недеља, 3. март 2024.

KVANTNI SKOK

 KVANTNI SKOK NIJE ISTO STO I TELEPORTOVANJE. I VESTACKA INTELIGENCIJA NIKAD NECE BITI COVEK. OVAJ POST CE BITI NAPISAN NAJVISE ZATO STO SAM RADOZNALA, A MOZDA I VI ZELITE NESTO DA SAZNATE O OVOJ TEMI.

Kvantni skok je prelaz između dvaju stacionarnih stanja kvantnomehaničkog sistema (atomskog jezgra, atoma, molekula, kristalne rešetke i dr.) pri kojem se emituje ili apsorbuje određeni kvant (količina) energije. Na primer, kvantni skok je prelaz elektrona u atomu iz jedne orbite u drugu pri čemu se emituje ili apsorbuje elektromagnetski talas i menja kvantni broj. Kada govorimo o kvantnom skoku, još da ukažem da je "kvantum" izraz-pojam za idniosnu meru ili količinu. A kada je psihologija u pitanju, onda ona važi generalno.
Kvantno skakanje je tehnika vizuelizacije gde, koristeći meditaciju, prebacujemo svest u neku od beskonačnih paralelnih realnosti.
Kvantna fizika i nauka modernog doba podržavaju teoriju o postojanju paralelnih svetova.Postoji neograničen broj paralelnih svetova. Oni nastaju svaki put kad se susretnemo sa izborom. Npr, hodamo niz ulicu i dolazimo do raskrsnice. Imamo izbor da produžimo pravo, da skrenemo levo ili desno, da se vratimo nazad istim putem, ili da se jednostavno zaustavimo tu. I (npr) odlučili smo da produžimo pravo jer će nas taj put odvesti do željenog cilja. To postaje naša realnost, ona u kojoj nastavljamo dalje, pravo.
Po teoriji paralelnih svetova, u trenutku izbora stvorene su i druge, mnogobrojne realnosti. Tj, stvorena je po jedna realnost za svaki mogući izbor.
Jedna u kojoj smo skrenuli levo, druga u kojoj smo skrenuli desno, treća u kojoj nismo otišli dalje od te tačke i td.
I, pošto su sve te realnosti paralelne, nemoguća je interakcija između njih (nikada se ne dotiču).Iako je nemoguće (bar za sada) telesno biti prisutan u bilo kojoj drugoj realnosti sem ove, pravilnom koncentracijom i meditacijom možemo svesno proviriti umom u koju god poželimo.
Jedan od pionira ove ideje je Napoleon Hill sa svojom tehnikom nevidljivih savetnika, a trenutno najpopularniji predstavnik tehnike kvantnih skokova je Burt Goldman. Tehnika se zasniva na ideji da u svakoj od paralelnih realnosti postoji drugačija verzija nas i da smo u nekoj od njih uspeli da ostvarimo svaki svoj cilj i san. I da možemo "posetiti sebe" kako bi dobili savete i prikupili potrebno znanje za postizanje tih istih ciljeva u ovoj realnosti.
Prvo, potrebno je jasno definisati kojeg "sebe" želimo da posetimo.
Zatim, potrebno je postaviti pravo pitanje. To je pitanje koje zahteva dosta razmišljanja pre davanja odgovora.
Dalje, sve što treba da uradimo jeste da meditacijom i koncentracijom dovedemo sopstvenu svest pred vrata koja vode do baš te realnosti u kojoj smo postigli željeni cilj.
Možete koristiti koju god tehniku poželite, sve dok ona daje rezultate i ceo doživljaj čini što stvarnijim iskustvom.
Kada prođete kroz ta vrata, nađite sebe i pitajte to što želite.
Bilo šta. Vi postavljate pravila.
Sve što treba da uradite posle toga jeste da sačekate odgovor.Sve dok daje željene rezultate, potpuno je nevažno da li ova tehnika dovodi do stvarnog skoka u paralelni svet, ili je sve samo oslobođena mašta i viši stepen u procesu vizuelizacije.
Ponekad, odgovor koji ćete dobiti može da vam se čini i kao potpuna besmislica. Ali, u procesu dešifrovanja dobijenog odgovora, primetićete da vas on dovodi do željenog cilja.Znanje ostaje sa nama.

