четвртак, 22. јун 2017.

ZLOCIN IZ STRASTI

ZLOCIN IZ STRASTI! KAD JE LJUBOMORA PATOLOSKA! OTELO SINDROM! TRGOVINA BELIM ROBLJEM! BRAK ZBOG NEMASTINE!
Ovaj se blog moze podeliti na dva dela. A oba imaju jednu vezu ljubav, stras, nemastina. U prvom delu pisala bih kako od ljubavi dodje do mrznje.A u drugom kako zbog ljubavi i nemastine dodje do nemoguceg braka i trafknga.
OTELO SINDROM ILI PATOLOSKA LJUBOMORA JE OZBILJAN PSIHOLOSKI POREMECAJ U RANGU SA SHIZOFRENIJOM.
Osoba ima posesivne i opsesivne misli i deluzije da ga partner vara te su time njegoe misli  preokupirane i preopterecene do tacke kad cine nenormalne, neprihvatljive i prenaglasene radnje. Neka doza ljubomore u vezi je sasvim realna i potrebna, medjutim kad predje granicu i izmakne kontroli mogu se desiti najstrasniji zlocini. Iako se muskarci izene razlikuju po nacinu iskazivanja patolske ljubomore konacni zilj je posle provedenog "pakla" u zajednickom zivotu - smrt. Muskarci jesu skloniji nasilju i najcesce pribegavaju tome da nekoga ubiju pa makar i sopstvenim rukama. Zene ipak biraju noz.Muskarci su narocito ljubomorni na status zamisljenog ljubavnika, a zene na mladost i fizicku aktivnost izmisljene ljubavnice.Muskarcima je okidac izmisljeno seksualno iskustvo, a zenama izmisljeno emotivno iskustvo.Patoloska ljubomora ima jasne pokazatelje:
-partner te cesto optuzuje za prevaru i zaljubljivanje ako pogledas nekoga iili progovoris s nekim ,ako cesto gledas u telefon,
-ispituje tvoje ponasanje u najsitnije detalje,
-provera tvoje telefonske razgovore,
-zabranjuje ti druzenje i "uzivo" i preko drustvenih mreza,
-zabranjuje ti idruzenje sa porodicom i polako te izoluje od ljudi,
-ne dozvaljava ti hobije, bavljenje sportom, a ponekad ti brani i da se zaposlis- sve sto je van kuce,
-kad hoces da prekines ovu bolesnu vezu on tvrdi da je to dokaz da imas ljubavnika,
-negira ljubomorno ponasanje i cinjenicu da ima problem,
-priznaje ljubomorno ponasanje i izvinjava se zbog njega, ali mu se uskoro vraca,
-laze  i  izmislja situacije koje se nisu ni desile  i jos mnogo "sitnica" koje su otvoreno nasilje nad tobom.
Nastavak znate, nasilje u porodici i na kraju porodicne tragedije koje podrazumevaju smrt.Da li je opravdanje da si nekoga toliko voleo da bi ga ubio da ne bude s drugim?Da li je moguce da je strast toliko velika? Strast je divno osecanje ,ali samo kada mozemo da je kontolisemo.Kada strast predje granicu dolazi i do fizickog nasilja ili cak do ubistva. Najgore je od svega sto su kazne ne primerene jer se zlocin iz strasti svrstava u grupu zlocina koji su nastali u momentu "suzene svesti" to jest zlocinac nije bio pri cistoj svesti i zdravoj pameti. Nazalost zrtvu to ne moze vratiti iz mrtvih, a on posle par godine moze na slobodu i u potragu za novom zrtvom.
Zene u Srbiji su nazalost u jako teskom stanju. Nezaposlenost i nemastina dovode ih do toga da trpe nasilje u porodici, ili primarnoj ili novo nastaloj. To ih opet dovodi do toga da devojke beze od kuce i postanu zrtve trafkinga ili potpuno neverovatnih brakova. ZELJA DA BUDU MANEKENKE ILI STARLETE KAKO SAD DRUSTVO NAMECE ZA POTREBU MLADE DEVOJKE VODI PRAVO U RUKE NAJGOROJ MOGUCOJ KRIMINALNOJ RADNJI koju covek moze da uradi drugom coveku- goru mozda i od smrti!
