недеља, 2. децембар 2018.

SVE STO SE POPNE

SVE STO SE POPNE MORA  I DA SIDJE ! ZIVOT UVEK SEBI NADJE PUT! I KOLIKO GOD SE TRUDIS DA TO SPRECIS NE USPEVA. TO SU TAKOZVANE ZIVOTNE ZAKONITOSTI! PRILIKOM PISANJA OVOG BLOGA NISAM MOGLA DA SE SETIM MNOGO OVIH ZAKONITOSTI ( A STVARNO I H IMA MNOGO) ,TAKO DA UZIMAM SEBI ZA PRAVO DA S VREMENA NA VREME UPISEM JOS PO NESTO KAD SE SETIM.
Prvo da objasnim zakonitosti iz uvoda. Sta znaci to kad se popnes ,moras  i da sidjes? Pa, mislim da to znaci da u zivotu uvek imas uspone i padove i da si jak onoliko koliko puta uspes da se popnes i sidjes!A sto se tice zakonitosti da ce se novi zivot zapoceti koliko god se trudio da to sprecis ,najvise ima veze sa trudnocom i uopste razmnozavanjem. Zakonitost omogucava da se dete rodi u onom momentu kada je to sudjeno, ma koliko se trudili da to sprecimo.
1. Zakon mehaničarskih ruku:
Nakon što vam ruke postanu prljave od ulja ili bilo čega masnog, zasvrbeće vas nos ili uvo. Ima jos jedna pouka u vezi ovoga. Prljave ruke uvek dovode do onoga "cesaces se i gde te ne svrbi".Iako se slazemo da je bukvalno cesanje prljavim rukama vrlo neprihvatljivo.
2. Zakon radionice:
Šraf koji vam ispadne iz ruku otkotrljaće se na najnezgodnije mesto. To se desava i u mnogim drugim svakodnevnim radnjama. Uvek kad pogresimo ne vidimo da smo pogresili,jer da znamo da je greska ne bi to uradili. A prema zakonitosti greska ce se "zavuci" negde da bi "iskocila" u najgorem trenutku.
3. Zakon verovatnoće:
Mogućnost da vas neko gleda, proporcionalna je gluposti vašeg čina. Da, obicno kad radite nesto glupo neko to vidi. Kako i zasto ne znam, ali je ovo potpuno tacno.
4. Zakon telefona:
Kada dobijete pogrešan broj, linija nije zauzeta.Ovo ima veze sa zeljom da nekoga cujete i svakako bas tog momenta vam nije dostupan,samo jos vise pojacavajuci ceznju. Svi ostali su dostupni, iako sa njima ne zelite komunikaciju tog momenta.
5. Zakon alibija:
Ako kažete šefu da kasnite na posao jer vam je pukla guma,sledećeg jutra će vam pući guma na autu.Iskusila sam vise puta. Kad slazem desi se upravo to sto sam slagala! Uzas.
6. Zakon varijacije:
Kada na putu pređete u drugu traku, automobili iz one u kojoj ste bili, počeće brže da se kreću od one u kojoj se trenutno nalazite.Kao red u supermarketu!!!
7. Zakon kupatila:
Kada je telo u potpunosti uronjeno u kadu, zazvoniće telefon (koji nije pored vas).Ili telefon obicno zazvoni kad ste u nekoj nezgodnoj situaciji, a ne kad satima cekate da zazvoni.
8. Zakon bliskih susreta:
Mogućnost da ćete sresti nekog koga poznajete, povećava se kada ste u društvu sa osobom s kojom ne želite da vas vide. Logicno potpuno!
9. Zakon gremlina:
Kada pokazujete majstoru kako neki kućni aparat ne radi, aparat će proraditi. A kako drugacije?
10. Zakon kafe:
Onog trenutka kada sednete da popijete tek skuvanu kafu, šef će tražiti da uradite nešto što traje, sve dok se kafa ne ohladi. Zakonitost zvana sef moze u mnogome da zakomplikuje vas radni dan, i sem kafe moze vam se ohladiti  i rucak i veza i....
11. Zakon tepiha:
Verovatnoća da parče hleba sa pekmezom padne na namazanu stranu je u direktnoj vezi  sa time koliko je tepih na podu čist, kao i sa njegovom cenom. Hleb sa pekmezom je najbolji primer za padanje. Apsolvirali smo da parce hleba namazano pekmezom pada na pekmez jer je taj deo hleba tezi, ali ako prosirimo znacenje shvaticete da sve sto hocete da ostane cisto ne sme biti optereceno tezinom?!
12. Zakon logičkog argumenta:
Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate. Da, kada si glup nisi svestan svojih mogucnosti, pa ako ti kazu budi sef kompanije ti ces pristati u momentu. Pametan covek ce prvo razmisliti da li moze da obavlja tako komplikovan posao.
13. Zakon kupovine:
Kada pronađete neki artikal koji vam se zaista sviđa i nije skup, prestanu da ga proizvode.Desava mi se stalno. A kako godine prolaze vise ne mogu ni da popamtim sta je sve nestalo od proizvoda a tako je bilo dobro. Mozda bi ova zakonitost mogla da se primeni i na starenje. Sta sam sve mogla  i kako je bilo dobro dok nije prosla mladost kao proizvodi povuceni iz prodaje.
Zakon šaltera:
Kad nakon sat-dva vremena čekanja u redu stignete do šaltera obavezno padne sistem, službenici pozvoni telefon (priča traje najmanje 5 minuta, privatno naravno), potera ju u toalet, dođe druga službenica nešto da joj ispriča ili je vreme za pauzu!!! Ako primenimo uopste na zivot ova zakonitost nas podseca da iza  svega sto  postignemo postoji veliku trud i da je nas zivotni put ispunjen preprekama.
Pitam se da li je i Marfijev zakon jedna od zivotnih zakonitosti? Verovatno jeste,a ko slucajno ne zna o cemu se radi da pojasnim. Po Marfijevom zakonu stvari se dogadjaju bas suprotno od onog sto ste hteli ili zeleli.
SVE ZIVOTNE ZAKONITOSTI ODVIJAJU SE NESVESNO- ZNACI IZ PODSVESTI! ZATO VALJDA I JESU ZAKONITOSTI JER ZAKONITOSTI SU ONO STO NE MOZEMO DA KONTROLISEMO! A ONE SE DESAVAJU UVEK IZNOVA I IZNOVA - DO TE MERE DA IH VEC MOZEMO NAZVATI ZAKONIMA.A SA ZAKONOM NEMA ZEZANJA. ZATO KAD VAM SE DESI NEKA ZIVOTNA ZAKONITOST NEMOJTE SE CUDITI STO VAM JE IZMAKLA KONTROLI I STO JE VEC NAPAMET ZNATE JER SE DESAVALA MILION PUTA LJUDIMA OKO VAS! ONE ZATO I POSTOJE  DA BI SE DESAVALE!!!!

Нема коментара :

Постави коментар