Kada bi svako od nas ostvario svoj najdublji lični san, svet ne bi bio ništa drugo osim raja, planeta koju ispunjava mir, ljubav, sreća, sloga i zajedništvo.Transformisite i harmonizujte svoj organizam, posao, veze, komunikaciju, finansije…. i napravite kvantni skok. PRijavite se na neki od niza kurseva. Naučite naučno dokazane i priznate kvantne metode. Njihovom primenom podstiče se samoizlečenje. Kvantni talasi iniciraju trenutne, velike pozitivne promene, harmonizacije i balansa na svim nivoima i u svim oblastima vašeg života.

Različite kvantne metode su naučno dokazane i priznate. Njihovom primenom podstiče se trenutno samoisceljenje i vraćanje harmonije putem kvantnih talasa i kvantnog skoka. Zdravlje je harmonija. Bolest je disharmonija. Metode su širenja čiste svesnosti. Zasnovane su na povezanosti starih spiritualnih učenja – metodi dve tačke i savremene nauke – kvantne fizike i psihologije, iz stanja čiste svesti. Kvantni talasi iniciraju trenutne, velike pozitivne promene, harmonizacije i transformacije, na svim nivoima i u svim oblastima vašeg života.

Učenje veština čiste svesnosti i praktična primena metode Kvantne Harmonizacije (QH) je svima dostupan. Svaki može iskustveno da spozna stanje čiste svesnosti i načine brze harmonizacije i transformacije primenjive na: organizam, posao, veze, finansije, uverenja, odnose sa drugim ljudima.

Da bi došlo do kvantnog skoka (sištinske promene stanja) neko mora raditi s vama primenjujući neophodne tehnike.
Sve odnosne tehnike su za balansiranja mentalnog, fizičkog, emocionalnog i spiritualnog nivoa organizma. One stvaraju trenutne uslove za isceljenje na kvantnom nivou.

Činjenje tog neophodnog koraka, veliki je doprinos čovečjem psihičkom i fizičkom zdravlju

Osnovni koncept Kvantnih skokova je to da možete postati ko kod da zamislite; obdareni bilo kojim talentom, bilo kojom veštinom. Ovde ćete naučiti o beskonačnosti univerzumā – naučni koncept ogromnog beskrajnog mora mehurića, od kojih svaki sadrži veliki paralelni univerzum. Koncept beskonačnosti je to da postoji neprekidna, sveobuhvatna masa događaja i ljudi u jednom od tih univerzuma. Postoji vaše paralelno blizanačko ja u jednom od tih univerzuma u svakoj zamislivoj situaciji. Postoje blizanački ja koji su kraljevi i kraljice, oni koji su veliki umetnici i muzičari; postoje i oni koji su beskućnici; postoje ja uključena u situacije koje ne možete ni zamisliti. Ovo je osnovni koncept kvantne fizike, koji prihvataju mnogi naučnici; ali oni vam ne govore kako da doprete do tih drugih ja u tim drugim univerzumima. Ne možete, kažu oni, pobeći iz vlastitog mehura. Ali sa programom Kvantnih skokova upravo to radimo, kako to potvrđuju naših više od sto hiljada učesnika tog programa u protekle dve godine. Kvantnim skokom možete dostići to blizanačko ja i doneti u ovu stvarnost energiju, ili ritam tog ja.

Jedna od mnogih ideja koje se razvijaju iz koncepta beskonačnih „mehurskih” univerzuma je ideja vremena. U beskonačnosti se sve što je moguće zamisliti događa sada. U sadašnjoj stvarnosti ne postoji sada, jer je vreme tok koji se uvek kreće – reči koje čitate već su u prošlosti, skrenite pogled sa njih i one postoje samo u vašem sećanju. Ali u beskonačnom univerzumu, vaši blizanački ja postoje u svakom zanimanju, sa svakim talentom i u svakom vremenu. Zamislite veći univerzum kao beskrajni niz fotografija koje se aktiviraju kada ih posmatrate. Te fotografije obuhvataju svaki zamislivi trenutak vremena i događaja od rođenja univerzuma do njegove smrti u nekoj nezamislivoj dalekoj budućnosti.

