Rokfeler.OD KAKO POSTOJE PA DO DANAS ROKFELER PORODICA KROJI SUDBINU COVECANSTVA!
Prica o Koko Sanel je neverovatna. Da bi obezbedila sebi sav luksuz i mogucnost da diktira modu i proizvodnju najskupljeg i najpoznatijeg parfema "Sanel 5" bila je ljubavnica visokog oficira nacisticke obavestajne sluzbe. Cak sta vise spijunske zadatke po Spaniji preuzimala je na sebe?!
Nekako je stvarno neobjasnjivo da se "prvi milion" ne moze steci legalnim i nekako normalnijim putem. Uvek na tom putu leze zlocini. Od finasijskih prevara do ubistava. Zasto je to tako potpuno je nobjasnjivo.
Kada postanu mocni mnogi bi zeleli da zaborave kako su dosli do toga. Ipak ja mislim da nacin do kog se dodje do "prvog miliona" ne moze zaboraviti i vecno  ostavlja trag na dusi.Mnogi medjutim, tvrde da su do prvog miliona dosli ogromnim trudom na potpuno legalan nacin. kome verovati?
SVESNI STE DA JE "PRVI MILION" SAMO FIGURATIVNA CIFRA KOJU NEKO STEKNE NELEGALNIM PUTEM. SVESNI STE DA I PORED SVEG TRUDA KOJI ULAZETE RETKO,ALI VRLO RETKO MOZETE STECI SLAVU I MOC LEGALNIM PUTEM. ZATO SE IZA SLAVNIH I BOGATIH KRIJE UVEK PRICA O 'KRVAVOM PRVOM MILIONU". PA KO VOLI NEK IZVOLI!
LJUBETELJI SALE MEDJU KOJE SPADAM I JA PONOVO SE IZVINJAVAM I U TO IME JEDNA OD VANVREMSKIH SALA O ROKFELERU. NA PITANJE KAKO SE OSECAS KOMSIJA OVAJ ODGOVARA KAO ROKFELER! KAKO? PA LEPO ROK MI PROSAO A FELER OSTAO!
A TEK DA NE PRICAMO O RAZLICI  IZMEDJU MILION DINARA I MILION DOLARA????SMESNO  ZAR NE????

Нема коментара :

Постави коментар