четвртак, 3. јун 2021.

KENEDI

 NAJLUDJA TEORIJA ZAVERE ILI IPAK NE? CINJENICA JE DA SE VEC VEKOVIMA PRICA OSARADNJI AMERICKIH PREDSEDNIKA I VANZEMALJACA. OBAMA JE TAKODJE NESTO NAGOVESTAVAO U VEZI TOGA. O AJZENHAURU I DA NE PRICAM. PA ZASTO JE  ONDA NA KENEDIJEVIMA NAJVECA MISTERIJA. I ZASTO PRVO ROZVEL , PA OBLAST 51 PA ATENTAT NA KENEDIJA KOJI JE HTEO O TOME DA PRICA. I ZASTO LET NA MESEC PRE 50 GODINA IVISE NIKADA? DOGOVOR VLADE ZEMLJANA  I VLADE VANZEMALJACA?

Uprkos bezbrojnim istraga, neki stručnjaci i dalje misle da Džona Kenedija nije usmrtio usamljeni naoružani čovjek, već su ga eliminisale tajne snage unutar američke obaveštajne zajednice

Kenedi je američki predsednik koji je najuže povezan sa dve stvari - svemirskom trkom i teorijama zavere.

Njegovo čuveno obraćanje zajedničkom zasedanju američkog Kongresa, 25. maja 1961. godine, pre šezdeset godina, sadržalo je nezaboravni odlomak: „Verujem da bi se ova nacija trebalo da se posveti postizanju cilja sletanja pre isteka ove decenije čovek na mesecu i bezbedno ga vraća na zemlju “.

Dve godine pre atentata, 27. aprila 1961. godine, Kenedi je u njujorškom hotelu Astoria održao čuveni govor o tajnim društvima koja vladaju svetom ograničavajući ljudska prava i slobode.

- Na globalnom planu smo suprotstavljeni monolitnoj i bezobzirnoj zaveri koja prevashodno počiva na prikrivenoj nameri da proširi svoju sferu uticaja; na infiltraciji umesto invazije, na subverziji umesto izbora, na zastrašivanju umesto slobode izbora, na gerili u noći, umesto vojske na svetlu dana, rekao je Kenedi i objasnio da je reč je o sistemu koji vrbuje ogromne ljudske i materijalne resurse i stvara konstrukciju usko povezane, vrlo efikasne mašine koja objedinjuje vojne, diplomatske, kontraobaveštajne, ekonomske, naučne i političke operacije.

NASA je uspela u tom cilju, a možda je jedan od glavnih pokretača neumornih napora Amerike da postavi čoveka na Mesec bio nacionalni osećaj tuge nakon što je Kenedi ubijen u Dalasu 22. novembra 1963. godine.

Taj atentat - koji je generacijama ožiljavao američku psihu - iznedrio je desetine preklapajućih se teorija zavere.

Mnogima je bilo teško da poveruju da bi usamljeni atentator, radeći bez pomoći, mogao da izvede "jedan u milion" hitac sa šestog sprata u Teksaškom depozitaru knjiga koji je smrtno ranio 46-godišnjeg predsednika.

Ali ako je postojala zavera, šta je bio motiv? Neki su ukazali na značajno preklapanje između žena u okruženju predsednika i figura organizovanog kriminala. Drugi su za njegovu politiku krivili Kubu.

Ali teorija koja lepo povezuje dva najtrajnija nasleđa JFK-a je tvrdnja nekih istraživača NLO-a da je nameravao da da uvid u američko tajno istraživanje NLO-a.

Istraživač NLO-a Erika Ljuks kaže da „tokom godina postoji neizgovoreni sporazum da predsednik ne treba da zna sve što se tajno dešava u obaveštajnoj zajednici - a to omogućava predsedniku da porekne“.

Ali naličje te politieke je to što predsednici ponekad žele da znaju šta se radi u njihovo ime.

Predsednik Dvajt D. Ajzenhauer, Kenedijev prethodnik u Beloj kući, navodno je pretio da će "napasti" Oblast 51, jer se osećao kao da ima previše informacija o tajni NLO-a.

Prema istoričaru Ričardu Dolanu, istražitelji koje je Ajzenhauer poslao u Područje 51 videli su tamo „nekoliko letećih plovila i vanzemaljaca“ - otkriće koje je šokiralo toliko odlikovanog vojnog veterana.