Kvantni skokovi su najunikatniji koncept u poslednjih stotinak godina. Sada možete da budete  šta god možete zamisliti da budete. Sve što treba da učinite je kvantni skok. Ova knjiga će vam pokazati kako to da uradite. Iz sadržaja: Vaše najbolje ja; Programiranje oktava; Kontrola energije; Unapređenje imunog sistema; Iscelenje ćelija; Terapija prošlih života

TAKO SHVATAMO DA JE POMOCU KVANTNE FIZIKE SVE MOGUCE. DOK JE KVANTNI SKOK PUTOVANJE KROZ VREME I PARALELNE SVETOVE, TELEPORTOVANJE JE PUTOVANJE U REALNOM VREMENU NA ODREDJENU DESTINACIJU OPET POMOCU KVANTNE FIZIKE. GLEDAJUCI OPET PONAVLJAM SELDONA KUPERA  IAKO JE SERIJA VIDELA SAM DELICE ONOGA STO KVANTNA FIZIKA PREDSTAVLJA I ODUSEVLJENA SAM. NIJE DA RAZUME AL MI SE SVIDJA. 

Kvantna teleportacija je proces u kojem se kvantna informacija (odnosno egzaktno stanje fotona ili atoma) prenosi sa jedne lokacije na drugu, koristeći klasičnu komunikaciju i kvantno uplitanje između lokacije koja šalje i lokacije koja prima informaciju. Pošto zavisi od klasične komunikacije, koja ne može postupiti brže od brzine svetlosti, te se ovako klasični bitovi ne mogu preneti brže od svetlosti. Iako je već pokazano da je moguće teleportovati jedan ili više kubita (kjubita) između dva atoma] još uvek nije moguće teleportovati molekule ili nešto veće.

 Kvantno teleportovanje uključuje dve instance čija su stanja međusobno zavisna. Stanje jednog može da se prenese u stanje drugog. Kad je jedan od njih poslat na neku udaljenost, povezanost osigurava da promena stanja jednog utiče i na promenu stanja drugog, što omogućava prenos kvantne informacije.

Teleportovanje na udaljenosti od nekoliko stotina metara do sada je bilo moguće samo kod fotona koji su putovali optičkim kanalima, čime je uspevalo da se očuva njihovo stanje. Naučnici su maksimalno zgusnuli dva fotona, posle čega su onaj sa višom energijom poslali kroz prazni kanal dužine 15 kilometara. Otkrili su da je udaljeniji foton još uvek reagovao na promenu stanja fotona koji je ostao na mestu.

Međutim, osnovni problem je u tome što današnja teleportacija još uvek znači uništavanje originala i stvaranje savršene replike, što bi konkretno značilo da je teleportovani čovek ubijen i da na svet dolazi njegov dvojnik. Broj čestica iz čovekovog organizma koje treba da se prenesu kvantnim teleportovanjem je ogroman. I da ujedinite sve kompjutere ove države, nije isključeno da bi dobar čovek kada ga teleportujete, postao loša osoba. Moguće je da ovo za nekih 100 godina zaživi, ali treba početi sa malo materijalnijim česticama od fotona, koji nemaju masu. Treba prvo da se proba sa “prenosom” bakterija i virusa – savetuje dr Petrović.

Istraživači s Univerziteta za nauku i tehnologiju Kine iz Hefeija uspeli su da održe vernost dalekometne teleportacije u 89 odsto slučajeva – što je pristojno za informaciju, ali i vrlo opasno za teleportovanje čitavog ljudskog tela, kakvom se nadamo još iz „Zvezdanih staza“.

Tamo je to rešeno naizgled jednostavno. Čovek ili objekat se skenira, dematerijalizuje na nivou atoma, a njegov se „otisak“ sabije u jedan zrak koji se na željenom mestu ponovo materijalizuje u onu teleportovanu osobu, a ne repliku. Hrabriji naučnici tvrde da daljim proučavanjem teleportacije na nivou atoma mogu da se stvore i teoretske pretpostavke za teleportovanje živih bića, dok konzervativniji istraživači u to sumnjaju. Ne tako davno naučnici su mogli samo da spekulišu o mogućnostima teleportacije uz pomoć načela kvantne fizike. Od tada, proces je postao standardna operacija u laboratorijama za kvantnu optiku u celom svetu. Štaviše, prošle godine dva odvojena tima uspela su da izvedu prvu kvantnu teleportaciju izvan laboratorije.

Satelit Micijus je izuzetno osetljiv foto-prijemnik, sposoban za detektovanje kvantnog stanja pojedinačnih fotona ispaljenih sa Zemlje. Micijus je lansiran, kako bi omogućio naučnicima da testiraju razne tehnološke gradivne blokove za izučavanje isprepletenosti čestica, kriptografije i teleportacije. 
 
