петак, 20. април 2018.

POSTAJEMO BESPOLNI

NA PRAVOM SMO PUTU POSTAJEMO BESPOLNI! KAKAV ZACARAN KRUG! VANZEMALJCI NAS 'OTIMAJU' DA VIDE KAKO SE RAZMNOZAVAMO, A MI HOCEMO DA UKINEMO RAZLICITE POLOVE! PA FENOMENALNO ZAISTA!!!RODNA RAVNOPRAVNOST- STA JE TO ?
Za mene su do skoro postojala samo dva pola - muski i zenski. I znalo se kada se beba rodi odmah se kaze rodio se decak ili devojcica. Danas se sve to promenilo i to nazalost po mom misljenju dovodi do bespolnosti. A vanzemaljci su bespolni. I zar onda vanzemaljci nisu MI u buducnosti ( vidi moj blog o tome).
Dopustite svoj deci pa i decacima, da probaju haljine,da se doteraju i obuku u nesto  sjajno,zlatno,u odecu od tila ili nekog drugogo materijala raznolikih boja, pise u prirucniku koji se zove : Pruzite deci 100 mogucnosti ,a ne dve.Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji je u pripremi, zabranjuje javno zagovaranje rodnih stereotipa i traži njihovo eliminisanje. Da li to znači da ako ovo bude  usvojeno, da roditelji tokom vaspitavanja svoje dece ne smeju da im sugerišu kako se ponašaju devojčice, a kako dečaci? Tu se novi zakon i pomenuti prirucnik prilicno poklapaju narocito u tvrdnji da je nametanje pola detetu okrutno jer ga time drustvo ubacuje u kalup?! Strasno! Ne treba niko da zivi ukalupljeno ali to nema veze sa razlikom u polu. Jednostavno mora da postoji jasna crta koja deli muskarca i zenu. Svaki pol ima svoje pojedinosti ,a nijedan nema ogranicenja u zivotu na osnovu pripadnosti svom polu. Danas i zene i muskarci mogu da budu ravnopravni gotovu u svemu. I to je dosta i to je kraj. Pa ako su jednaki bas u svemu onda gube svoj polni identitet.Umesto da mu dozvole da samo odredi svoj identitet, autorke prirucnika  predlažu da se devojčice igraju kauboja i Indijanaca i da igraju fudbal, a da se dečaci igraju s barbikama. Još gore, na strani 190 stoji "Decu treba podržavati kada pipkaju svoje polne organe, ali ne samo to, već ih treba učiti kako je to deo njihovog tela i da ona potpuno samostalno odlučuju ko sme i na koji način da ih dodirne, dakle ne sme da se igra s kim hoće, ali sme da odluči sa tri godine kome će da da svoj polni organ!Jedna od autorki poznata je po tome što je u Švedskoj podržala bračni par da sakrije pol deteta od okoline jer smatraju "okrutnim da se dečak gaji kao dečak!"
Priručnik švedskih autorki Kristine Henkel i Mari Tomičić osim što roditeljima preporučuje da decu vaspitavaju kao bespolna bića, sugeriše i da nije važno ko se u koga zaljubljuje:
"Dečaka i devojčicu, kada se igraju zajedno, svi gledaju sa sjajem u očima - tako su slatki zajedno. Zašto niko ne pita dva dečaka koja se igraju da li će se venčati kada porastu?", čude se autorke knjige.Ili: "Pričajte deci priče na drugačiji način. Pepeljuga može da postane najbolja drugarica s princem, a njena polusestra može se zaljubiti u neku princezu".Ovakav način vaspitanja može napraviti totalnu konfuziju kod dece i stvoriti nove transseksualce.  Sa ovakvim pravilima, nećemo moći deci da usađujemo religiozne i moralne vrednosti što imamo pravo po ustavu, ali je to "mrtvo slovo na papiru" . Izdavačka kuća beogradski "Kreativni centar", čije je ovo izdanje, u priručniku ne vidi ništa sporno. Deca u obdanistu vec uce o "jednakosti polova" i homoseksualnosti???U većini kultura, održava se stereotip žene kao slabe, nežne, osećajne i zavisne, a stereotip muškarca kao jakog, agresivnog, hrabrog i nezavisnog.Ti polni stereotipi proizilaze iz bioloških razlika.Prihvatanje i širenje polnih predrasuda nastaje u porodici i školi.Deca sama ograničavaju svoja iskustva u skladu sa normama ponašanja za muški ili ženski pol, koja su im od samog rođenja “propisana”.Meni je ovo ipak mnogo prihvatljivije od puta ka bespolnosti u kojoj se detetu ne sme nametati pripadanje polu! Znaci, ne stavljeanje "u kalup" nego prihvatanje vekovnih obelezja za zene i muskarce, drugim recima zena treba da je zena, a muskarac treba da je muskarac. I nikako drugacije i pored sve ravnopravnosti koja je danas na delu. Zene rade sve poslove, one donose novac  u kucu, nuzevi idu na porodiljsko i slicno.
Mozda nisam trebala da ubacim i ovaj deo ali kako cemo izvrsiti bespolnost medju biljkama i zivotinjama. Jer ,ako je to moguce sa nama koji smo najsvesnija bica na planeti onda je valjda lako i sa ostalim zivim bicima. Medjutim, ja tvrdim suprotno. Biljkama ce uvek trebati prasnik i tucak, a macki uvek macak - zar ne?Pa ako je kod njih tako prosto i jednostavno zasto mi komplikujemo ovaj vec sam po sebi komplikovan zivot  nas ljudi?
ONDA KADA BUDEMO VASPITAVALI  NASU DECU  U PRIMARNOJ PORODICI POSTUJUCI NOVI ZAKON, KREATIVNI CENTAR I PRIRUCNIK ZA VASPITAVANJE DECE U VEZI NJIHOVOG POLA STVORICEMO BESPOLNA BICA KOJA CE SE RAZMNOZAVATI ILI NECE KAKO TO DANAS CINE VANZEMALJCI. LJUBAV, ROMANTIKA, STALNI "SLATKI RAT" ODBIJANJA I PRIVLACENJA IZMEDJU ZENA I MUSKARACA NESTACE POTPUNO!SVET CE POSTATI JEDNO UZASNO DOSADNO MESTO NA KOME CE POSTOJATI SAMO  BESPOLNA BICA I NAPREDNA TEHNOLOGIJA.


Нема коментара :

Постави коментар