понедељак, 26. јун 2017.

SEKSUALNA ZAVISNOST

SEKSUALNA ZAVISNOST!  SATIRI I NIMFOMANKE! SEKS ROBOTI! HIRURSKO VRACANJE NEVINOSTI!
Zavisnost od seksa ima sve odlike bolesti zavisnosti. Procenjuje se da 6% populacije ima ovu zavisnost. Od 6 zavisnika jedna je zena, a 5 su muskarci. Kao i kod svih zavisnosti vrtite se u "zacaranom krugu". Jer kada seks postaje zavisnost? Onda kada izmice kontroli i kada vam osecanja idu od ushicenja do loseg raspolozenja. Posle seksa osecate stid,kajanje,grizu savesti, zabrinutost za sopstveno ponasanje,osecate ste bespomocno jer ste zarobljeni svojom potrebom za stalnim seksom. I kako to "lecite"? Logicno ponovnim seksom. Posledice ove zavisnosti takodje uticu na nas zivot, od  problematicnih  drustvenih veza do ugrozavanja fizickog zdravlja.Opsesija za seksom ti ne dozvoljava da normalno funkcionises.Kao sto narkoman ceo dan ima samo jedan "posao" da nadje drogu ,tako zavisnik od seksa ima samo potrebu da nadje osobu za seks ili da masturubira po ko zna koliko puta dnevno na bilo bkom mestu i bilo kada. To ga dovodi u nezgodne situacije na poslu ili na javnim mestima .Opsesivno kompulzivna masturbacija, nekontrolisano prepustanje seksualnom razmisljanju uvek i bez obzira na sve, odsustvo samokontrole kada je u pitanju seksualni nagon, griza savesti, depresija i anksioznost, nemogucnost zadovoljenja seksualnog apetita kod zena se naziva nimfomanija, a kod muskaraca satirizam. Koliko se o zenama nimfomanka prica ( za zene one su obicne kurve), za muskarce izazov, toliko se o muskoj "nimfomaniji" jos uvek malo zna. Pa iako ima primera iz sveta poznatih kao sto su Tajger Vuds,Dejvid Duhovni, Majkl  Daglas i drugi koji su bili u specijalizovanoj klinici za odvikavanje od ove zavisnosti naucnici nemaju bas dobre odgvore po ovom pitanju. Zavisnost od seksa danas je nova destrukcija coveka. Jer danas je seks svuda oko nas! I onda kako naci definiciju koliko je seksa normalno u toku dan, nedelje, meseca. Sigurno je samo jedno- da je to potpuno individualno! Ipak kad potreba postane opsesivna i kad bi neko mogao 20 puta dnevno i kad misli samo na to,  i kad pocne  da zapostavlja posao i porodicu onda se vec prepoznaje zavisnost od seksa. I da, u Srbiji ne postoje specijalizovane klinike za ovu vrstu zavisnosti. A u Americi na klinikima (koje su posetili i mnogi poznati muskarci) lecenje se odvija pomocu fizickih aktivnosti i lekova!
Kad govorimo o nimfomaniji moramo da naglasimo da koliko god to izgledalo privlacno muskarcima uopste nije zabavno.Termin zavisnost od seksa  spominje se tek 1980-te godine, iako se kroz istoriju stalno provlaci prica o preteranoj potrebi zena za seksom sto je bilo rezervisano samo za muskarce? Lecene su ledenim kupkama,sedativima na bazi broma cak i operacijama na klitorisu?Kroz istoriju nimfomanija je cesto tretirana kao histerija. Pogledajte moj blog otoj temi. U viktorijansko doba cak se mislilo da povecan mali mozak kod zena vodi ka nimfomaniji. Apsurdno. Interesantno, dok je nekada nimfomanija bila dijagnoza  danas se preterini libido naziva hiperseksualnost i granica normalnog i preteranog vrlo je rastegljiva. Da, u XIX veku nimfomanija je bila ozbiljna bolest. Zene koje su imalo pokazivale zelju za seksom su odvodjene cak na lobotomiju.Ipak, i danas treba razmisliti o vezi sa zenom koja trazi seks 10 puta na dan i vara nas svakom prilikom. Zar ne? Ipak i teorija orgazam na dan je vec korak ka nimfomaniji ili satirizmu je malo prejako!
