петак, 10. март 2017.

MUSKARCI I ZENE

ZASTO POSTOJE MUSKARCI I ZENE?  BLAGOSLAVEN DA SI GOSPODE BOZE  NAS  -  CARE VASELJENE - STO ME NISI STVORIO KAO ZENU - DNEVNA MOLITVA HEBREJSKIH MUSKARACA!
Ako je trebalo da postoje ljudi kao vrsta zivih bica ( uz zivotinje i biljke) zasto su odmah napravljene podele? Polovi i rase. I to je tako trajalo tokom boravka nase civilizacije na planeti Zemlji ( po nasem racunanju vremena).Sada pri sve izvesnijem nestanku nase civilizacije ide se ka tome da se ukidaju podele bar na muskarce i zene. Sa rasama ne znam sta ce biti. I tako sve ono sto nas je zblizavalo i delilo u odnosima medju polovima nestace. Po meni to je vrlo dosadno i bez veze. Pogotovu sto se sada toliko prica o homoseksualnosti i o brakovima izmedju istih polova koji ce cak moci da imaju i svoju decu?!
Razmislite malo. Recimo imate u ruci parce pice da li cete kupiti picu i za drugu ruku ili cete kupiti koka kolu ili sladoled? Dakle, ako vec imate nesto zasto bi tezili da imate samo to, a ne i nesto drugo?
Hebrejski muskarci se mole na neverovatan nacin ( ako je istina ovaj tekst koji sam pronasla). Zahvaljuju Bogu sto nisu zene. I to ja se bar nadam iz pravih razloga .Jer shvataju kako je tesko biti zena.
I sada u XXI veku zene su zlostavljane, rade za manje plate, a imaju vise obaveza nego ikad. Zato sto bi rekli Hebrejci, velika je sreca biti muskarac. Da li je lako biti zena ako se zna da svaka treca zena na planeti iskusi fizicko ili seksualno nasilje ( o verbalnom ni da ne pricamo)? Zaista je neverovatno da i u zemljama sa visokim stepenom rodne ravnopravnosti kao sto je Island postoji zlostavljanje. Zrtve su zene svih rasa, bogate i siromasne, mlade i stare.... Ako i dobiju posao za koje su potpuno spremne i koji obavljaju savrseno dobice platu od 20 do 30% manju od muskaraca.
Dosad sam vise puta pisala orazlikama izmedju muskaraca i zena koje su izvesno velike, ali bas to cini nas zivot toliko lepim,zanimljivim, raznovrsnim, teskim, srecnim ili nesrecnim...
Kad su u pitanju veze : zene ce reci u vezi sam sa tim tim .muskarac ce reci imam seks sa tom itom. Posle raskida zene ce plakati, zaliti se prijateljicima  i govoriti kako su muskarci svi isti kreteni,a onda naci novog momka. Muskarci ce sest meseci nocu  zvati onu sto su imali s njom seks da joj samo kazu da im je unistila zivot ida se nadaju da bi mogli biti opet zajedno????
Seks: zene zele predigru od 35-40 minuta. Muskarci od 35-40 sekundi. Njima je predigra i odlazak do stana.
Zene sazrevaju vec do 17-te godine i  razmisljaju zrelo. Muskarci se i posle 25-te smeju glupavim klipovima sa YOUTUBA.
Zene vole jednu vrstu serija ifilmova, muskarci drugu.Humor razumeju potpuno razlicito. Zene pisu lepse i sve ukrasavaju emotikonima.
Muskarac u kupatilu ima najvise 6 stvari, zene i 437 ( od kojih muskarac pola ne bi ni znao za sta sluzi).
Zene prave spisak za kupovinu i redovno je obavljaju. Muskarac u kupovinu ide kad vise nicega nema u kuci i kad ode kupuje sve sto vidi bez obzira da li mu je to bas potrebno.
Kada muskarac kaze da je spreman za izlazak on to i jeste. Kad zena kaze to bogami moze potraji, pola sat, sat, sat i po...
