понедељак, 31. март 2014.

SKOLA ZA VESTICE

DA LI JE POTREBNA SKOLA ZA VESTICE?Naravno da ne.Mada postoje .Najbliza je u Budimpesti a ima ih sirom Evrope,a narocito Amerike. I nije to gola fikcija DZOAN ROLING.Nikako.ZENE SE JEDNOSTAVNO RADJAJU KAO VESTICE. A samo mali broj uspe da to pronadje u sebi. Da bi danasnja zena uspela mora da zna bar hiljadu vestina.A jedna od njih je svakako ta - kako biti gospodar vremena u totalnom haosu? Izmedju posla,marketa ,obdanista,kuce,sta  drugo preostaje zeni nego da upotrebi cini. Sta je danas uspesna zena nego vestica.I samo ta vrsta zene moze da organizuje zivot tako da bude super na svim zadacima koji su joj postavljeni. I tvrdim .Muskarac koji je gospodar sveta ipak ne moze da bude nikad tako sposoban kao zena. On karijeru gradi tako rasterecen i vadi se na onu izreku "iza uspesnog muskarca stoji uspesna zena". A ko ili sta stoji iza nje?Niko. Zato ona mora da razvije vesticije sposobnosti. Ona ume da bude carobna posle ne prospavane noci (jer bebi je nicao zubic).Ona zna da na sastanku gde su vazni klijenti za firmu svojim sarmom obezbedi posao decenije. Ona ume u u isto vreme da radi tri,ceitiri,pet poslova odjednom.Recimo da dinsta rucak za sutra,menja zavesu na prozoru, cita detetu bajku ,razgovara na mobilni,kuva kaficu muzu ,pere ves, itd.I sve u isto vreme.Pa da to nisu vesticija posla.,Postoji li drugi nacin nego da zena pomocu magije dozivljava toliko transformacija u toku dana i noci za 24 sata. Ujutru je poslovna zena, popodne je majka i domacica ,a uvece vatrena supruga. Neverovatno. Nijedna zena nema samo jednu vrstu sposobnosti,mada ih neke ne koriste jer nisu svesne svoje moci .Ali uglavnom ih zivot natera da ih pronadju u sebi.
U buducnosti mislim da ce zene biti jos vece vestice jer ce im tehnologija omoguciti da dobiju trku sa vremenom. Nista ih vise nece ogranicavati da postignu sve ono sto su zamislile. Nikada kao u buducnosti zena nece biti toliko carobna .Sva moc koju su vekovima kontrolisali muskarci prelice se na zene .Najzad ce se svi uveriti u njene magijske moci.
U proslosti vestice su predstavljali kao babe sa kukastim nosem,bradavicama po koscatim prstima ,siljatim sesirom i metlom samo zato da bi zenama plasili svet.Bajke su pisali muskarci. Zene koje su u srednjem veku bile spaljivane na lomaci kao vestice  bile su ustvari zene koje danas uspesno obavljaju sve poslove. Inkvizicija je proglasavala vesticama zene koje su bile lepse i pametnije od drugih.Ljubomora muskaraca je zaustavila prirodan razvoj zene. Ali danas one znaju svoje vrednosti.
Drage moje vestice,danas je pocetak jos jedne radne nedelje,pronadjimo magiju u sebi i dokazimo vec danas da smo mi one koje stvaraju magiju zivota.

Нема коментара :

Постави коментар