недеља, 25. март 2018.

GENETSKO SIROMASTVO

GENETSKO SIROMASTVO! SAJENTOLOGIJA! FILOZOFIJA! DA LI ZAISTA UM IMA TOLIKU NADMOC NAD TELOM? DUSA I DUHOVNO SIGURNO SU VAZNIJI ZA NAS OD MATERIJALNOG! I KAD SVE TO ODAVNO ZNAMO ZASTO ONDA NEGUJEMO SAMO TELO  I TEZIMO KA MATERIJALNOM? CISTA FILOZOFIJA!
Posto je filozofija za mene razumljiva kao kvantna fizika (ili jaje i kokoska blog od juce) pokusacu da pisuci ovaj tekst dodjem do nekog relevantnog zakljucka.
Bogatstvo je stanje uma. I to znamo. Naucnici su cak napravili istrazivanje povezanosti siromastva i uma. I evo cetiri faktora koji nas cine MATRIJALNO siromasnim.Zašto se prljavština uvek vezuje za siromaštvo? Sada to pitam i vas. Možete da zamenite uvek sa „često“ i „gotovo uvek“, ali to je činjenično stanje. Priznaćete da i skroman dom ima sve predispozicije da bude čist. Ipak, prljavština je gotovo uvek prisutna u siromašnim domovima.
Mislim da je razlog tome što je ta neurednost i prljavština odraz uma i načina razmišljanja. Kako su prljavština i siromaštvo komšije, to znači i da je siromaštvo poseban način razmišljanja. Tvrdičluk je ono kada piješ iz stare, okrnjene šolje dok novu čuvaš u kredencu.A zar to svi ne radimo?
To srećemo u većini domaćinstava. Kao što se višak novca odvaja za crne dane, tako se i dobar escajg čuva za posebne prilike. Međutim, te posebne prilike su tako retke, a crni dani su sve češći. Ako sve dobro što imate čuvate za budućnost, ona nikada neće doći. Ako sve svoje nade ulažemo u budućnost, sadašnjost će nam biti tragična.
Kompleks "Pepeljuge". Ako ste rasli u siromastvu i onda kada sami zaradjujete i to dovoljno za normalan zivot ipak.... Plašite  se da trošite  novac pa i danas, kada imate posao i izvor prihoda, i dalje idete  u iznošenoj odeći, jedete  iz okrnjenih  tanjira, a nameštaj ne kupujete  već uzimate ono što su drugi bacili. To siromaštvo ostalo vam  je zacrtano u podsvesti i tako se ponašate i sada kada mozete sebi da priušte malo uživanja. Konstantan strah od trošenja i najmanje svote novca će vas psihički unazaditi.
Deca koja odrastaju u siromašnoj sredini podsvesno sebe programiraju na siromašan način života i u budućnosti. Čehov je davno primetio da pohabani zidovi i prljavi hodnici imaju poguban uticaj na moć učenika da uče u takvom okruženju. Prljavština i siromaštvo ubijaju čoveka u pojam, i to siromaštvo ostaje im u podsvesti i kada se okolnosti promene.
Bogatstvo je stanje uma, a najmanje što možete da uradite kako biste oterali bedu jeste da povadite sve te lepe tanjire i šolje i krenete danas da ih koristite. Ne čekajte specijalne povode, svaki dan je specijalan. Bacite polomljena ogledala i polomljene saksije. Izglancajte pod, pa ćete usput očistiti i um. I bogatstvo, kao i siromaštvo su dobrim delom način razmišljanja.
Sajentolog Ron Habar napisala  je svojevrsni vodic tipa 10 Bozijih  zapovesti koji se zove Put  u srecu!I sad tu sledi bezbroj stvari koje ce vam pomecu sajentologije poboljsati zivot. Naravno samo treba da verujete u to.L. Ron Habard i njegova crkva ekstremno slavni po ponašanju na načine koji su u direktnoj suprotnosti sa stavovima koji se promovišu u emisijama.
Postoji segment o tome kako je Habard bio zgrožen time što univerziteti i verske institucije ne pružaju informacije slobodno. „Nikada nisam doživeo da mudrost donosi išta dobro, ako se zadrži za sebe“, kaže Habard. Što je čudan stav, kada si čuven po tome što si osnovao organizaciju koja navodno primorava svoje sledbenike da plaćaju na hiljade dolara u zamenu za informacije. U nekim drugim segmentima, neko prenosi poruku da je jedno od osnovnih gesla sajentologije to „da svi ljudi imaju neporecivo pravo da razmišljaju slobodno, govore slobodno, slobodno zapisuju svoja mišljenja, i da dovode u pitanje ili se suprotstavljaju mišljenjima drugih“. Što je verovatno jedno od onih zbog kojih bi mene bilo sramota da stanem iza njih, da pripadam organizaciji koja je jednom prilikom pokušala da smesti jednoj novinarki da je izvela bombaški napad, zato što je kritički pisala o njoj.
 Postoji i posebna sajentoloska televizija kao jos jedan "ispirac mozga". Emisije imaju pauze za reklame, ali prikazuju se samo reklame za sajentologiju, organizacije vezane za sajentologiju i za sajentološke TV emisije. Pošto su emisije kao takve već u suštini reklame za sajentologiju, to znači da  ponekad na pauzi za reklame gledate reklame, kao i reklame za naredne reklame. Sto je zajednicko svim televizijama  zar ne? Jedna od emisija je o principima sajentologije.
Ideja je, kao što i sam naziv kaže, da se predstave principi sajentologije. Počinje dovoljno jednostavno, sa naratorom koji nam objašnjava da nam operacija slepog creva ne menja ličnost, zato što mi nismo samo naše telo.Prilično standardne duhovne stvari. Lepo.
Ali onda su ubacili u najveću brzinu, prebacili se na azot suboksid, napravili polukružno i pojurili suprotnim smerom na autoputu. „Ti nisi svoje telo“ postalo je „osma dinamika je poriv ka egzistenciji kao večnosti“, što je postalo objašnjenje za to kako sklonosti, stvarnost i komunikacija formiraju osnovne komponente razumevanja. Sajentolodži Netvork voli da pušta reprize.  U suštini, tu se objašnjavalo šta bi sajentologija mogla da učini za vas. Stvari kao što su to da nađete bolji posao i izgledate „pet do deset godina mlađe“. Mada, nije mi postalo lakše da shvatim izjave kao što su, „Sajentologija je tehnologija, na način kao što je mostogradnja tehnologija“. I sad evo moje razmisljanje ne filozofsko - ono obicno ljudsko:
Sajantologija je nauka koja ima svoju crkvu  i vernike  i treba da nas uci duhovnom - a njihova televizija je ista vrsta marketinga za materijalno kao i ostale verske i ateisticke crkve???
Ili mozda treba da budes filozof  i da proniknes u njihovo  "vidjenje stvari ".
Jako mi je zao sto sam toliko zanemarila filozofiju. Moracu da joj posvetim ceo sledeci blog. Jer da sam je proucavala i da sam stekla moc "filozofiranja" onda bi verovatno jasnije stekla misljenje  o svetu oko nas. Ovako....
ZNACI SIROMASTVO I BOGATSTVO SU FILOZOFSKI RECENO ISTA STVAR . DVE STRANE ISTOG NOVCICA. SIROMASAN SI AKO NEMAS DUHOVNO, BOGAT SI AKO TO IMAS ALI MATERIJALNO TELO NE MOZE DA OPSTANE PA SI ONDA SIROMASAN IAKO SI BOGAT JER NEMAS STA DA JEDES?
TAKO NEKAKO......


Нема коментара :

Постави коментар