четвртак, 23. мај 2019.

JUTRO CE PROMENITI SVE

DA LI ZAISTA JUTRO MOZE PROMENITI SVE? SUTRA JE NOVI DAN ILI PLAKACU SUTRA - U ZAVISNOSTI DA LI SI OPTIMISTA ILI PESIMISTA! KAKVA  I KOLIKA JE TA RAZLIKA IZMEDJU DANAS  I SUTRA ( JUCE I DA NE SPOMINJEMO)? ILI STA SVE MOZE JUTRO DA PROMENI? DA LI NAS NADA CEKA NA KRAJU DANA ILI UJUTRU?
Veliko je pitanje s kim i kako docekujete dan. Ako ste sami onda je pitanje da li ste trenutno srecni ili nesrecni.Pa hajdemo onda redom.
Recimo na kraju dana ste okruzeni porodicom (bilo da ste dete ili roditelj), imate svakodnevnih problema kao i svi,ali ste zajedno ispod istog krova, gde cete biti i ujutru. Jutro tu nema mnogo sta da menja. Problemi od sinoc su i dalje tu,ali i vi ste u potrazi za resenjima zajedno sa porodicom. Teze je naravno ako ste sami, pa sve probleme morate vi da resite. Jutro ni kod vas nista bitno ne moze da promeni. Visa sila, bolest, smrt, rastanak  i te kako mogu da promene sutra, ali tu cemo temu ovaj put izostaviti. Zadrzimo se na obicnom svakodnevnom zivotu. A onda tu je ta prica da svakoj sreci presudi neko treci. Tu vec jutro moze sto sta da promeni!!!
Optimisti novo jutro ( novu godinu i sve ponedeljke i prve datume meseca) docekuju radosno ispunjeni nadom da ce sve biti bolje. I tu ima i realne podloge bar sto se tice jutra,jer realno bolje se osecamo kad je dan i kad smo svesni svojih postupaka, nego kad je noc i kada smo "omamljeni" snom ili necim drugim i nemamo kontrolu nad sobom. Noc je vreme poroka. Sto naravno ne znaci da ih nema i danju, ali nekako je noc (mrak) bolji jer se mnogo toga ne vidi.
Pesimisti radje docekuju noc nego jutro u fazonu ovaj je dan prosao kako tako, ko zna kako ce mi biti sutra. Tu nema ni nade ni srece. Pozitivne misli stvaraju pozitivna dogadjanja i obrnuto. Medjutim, kako pesimisti to objasniti?
Tako da  recenica iz  uvoda upravo to znaci - nada u novi dan koji moze promeniti sve ( ili bar nesto) ili beznadje u ocekivanju losih stvari ( koje ce nas rasplakati). Mada kod Skarlet O Hare u Prohujala sa vihorom - Plakacu sutra zapravo znaci nadu u ostvarenje snova koji ce se desiti u budusnosti.
Zivot je  ipak samo vremenski period od rodjenja do smrti koji provodimo u jednom svetu ( znate ono paralelni svetovi). I zato koliko je razlike izmedju danas sutra ili juce? Mnogo ili ni malo. Kako kad. Kod dobrih desavanja ni ne primecujemo vreme koje prolazi (bukvalno nam "proleti"), kod losih desavanja vreme se "vuce" te nam je zbog toga jos  losije. Jedan dan se pretvara  u nedelju, ona u mesec, mesec u godinu....
Bolje sutra je postalo "zvezda vodilja", nada koja nikad ne umire, nesto sto nam daje volju da ustanemo svakog jutra.  I da "odradimo" jos jedan dan. Nekad, al samo nekad to "bolje sutra" zaista dodje. Nekad i kad dodje ne prepoznajemo ga jer smo se previse naradili, namucili, umorili od svega ...A nekad  i ne dodje i ceo zivot prozivimo od danas do sutra cekajuci tu srecu i bolji zivot ( koji je stalno na RTS-u u vidu uvek ponovne reprize istoimene serije).
KOJI BI PRAVI ODGOVOR BIO NA PITANJE: MOZE LI JUTRO PROMENITI SVE? MOZE, NARAVNO . I NA BOLJE I NA GORE. I NEKAD NAM PROMENA MOZE NAPRAVITI PAKAO OD ZIVOTA I NE MOZEMO DA PREZALIMO ONAJ NAS DOSADNI ZIVOT. NEKAD PAK SVAKO JUTRO JE KAO DAN MRMOTA - DOSADA DOSADA I DOSADA. SVE UVEK ISTO. PA SAD KO KAKO VOLI. ILI TURBULETAN  ZIVOT U KOME SVAKO JUTRO MENJA SVE ( ILI DA NE PRETERUJEM VECINA JUTARA) ILI MONOTONI, UDODBNI ZIVOT KOJI JE BAS ZATO I DOBAR JER SMO SE NA NJEGA NAVIKLI I NE UNOSI NAM STRES. PORED STRESNOG ZIVOTA U KOME JE CELA NASA CIVILIZACIJA DOSADNA PORODICNA PRICA JE PRAVA OAZA U KOJOJ JE SVAKO JUTRO OBAVEZAN RITUAL, KAFA I JURNJAVA KO CE PRVI U TOALET!!!!



Нема коментара :

Постави коментар