петак, 19. август 2022.

SVE JE ENERGIJA

 CINJENICA KOJU POTVRDJUJE I KVANTNAFIZIKA. CINJENICAKOJU SU ZNALI IAJNSTAJN I TESLA. CINJENICA KOJU I MI ZNAMO ALI JE IZ NEKOG RAZLOGAKULIRAMO. USTVARI MI SMOVISE MATERIJALNI OBOZAVAMO SVOJE TELO I SVE MATERIJALNE UZITKE. OVA PRICA O ENERGIJI JE SVIMA POZNATA PA IPAK TOLIKO JE FASCINANTNA DA JE MORAM PONOVITI.

Energija je primarna gradivna supstanca svega oko nas i u nama, što već svi znamo iz Ajnštanove jednačine E=MC2 a često zaboravljamo. Osnovni zajednički sadržalac celokupne manifestacije, bez obzira da li se radi o živom ili neživom svetu, ljudima, biljkama, životinjama ili kamenju jeste energija.

Međutim, isto tako energija postoji i u onom nemanifestovanom, neotelovljenom svetu – svetu misli i svetu emocija. Osnovni zakoni nauke govore o energiji kao neuništivoj supstanci koja samo može menjati jedan oblik u drugi, zatim treći, četvrti... Takođe, svaka energija ima svoju frekfencu, odnosno vibraciju. Tako, svetlosna energija stvara boje u zavisnosti od frekfence, tj talasne dužine spektra, kao što i zvuk ima svoju frekfencu, ili pak, kamen svoju tvrdoću. Sve je sačinjeno od energija, koje se prenose kroz Potku, osnovnu gradivnu podlogu čije niti, po slici struna violine vibriraju u zavisnosti od kvaliteta energije koja je pokreće.

Zašto je važno da poznajemo energije, i radimo upravo na energetskom nivou?

Energetski svet je onaj osnovni svet odakle sve nastaje. Kao kada zidamo kuću, ta kuća nastaje prvo od potrebe, želje, zatim zamisli, ideje, zatim od projekata nacrtanih na papiru, da bi tek u poslednjem koraku ona bila sačinjena od cigli, maltera, crepova i žica. A ipak, energija se nalazi i u onoj prvoj želji, misli, ideji, emociji koja je pokrenula odluku, kao i u papiru i u olovci koja je nacrtala projekat; energija se nalazi i u crepu i u betonu, i u krovu. I sama kuća, na kraju jeste jedna energetska mešavina različitih vibracija.

Međutim, kuća oživljava tek kada kroz nju sprovedemo električnu energiju. Isto tako i naše telo, naš organizam ima svoje različite nivoe energija, različite kvalitete energija koje izgrađuju naša tkiva, organe, ćelije. Naše telo je oživljeno tek kada su naši energetski centri (čakre), naše energetske “utičnice”, otvoreni i uravnoteženi, jer tek tada ta oživljavajuća energija poput električne energije može osvetliti i nahraniti naše organe potrebnim vibracijama.

Energy in motion = Emotion

Preko energetskih centara mi komuniciramo sa spoljnim svetom, jer su oni vrata za primanje i odašiljanje energije, a kada energiju stavimo u pokret dobijamo emociju jer, ne zaboravimo: energy in motion = emotion.

Kada govorimo o psihološkim obrascima možemo reći da su energija i energetski tokovi oni koji formiraju psihu čoveka. To znači da pored neuroloških, biohemijskih, genetskih, kognitivnih, psihodinamičkih, socijalnih kao i faktora životnog okruženja koji definišu ponašanje i reakcije osobe, na najosnovnijem nivou uzroka jesu upravo energetski tokovi. Kada otkrijemo na kom nivou se desio poremećaj koji uzrokuje blokade u određenom energetskom centru, ili samom energetskom toku (meridijanu) tada možemo i delovati na uklanjanje uzroka.

Mi smo energetska bića, i ukoliko radimo na nivou naših energija, na nivou naših energetskih centara i njihovih energetskih tokova tada zaista možemo osloboditi svoje biće svih “čvorova”, “bagova”, “začepljenja” i disbalansa koji prouzrokuju različite poremećaje od psihičkih tegoba, do emotivnih problema, koji se vremenom uvek manifestuju i kao problemi na nivou tela i na nivou odnosa i okolnosti. Ti poremećaji su u stvari stres, kontrakcija - zgušnjenje energije, a znamo da je stres najveći uzročnik različitih bolesti i poremećaja savremenog čoveka.

