понедељак, 9. новембар 2020.

INTEGRATIVNA MEDICINA

 INTEGRATIVNA MEDICINA NA NEVEROVATAN NACIN SPAJA TESLU - NAUKA - NESTOROVICA-  MEDICINA, DJOKOVICA -SPORT! INTEGRATIVNA MEDICINA SPAJA KLASICNU MEDICINU I HOLISTICKI PRISTUP! 

Integrativna medicina predstavlja spoj klasične i komplementarne medicine i podrazumeva holistički pristup ljudskom organizmu koji spaja metode zvanične i tradicionalne medicinske nauke, pružajući terapeutima mogućnost da kombinuju najbolje iz obe oblasti i na taj način omoguće pacijentima i lečenje uzroka, a ne samo posledice bolesti, pre svega kroz zdravije i kvalitetnije načine života.

- Integrativna medicina je nastala povezivanjem najboljih tretmana i protokola koji potiču iz klasične, Zapadne medicine, sa najboljim metodama komplementarne i alternativne medicine. Sve ove tehnike, odnosno pristupi, koriste se sa jednim ciljem – pomoći pacijentu što je moguće više. Ovo povezivanje klasične i alternativne medicine nastalo je krajem XX veka u Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, istraživanja su pokazala da je trećina pacijenata koji su bili na terapiji kod lekara klasične medicine, istovremeno koristila i terapiju/tretmane po preporuci stručnjaka koji se bave komplementarnom i alternativnom medicinom. Praktično, pacijenti su posećivali i svog lekara klasične medicine, ali su tu terapiju samoinicijativno dopunjavali i tretmanima komplementarne i alternativne medicine. Takvim postupanjem, oni su svoje lekare klasične medicine nesvesno i nenamerno dovodili u zabludu da je uspešan efekat terapije nastao lečenjem isključivo klasičnom medicinom, što zapravo nije bilo tačno. Spoznajom da kombinacija metoda, proverena kroz praksu, dovodi do boljih rezultata, došlo je do sjedinjavanja svih poznatih znanja iz oblasti klasične sa komplementarnom i alternativnom medicinom i formiran je novi pravac u medicini – integrativna medicina.

- Brojne su tehnike koje spadaju u komplementarnu i alternativnu medicinu. Najzastupljenije u svetu su akupunktura, ajurveda, homeopatja, naturopatija, kiropraktika, masaža, Taj či, joga, primena herbalne terapije, upotreba dodataka ishrani (dijetetski suplementi), pravilna ishrana, Reiki terapija, meditacija, muzikoterapija itd. Nekim od ovih tretmana upotpunjavaju se standardne medicinske procedure lečenja - integrativni pristup, čime se poboljšava efikasnost primenjene terapije, ubrzava brzina izlečenja, umanjuju neželjena dejstva nekih lekova ili procedura.

- Integrativna medicina jeste klasična medicina koja je dopunjena znanjima i veštinama iz komplementarnih tehnika i alternativne medicine. Tokom lečenja ovim pristupom, ne analiziraju se samo fizičke tegobe i simptomi koje pacijent ima, već se uzimaju u obzir i psihološki faktori, socijalni i duhovni aspekti, koji su veoma značajni za unapređenje zdravlja i lečenje bolesti. Neki od osnovnih principa integrativnog pristupa lečenja su: lekar i pacijent su „partneri“ u procesu lečenja, pažnja lekara je usmerena na sve faktore koji mogu da utiču na zdravlje odnosno bolest (um, duh, telo, društvenu zajednicu, životnu okolinu, radnu sredinu...), u centru ispitivanja je prevashodno sam pacijent, a ne njegova bolest, holistički pristup – ovo znači da se leči organizam kao celina, a ne pojedinačna bolest tj. bolest određenog organa, korišćenje metoda koje su efikasne i pri tome nisu „agresivne” i korišćenje u potpunosti individualnog pristupa lečenja pacijenta (umesto primene unapred definisanih šablona u smislu, isti simptomi – isti pristup u lečenju, bez obzira na različit uzrok).

 

Naime, doktor Branimir Nestorović je pre neki dan najavio ozbiljan projekat sa Đokovićem, a s obzirom na to da naš as nema obaveza na terenu do Završnog mastersa u Londonu, sada je idealna prilika da se druđe i rade na ideji.

Nestorović je nedavno otišao u penziju, a osim u svojoj privatnoj ordinaciji i lečenju dece, posvetiće se i jednom projektu sa Novakom.

"Već tada sam isplanirao da ću da otvorim ordinaciju, isplanirao sam tri, četiri neka projekta, koja su meni važna. Jedna je sa Novakom sa Teslijancima, i to će dobro da krene. Čekamo da Novak završi turnire", rekao je nedavno Nestorović.

"Kad se priča o integrativnoj medicini, ona je često stvar podsmeha, ali zaboravlja se ko se njome bavio. Tesla. On je imao onaj čuveni aparat, lečio karcinom krajem 19. veka neverovatnom efikasnošću. Onda mu je aparat zabranjen u Americi a Tesla proglašen za šarlatana. Sve mogu da prihvatim da je bio, ali da je bio šarlatan to apsolutno ne mogu", zaključio je poznati doktor.

Teslina ploča i Teslin disk se proizvode procesom kojim su se proizvodile prve Tesline purpurne ploče, još od 1971. godines tim što je kvalitet istih unapređen novom – dvoslojnom tehnologijom sa hologramskim česticama.

„Sva materija potiče iz primarne supstance – luminoferioznog etera…“ rekao je Nikola Tesla. Upravo ovaj pronalazak je Ralf Bergstreser još pre više od 40 godina napravio po saznanjima koje je dobio od Nikole Tesle i zbog toga ova ploča nosi Teslino ime, kako je u znak zahvalnosti Bergstreser želeo da se oduži Tesli. Teslina purpurna ploča deluje kao antena kosmičke energije, ponaša se kao prijemnik i predajnik primarne supstance i na taj način uspeva da prodre u bilo koju materiju organske prirode. Mnogi korisnici širom sveta iznose neverovatno pozitivna iskustva koja dobijaju koršćenjem Tesline ploče, da je zapravo nemoguće nabrojati kakve sve dobrobiti može doneti i za Vas.

O TESLINOJ PURPURNOJ PLOCI SAM VEC PISALA I MISLIM DA NESTOROVIC  I NOVAK NA NJU MISLE KADA HOCE DA INTEGRISU SVE NACINE LECENJA U JEDAN. POTPUNO IMA SMISLA JER CEO ZIVOT SLUSAM DA   SVE BOLESTI UGLAVNOM NASTAJU NA "NERVNOJ BAZI". ZATO KADA JE NEKO BOLESTAN NAJBOLJE JE SAGLEDATI SVE ASPEKTE KONKRETNOG PACIJENTA. I FIZICKO I MENTALNO STANJE.  NAROCITO VERUJEM U POZITIVNU I NEGATIVNU ENERGIJU KAO I U SUGESTIJU. TAKO DA BI UMESTO STO PIJEMO PILULE ZA SVE I SVASTA BILO  BOLJE DA MISLIMO POZITIVNO.

MADA .....

Нема коментара :

Постави коментар