уторак, 3. јануар 2017.

MEDUZA COVEK I NSP

COVEK ZELI DA BUDE MEDUZA PO IMENU TURRITOPSIS NUTRICULA! NOVI SVETSKI POREDAK OPET! I NISMO NARAVNO NAJSUPERIORNIJA ZIVA BICA NA PLANETI!
Gore spomenute meduze su besmrtne. Posle parenja vracaju se u mladost.Ponavljanjem ovog procesa naucnici veruju da ova meduza moze ziveti zauvek. I to je cini jedinim besmrtnim bicem na planeti.Koji je njen trik? Proces koji jedino ona ima naziva se transdiferentacija pretvaranje jedne vrste celije u drugu. Tako ona moze regenerisati celo telo.Mada ,realno, njeno telo je samo 5mm. Naucnici  na sve nacine pokusavaju da otkriju tajnu besmrnosti za koju naravno najvise zainteresovani mocnici novog svetskog poretka. Koji, uzgred zele depopulaciju da bi na planeti ostali samo oni koji to zasluzuju???A i dalje covek veruje da je najmocnije bice . Naravno imamo mozak ( kako ko?) ,ali to nam je jedina moc. U mnogo cemu su razne zivotinje sposobnije od nas. I onda smo mi resili da tim svojim mozgom pokorimo sav zivot na Zemlji. Ne znam koliko je to uspelo. Unistili smo mnogo toga . I biljaka i zivotinja, a sad smo se okomili jedni na druge. Podelili smo se po svim mogucim parametrima. Po boji koze, po religiji, po politickim uverenjima, po bogatstvu i ko zna sta nas jos deli. I onda se ubijamo izmedju sebe u ratovima koji nastaju iz potpuno besmislenih razloga. I celnici novog svetskog poretka malo po malo pustaju viruse za neizlecive bolesti ili nas unistavaju finansijski. Priroda koju smo isto jako ugrozili svojim ponasanjem takodje uzvraca udarac raznim cunamijima, poplavama, susama, svim mogucim i nemogucim prirodnim katastrofama. Sta ja ono rekoh mi smo najinteligentnija vrsta? Da li to nase ponasanje i dokazuje?
Recimo delfini komuniciraju ultrazvukom, kolibri ima superbrzinu,hobotnice su najinteligentniji beskicemnjaci, mogu da odvoje ruke ( ne pipke) od tela, da prskaju mastilo,da se krecu u savrsenom ritmu sa morskim strujama, da se provuku kroz najsitnije otvore i sto je najfascinantnije mogu se tako kamuflirati da bukvalno u sekundi nestaju ispred nas, a imaju i tri srca!Aksolotl je zivotinja sa telom ribe, nogama zabe i licem Pokemona. Poseduje super moc - ekstremno razvijen nivo regeneracije. Moze regenerisati: kompletna ledja,udove, celjusti,oci, srce i cak delove mozga. Aksolotl se bukvalno moze kompletan obnoviti pomocu rezervnih delova drugih aksolotila racunajuci i glave. Adaks antilopa menja boju svoje grive uskladu sa godisnjim dobom. Ptica lira moze da imitrira sve vrste zvukova i to ne samo iz prirode ( ptice, ljudi, zivotinje) nego i vestacke zvukove kao sirena automobila, motorna testera i drugo... Spini misevi kao da imaju gene reptila, te mogu da obnove svoju kozu ,krzno, hrskavicu,znojne zlezde...
I mogli bi tako da nadjemo jos mnogo primera zivotinja sa supermocima. Ljudi super moci dobijaju tek kad imaju pomoc tehnologije.
Vec sam pisala  otome da u stvari nisam sigurna da li bi covek trebao da bude super nadmocan i besmrtan. Kad vec sada ne zna da zivi u skladu sa prirodom kako bi se tek bahato ponasao kad bi osim mozgom mogao da bude superioran i telom. Mislim, da je covek najidalniji bas u ovakvoj kombinaciji. Kad mu smrtnost i invaliditet  ipak postavljaju granice. A da ne pricam kako bi bilo dosadno ziveti zuvek. Mada....
Prelazeci iz dimenzije u dimenziju  (mislim na nasu dusu) i iznova se vracajuci u novo telo mozda mi jesmo besmrtni, ali na jedan bolji zanimljiviji nacin. Potpuno je drugo kad dobijes novi zivot u novom telu nego kada si vecno zarobljen u jednom istom telu i zivotu . Zar ne?

Нема коментара :

Постави коментар