субота, 10. јун 2017.

NEKROFILIJA

NEKROFILIJA JE TESKI PSHICKI POREMECAJ IZ GRUPE PARAFILIJA GDE SE PRIMARNO SEKSUALNO ZADOVOLJSTVO DOZIVLJAVA NAD MRTVIM TELOM JER OSECA DA IMA POTPUNU KONTROLU. NEKROFILIJA NE MORA UVEK IMATI  SEKSUALNE MOTIVE KAO GLAVNE. NEKADA JE DOVOLJAN TAJ OSECAJ MOCI I KONTROLE NAD MRTVIM TELOM TO JEST NADMOC U ODNOSU NA SMRT I SMRTNOST!PARAFILIJA OBUHVATA PSIHOLOSKE POREMECAJE KOJI PREDSTAVLJAJU PATOLOSKU SEKSUALNU SKLONOST. U PARAFILIJE PORED NEKROFILIJE SPADAJU I SVI OSTALI PRIMERI KAO SEKSUALNI ODNOSI SA NEZIVIM OBJEKTIMA, DECOM ( PEDOFILI) I OSTALO.
IPAK SU SEKS I SMRT ODUVEK JAKO POVEZANI. FRAZA U FRANCUSKOM 'MALA SMRT' ZNACI ORGAZAM.Mozda je nekrofilija vise rasprostranjena nego sto i zelimo da priznamo pa i da samo pomislimo! Zanimljivo je da je u dijagnostickom i statistickom uputstvu za mentalne poremecaje nekrofilija upisana kao posebna sifra tek 2013-te . Pre toga je bila u okviru ostalih parafilija.
Mnogi nece procitati ovaj tekst. Sto bi jedan novinar rekao : Za vecerom svi ucestvuju o razgovoru o raznim ubistima i nesrecama, ali o nekrofiliji niko ne prica. Ona je tabu tema. Za temu sam je uzela zbog danasnje omladine koja stupa u seksualne odnose bukvalno sa svakim i to bez ikakve zastite sto je mozda i najmanji problem iako se tako prenose polne bolesti ( trudnoca je na poslednjem mestu rizika - nekad bila prva). Mnogo veci problem je sto se drustvo potpuno "izvitoperilo", sto je moral spao na najnize grane ikada, a promiskuitet dosao na najvisi nivo. Tako se danas "seks" dogadja prirodno pa makar i brzinski bez upoznavanja i totalno neprirodno. Uopste ne mogu da poverujem sa cime sve moze da se ima "seks". Potpuno bizarno i zastrasujuce. Ipak ostaje tracak nade da su to samo pojedinacni slucajevi. A
onda odgledam film "Zabranjena ljubav"  na cijem pocetku pise da je snimljen po istinitom dogadjaju, a na kraju pise da se u Srbiji za nekrofiliju ne odgovra krivicno.Znam, da se mentalne bolesti uzimaju kao olaksavajuce okolnosti u svim vrstama zlocina, ipak kad je u pitanju skrnavljenje lesa oslobadjajuca presuda bas smeta. Citajuci u novinama za nekrofila sa Vracara po kome mislim i da je snimljen ovaj film pre deset godina zakljucujem da je lik i te kako dobro znao sta radi. Vise me iznenadjuju devojke koje su postale zrtve. Za jednu se i sumnja da je pomagala u podvodjenju i ubistvu druge devojke.
Klasifikacija nekrofila pokazuje podelu na "igrace" ili" romanticare". Prvi samo uzivaju ako se njihov igra - pravi da je mrtav ili se on pravi da je vampir i obicno se zavrsava samo u fantazijama. Drugi pak ne mogu da prezale gubitak voljene osobe te spavaju pored nje i kada se les vec raspada. I u toj klasi fantaziranja i mastanja postoje samo gledaci mrtvih tela. Bilo u mrtvacnicama, na sahranama i slicno. Da li su nekrofili ljudi koji rade u mrtvacnicama?U klasifikicaciji nekrofila svakako je mnogo gora varijanta ona u koj se fantazija pretvara u stvarnost. Te se obljubljuju mrtva tela ( narocito onih koji su umrli prirodnom smrcu jer nisu " osteceni") do onih koji zarad zadovoljenja seksualnih potreba koje podrazumevaju odnos sa lesom ubijaju da bi dosli do "zabranjene ljubavi"..