U Energetskoj Psihologiji pored razgovora sa terapeutom koriste se i cvetne esencije, kao i esencije minerala i životinja koje preko vibracija zapisanih u vodi dovode do razvezivanja čvorova na energetskim centrima ili meridijanskim tokovima, otklanjajući tako uzročnike blokada.


Energetska psihologija sa svojim širokim spektrom tehnika omogućava prepoznavanje uzroka problema i disfunkcionalnosti određenog energetskog centra, prepoznavanjem tačno određenih energija koje su blokirale neki energetski tok. Radeći na tom mestu u telu, aktivirajući zablokiranu energiju, najčešće preko emocija ili misli, mi delujemo na onom mestu gde je jedino moguće i otpustiti problem.

Kada jednom uspostavimo ravnotežu u svom energetskom sistemu tada se pokreću svi mehanizmi koji omogućavaju da živimo na našem punom potencijalu. Ovo je osnova opšteg psihofizičkog zdravlja i zadovoljstva na svim poljima.

Tada naše telo, naša “kuća”, može biti oživljena na najbolji način – odražavajući na svim nivoima zdravlje, zadovoljstvo, radost, lepotu i harmoniju.

Tada se naša postignuća umnožavaju, a odnosi sa okruženjem i sa različitim životnim okolnostima isceljuju.

Tada smo isceljeni – celoviti, prepoznajući jedinstvo u sebi i oko sebe.

Jer ono što nas sačinjava, energetska struktura našeg bića, jeste samo deo plesa energija koje stvaraju život

Za ovu vežbu potrebno je da pronađemo tamnu pozadinu u kući. Možemo da zakačimo na zid neki veći komad tamne odeće, nekog tamnijeg prekrivača ili čak da nam ugašeni ekran televizora posluži kao pozadina. Ugasićemo sva svetla, navući roletne i upaliti jednu sveću koju postavimo iza sebe. Protrljamo ruke kao da ih grejemo, spojimo dlanove, zadržimo tako nekoliko sekundi i onda krenemo da ih razdvajamo.

Sada stavimo ruke ispred tamne pozadine, fokusiramo pogled na pozadinu i vidimo tanku sjajnu treperavu liniju oko svojih prstiju. Fizičku auru nije uvek lako videti. Velika želja, emitovanje energije u vidu želje, može da nas dovede do toga da zapravo počnemo da vidimo svoje isijavanje. Želja i koncentracija projektuju energiju tako da svoje polje aure možemo da vidimo jasnije.

.Kada se nasmejemo i ljudi nam odgovore osmehom potekla je reka energije ljubavi. Ako gajimo samo ljubav u svom srcu čitavo biće će nam biti harmonično, oslobođeno umora, nezadovoljstva, strahova i tuge.

Majstori koji su ovladali tehnikom osećanja i viđenja energije kažu da je moguće komunicirati sa energijama drugih ljudi, slati im mentalne poruke, pa čak pomerati predmete. Postoji jedna vežba sa kašikom kojom možemo da uđemo u svet telekineze i teleportacije.  Sve vreme držimo zatvorene oči, nalazimo se u prijatnom prostoru bez zvukova i mnogo svetla.

Mentalno se udaljimo od svih misli i zvukova. Prvo protrljamo dlanove, kao da ih grejemo, zadržimo ih tako nekoliko sekundi, odvojimo i uzmemo kašiku u ruku. Osetite površinu kašike ne razmišljajući mnogo o njoj kao predmetu. Osetite energiju kašike i probajte da je spojite sa svojom energijom. Zamislite da se atomi metala u vašim rukama mešaju sa atomima vaših prstiju, sa vazduhom oko vas i počinju da teku kao voda. Zamislite da se vaša energija i energija kašike prepliću i postaju tečne. Počećete da osećate energiju u vidu toplote samog metala. Kašika može da počne da se krivi, da „curi” – ovde treba stati!