Zene vole macke, muskarci pse.
Muskarac se pogleda uogledalo kad krene iz kuce, zene se gledaju na retrovizorima, izlozima,ogledalcima iz tasne... Zenama garaze sluze za parkiranje automobila, muskarcima su garaze utociste za gledanje TV, za odlaganje stvari koje zena izbaci iz kuce, za druzenje sa prijateljima i za kreativne poslove kako recimo od "krsa" napraviti dobar auto.
Sto se tice telefoniranja zenama nema premca u duzini razgovora. Ali zato ako treba da odu na nepoznato mesto zena ce se putem informisati na pumpi ili kod prolaznika, muskarac ce radje lutati dok ne pronadje.Zrelo jel da?
Zene poneka i priznaju greske, muskarci nikad. Zene znaju sve o svojoj deci . I sto se tice zdravlja i skole, cak i ljubavnih jada svojih tinejdzera. Muskarac je delimicno svestan da u kuci zive i neki  "niski ljudi".
Zena ce se lepo obuci za razlicite prilike. Muskarac ce se lepo obuci za svadbe i sahrane.
Muskarci stalno pricaju o politici ali retko idu na glasanje, zene ne vole da pricaju o tome, ali idu redovno da glasaju.
Muskarci tracare o izmisljenim zenama i uspesima, zene govore "golu" istinu o svom muskarcu. Zene prestaju da se igraju igrackama u pubertetu, muskarci nikad ne prestaju. Zene vode racuna obiljkama, kucnim ljubimcima, muskarci jedva vode brigu o sebi. Zene se zovu po imenima, muskarci po nadimcima.
Zene bolje vide boje jer imaju jedan hromozom X vise od muskarca.
Zene zato sto imaju manju jetru brze se napiju i cesce oboljevaju od muskaraca ( mislim od bolesti jetre). Zensko srce je takodje jako problematicno ( i ono je manje  za trecinu nego musko) i cesce zene dozive infarkt. Zene se lakse goje.Zene imaju tanju kozu. Ipak zene duze zive jer imaju jaci imuni sitem!
Oliver Kan je u svojoj knjizi "Sve sto muskarac mora da zna" lepo objasnio da presudan uticaj ina muskarce i zene  imaju hormoni i fiziologija njihovih mozgova.
Zenski mozak razmenjuje mnogo vise informacija izmedju dve mozdane polovine zbog cega zene brze ilakse desifruju neverbalne znake u komunikaciji. Zene znaju bolje slusati nego muskarci i zene imaju siroko vidno polje. Muskarci se ipak bolje snalaze u prostoru od zena. Zene se mnogo cesce dodiruju dok razgovaraju. Po intuiciji i zahvaljujuci feromonima zene biraju kompatibilne muskarce za ostvarivanje zdravog  potomstva.
Zene u proseku izgovore 6000 do 8000 reci na dan, muskarci 2000-4000. Muskarac razmislja analiticno ,a zena emotivno.  Muskarac razume samo kad mu nesto direktno kazes.
Dakle ako ste mislili da su pol i rod jedno isto niste bili u pravu. Pol je stvar anatomije ,a rod ukljucuje i psiholoska obelezja. Kao i izjava Muskarci su sa Marsa ,a zene sa Venere je potpuno tacna. Kao i tvrdnja da  se zene u braku nadaju da ce promeniti svoje muzeve i nikad to ne uspeju, dok se muskarci nadaju da ce njihove zene ostati iste ali se one uvek promene.
DA, OVO JE  NEISCRPNA TEMA. SUSTINA OVOG POSTA BILA JE SAMO MOJA BRIGA STO SRLJAMO U VRME KADA NECE POSTOJATI DVA POLA (RODA) NEGO SAMO JEDAN. SVEJEDNO KOJI! BICE TO TUZNO I DOSADNO VREME!

Нема коментара :

Постави коментар