Moj virtualni prijatelj Marko Brakovic smatra da zavisnost od seksa nikako nije nesto toliko almartno. Jer po njemu covek je zavisan od neceg. Uvek. Pa bilo to kafa, kladionica, alkohol ili seks!Po njemu su sve zavisnosti slicne ili iste ,samo se objekat zavisnosti  razlikuje. Kao poznati andragog Marko tvrdi da je seksualna zavisnost zapravo  beg od bliskosti. I ja to potpuno podrzavam . Lakse je naci partnera za seks nego ostvariti emotivnu vezu!
Na svu ovu pricu jos jedna stvar se prirodno nadovezuje. Prica o seks robotima.Naucnici vec godinama rade na tome da smanje sto vise ljudsku interakciju, tako da sve zivotne funkcije mozemo resavati pozivom na mobilni ili klikom misa. Od narucivanja hrane do seksa. Ipak, vrlo je moguce da ljudi mogu postati opsednuti svojim uvek vernim, uvek zadovoljavajucim seksualnim robotskim ljubavnicima. I onda sta ce im pravi ljudi?! Eksperti tvrde da ce "kres roboti"  biti tioliko dobri da ce unistiti zivote ljudi. Mogli bi da siroke mase pretvore u  manijake zavisne od seksa.Ljudima bi moglo veoma tesko da padne da prekinu sa uzivanjem  u palati visokotehnoloskih telesnih strasti  i da se otkace od tih lutaka koje ispunjavaju sve njihove zelje.Robotski seks bi mogao da postane bolji od ljudskog seksa. Jer razmislite! Tu nema nikakve potrebe za bliskoscu. Samo masina koja vas zadovoljava i hrani vasu zavisnost!Kad su mogli roboti da zamene ljude u mnogim tehnologijama sto ne bi mogle i u seksu?!
A onda idemo do apsurda nase stvarnosti. Zene i muskarci stupaju u intimne odnose lakse i cesce nego ikada. Bili zavisni i li "normalni" seksualni odnosi su postali svakodnevni i promiskuitet je odavno nadvladao cednost i moral.Ali,. otkud onda tolika pomama za pojmom nevinosti - himenom?! Sve vise zena svoju nevinost vraca hirurskim putem. Pa bilo to zbog jos uvek zaostalog misljenja da se samo "nevin" ulazi u brak bilo zbog prodavanja nevinosti. Da dobro ste procitali. Devojke prodaju svoju nevinost za ogromne svote novca. Potpuno suludo ali je realnost nase civilizacije. Koja je u isto vreme napredna i veoma zaostala. za prosecno 400 dolara mozete biti nevini koliko god hocete puta!!!!
PA IAKO VAM SE CINI DA JE OVAJ TEKST POTPUNO APSURDAN I NEVEROVATAN RAZMISLITE MALO. STA JE NORMALNO I STA NIJE. I KO UOPSTE U OVOM  SVETU PUNOM APSURDA MOZE DA NAPRAVI GRANICE IZMEDJU NORMALNOG I NENORMALNOG? SA DRUSTVOM U KOME SEKS ODAVNO NIJE VISE TABU TEMA PROMISKUITET IDE RUKU POD RUKU. A ONDA SE ODJEDNOM POJAVI LAZNA MORALNOST PA JE SAMO VAZAN HIMEN!
IPAK AKO VAS SEKSUALNI APETIT PRETI DA VAM UPROPASTI I POSAO I SVE DRUSTVENE VEZE MALO PRIKOCITE. A AKO VAS MOMAK INSISTIRA NA VASOJ NEVINOSTI U OVOM XXI VEKU NE PLACAJTE OPERACIJU VEC TRAZITE DRUGOG MOMKA!

Нема коментара :

Постави коментар