Ono što doživljavamo kao naš fizički materijalni svet uopšte to nije, čak to ne može biti dalje od istine. Mnogi dobitnici Nobelove nagrade za fiziku nam to svaki puta iznova potvrđuju. Među njima je i Niels Bohr, danski fizičar koji je dao značajan doprinos razumevanju strukture atoma i kvantne teorije.

‘‘ Ako vas kvantna mehanika nije duboko šokirala , niste je još razumeli. Ono što mi nazivamo stvarnošću satkano je od stvari koje ne možemo smatrati stvarnima.” – Niels Bohr

Krajem 19. veka fizičari su počeli da istražuju odnos između energije i materije. Na taj način dotadašnja teza Newtonijanskog materijalnog svemira propada a zamenila je spoznaja da je sve u svemiru satkano od energije.

”Uprkos svim empirijskim dokazima, čak i sama pomisao da bi to mogao biti istinit opis prirode stvarnosti još uvek izaziva cinizam, nerazumevanje pa čak i bes.” – T. Folger

Kvantni fizičari su ustanovili da su atomi građeni od vrtloga energije koji se stalno vrte i vibriraju, a svaki zrači svoj jedinstveni energetski potpis. Dakle, ako stvarno želimo posmatrati sebe i saznati šta smo, mi smo zapravo bića energije i vibracija koja zrače svoj jedinstveni energetski potpis – to je činjenica koju nam kvantna mehanika konstantno iznova potvrđuje. Mi smo puno više od onoga što percipiramo da jesmo i krajnje je vreme da počnemo da gledamo  na sebe u tom svetlu.

Ako bi posmatrali sastav atoma mikroskopom videli bi male nevidljive tornadu slične vrtloge s beskonačnim brojem energetskih čestica koje se zovu kvarkovi i fotoni. Oni sačinjavaju strukturu atoma. Kada bi sve više i više fokusirali strukturu atoma na kraju ne bi videli ništa, promatrali bismo fizičku prazninu. Atomi nemaju fizičku strukturu, mi nemao fizičku strukturu, fizičke stvari stvarno nemaju nikakvu fizičku strukturu! Atomi su građeni od nevidljive energije a ne od opipljive stvari.

”Moramo prihvatiti nepobitan zaključak. Svemir je nematerijalan i spiritualan.” – Richard Conn Henry
 



Vrlo zbunjujuće zar ne? Naše iskustvo nam govori da se naša stvarnost sastoji od fizičkih materijalnih stvari. Otkriće da svemir nije skup fizičkih delova kako predlaže Newton, nego je holistička isprepletenost nematerijalnih energetskih talasa, dolazi iz radova Alberta Einsteina, Maxa Plancka i Wernera Heisenberga.

Nikola Tesla je jednom rekao:

“Onoga dana kada nauka počne proučavati nefizikalne pojave, u deset godina napredovaće više nego u ranijim vekovima svoje istorije.”

Srećom mnogi naučnici su napravili taj skok, i počinju da  ispituju posledice onoga što je otkriveno u kvantnoj fizici. Jedno od tih otkrića je da promatrač stvara stvarnost.

Temeljni zaključak nove fizike takođe priznaje da promatrač stvara stvarnost. Kao promatrači lično smo uključeni u stvaranje svoje vlastite stvarnosti. Naučnici su primorani da priznaju da je svemir umna konstrukcija.

Pionir fizike Sir James Jeans je napisao:

”Svemir sve više izgleda ne toliko kao velika mašina, nego kao velika misao.

Um više nije samo uljez u carstvu materije, radije ga treba percipirati kao kreatora i vladara carstva materije.

Ove informacije nam govore da se moramo probuditi i shvatiti da smo svi mi energija i zračimo jedinstveni energetski potpis. Osećaji i emocije imaju vitalnu ulogu, a kvantna fizika nam pomaže da vidimo značaj onoga što svi mi osećamo. Ako svi u sebi nosimo osećaje ljubavi i mira to će sigurno imati uticaja i na spoljašnji svet kao i na to kako se drugi ljudi oko nas osećaju.

”Ako želite da otkrijete tajne svemira, razmišljajte u terminima energije, frekvencije i vibracije.” – Nikola Tesla
 



Istraživanja su pokazala da pozitivne emocije koje deluju u nekoj osobi mogu dovesti do različitih iskustava za osobu koja emituje te emocije i za ljude oko te osobe. Da li na subatomskom nivou frekvencija vibracije menja manifestaciju fizičke stvarnosti? Ako je tako na koji način?

