среда, 29. јануар 2014.

MOBILNI TELEFON 1938. GODINE



Pronadjen je video snimak 17 godisnje devojke ia 1938 godine koja zivahno  prica mobilnim telefonom.Autor tog snimka tvrdi da je to njegova prabaka, a da je taj mobilni koristila za potrebe fabrike za komunikacije u Masacusetsu.Lepo.Onda vidimna sajtu izuma bar deset koji su pronadjeni mnogo ranije nego sto su objavljeni.Tek da ne pricamo o Teslinim izumima koji su ili zataskani ili korisceni za bogacenje.Mrzim elektrodistribuciju.Tesla nam je jos pre jednog veka omogucio uredjaje za proizvodnju besplatne energije,ali elektrodistribucije sirom sveta nas deru cenama.Sad u Americi kao slicajno prodaju"strauberi drvo" i to za ogromne pare.Zasto mi slika tog drvca lici na Teslinu magnetnu plocu.Ili naocare koje imaju mogucnost da ti pruze retrospektivu dogadjaja do nazad 1000 godina. Ima video dokaz da su gde drugo nego u Vatikanu.Stvarno mi nije jasno zasto bi nesto sto omogucuje bolji zivot bilo zataskano ili potpuno nestalo?Zasto se za toliko toga zna ali se ne koristi?Ko zna ?
Ne bih da nagadjam sta ce biti u buducnosti,ali imam pouzdan dokaz da neki vec to znaju.Posetite sajt vremeplov.org. Na njemu mozete da saljete poruke za buducnost u koje hocete vreme, mesto,godinu, vek ,ali morate samo da uspete da udjete.Ida ne mudrujem. Sta ce nam mobilni i kompjuteri kad cemo se sporazumevati telepatijom.Prema tome sta ime veze sto je Tesla omogucio 1904 te godine bezicnu kominikaciju kad nam recimo 2044 te to nece biti potrebno.Zamislimo,komuniciramo i cutimo .
Idemo u proslost onim vremeplovom(masina koja putuje kroz vreme) i sta vidimo? Beograd oko 1960 te godine.Niko u mojoj ulici nije imao fiksni telefon.Morao si da ides negde ako si hteo da se druzis, razmenjujes informacije ili zakazujes pregled kod lekara.SVE TO SI MOGAO DA OBAVIS SAMO PRELAZJENJEM ODREDJENE RAZDALJINE.Korisno svi smo bili manje debeli,a i mogao si sit da se izgrlis ili izljubis sa ortakom ili da gledas u oci najlepse oci na svetu(za tebe).Mane. Pa gledano sa vremenske distance sada bi najveca mana bilo to sto nemamo vremena.Ali tada vreme je sporije teklo i ne pitajte kako i zastomne znam?Danas bi svi pali u nesvest ako bi morali do Doma zdravlja pesice(cirka 25 minuta), da zakazu pregled.A da ne pominjem fizicki napor.Danas nam treba jedan klik  ili jedan SMS ( oko 3 minuta).Iskreno svidja mi se tehnologija .Svidja mi se mogucnost da sedim za kompom  i ne mrdam ali se ipak  sa setom secam onioh dana na Dusanovcu  kad smo imali cemu  da se cudimo i divimo .TV je u moju kucu stigao tek 1967 .Na njemu "Neven" i Mica i Acim i samo jedan program , a vremena na pretek.

Нема коментара :

Постави коментар