среда, 23. јун 2021.

LOPOVI

POCELO JE LETO PA NECU DA PISEM O SVIM VRSTAMA LOPOVA. IMA  IH BAS  DOSTA. A NEKE KRADJE SU  BAS VELIKE,TESKE I NEPOPRAVLJIVE. I ZATO CU DA NAPRAVIM LAGANI I ZANIMLJIV TEKST. O TOME STA SVE LOPOVIMA PADNE NAPAMET DA KRADU.

Rutinska kontrola proizvođača pistaća iz Kalifornije ranije ovog meseca otkrila je da nedostaje čak 21 tona ovog orašastog voća.

Kompanija Tačstoun pistaćio iz Fresna u Kalivorniji bila je prinuđena da krađu prijavi policiji, što je dovelo do hapšenja Alberta Montemejra (34) iz prevozničke kompanije Montemejet traking u Dilanu, prenosi CBS Fresno.

Zvaničnici su rekli da su tragovi u Fresnu i okrugu Kern pomogli detektivima da otkriju da je traktorska prikolica s maticama unutra preseljena sa parcele za prevoz automobila Montemaior u obližnju oblast.

Najcudnije stvari koje su lopovi ukrali iz hotela po svetu su  recimo klavir, zavese, tepisi, broj sobe, mini bar, u jednom su hoteli poharali hotelsku ostavu,sobni invetar (sem kreveta i ormana) tehnologiju, antikviete,umetnicke slike. Ali prava je zagonetka ukrasti psa vlasnika hotela?  Ili preparirana glava vepra, medveda, jelena sto nije bas lako skinuti zar ne, niti spakovati u kofer.

Ni u barovima kao u hotelima pored manjih stvari koje su "normalne" da se uzmu  kao  suvenir lopovi kradu najcudnije stari. Tocilica za pivo,  Buda u prirodnoj velicini, Deda mraz u prirodnoj velicini,  masina za zelatin teska preko 50 kg, mnogo sredstava za higijenu sto je ipak cudno jer u toaletima barova i nema previse tih sredstava, osvezivaca za kupatilo nestaje cim se stave i slicno. Zaboravih na celu masinu za prodaju prezervativa koja je ukradena iz hola jednog veceg bara.

Najvece stvari koje su ikad ukradene : Somalijski pirati kradu tankere pune nafte, U Rusiji je 2008-me ukraden metalni most koji je tezio 200 tona, sa jednog gradilista preko noci opljackano je bukvalno sve - utovarivac, bager, viljuskar, traktor i ostalo. U Dubajiju su  2016-te iz marine ukradene dve luksuzne jahte vredne skoro 5 miliona dolara, 2008.me godine  nestao je i kameni most  u sangaju koji datira od dinastije King , U Los Andjelesu je 1990-te godine ukradeno za jednu noc 500 poklopaca za sahtove sto je i nasim ljudima dalo ideju pa su ikod nas masovno poceli da se kradu iako teze preko 150kg.

Ukraden je  i Glecer, Saturn RL-10 raketni motor, lokomotiva,

Zvaničnici su zaplenili 1.035 ilegalno trgujućih kaktusa u Italiji tokom dve racije 2020. godine - što je do danas najveća takva zaplena u Italiji, izvestili su predstavnici IUCN u decembru. Ovi napadi bili su vrhunac jednogodišnjeg napora nazvanog "operacija Atakama", u kojem su italijanske i čileanske vlasti sarađivale sa IUCN-om kako bi povratile ukradene biljke i vratile ih u Čile, navodi se u aprilskoj izjavi. 

Tokom prve racije zaplene kaktusa, u februaru 2020. godine, zvaničnici su pronašli stotine kaktusa Kopiapoa i  Eriosice u Senigalliji u Italiji, lučkom gradu na obali Jadranskog mora. Devet meseci kasnije, u novembru 2020, operacija Atakama preuzela je još 171 postrojenje u Riminiju u Italiji - 80 iz Čilea, 89 iz Meksika i dve iz Sjedinjenih Država, saopštio je IUCN u decembru.

Nisu svi oporavljeni kaktusi preživeli spasilačku misiju, a 107 je uvenulo pre nego što su bili vraćeni u Čile; dodatnih 84 borave u Italiji u botaničkoj bašti Citta Studi u Milanu, kako bi istraživači mogli da prouče. Preostalih 844 čileanske biljke vratile su se u zemlju porekla 19. aprila i preseliće se u divljinu nakon perioda u karantinu, kako bi bili sigurni da ne nose invazivne štetočine ili bolesti koje bi se mogle proširiti na druge čileanske pustinjske biljke , prema IUCN. 