Ali Kenedi je, kaže Dolan, počeo da vodi politiku ubrzo nakon izbora koja se kosila sa interesima Nacionalne bezbednosne organizacije.

Konkretno, tvrdi on, Kenedi je "zabijao nos u temu NLO-a" i to ga je činilo opasnim.

Nik Poup, koji je dugi niz godina vodio odeljenje u Ministarstvu odbrane za prikupljanje i istraživanje izveštaja o NLO-ima, kaže da je Kenedi bio na ivici da otkrije najstrože čuvane američkih tajni.

„Predsednik Kenedi je izrazio stav da bi američka vlada trebalo da deli tehnologiju“, rekao je „… a da je u kombinaciji bila i vanzemaljska tehnologija koja bi takođe bila na stolu ...“

Neki ljudi bi se, tvrdi, potrudili da spreče da se to dogodi.

U strogo poverljivoj belešci koja je navodno napisana 12. novembra 1963. godine, dve nedelje pre njegove smrti, Kenedi je naredio CIA-i da organizuje sve svoje obaveštajne dosijee koji se odnose na NLO-e i da ga obavesti o svim „nepoznatim“ do sledećeg februara.

Ali zbog Kenedijeve prerane smrti, taj brifing se nikada nije dogodio.

Viliam Lester, istraživač paranormalnih aktivnosti i autor knjige „Proslava slobode: JFK i nova granica“, tvrdi da je kopiju memoranduma, zajedno sa još dva dokumenta, dobio od CIA-e na osnovu Zakona o slobodi informacija.

Neki stručnjaci osporavaju autentičnost memoranduma - ukazujući na manje tehničke detalje koji ga čine drugačijim od bilo kojih drugih zvaničnih beleški iz tog perioda.

Ali Kenedijevo dvojno nasleđe - optimizam svemirskog doba i paranoja informacionog doba - verovatno će se održati i za generacije koje dolaze, bez obzira na to koliko ih je dvoje osporavano ili dovedeno u pitanje.Od ubistva Kenedija prošlo je više od 50 godina, a mnogi Amerikanci još uvek ne veruju da je Osvald krivac za smrt 35. predsednika SAD-a. Različite teorije zavere pronašle su krivce za ubistvo u mnogim organizacijama, od mafije do KGB-a i CIA-e.

Kenedi je bio vrlo omiljen predsednik. Slavili su ga kao idola. Zalagao se za mir, ljudska prava, socijalnu i zdravstvenu zaštitu svakog Amerikanca. Bio je prvi katolik i Irac u Beloj kući. Posebno se zalagao za prava Afroamerikanaca o Kongresu je predložio program kojim bi im se omogućila stvarna i potpuna građanska ravnopravnost. Prema nekim teorijama upravo je taj program bio povod za atentat.

Pet godina nakon ubistva DŽona F. Kenedija njegov mlađi brat Robert, tada senator, započeo je kampanju za nominaciju za predsedničku trku, kao kandidat Demokratske stranke. Uprkos kasnom ulasku u trku Kenedi je brzo preuzeo vođstvo i zadobio veliku podršku članova stranke.

No isti dan kada je potvrđen kao kandidat demokrata za Belu kuću i na njega je u Los Anđelesu izvršen atentat. Malo je koja porodica bila predmet tolikog obožavanja, a istovremeno toliko skandala i teorija zavera kao Kenedijevi.

Postoji i teorija o tome da je cela porodica ukleta jer kako je 2001. napisao Edvard Klajn u knjizi "Prokletstvo Kenedijevih" zaista se postavlja pitanje zašto je uvek neko iz te porodice čim bi stigao do cilja morao da plati najvišu cenu.

Postoji više teorija kako je kletva nastala. Prema jednoj, kletvu je na oca bivšeg američkog predednika DŽozefa (DŽoa) Kenedija, koji je navodno bio beskruplozan čovek i antisemitista, bacio jedan rabin. Prema drugoj, prokletstvo seže i dalje u istoriju i pripisuju ga Tomasu Ficdžeraldu, pradedi DŽona Ficdžeralda Kenedija s majčine strane koji je “uznemirio duhove” u Irskoj.

Oni koji ne veruju u kletvu misle da je ona izmišljena kako bi se stalno dizale tenzije oko porodice koja je dala jednog predsednika Amerike, dva kandidata za predsednika i tri senatora.

A koliko se njihovo mišljenje još uvek uvažava videlo se i tokom presedničke kampanje kada je zgrožena istupima novoizabranog predsednika porodica Kenedi objavila otvoreno pismo Donaldu Trumpu.

