уторак, 23. мај 2017.

OCINSTVO

KAD SAZNAS DA TVOJ SIN NIJE TVOJ SIN!  ILI NIJE SVAKI OTAC TATA! NAJGORA MOGUCA PREVARA! USVAJANJE DETETA, DETE IZ PRETHODNOG BRAKA! DA LI SU MUSKARCI SPREMNI DA PODIZU TUDJE DETE? I DA LI MUSKARCI MOGU DA PREDJU PREKO PODMETANJA TUDJEG DETETA MA KAKO VOLELI SVOJU ZENU?
Svaka tajna mora da se sazna. Jednostavno ,koliko god vremena da prodje, u jednom trenutku desice se nesto i svi ce saznati vasu tajnu. O cemu god da se radi, cim je tajna sigurno ce vam jako smetati sto se saznalo. Kad su u pitanju tajne tipa trudnoce i radjanja deteta majke svakako znaju ko je otac. Medjutim, mnogim ocevima ako se ne desi neka (nesreca ili bolest deteta pa je potreban DNK) vrlo kasno ili cak nikad ne saznaju da su odgajali tudje dete.Dobro, sad je ovo kontradiktorno prethodnoj recenici, ali ovo je jedna tajna koju je veoma podmuklo cuvati iz bilo kog razloga. Njome ne stitimo ni dete ni njegovog oca, nego samo sebe. Sebicno, bezobzirno i na kraju veoma bezobrazno.
Zene imaju "dobre razloge" da skrivaju identitet oca svoje bebe. Ako je otac vec ozenjen, ako je u pitanju  neko s kim nikako ne moze da se ostvari veza ( razlike u godinama, veri ili vec cemu).Ako bi otkrivanje imena pravog oca dovelo do skandala medju porodicom i prijateljima ili cak citave drustvene zajednice.Ako zena smatra da je odbijanjem da bude otac pravi otac izgubio svo pravo na dete, a ona je sebi dala za pravo da nadje drugog oca za dete!
Koji god da je razlog u pitanju nimalo nije posteno. Moralni principi treba da budu uvek upotrebljeni kada se stupa u vezu sa nekim, sto znaci cemu ( intimni odnosi koji dovode do trudnoce i uopste cemu intimni odnosi sa ozenjenim covekom) ili onim koji je mnogo stariji ili je druge nacije i vere ili poznata licnost? Dete po svaku cenu radi ucenjivanja? Pa tek to je zaista podlo. Trudnocom do osobe sa kojom zelite da budete?
Drugi  nacun je isto toliko podmukao. Udati se ili ostvariti vezu, ali dete koje se radja u vezi nije od tog coveka nego od nekog drugog. Covek koji je sa vama to saznaje ako dodje do analiziranja DNK prilikom bolesti deteta ili neke vece nesrece kada mora da primi krv. I onda sok za celu porodicu u kojoj  bas niko ne prolazi bez traume.
Svaki covek ima pravo da zna da je njegovo seme stvorilo plod - dete. Pa takodje ima i pravo da postupi prema svojoj savesti. Da odmah prihvati dete ili da trazi DNK analizu. Znam ,sta  cete reci? Svako od nas zena doziveo je ili licno ili od bliske rodjake ili prijateljice neprijatnost kada ste nekom rekli da ste u drugom stanju. Retko koji muskarac to podrzi od prve ili se i obraduje. sumnja je uvek prisutna. I onda se desava ovo:
-ili je dete njegovo ,a on trazi DNK analizu,
-ili dete nije njegovo, a on trazi DNK analizu,
-ili dete nije njegovo ali on prihvata sa radoscu i punim poverenjem.
U prvom slucaju majka moze da odustane od te veze ili cak i deteta zbog nepoverenja. U drugom slucaju muskarac moze da bira da li zeli tudje dete i zenu koju voli. A u trecem, zena dobija i muskarca i dete ali putem prevare.
Potpuno drugacije su usvajanje i drugi brak u kome i jedno i drugo prihvataju decu iz prethodnog braka. Znaci jasno se zna da muskarac u vezi nije otac deteta o kome je rec. dok u prethodnoj situaciji muskarac ne zna da nije otac deteta koje gaji i izdrzava.
PITANJE JE:
-DA LI ZENA SME DA ODLUCUJE KO CE BITI OTAC NJENOG DETETA JAVNO ILI TAJNO?
-DA LI MUSKARAC MOZE DA BUDE SA ZENOM KOJU VOLI ALI KOJA MU JE PODMETNULA TUDJE DETE?
-DA LI MUSKARAC IMA PRAVO DA TRAZI DNK ANALIZU U SVAKOM SLUCAJU?
-DA LI MUSKARAC MOZE ZAISTA DA PRIHVATI TUDJE DETE KOJE MU JE PODMENTUTO?
-I NA KRAJU DA LI MUSKARAC MOZE U POTPUNOSTI DA PRIHVATI USVOJENO DETE ILI DETE IZ PRETHODNOG BRAKA?
-DA LI BRIGA ZENE DA JOJ DETE IMA OCA OPRAVDAVA PODMETANJE NEKOM MUSKARCU DETE DRUGOG MUSKARCA?
KOLIKO MORALA I SAVESTI  JE  POTREBNO  PRE SAME LJUBAVI ZA OVO PITANJE!
I KUKAVICU NE VOLE STO PODMECE SVOJE JAJE DRUGOJ PTICI. A ONA JE SAMO PTICA!

Нема коментара :

Постави коментар