среда, 31. март 2021.

STA SE FEMKAS?

 TAKO SE NEKAD GOVORILO ZA DEVOJKE KOJE KAO NECE A OCE! UVEK JE BILO TU PROBLEMA U KOMUNIKACIJI MUSKARAC-ZENA, A SADASNJI DOGADJAJI POKRENULI SU CITAVU LAVINU PRICA O TOME GDE JE KRAJ UDVARANJA ,A GDE POCINJE SILOVANJE. OVAJ PUT NE BIH O PSIHOLOSKOM SILOVANJU KOJE PODJEDNAKO UPOTREBLJAVAJU I MUSKARAC  I ZENA.OVDE JE REC O SILOVANJU KOJE VRSI MUSKARAC NAD ZENOM JER JE JACI FIZICKI. I CITAVA TA PRICA SA GLUMICAMA, GLUMCIMA, PROFESORIMA GLUME PRERASLA JE U KOMAD SA VRLO BIZARNIM KRAJEM . KAO ZENA VERUJEM I MILENI I DANIJELI KOJE SU PRIJAVILE MIKU ALEKSICA I BRANISLAVA LECICA ZA SILOVANJE. ALI POSTAVLJA SE PITANJE ZASTO JE TO BILO POTREBNO? I DA OVDE NECU PRICATI O TRAGEDIJI MLADIH DEVOJAKA I DEVOJCICA NA ZALOST, ZA SILOVANJA U SVIM PERIODIMA ZENINOG ZIVOTA. OVO JE PRICA O GLUMCIMA.

Prvi je u medije dospeo Mika koji je profesor glume u prestiznoj privatnoj skoli (svojoj naravno). Ako je zloupotrebio polozaj kao sto to cine direktori i vlasnici preduzeca  nije niposto olaksavajuca okolnost zato sto je u ovoj situaciji zloupotreba od strane profesora (pedagoga), sto u mnogome menja celu pricu. Znate profesori se danas mnogo vade na te Lolite koje su rodjene zavodnice, a oni eto od "krvi i mesa" pa ne mogu da odole. Te oni jadni "padnu" na deciju nevinost koja im se prikazala kao Saloma. Da, devojcice jesu danas mnogo drugacije nego nekada ,manje stida i srama, vise bahatosti u ponasanje i kupljena prica od starleta i poznatih faca o zavodjenju matoraca.Pa ipak, profesor  u njiuma MORA da vidi devojcice ili mlade devojke ,a ne seksualne objekte jer on je tu odrasla i odgovorna osoba. A devojcice  i devojke koje su zacrtale da zele biti glumice mozda i jesu probale igru zavodjenja ne bi li dobile neku ulogu koja ce im pomoci u kasnijoj uspesnoj karijera, ali ponavljam na profesoru je ako je to bilo u pitanju da kaze STOP! S druge strane ako je on stvarno predator i morao je svaku nevinost da pokvari onda nema dovoljne kazne za njega. Znaci sta god da je u pitanju nema opravdanja.

Sto se tice Lekinog slucaja koji je taziji ovih dana vec su poceli Danijelu da provlace kroz medije u fazonu - nimalo naivna mala, cak naprotiv vrlo provokativna. Sad kod Leke ako je optuzba istinita moze takodje da se kaze da je u pitanju  zloupotreba polozaja - ovde kao starijeg poznatog i priznatog glumca, mladjoj koleginici na pocetku karijere. Ona zeli ulogu, on mladu devojku. Silovanje verovatno  nikada Leki nije bilo potrebno jer svi znamo kakv je smeker, ali opet kad se ostarilo - ko zna? Vrlo je velika mogucnost da sem sile nije imao vise drugih argumenata. Opet ponavljam ako se dogodilo. Jer kod silovanja svedoka nema. Sve je izmedju muskarca  i zene i seksa sa odobrenjem ili bez. Femkanje ( uzasan izraz) ili dvoumljenje hocu ili necu vrlo cesto se lose protumaci. Ali dovoljno je zaista reci samo NE  da bi seks bio na silu.

Malo zbunjuju price tih glumica koje kazu da su bile vise puta silovane tokom vremena. Meni nepojmljivo. Zar posle prvog ima i dalje? Zar to prvo nije i jedino? Ne razumem. Ali glumci su to.

Igra koju svaka žena igra i u kojoj muškarac uglavnom bude nadigran. Zove se femkanje.
Početni nivo: riba vam diskretno da znak da joj pridjete i kad to i uradite ona vas iskulira (kao, u pitanju je nesporazum);
napredni nivo: riba vam dozvoli da je startujete, prihvata priču i taman kad ste pomislili da je vreme da krenete u akciju, ona vas ohladi(ohoho, ko se to nama primio!)
profesinal: Pusti vas da je muvate i smuvate i mazite i odvedete u krevet, a onda...
a) u pola posla histerično zapomaganje (silovanje!!!)
b) dozvoli vam da završite posao, uživa maksimalno sa vama, popijete pićence, i onda zove policiju da prijavi SILOVANJE!!! 

