уторак, 28. јануар 2020.

VESTACKA INTELIGENCIJA,TEHNOLOGIJA I MARKETING


PREKO VESTACKE INTELIGENCIJE, TEHNOLOGIJE, SEKS ROBOTA, DO INFLUESERA I  MOJIH OMILJENIH 3 D STAMPACA. U PONUDI OVOG TEKSTA  OUNO TOGA. I KAO I UVEK SVE IZGLEDA NA PRVI POGLED NEPOVEENO! ALI MENI JESTE!
Kada se govori o naprednim softverskim rešenjima, mašinskom učenju, robotici i veštačkoj inteligenciji, većina ljudi teži pojednostavljenom shvatanju ovih fenomena i problema sa kojima se naučnici i inženjeri svakodnevno suočavaju. Olako smo spremni da mašinama pripišemo osobine čoveka i pretpostavimo da je ljudske sposobnosti lako oponašati.
U stvarnosti je upravo to najveći izazov.
Ideja je, naravno, da računarski sistemi poput robota, autonomnih vozila i elemenata pametnih gradova i domova, samostalno donose adekvatne odluke na osnovu prethodnih iskustava, baza podataka i trenutnog stanja okoline. Koliko ce se to moci zaista ostvariti ili sto je jos gore sta ako se to ostvari?
Nakon što je u Barceloni otvorena prva javna kuća s robotima prostitutkama, vlasnik Sergi Prieto je preplavljen bolesnim zahtevima mušterija koje žele da im roboti omoguće uživanje u fantaziji silovanja ili seksa s decom. Prieto je tvrdio kako njegova javna kuća omogućava svaku seksualnu fantaziju mušterija, jer se roboti prostitutke mogu programirati na sve moguće načine. Isprva je klijentela najviše tražila “pokorne” seks robote, no uskoro su sa svih strana sveta počeli stizati zahtevi za simulacijom silovanja i seksa s decom, tačnije robota koji nalikuju na što mlađu djecu. Prieto je naglasio kako je morao odbiti takve zahteve. Neki proizvođači seks robota tvrde da bi pedofili trebali koristiti iste kako ne bi napadali pravu decu. Ovu ideju je odbio profesor Noel Sharkey iz sveučilišta Sheffield tražeći da se u Ujedinjenom Kraljevstvu zabrani prodaja robota nalik na decu jer smatra kako korištenje istih pojačava želje pedofila za silovanjem dece te da ih se na takav način pomaže u bolesnim nakanama. On je nedavno naglasio u izvješću Fondacije za odgovornu robotiku kako pokorni roboti promoviraju “seks bez odgovornosti i kajanja za radnje koje su kažnjive u ljudskom svetu” te da takvi roboti pojačavaju želju za silovanjem žena, dece, tinejdžera i njihovim povređivanjem.
Sharkey je ekspert na polju umjetne inteligencije i robotike te drži kako neetično korištenje robota može imati poguban učinak na društvo.
Tvrtka Lumidolls je prvotno otvorila javnu kuću u španjolskom turističkom središtu Las Ramblas no od tamo je protjerana to se konačno odlučila za Barcelonu. Lokacija ove javne kuće je inače tajna i otkriva se tek nakon što mušterije plate određeno vrijeme s nekim od modela robota prostitutki. Sudeći po mnoštvu rezervacija, za klijentelu je cena seksa  sa robotima od 127 dolara prava sitnica.Najviše se rezervira plavokosi seks robot Katy zbog “nevinog lica i pozamašnog poprsja Lumidoll tvrdi kako njihovi modeli nalikuju na prave žive žene zbog posebne “umjetne kože” te da mogu oponašati karakter kakav god mušterije žele. Nakon svake upotrebe seks roboti i apartmani se dezinficiraju, a klijenti se obavezuju na korištenje kondoma. Neki smatraju kako seks s robotima može smanjiti potrebu za prostitucijom žena od krvi i mesa, dok drugi smatraju da je bolje da se “luđaci” naslađuju s robotima negoli s živim ljudima, pa ipak mogli bismo reći kako  je ogroman uticaj vestacke inteligencije pronasao jos jednu oblast u koju se definitivno "uvukao". Samim tim jos vise nase drustvo postaje ponerizovano. Ponerologija naouka koja procuva zlo u coveku!
Upotreba 3D štampe u arhitekturi značajno je napredovala u poslednje vreme, pa se novi pristup u stanogradnji okreće upravo toj tehnologiji poslednje generacije.
Još jedan od dokaza koliko tehnologija u današnje vreme brzo napreduje je i vest da je u Meksiku izgrađno prvo naselje izgrađeno tehnologijom 3D štampe.
Ideja projekta, koga je pokrenula neprofitna organizacija New story jeste da se obezbede pristupačni stanovi za socijalno ugrožene porodice.U naselju u gradiću Nakajuki, u meksičkoj oblasti Tabasko, do sada su useljene dve kuće. Predviđeno je da tamo uskoro bude nasljeno ukupno 50 porodica.
Upotreba 3D štampe u arhitekturi značajno je napredovala u poslednje vreme, pa se novi pristup u stanogradnji okreće upravo toj tehnologiji poslednje generacije.
Pravi znak vremena koji bi nas i te kako trebao zamisliti.  Množenje influensera se često navodi kao jedan od negativnih efekata društvenih mreža, naročito kada se radi o samopoštovanju korisnika (stil života influensera, sa svim tim putovanjima i besplatnim stvarima koje obezbeđuju brendovi, nije lako dostupan). Naredna decenija će pokazati da li se ova , ili će, kao i mnogi drugi proizvodi i mehanizmi poznog kapitalizma (uključujući i počovečenje samih brendova), influensing jednostavno postati još jedna od stvari koje ličnost spajaju sa prodajom i proizvod
Uticaj je uvek postojao, ali način na koji se sprovodi je promenjen zauvek, zahvaljujući društvenim mrežama. A kako ulazimo u novu deceniju, sa internetom koji neprekidno evoluira, ko može da kaže kako će sve to izgledati u narednih deset godina.
TAKO SU TRI KLJUCNE STVARI KOJE TRENUTNO CINE SUSTINU SVEGA MOGU SVRSTATI U TRI KATEGORIJE: VESTACKA INTELIGENCIJA , TEHNOLOGIJA  I MARKETING! SVE TRI CINE PAK JEDNU - PONERIZOVANJE DRUSTVA . TAKO DA JE DO KRAJA CELE OVE CIVILIZACIJE OSTALO VRLO MALO ZBOG OVOG ILI ONOG SVEJEDNO!

Нема коментара :

Постави коментар