Kada devojke dovedu do mesta gde ce raditi "kasting" vec je kasno da se izvuku.Ima nekoliko filmova kao "Sestre" nas domaci igrani film i  dokumentarni film iz dva dela ruske produkcije koji govori o devojkama iz celog sveta,a narocito iz siromasnijih drzava.Pogledajte na jutjubu ovu mini seriju  Human Trafficking obavezno. Kakvi su tu psiholoski poremaciji u pitanju kad "podvode" mlade i nevine devojke na izivljavanje ljudima koji su isto poremeceni kao i podvodaci??? Poremecaj licnosti- zar je to opravdanje? Kako zna da trazi novac i da uziva u provodu dok devojke- robovi "rade" za njih najuzasnije stvari???
Presla sam vrlo brzo preko tema patoloske ljubavi, zlocina iz strasti kao posledica pomenute "ljubavi". Brzo sam i presla preko trgovine ljudima . Devojke u taj pakao ulaze manje vise svesno iz strasti da budu poznate i bogate. Koliko se danas prica otome prosto ne verujem da su devojke jos uvek toliko lakoverne????
I zato nisam se dugo zadrzala na temi koja je ogromna i moze se gledati sa mnogo aspekata i zrtava i nasilnika.Jer ne shvatam ni jedne ni druge! Zaista!
A strast za novcem dovela je da se u Srbiji vencavaju ljudi koji to ne bi smeli po nasem zakonu o braku. Rec je o tazbinskim odnosima. Snaja i svekar, tasta i zet vencavaju se posle razvoda ili smrti (snaja se razvede od sina i uda za svekra) ili (tasta  se uda za zeta, a cerka nastavi da zivi s njim u kuci nevecano?).I to nije samo na jugu Srbije Nis, Leskovac, Vranje gde ima jos uvek mnogo gastarbajtera pa su penzije devizne i to oko 800-1000 evra mesecno. Ima tih slucajeva po celoj Srbiji ali i po Vojvodini.Sta kaze krivicno pravo? Takav brak je prevara i zaprecena kazna je i do pet godina zatvora. Kako se onda sklapaju ovi brakovi? Jednostavno - para vrti gde burgija nece?!
I da. Na "trulom zapadu" i Americi - pomenimo samo poridicu Rostild i Rokfeler bracne veze izmedju bliskih rodjaka su bile pod moranje da bi se sacuvao imetak. I to ne rodjaka po tazbini (snaja, svekar, tasta, zet) nego po krvnom srodstvu, stric - bratanica, brat i setra od strica, tetke ili ujaka i slicno.
BOLESNO DRUSTVO RADJA MNOGE BOLESTI. PATOLOSKU LJUBOMORU KOJA JE JOS VECA NEGO IKADA ZBOG VECE MOGUCNOSTI KOMUNIKACIJE ( OPET POGRESNA UPOTREBA TEHNOLOGIJE ZA PRACENJE I MALTRETIRANJE).ZLOCINE IZ STRASTI POCINJENE POD UTISKOM  MNOGIH MONSTRUMA KOJI SNIMAJU SVOJA ZLODELA ILI PRICAJU O NJIMA ( OPET TEHNOLOGIJA I INTERNET - TO JE ONAJ TAMNI IMAM BLOG O NJEMU) .REKLAME ZA RAZNE KASTINGE U DOBA KADA DEVOJKE OD RODITELJA NE MOGU DA DOBIJU PARE NI ZA MASKARU PRIVLACE JACE OD MAGNETA ILI PAMETI!
A STO SE TICE SULUDIH BRAKOVA. PA HAJDE KADA SE DESAVAJU IZ KORISTI I HAJDE KADA NISU UMESANI DRUGI RODJACI -NE ODOBRAVAM ALI RAZUMEM. ALI DA STUPIS U FIKTIVAN (NADAM SE DA JE ZAISTA FIKTIVAN BRAK, A NE KAO  U KNJIZI "NECISTA KRV") SA ZENOM SVOG SINA ILI SA MUZEM SVOJE CERKE- PA BOZE!
CUVAJTE SE PREJAKE  STRASTI SVAKE VRSTE! RETKO KADA MOZE DOVESTI DO NECEG DOBROG!A DO ZLA STRAST BEZ KONTROLE JE NAJPRECI PUT!




Нема коментара :

Постави коментар