Znamo da kada atom menja svoje stanje, on apsorbuje ili emituje elektromagnetske frekvencije koji su odgovorni za promenu njegovog stanja.

Da li različita stanja emocija, percepcije i osećaja stvaraju različite elektromagnetske frekvencije?

Da i to je dokazano.

Krećući se kroz vreme od doba Newtonove do Einstenove fizike, dolazimo do tačke koja danas objedinjuje naoko nespojivo: nauku i duhovnost. Nauka koja potvrđuje duhovne principe poznate hiljadama godina.



Ta nova nauka koja daje odgovore, a istovremeno postavlja i otvara mnoštvo drugih pitanja, zove se kvantna fizika. Iz nje proizlazi i kvantna medicina. Pre nego se dotaknemo kvantne medicine, napravimo mali osvrt na to kako je do nje došlo.

 

Krenimo dakle od Newtona koji je svoje teorije temeljio na striktno objektivnom pogledu na svet. Stvari i događaji se odvijaju nezavisno jedni od drugih, a istražuju se deleći se na sve manje delove kako bi se spoznala celina. On je smatrao da svi fenomeni u materijalnom svetu moraju imati i materijalan uzrok.  Stoga upravo ova,  Newtonova fizika, savršeno objašnjava svet materijalnih oblika, makrokosmos koji možemo percipirati svojim čulima.

 

Kasnije Albert Einstein je uveo teoriju relativnosti po kojoj je dokazao da su Newtonovi zakoni relativni, a ne deterministički jer na njih deluje još jedna sila – vreme, a drugi je fizičar ( Nobelovac) Erwin Schrodinger  dokazao da je za sve potreban promatrač. Osim toga, Einstein je rekao da se prostor i vreme više ne mogu posmatrati kao dve odvojene stvari i uveo kontinuum prostor-vreme. Kod teorije relativnosti važna je primarnost lokaliteta, što zapravo znači da stavlja ograničenje na ova dva važna elementa (prostor i vreme), a kao najveću brzinu uzima brzinu svetla.

 

I sada dolazimo do kvantne fizike i njenog tvorca, Maxa Plancka. On je 1900. proučavao spektralne linije crne stvari i bavio se merenjima vezanim za emitovanje topline iz crnog tela. Paketi energije koji su otpuštali apsorbovanu energiju procesa nazvani su kvantima.

 

Einstein je i dalje tu. On dokazuje da se svetlost sastoji od čestica koje naziva fotonom te da se ponaša kao talas. Za to je dobio i Nobelovu nagradu 1922. Dalja istraživanja kvantne fizike međutim  pokazuju da se svetlost može ponašati i kao talas i kao čestica (u ograničenom prostoru).  To vredi ne samo za fotone već i elementarne čestice poput elektrona. Kvantni fizičari su objašnjavali dualističku prirodu talasića (to je ime za talas+česticu) i došli do zaključaka da se čestica ponaša kao talas kada „slobodno“ putuje tj. nije posmatrana. U onom trenutku kada se u proces uključi posmatrač, ona kolabrira u fizičko stanje. Pre toga ona postoji u transcendentalnom prostoru mogućnosti.  Do ovih zaključaka i opažanja došli su naučnici u Kopenhagenu.

 

Kvantna medicina spada u tzv. integralnu medicinu jer koristi znanja drevnog istoka i savremene kvantne fizike te ih primenjuje u razvijanju novih nauka: biospintronike (kvantne elektronike), talasne genetike, kvantne dijagnostike, kvantne molekularne biologije i dr. Njen je cilj pronaći uzrok bolesti i lečiti ga. Jedna od najaktuelnijih grana kvantne medicine je kvantna genetika.  Da bismo mogli što bolje shvatiti kako ona funkcioniše, bitno je razumeti tri osnovna principa po kojima deluje, a koji su naravno i principi kvantne fizike:

 

 





1. Princip kvantne ne-lokalnosti


Ovaj princip govori o kvantnoj teleportaciji – dematerijalizaciji materije na jednoj lokaciji i materijalizaciji na drugoj. Dobar primer za razumevanje i postojanje ovog principa je naš organizam. On u sebi sadrži ogroman broj ćelija koje se množe i međusobno komuniciraju – trenutno. To je jako važno, u prenosu informacija nema zastoja i odmaka u vremenu. Iako naučnici u svetu pokušavaju da stvore kvantni kompjuter  (IBM još od 1993. godine), naš organizam već to radi i zbog toga ga s pravom možemo nazvati kvantnim biokompjuterom.  Naučni dokaz ne-lokalnosti dao je 1982. Alan Aspect u Parizu.

