понедељак, 28. новембар 2016.

FIDEL KASTRO

FIDEL KASTRO JE OBELEZIO CELU JEDNU EPOHU! ASTECI SU ZNALI MNOGO VISE NEGO MI DANAS! RELIGIJA DA! RELIGIJA NE!
Umro je juce  u 91-oj godini .Covek koji je imao najduzi mandat vladanja u svetskoj istoriji (52 godine i 62 dana). Covek je bio hodajuca legenda i kako kazu afrodizijak za zene. Njegovi biografi tvrde da je spavao sa cak 35.ooo zena ( oko dve dnevno). Vodja veci od zivota, kontraverzna licnost ,covek koji je bio do kraja posvecen Kubi . Legendarni revolucionar i govornik  uveo je znacajni napredaku obrazovanju i zdravstu . S druge strane mnogo njih imaju samo negodovanje zbog njegove represije na ljudima i gusenja bilo kakve slobode. Treci ga pak gledaju kao jedinog lidera koji se suprostavio Americi. Za neke heroj ,za neke diktator.
Kastro je tvrdio da covek ne oblikuje sudbinu, da sudbina proizvede coveka za sat vremena. Covek ne treba da zivi posle trenutka kad pocne da se kvari,kada vatra koja je gorela u najsjanijem delu zivota oslabi.Osudite me nije bitno. Istorija ce me osloboditi . Kuba je bila "socijalisticki raj". A na Kastra su pokusana cak 683 atentata sto ga je dovelo i u Ginisovu knjigu rekorda. Glavni narucilac atentata .. je bila CIA.
I dok smo u Juznoj Americi moram da spomenem i Asteke. Narod koji je do skoro prinosio ljudske zrtve bio je neverovatno mudar. I steta sto i mi ne umemo da razmisljamo tako. Evo recimo deo o sreci. Asteci kazu da bi covek trebalo da prestane da trazi srecu jer sreca nije ono sto covek stvarno zeli. Sreca dolazi prirodnim putem ako negujemo ljudske kvalitete (vrline).Ipak razlicite stvari cine razlicite ljude srecnim!
Evo veza sa Kastrom! Zar nije? On je cinio sve da njegov narod bude srecan! Asteci bi rekli : Zemlja je klizava, glatka. Sto bi znacilo lako se pogresi! Opet Kastro!Dobre stvari dolaze samo upletene sa onim nezeljenim. Zato su Asteci imali pravilo ukorenjenog zivota koji se temeljio na cetiri ravni.
Prva ravan se tice karaktera. Ukorenjenost pocinje sa tvojim telom. Zato su imali svakodnevne telesne vezbe slicne indijskoj jogi. Znaci zapadnjaci se vise fokusiraju na razum i um a Asteci na telo.
Druga ravan je nasa psiha. Cilj je da se dosegne balans izmedju srca u kome se nalaze nase zelje i  lica u kome se nalazi zdrav razum. Vrline karaktera omogucavaju coveku da stvori blans izmedju zelja i realnosti.
Treca ravan se bazira na ukorenjenosti u zajednicu - igranjem svoje drustvene uloge.
Cetvrta ravan je bila ukorenjenost u Bogu. Bog je za njih bio jednostavna priroda -bespolni entitet koji se fizicki manifestuje u razlicitim oblicima. Ovo se postizalo prvenstveno kroz savladavanje prve tri ravni. Asteci su jako vodili racuna oobrazovanju koje je bilo podeljeno na fizicko ucenje zivota, ratovanje i slicno i ucenje o mentalnim sposobnostima i Bogu. I Kastro je vodio racuna o obrazovanju. I Marija Terezija. Svi oni koji su shvatali koliko je vazno obrazovanje. Mi ne shvatamo. Niyti tacno znamo sta treba da ucimo decu!
ASTECKA FILOZOFIJA: DA LI DA RADIMO NESTO STO JE VREDNO TRUDA ILI DA U TOME UZIVAMO?
DVA TEKSTA KOJI POTPUNO ISLJUCUJU JEDAN DRUGOGA!
POSLE CITANJA MOLITVE 'OCE NAS' I URONJENJA CASNOG KRSTA U VODU, VODA SE OCISTILA OD BAKTERIJA ZA 100 PA CAK I  HILJADU PUTA!
Istrazivanje je radjeno u Moskvi i naucnici su dokazali da krsni znak ubija mikrobe i menja opticka svojstva vode.Otuda valjda i drevni obicaj da se hrana i pice  krsti pre jela - da se "ocisti"
 I valjda svaki put kad se prekrstimo mi se "ocistimo" Znaci treba verovati u Boga, religiju i krst!
BIOLOZI SA MOSKOVSKOG UNIVERZITETA UPOZORAVAJU DA JE RELIGIJA INFEKCIJA  I DA PARAZITI UPRAVLJAJU NASIM PONASANJEM!
Ruski naucnici smatraju da se mikrobi mogu nalaziti u crevima i samom mozgu  kao sto sama toksoplazma moze da probije pregradu izmedju krvnih sudova i mozga. Oni cak navode da svetske religije poticu direktno od mikroba. Kao dokaz je i to da su apsolutno sve religije protiv kontracepcije. Znaci manipulacija ljudima da se ne sprecava radjanje! A da verski obredi postoje zato da bi se sirili mikrovi. Znaci ne treba verovati u Boga i religiju i krst! Samo u mikrobe.
PA VI SAD VIDITE DA LI KASTRO BIO HEROJ ILI MONSTRUM, DA LI SU ASTECI BILI U PRAVU ILI MI SA OVIM POTROSACKIM DRUSTVOM I ODALJAVANJEM OD PRIRODE I UCENJEM DECE POGRESNIM STVARIMA, DA LI TREBA VEROVATI U BOGA ILI NE?

Нема коментара :

Постави коментар