субота, 1. октобар 2022.

CUDNOVATI ZAKONI

 ZAISTA NEVEROVATNA PRICA. DA ZAKONI MOGU BITI,CUDNI,BIZARNI.BESMISLENI NIJE NISTA NEOBICNO OBZIROM I DA JE STANOVNISTVO SIROM PLANETE VEOMA RAZNOLIKO. PA STO JE U NEKIM DRZAVAMA NORMALNO I UOBICAJENO U DRUGIM JE CUDNO I NEPOJMLJIVO ZA UPOTREBU. OVAJ TEKST CE VAM SIGURNO IZMAMITI OSMEH ALI POKUSAJMO DA SAGLEDAMO SIRU PRICU.

Velika Britanija

Britanski zakon trudnicama dopušta malu nuždu na bilo kom mestu, čak i u javnosti. Ako želi, trudnica to može učiniti i u policajčev šlem. Velika Britanija ima izizetno dugu tradiciju i veoma stroga pravila i zakone (narocito u kraljevskoj porodici),ipak koliko god ovo bilo neobicno smatram da je tu rec iskljucivo o velikom postovanju prema trudnicima i da se ne koristi doslovno.

Kanada

U Britanskoj Kolumbiji uličnim sviračima zabranjeno je da deci poklanjaju balone u obliku životinja. Vrlo neobicno i meni neshvatljivo.

Kolumbija

Majka mora biti prisutna pri prvom polnom odnosu svoje cerke. Koliko god razumem majcinsku brigu imam cetvoro dece ovo je zaista preterano, medjutim oni mozda imaju razlog?

Hong Kong

Prevarena suprugaima zakonsko pravo da ubije nevernog supruga,ali to sme učiniti jedino golim rukama.S druge strane,ženu sa kojom ju je suprug prevario sme ubiti na bilo koji način. Svakako je preterano za nasa shvatanja, ali opet mozda je samo pojacan osecaj besa, za koji se zna sta sve moze da natera coveka.

Rusija

Zabranjeno prati zube više od dva puta dnevno. Ovo je jedan od onih (obavezno setanje pasa 3 puta dnevno).Pa ako zaista i ovo mogu da kontrolisu onda sta vise reci.

Australija

Iako je zabranjeno da deca kupuju cigarete, prezervative i alkohol, po zakonu mogu da ih koriste.Da bre ,vecina zakona jeste paradoks,a ovo je jedan od najvecih.

talija

U Milanu je dozvoljeno da se smejete u svim prilikama, osim na sahrnama i za vreme poseta u bolnicama.Za sahrane kapiram, al za bolnice? Pritom zar zakon odredjuje da vam sahrana nije smesna? A u bolnicama smeh je  u nekim prilikama kao lek.

Bahrein

Muški lekar može pregledati genitalije žene,ali samo ako ne gleda direktno u njih.Pregled može obaviti tako što će gledati odraz genitalija u ogledalu.Dobro, ovo je zaista moguce razumeti samo ako nije pusto licemerje, kao kaznjavanje zena u Iranu ako ne nose  hidzbab.

Finska

Kazne za saobraćajne prekršaje računaju se na osnovu prijavljenih prihoda. Ovo je fenomenalno.

zrael

Možete biti kažnjeni ako vas uhvate kako čačkate nos subotom. Kao sto rekoh ko i ovakve stvari kontrolise neka ih i sankcionise.Ali bre da je subota bas tako sveta da ne mozes ni nos da poces ili procackas pa stvarno uzas,

Samoa

Zločin je zaboraviti rođendan svoje supruge.  Ovo je kao ono sa postovanjem trudnica sa pocetka. Jednostavno ovo je oda zenama. I super je pa nek je i malo preterano mada verujem da ima dosta prituzbi zaboravljenih supruga.     

Portugal

Zabranjeno je urinirati u okean. Vrlo logicno. Ali totalno neizvodljivo. Ovo je zakon kog je lako krsiti a tesko samcionisati zbog tajnovitosti same radnje,

Tajland

Ljudi u Tajlandu mogu dospeti u zatvor ukoliko se rugaju monarhiji, bilo da su Tajlanđani ili stranci.Ovo svi razumemo. Politika je u pitanju zabrane su neogranicene u svim drustvima.