 

Ono zbog čega je dokaz ovog principa potpuno uzdrmao naučnu zajednicu su nova pitanja i mogućnosti koje su se otvorile. A to je da onda zasigurno mora postojati neka druga dimenzija postojanja, uz ovu našu. Neki hiperprostor u kojem se informacije u nekom trenu nađu, dok prelaze s jedne na drugu lokaciju. S obzirom da se to događa trenutno, Einsteinova teorija o tome kako svetlost najbrže putuje (a za to koristi prostor i vreme) pada u vodu!




2. Holografičnost (holografsko pamćenje)


Fizičar David Bohm sa Univerziteta u Londonu rekao je da ono što vidimo kao dva odvojena fotona zapravo dolaze iz jednog izvora. Mi ih vidimo kao dva fotona, no ne vidimo nivo iz koje dolaze (izvor). Stoga je zapravo ono što vidimo iluzija – holograf – koji se reflektuje i pokazuje u odnosu na „originalnu“ sliku iz izvora. To dokazuje da sve proizlazi iz Jednog izvora i da postoji jednost (jednakost) na dubljim nivoima  bilo koje manifestacije.

 

Kao primer opet možemo navesti naš organizam koji upravo po ovom načelu uz pomoć genetskog aparata gradi organizam koristeći akustične i elektromagnetske talase različitih raspona. Tako se zna i određeno je na kojem mestu i kako rastu organi, oči, nos, noge, ruke. Ćelije embriona dobijaju te informacije putem talasa, a naš hromozomski aparat emituje lasersko svetlo. Upravo taj laser čita informacije iz holograma. Kvantna fizika smatra čoveka hologramom – projekcijom više svesti u ovom 4D svetu.

 

3. Lingvističnost


Dokazano je da zvuk prenosi informaciju. Svaka misao i svaka reč nosi određenu vibraciju. Stoga su reči koje izgovaramo izrazito bitne jer direktno utiču na naš život i realnost koju kreiramo. One su odraz našeg nivoa svesti. Zvuk (=reč) može lečiti ali i razarati. Drevna znanja poznaju recepturu „lekovitih“ reči.  Na istoku se zovu mantre. Ovde možemo spomenuti i koncept karme na koju se upravo principom lingvističnosti može uticati (stvaranjem tzv. dobre ili loše karme; zavisno od načina korišćenja reči / zvuka).

 

Verujem da je sada dobar trenutak spomenuti i poznatog dr. Masaru Emotoa i njegova istraživanja o vodi kojima je dokazao da voda ima pamćenje. Vodu je izlagao različitim uticajima, od puštanja muzike do izgovorenih i napisanih reči, pri tome se koristeći onima koje u sebi nose agresiju i destrukciju do onih koje su nositelji ljubavi i pozitivnih poruka. S obzirom da je 90 ljudskog tela sačinjeno od tečnosti ne čudi da voda ili bilo koja druga tečnost odlično prenose informacije i time utiču na celi organizam. Iako mu to nije bio primarno cilj, svojim eksperimentima dr. Emoto je upravo potvrdio princip kvantne medicine (lingvističnost).

 

Kvantna medicina je vrlo kompleksna i ona objedinjuje znanja više naučnih grana: molekularnu biologiju, klasičnu medicinu, kvantnu fiziku, spintroniku, kvantnu hemiju. Iz nje je proizašla talasna genetika. 1994. godine biofizičar, molekularni biolog i ruski akademik  dr. Peter Garjaev, „otvara“  novu granu, talasnu genetiku, a kasnije joj menja naziv u lingvističko-talasnu genetiku. Proučavao je strukturu DNK i ušao u područje u koje ostali naučnici nisu išli, onih 98 DNK koje je službena nauka proglasila smećem (junk DNA). Dr. Garjaev je došao do neverojatnih otkrića. Jedno od njih je npr. stvaranje tzv. Genetske Matrice. Tvrdi da uz pomoć Matrice može izlečiti i najteže bolesti. Moć Matrice temelji se na gore objašnjena 3 principa, a dokle bi njihov uticaj mogao ići poprilično može zagolicati maštu. No, ne samo maštu jer su rezultati tu.