Ova teleportacija bila je jedan od prvih rezultata projekta. Ne samo da je tim uspeo da teleportuje prvi objekat u orbitu, nego su i stvorili prvu kvantnu mrežu koja seže do Zemljine orbite, čime je ujedno oboren rekord za isprepletenost izmerenu na najvećoj udaljenosti.
"Teleportacija na velike udaljenosti ključni je element protokola u kvantnom računarstvu", saopštio je kineski tim u svom radu objavljenom u časopisu "MIT Technology Review". 
 
"Raniji eksperimenti između udaljenih tačaka bili su ograničeni na oko stotinak kilometara, zbog gubitka fotona u optičkim vlaknima ili u slobodnom prostoru zemaljskih kanala."
Možda teleportaciju zamišljate onako kako je definišu naučnofantastični filmovi i serije, ali je zapravo potpuno drugačija od toga. Kvantna teleportacija oslanja se na kvantnu isprepletenost, situaciju u kojoj jedan set kvantnih objekata (kakvi su fotoni) nastaje u isto vreme i u istoj tački u prostoru. Na taj način, oni zapravo dele postojanje. Ta podeljena egzistencija opstaje čak i kad se fotoni razdvoje, što znači da bilo kakva manipulacija jednim od njih utiče i na stanje drugog, uključujući i njegovo merenje i to bez obzira na njihovu međusobnu udaljenost. 
 
Ova povezanost se može koristiti za prenošenje kvantnih informacija, preuzimanjem onih koje su povezane sa jednim fotonom, duž linije isprepletenosti sa drugim fotonom. 
 
U ovom slučaju, kineski tim stvorio je isprepleteni par fotona na tlu, a onda su jedan od njih lansirali ka satelitu, dok su drugi zadržali na Zemlji. Naposletku, izmerili su foton na tlu i onaj u orbiti i potvrdili da su u isprepletenom stanju.
Ipak, treba imati u vidu da ova tehnologija ima svoja ograničenja, budući da je nemoguće na taj način prenositi veće objekte. 
 
U teoriji, ne postoji maksimalna udaljenost transportacije, ali je isprepletenost vrlo krhko stanje i spona između čestica se vrlo lako kida.

Mark Zakerberg u novom velikom intervjuu za The Information izjavio je da smatra da će upravo naočare za teleportovanje biti rešenje za globalno zagrevanje. On ih je zamislio kao sredstvo kojim će se ljudi teleportovati u tuđe domove i na svoja radna mesta što bi dovelo do smanjivanja zagađenja okoline.

On predviđa da će naočare biti u širokoj upotrebi za otprilike 10 godina te da će upravo one biti zamena za sastanke licem u lice. Izgledaće kao normalne naočare i imaće leće kroz koje se može promatrati pravi, ali i svet proširene stvarnosti (AR). Ovo nije prvi put da Mark priča o ovakvim stvarima. Prošle godine je izjavio da smatra da će uskoro biti moguće igrati poker sa prijateljima koji sede na kauču pored čoveka, ali u hologramskom obliku.

- Ove će se tehnologije koristiti na puno zanimljivih načina. Umesto da nekoga zovete pa ss njim razgovarate preko videa, moći ćete se teleportovati. Bićete na nečijem kauču i imaćete osećaj da ste tamo - rekao je on za The Information.

Kako on tvrdi, ovo bi bila sjajna alternativa za putovanja jer se štedi vreme, novac i fosilna goriva. Svi bi mogli živeti gde god požele, a na posao dolaziti po potrebi, virtualno. Fejsbuk već sprema saradnju s Ray Banom, tokom ove godine izbacuju svoje prve pametne naočare. One neće imati ekran, ali bi mogle imati opcije snimanja i asistenta koji se aktivira glasom. Moći će da se spoji sa mobilnim telefonom.

 
Uprkos tome, istraživanje otvara mogućnost još ambicioznijih studija o kvantnoj teleportaciji.
ZANIMLJIVO JE STO SE MNOGO TOGA STO JE BILO NAUCNA FANTASTIKA U FILMOVIMA I KNJIGAMA OSTVARILO. VERUJEM DA CE I OVO BITI MOGUCE.

 

Нема коментара :

Постави коментар