Liban

Muškarcima zakonom dozvoljen seks sa životinjama, ali samo sa životinjama ženskog pola.Odnosi sa životinjom muškog pola kažnjavaju se smrću. Ovo ne smem da komentarisem jer bih uporedila sa seksom medju ljudima. A takodje bih napomenula da ima mnogo nacina za zlostavljanje zivotinja.

Indonezija

Kazna za masturbiranje je smaknuće rezanjem glave. A to kontrolisu roditelji, muzevi, zene, porodica, prijatelji, poznanici, prolaznici.....

Nepal, Bangladeš i Makao

Ilegalno je gledati filmove koji prikazuju seksualni čin,a zabranjen je i sam pogled na muške i ženske genitalije.Ako je u pitanju moral zaista u redu, ali ako je licemerje onda uzas.

                       

Guam

Ostrvo u pacifiku, zabranjuje ženama da se udaju ako su device.Postoje muškarci koji putuju zemljom i za platu razdevičuju devojke. N everovatno . Za nas potpuno neprihvatljivo. Kao sto rekoh koliko smo samo razliciti.

Santa Kruz, Bolivija

Muškarcima je zakonom zabranjeno da u isto vreme vode ljubav sa suprugom i njenom ćerkom.Po meni vrlo nedoreceno . a jel mogu da vode ljubav sa pomenutim zenama ako nije u isto vreme a i dalje su majka i cerka?

Turska

Zabranjeno je prikazivanje filmova u autobusu. Sad ako je  zbog vozaca onda je u redu,zar ne?

Singapur

Oralni seks je zabranjen ako ne vodi do pravog seksa i velika kazna sledi onome ko ne pusti vodu u javnom toaletu. Ili zvace zvaku na javnom mestu.Ovde se isto pitanje ponavljam ko to sve kontrolise?

Kina

Zabranjeno je spasiti osobu koja se davi jer bi se tad sprečila njihova sudbina. Ili ih ima toliko da je svaki nacin smanjivanja stanovnistva dobro dosao?

Francuska

Zabranjeno je nazvati svinju Napoleon.Takođe je zabranjeno ljubiti se na pruzi. Potpuno shvatljivo i prihvatljivo ,mada je zadovoljstvo nazivati svinje tako zvucnim imenima.

London

Nezakonito je umreti unutar zgrade Parlamenta Velike Britanije. Steta. Mozda je to jedno od boljih mesta za umiranje.

Škotska

Zabranjeno je pijan voditi kravu.     POKUSAVAM DA DOKUCIM RAZLOG I SAMO MI JEDAN PADA NA PAMET.   I to onaj bezobrazan .

Novi Zeland

U slučaju da neko pronađe uranijum,treba pismenim putem da obavesti vladu u roku od tri meseca.Sve zanisi koliko treba da se napravi bomba. Mozda je i dovoljno vremena pa ce vlasti same saznati,

Danska

Pre nego što upalite automobil treba da proverite da li neko dete ne spava ispod automobila. Strasno. A Danci najsrecniji narod na svetu,a ovamo im deca spavaju ispod auta u tolikom broju da mora i u zakon da udje,

hester(grad)

zabranjen je ulazak u grad pre svitanja,a ne smeju u njemu ostati ni nakon zalaska sunc

Nemačka

Sa 18 godina možete postati savezni kancelar, sa 21 godinom postajete potpuno krivično odgovorni. Kad je u pitanju politika nista nije normalno. Jos jedna glupost manje  ili vise svejedno.

Italija

Muškarac može biti uhapšen ako obuče suknju. U Skotskoj je to normalno. U Americi je trenutno trend.Pa dobro.

Havaji

Zabranjen je seks 18-godišnjacima. Roditelji djevojke moraju tri godine raditi za državu, jer su vaspitali svoju kćeru previše slobodoumno. Zakon s druge strane ne propisuje kaznu za slobodoumnog momka. Jednakost polova nikad nece postojati na celoj planeti. Mada je slabo ima i u razvijenijim drustvima.

BEZ OBZIRA DA LI STE SE ZABAVILI, ILI DOSADJIVALI ILI BRZO ODUSTALI OD CITANJA ZNAM DA STE BAR MALO ZAINTRIGIRANI I DA CETE RAZMISLJATI O NEKIM NASIM ZAKONIMA KOJI SU CUDNI, BESPOTREBNI, BESMISLENI A NE MOZEMO IM NISTA!

Нема коментара :

Постави коментар