DŽozef (DŽo) Kenedi i njegova supruga Rouz imali su devetoro dece od koji je čak četvoro tragično stradalo. Godinama pre nego što su ubijeni DŽon i Robert život je izgubio njihov najstariji sin - DŽozef Kenedi Mlađi- u kog je porodica polagala političke nade i verovala da će upravo on postati predsednik Amerike. No, taj je plan prekinut 1944. njegovom smrću. Poginuo je kao pilot u Drugom svetskom ratu. Bilo mu je 29. godina, a porodica nikada nije dobila njegovo telo.

Četiri godine kasnije, takođe u avionskoj nesreći, poginula je sestra bivšeg američkog predsednika Kejtlin. Stradala je u 29. godini života pri padu aviona u Francuskoj, dok je putovala iz Pariza prema Azurnoj obali.

Druga sestra, Rouzmari, godinama je patila od psihičkog poremećaja pa je na predlog doktora i uz pristanak oca 1941. podvrgnuta lobotomiji. Zahvat je potpuno onesposobio tada 24-godišnju Rouzmari. Preminula je 2005. nakon više od 40 godina vegetiranja u mentalnoj instituciji.

Sedam godina pre ubistva DŽona Ficdžeralda Kenedija njegova supruga DŽeki Kenedi rodila je mrtvu devojčicu. Godine 1963. dva dana nakon rođenja zbog problema s plućima umro je njihov sin Patrik.

Život su tragično izgubili i sinovi Roberta Kenedija. Dejvid Kenedi, koji se nikada nije oporavio od smrti oca, umro je 1984. od predoziranja kokainom, dok je drugi Robertov sin Majkl poginuo 1987. na skijanju u Aspenu. Imao je tek 39 godina.

Vožnja avionom bila je kobna i za jedinog sina bivšeg predsednika 38-godišnjeg DŽona F. Kenedija Mlađeg. On je u maju 1999. iz okruga Eseks za NJu DŽerzi vozio maleni avion. S njim u avionu bile su njegova žena i njena sestra. Dok su leteli nad Atlantikom, bila je noć i magla, Kenedi je postao dezorijentisan i srušio je avion u more. Niko nije preživeo nesreću.

Poslednja smrt u porodici dogodila se 2012. kada je Robertova druga supruga Meri Ričardson Kenedi počinila samoubistvo vešanjem.

Pre samo nekoliko dana policija je pronašla telo unuke pokojnog Roberta F. Kenedija, Mejv Kenedi Taunsend Mekin (40), a još se traga za njenim osmogodišnjim sinom.


Oni su nestali u petak nakon što su otplovili u zaliv Česapik na kanuu. Blizu mesta gde je pronađeno njeno telo, policija je uočila i kanu. Telo je nađeno nakon više od 26 sati potrage na dubini od oko 8 metara, oko 4 kilometra južno od majčine kuće u Šejdi sajdu u Merilendu, odakle su krenuli kanuom.

 

 Samo nekoliko meseci pre poslednjih žrtava porodice Kenedi, unuka Roberta F. Kenedija Serše umrla je od sumnjivog predoziranja drogom u kući svoje porodice. Smatra se da je ova 22-godišnjakinja imala srčani zastoj u domu u kome živi njena baka Etel Kenedi (91).

 Kenedijevi su među najpoznatijim i najmoćnijim porodicama na svetu, i nešto najbliže kraljevskoj porodici koju je Amerika imala.

SAD STVARNO OSTAJE NEJASNO. AKO AMERICKI PREDSEDNICI IPAK ZNAJU ISTINU O VANZEMALJCIMA I HOCE DA JE OBJAVE JAVNOSTI KO TO SPRECAVA- LJUDI ILI VANZEMALJCI? STA ZAISTA KRIJE TA OBLAST 51 (IMAM BLOG O TOME)? I ZASTO JE PORODICA KENEDI TOLIKO DRUGACIJA OD OSTALIH POZNATIH PORODICA? MISTERIJA ZA MISTERIJOM - MENI OMILJENO STIVO. PA IAKO SAM TOLIKO CITALAO KENEDIJEVIMA NISAM MNOGO SAZNALA. ALI SAM POKUSALA DA CITAM IZMEDJU REDOVA. I DA. DZON KENEDI JE BIO VANZEMALJAC LOGICNO!

track

Нема коментара :

Постави коментар