Dame koje glume da su teško osvojive ili su zaista takve zapravo imaju dobru strategiju.
Naučnici su analizirali odgovore ljudi iz četiri različite studije, a sve su one bile u vezi sa partnerskim odnosima. Uočili su da su i muškarci, ali posebno žene koje su glumile da su teško osvojive, završili s kvalitetnijim partnerima, odnosno partnerkama.Teska osvojivost najcesce se GLUMI! Zapravo kod oba pola je utvrdjeno " femkanje". S tom razlikom sto se zene prave nedostupne, a muskarci nezainteresovani. Pa u vecini slcajeva to je ipak samo maska (citaj gluma).

I sta je femkanje?
Da li je to loša osobina ili vrlina onih koji nastupaju "s merom"?
Mislim da se vreme, koje je nekoj osobi potrebno da donese neku odluku, ne mora obavezno nazvati prenemaganjem (iako nestrpljivost druge strane može izazvati baš taj osećaj). Veliko je pitanje ŠTA je "prava mera" ... i gde je tačno ta granica gde neko simp(tom)atično i dražesno femkanje počinje da poprima sve bljutaviji ukus.

Može se igrati na raznim stupnjevima intenzivnosti.

1.    „Femkanje" prvog stepena, ili „Šta Vam pada na pamet", vrlo je omiljeno na društvenim skupovima,  a  sastoji se u osnovi od blagog flerta.  Bela daje znak da je dostupna i uživa u udvaranju koje joj priušti muškarac. Ali čim on otvori karte, igra je gotova. Ako je pristojna, ona mu može prilično otvoreno reći: „Hvala Vam na komplimentima, bilo mi je veoma prijatno." A zatim krenuti u nova osvajanja. Ako je manje darežljiva, prosto će otići.

Vešta igračica može da rastegne ovu igru u nedodogled, ako je skup dovoljno velik, tako da ona može da se prebacuje s mesta na mesto, a muškarac mora da preduzima složene manevre da bi je sustigao, a da to ipak ne bude suviše upadljivo. 

 2.   U „Femkanju" drugog stepena, ili „Indignaciji", Bela nalazi samo sporedno zadovoljstvo u udvaranju Crnog. Njeno glavno zadovoljstvo dolazi od odbijanja tog udvaranja, pa je ova igra u svakodnevnom govoru poznata i kao „Sjaši, volino".  Zna te kako se zvao Leka u "Sivom domu" - Crni!Ona daje Crnome mnogo veće nade, tako da se on mnogo ozbiljnije uključuje u igru nego kod „Femkanja" prvog stepena, ali je i njeno uživanje veće dok posmatra u kakvom je čudu on kad doživljava odbijanje. Crni, naravno, ni sam nije tako naivan kao što izgleda, te dosta doprinosi i sam tome da se uvali do guše. Obično je to sa njegove strane neka vrsta igre „Šutni me".

 3. „Femkanje" trećeg stepena je mračna igra koja se završava ubistvom, samoubistvom ili bar sudjenjem. Ovde Bela navlači Crnog na kompromitujući fizički kontakt, a potom tvrdi da ju je zlikovački napastvovao ili da joj je naneo nepopravljivu štetu. U najciničnijoj varijanti Bela može da mu dozvoli čak i da dotera polni čin do kraja, kako bi izvukla i to uživanje od njega pre nego što se uskopisti. Ona može to da pokaže odmah, vičući na sav glas da je silovana, ali i mnogo kasnije, kao u slučajevima samoubistava ili ubistava kojima okončavaju dugotrajne ljubavne avanture. Ako odluči da igra na silovanje, neće joj biti teško da potkupi lažne svedoke ili da dobije podršku od bolesnih i radoznalih predstavnika štampe, policije, savetodavaca ili rodbine. Medjutim, ponekad se ovi „saveznici" mogu cinično okrenuti protiv nje, pa ona gubi inicijativu i postaje oruñe njihovih igara.U nekim slučajevima treća lica obavljaju drukčiju funkciju. Ona nameću igru Beloj protiv njene volje, jer hoće da igraju „Hajde, pobite se vas dvoje". Oni je stavljaju u takav položaj da ne može da sačuva svoj obraz ako ne optuži partnera za silovanje. Ovo se naročito dogadja devojkama pre punoletstva. One bi često volele da nastave započetu vezu, ali zato što je pukla bruka ne ostaje im ništa drugo nego da romantičnu ljubav pretvore u „Femkanje" trećeg stepena.Covekova sposobnost da izbegne uvlačenje u ovu igru ili da drži kontrolu u svojim rukama zavisi od njegove sposobnosti da razlikuje prave izraze osećanja od poteza u igri. Ako poseduje takvu sposobnost, onda može lepo da se zabavlja u lakom flertu „Sta Vam pada na pamet". 

SHVATILI STE NADAM SE KAKO TREBA OVU PRICU. BEZ DA IKOGA NAPADAM ILI OSUDJUJEM, NITI DA BRANIM I NE VERUJEM .SVE OPCIJE SU MOGUCI JER FEMKANJE JE CUDO, A IZ FLERA SE LAKO DODJE DO SILOVANJA! MISLIM, NEKIMA JE TO LAKO I NORMALNO!


Нема коментара :

Постави коментар