Jedan nekrofil definisao je svoje opredeljenje recima : Ljude privlace razne stvari - mene eto privlace lesevi! Na Deep Webu postoje sajtovi koji prodaju "igracke" poput parfema koji mirise na mrtvacnice, seksualne igracke inspirisane vampirima,cvece koje mirise na raspadnuto meso... Ali mogu se i naci sajtovi sa lepo obucenim lesevima u kovcezima! Pitanje koje vec 150 godina muci psihijatre - da li zdrav um moze da vidi privlacnost u lesevima naslo je svoj odgovor- ne! Jer, kao sto je logicno da volis dobro i andjela ,a ne volis zlo i djavola, tako je valjda logicno da volis zivot i seks u kome svi ucestvuju, a ne da volis smrt i mrtvo telo bez ijednog pokreta tokom seksa.
Zanimanje SPREMAC MRTVIH! Svaki radnik u JK "Pogrebne usluge" mesecno "spremi" 300 pokojnika .Da li je 55.000 dinara dovoljna nknada za ovaj stresni posao? I benificirani radni staz i odmor od 10 dana za dzabe u banji kod Ivanjice? Ne bih rekla. I ako sam malopre prenela reci nekog psihologa koji je rekao da su radnici u mrtvacnici potencijalni nekrofilicari ili su to vec pa su zato i trazili posao u mrtvacnici moram da "etiketiranje' tog psihologa ublazim. Nasi studenti su vrlo teskog materijalnog stanja i prihvatili bi svaki posao jer su studije skupe,takodje i radnici sa porodicama koji su ostali bez nekog drugog posla ,a treba prehraniti porodicu. Ne kazem verovatno ima i nekrofila i onih koji to postanu gledajuci zamamna mrtva tela devojaka koje se ne opiru kad ih dodirujes.
I onda, pomislim, mnogo smo postali nemoralno a fleksibilno drustvo. Stvari koje do pre nekoliko godina nisu mogle ni da se pominju u javnosti ( iako su se radile oduvek tajno) dosle su u rang "obicnih" desavanja. Pa su tako nasa deca obavestena osvim mogucim vrstama seksualnog devijantnog ponasanja. Od opstenja sa istim polom, zivotinjima, mrtvim stvarima pa i mrtvim ljudima. Bez ikakvog znaka cudjenja jer je cudjenje potroseno na vesti ko je pokazao gacice a ko i nesto vise i ko ima vece grudi , ko je bolje napumpao usta ili orosio vaginu. Zasto bi se onda deca cudila sto seks moze da se ima sa bilo cime ili kime???????
KAKO GOD. CUDNA TEMA KOJA ME JE ZAINTERESOVALA ZBOG FILMA.I ZBOG KAO STO SAM REKLA ZBOG NASE VRLO PROMISKUITETNE OMLADINE. I KAO STO SAM ISTO VISE PUTA REKLA  INTERNET JE KAO VODA I VATRA - DOBAR SLUGA, A LOS GOSPODAR. SAJTOVI KOJI PRUZAJU SAZNANJA O RAZNIM STVARIMA KOJE NE SPADAJU POD OKVIRE NORMALNOG TO JEST PRIVACENOG PONASANJA CINE LOS UTICAJ NA MLADA BICA KOJA SE SA NJIMA UPOZNAJU PREKO SAJTOVA A ONDA POZELE  I SAMI DA PROBAJU. IGRICA PLAVI KIT O KOJOJ SAM NEKI DAN PISALA NEMA VEZE SA NEKROFILIJOM U SMISLU SEKSUALNIH ODNOSA SA MRTVACEM, ALI IMA  U VEZI IGRANJA SA ONIM CEGA SE SVI NAJVISE BOJIMO - A TO JE SMRT! KAO STO JE ZA SVE NORMALAN ZIVOT ZA NEKROFILE JE NORMALNA SMRT!

Нема коментара :

Постави коментар