 

Matrica je zapravo zvučni zapis fantoma svakog pojedinca i kvantni lek. Da bi ona postala lek uzima se slika osobe kada je bila zdrava (najbolje iz ranog detinjstva) te se skidaju podaci. Opet, primenjujući naša 3 principa, informacije o zdravlju se umnožavaju i pretvaraju u zvuk. Slušajući matricu mi delujemo na naš DNK. Ako je osoba rođena bolesna informacije se mogu čitati iz polja člana porodice ili donora. O uspešnosti ovakvog potpuno i čudesno neinvazivnog načina lečenja čak i najtežih bolesti svedoči i dr. Elena Parigin koja vodi centar „Molekula“ u Zagrebu i ujedno je predstavnica Instituta talasne genetike za Evropu.

 

U svom radu za dijagnostikovanje (što uključuje i prevenciju) koriste najsloženije aparate s kompleksnim programima. Jedan od njih zove se Metathron-Hunter i izrađen je u Institutu praktične psihofizike Ruske Federacije. Ovaj aparat  skenira organizam osobe te pomoću vrlo složenih izračuna koeficijenata korelacije moždanih spinova slaže realističnu sliku patoloških promena u organizmu pacijenta. Pregledaju se dušične baze, ultrastrukture RNK,DNK, mitohondrija organa i dr mikrostrukture. Konkretno to znači da pregled, koji može trajati od 15 minuta do više sati (zavisno od stanju organizma), započinje tako što se na glavu osobe stavlja svojevrsna „kapa“  koja služi kao „lovac“ (Hunter) mikrosignala (spinova) svih centara mozga. Na ekranu kompjutera oni se odmah vide i pacijent može pratiti rad aparata Hunter. Tamo gde očita ozbiljnije promene, Hunter ulazi dublje u strukturu (čak i do nivoa nukleotida) dok se očita gde je uzrok problema. To znači do tačnog „žarišta“ ili uzroka bolesti. I to sve pred vašim očima. Toliko precizno.




Kvantna fizika kaže: sve je povezano i sve je energija. Kada se najmanje čestice rastave na najsitnije delove ono što je u njima je – praznina, ništa. Znači, u srži svake materije i manifestovane stvari zapravo je praznina. To govori da sve i svi dolazimo iz istog Izvora, povezani i uronjeni u jedno Polje. No, svaki pojedinac ima svoju svest u kojoj kreira svoja uverenja (usidrena u emocijama i mislima), a preko njih doslovno stvara svoj mikro svet. Zato je izrazito bitno biti svestan svojih misli i emocija, a ne pustiti se na auto-pilot. Kvantna fizika dokazuje: svest stvara svet (realnost)!

 

Ova tema otvara mnoga pitanja – iz raznih područja: od etike, filozofije, fizike, medicine, duhovnosti. Svega se toga dotiču kvantna fizika i kvantna medicina. Kao što sam na samom početku rekla, daju nam odgovore, ali i otvaraju vrata iza kojih stoje nova pitanja, za sada još uvek bez odgovora.

 

Razvijajući kvantnu medicinu, lingvističko-talasnu genetiku čovečanstvu se nudi zdravlje, regenerisanje, a to znači podmlađivanje i besmrtnost…? Jeli to dobro ili nije, za pojedinca i naciju? Podiže li to ujedno lestvicu u trci za znanjem i moći na jedan potpuno novi nivo, otvarajući pri tome i mogućnost sve suptilnijih metoda manipulacije? I još puno, puno drugih pitanja…

RAZMISLIMO DOBRO O VOJ PRICI. KOLIKO JE ENRGIJA VAZNA. I ONA KOJA JE U NAMA I KOJA JE OKO NAS. ENERGIJA JE NASA DUSA. A ZNAMO DA JE TELO SAMO ODELO ZA NASU DUSU (CITAJ ENERGIJU).RADIMO NA NASOJ ENERGIJI!
 

 

 



 

 


Нема коментара :

Постави коментар