PROSLOST JOS TRAJE.BUDUCNOST JE VEC STIGLA Kako je to moguce? Jos jedno moje proucavanje vremena dovelo je do zakljucka da nijednom coveku na ovoj planeti vreme ne prolazi isto.Neko jos zivi u proslosti odbijajuci sve "novotarije" ,a neko je iskoracio napred jer mu je um otvoreniji.Znaci potpuno je nemoguce podvuci crtu dokle je trajala proslost,kada je pocela sadasnjost i dokle cemo cekati na buducnost.I ne znam sta je tu najbolja kombinacija. Da li bas potpuno izbaciti proslost ili ne juriti toliko novu tehnologiju. Ziveti u sadasnjem vremenu bilo bi idealno .Ali mi ljudi to prosto ne umemo. Optereceni smo prosloscu jer smo jos uvek emotivni.Zudimo za buducnoscu jer smo radoznali i ne osecamo se najbolje u sadasnjosti jer smo tesko prilagodljivi.Koje bi bilo Solomonsko resenje ?Juce je bio svetski dan srece., a ja i na to zakasnila sa pisanjem. Zato sto sam razmisljala kako ova prica o vremenu ima veze sa srecom.To bi mozda bio i odgovor na molopredjasnje pitanje.Znaci ako se osecamo srecni onda kad cinimo stvari koje mozda nekima izgledaju zastarelo (romanticni smo u ljubavi ,obracamo paznju na stare osobe,cuvamo kutiju sa uspomenama iz detinjstva), zasto to i ne bi radili? Ako moze da nas usreci nova tehnologija jer pored zadovoljavanja radoznalosti imamo sanse da budemo prvi u drustvu zbog koriscenja neceg novog.A ako smo se taman uglavili u neki zivot koji nam koliko toliko odgovara sto to da menjamo ? Zivimo onda sadasnjost. Nisam spomenula da to moze da se pomesa naravno.Da uzivamo u blagodetima sadasnjosti ,sa uspomenama iz proslosti i nadom za buducnost. To bi bio pravi recept za srecu. Tako ni ovaj danasnji patispanj nije uobicajen.Postoji samo jedna zackoljica. Da nas proslost opterecuje, da nismo zadovoljni sadasnjim zivotom ,a da u buducnosti ne vidimo nadu. Itako sam ja pronasla jedan novi recept za patispanj. Onaj ko je citao moj prvi post koji sadrzi koncept po kome pisem shvatice razliku. U ovaj patispanj uz uobicajene sastojke sem jaja,secera i brasna idu i jabuke. A znamo da su jabuke simbol mudrosti koja je neophodna za srecan zivot.EVO RECEPTA.
Umutiti 5 jaja sa pet kasika secera.
dodati 5 kasika brasna i 2 kasike mlevenih oraha.(dodati prasak za pecivo)
700 grama jabuka oprati, oljustiti i izrendati, zatim ih dodati u testo,
margarin 150 gr istopiti i dodati u smesu,
dodati vanil secer i malo vise od 1 kacice cimeta
Sve izmutiti i sipati u podmazan pleh ( oko 50 g5 margarina i posuti dobro brasnom)
Peci oko 40min, Moja rerna je stara pa vi prema vasoj prilagodite, a temperatura je oko 220 stepeni.Pospite prah secerom kad iseckate kolac na kockice.
Ucinite da vam zivot bude kolac sa jabukama. Jednostavan, a lep.
Umutiti 5 jaja sa pet kasika secera.
dodati 5 kasika brasna i 2 kasike mlevenih oraha.(dodati prasak za pecivo)
700 grama jabuka oprati, oljustiti i izrendati, zatim ih dodati u testo,
margarin 150 gr istopiti i dodati u smesu,
dodati vanil secer i malo vise od 1 kacice cimeta
Sve izmutiti i sipati u podmazan pleh ( oko 50 g5 margarina i posuti dobro brasnom)
Peci oko 40min, Moja rerna je stara pa vi prema vasoj prilagodite, a temperatura je oko 220 stepeni.Pospite prah secerom kad iseckate kolac na kockice.
Ucinite da vam zivot bude kolac sa jabukama. Jednostavan, a lep.
Нема коментара :
Постави коментар