Mnoge vrste kaktusa rastu u Americi, ali ih ima i u mediteranskim zemljama, Australiji i Južnoj Africi. Čile je Kopiapoa  i  Eriosice kaktusi, koji su među najređim na svetu, može da donese $ 1.500 po biljci na crnom tržištu u Evropi i Aziji, kaže IUCN. Procjenjena kolekcija oporavljena operacijom Atakama vredna je, kako se procenjuje, 1,2 miliona dolara, objavio je 20. maja Njujork Tajms. 

Da ne zaboravimo i kradju zivotinja i trgovinu delovima zivotinja. Krijumcarenje retkih zivotinja i ubijanje slonova zbog kljova spada u teske kradje, ali sam spomenula zbog biljaka. 

Reč je o ženama koje su putovale avionima "Er Nijudžinija“, nacionalnog prevoznika

Papua Nove Gvineje, a njih četiri, koje su želele da ostanu anonimne u medijima, žalile su se i lokalnoj policiji.

 

"Nisam mogla da verujem! Bila sam šokirana, to je bilo jezivo… Putovala sam svuda po svetu, ali ovo je prvi put da mi se ovako nešto desilo“, rekla je jedna od dama kojoj su iz prtljaga nestale tange.rugoj devojci iz kofera su ukradene su, kako je navela, samo ružičaste gaćice.
"Ono što je najčudnije u celoj stvari, to je činjenica da sam u prtljagu imala mnogo vrednije stvari od donjeg veša“, istakla je dotična gospođica.

 

Pomenutim turistkinjama iz "Er Nijudžinija“ je, da bi šteta bila nadoknađena, tražena izjava o nestalim predmetima data u policiji, ali i računi za veš… U samoj avio-kompaniji, inače, naveli su da oni nemaju informaciju da su se na aerodromu u Port Moresbiju pojavili lopovi koji ciljno jurišaju samo na ženske gaćice.
 J edna od omiljenih stvari svih devojaka je da obuku duksericu svog dečka i da je nose po kući. Bilo da se radi o udobnosti, želji da na sebi osetimo partnerov miris ili prostom uživanju što nosimo nešto što pripada njemu, to je naprosto stvar koju volimo.

Međutim, čini se da momci i nisu baš oduševljeni ovom navikom svojih devojaka, pa je tako na Twitteru pokrenut haštag #TakeHerHoodie (#UzmiNjenuDuksericu) u okviru kog se momci fotkaju u duksericama svojih devojaka uz poruku da im neće vratiti njihovu odeću dok ne dobiju svoju nazad.

Ova šala jednog tviteraša je izazvala lančanu reakciju, a rezultat je i više nego urnebesan.

 Moja mačka je lopov! Ako ovde vidite nešto svoje, molim vas da to uzmete“, napisala je pedesetogodišnja Kejt na znaku koji je postavila ispred kuće, baš pored žice za veš na koju je okačila ukradene stvari. Ali, ovo nije bio prvi put da je Felmetova macu uhvatila na delu.

„Esmini lopovluci su počeli prošlog proleća. U jednom danu je kući donela 11 maski. Bila sam toliko srećna što mi ne dovlači mrtve ptice, pa sam je nahvalila, a dobila je i par poslastica jer nije donosila kući nešto što je pre par trenutaka bilo živo“, priča Kejt Felmet, koja je po zanimanju doktor. „Ima specifičan mjauk po kom prepoznajem da je nešto donela. Ona sedne pored te stvari i čeka da dođem i pohvalim je.“

Međutim, Esma je uskoro prešla sa maski na razne druge predmete. Počela je da donosi po nekoliko pari rukavica dnevno, a komšije ništa nisu sumnjale. Ovo je počelo da se dešava kada je došlo proleće i ljudi su počeli da rade u baštama.Dva, tri dana donosila je kući po dva para rukavica. Donosila ih je odvojeno – uvek se vraćala po drugu rukavicu iz para. Sad već imam nekoliko kupaćih kostima, steznika za koleno, rolni selotejpa, pakovanja valjaka za farbanje i razne tkanine. Ali to nije najčudnije što je ikada donela! Nedavno sam postala bogatija za kameru koju je ukrala iz susedne garaže, kao i za prepariranog slepog miša.“

Posle Esminog poslednjeg „izleta“, Felmetova je odlučila da je najbolje da okači ukradene predmete u dvorište tako da susedi mogu jednostavno da dođu i pokupe ono što im pripada.

NADAM SE DA STE SE ZABAVILI ,A NA TESKE KRADJE KOJE SE DOGADJAJU TU OKO NAS SVAKODNEVNO BAR MALO ZABORAVILI. LETO JE. SAMO OPUSTENO!


Нема коментара :

Постави коментар