среда, 17. мај 2017.

ODLAGANJE MATERINSTVA

ODLAGANJE MATERINSTVA, VEZA IZMEDJU POLITICARA U EVROPI. ZAMRZAVANJE JAJNE CELIJE! KARIJERA ILI DETE!ZABRANA SUROGAT MAJKE U SRBIJI!  U SRBIJI PO UGLEDU NA EVROPU SVE VISE ZENA BEZ DECE!
Sagledajmo situaciju. Zene u Americi i zapadnoj evropi ali i sirom Evrope zadnjih 30-tak godina bukvalno odlazu materinstvo. Nekade su zene radjale oko 20 ili malo vise godine danas tek posle 30 pa i 40 godina. Medicinski napredak i vantelesno zacece omogucuju radjanje i u 50 godina. A da li zene razmisljaju da ce ako nastave sa trendom odlaganja materinstva promeniti svoju fiziologiju organizma? Jer zene su stvorene da prvenstveno budu majke. Medjutim, zene danas misli da je karijerai poslovni uspeh daleko vazniji od porodice ( brak i deca).
Medicina je zenama omogucila pored dosad poznate kontracepcioje i pilule za "dan posle" i najnoviju pilulu u slucaju da ste imali nezasticen seksualni odnos koju mozete uzeti u roku od 5 dana ( do sada je moglo najvise 2 ili 3).
Mnoge zene koje radjaju posle 40-te godine prenose gen za kasnije radjanje na svoje potomke. Medjutim, nemojte se previse uzdati u to da ne bi ostali bez potomstva cekajuci 40-te godine. ovaj gen ipak postoji i sastavni je deo evolucije jer realno zene sve kasnije radjaju.
Jedan od izgovora zenama je i to da ih je strah od porodjaja. I to je prirodno. Ja sam cetiri puta isla na carski rez. To nije prirodno ,a ni normalno. I znala sam tacno proceduru od kad udjem u salu dok nek renem kuci sa bebom. I uvek sam se iznova plasila od svih mogucih komplikacija. Svasta se cuje u bolnici. Ali nema tog bola i tih  muka koje zena ne bi istrpela zbog radjanja deteta. I nije tacno da se zaboravi bol i sve sto se dogadjalo u porodilistu. Kako godine prolaze sve vise vam bledi taj osecaj ali nikad ne prolazi. Ne treba se porodjaja plasiti do te mere da ga izbegnete pa makar nikad nemali potomstvo!
Sledeci izgovor koji nikako nije realan kao ni onaj malopre je to da ne mozete da prihvatite odgovornost za radjanje i odgajanje deteta! Naravno potrebno je prestati biti sebican i vreme koje bi posvetili samo sebi pokloniti detetu.Ima tu mnogo odricanja,ali nijedna veza u zivotu nije toliko divna i toliko jaka i nijedna nas ne cini toliko srecnim. Ipak, ako niste spremni na toliko obaveza koje neminovno idu u paketu sa decom onda ni nemojte na silu radjati. Laz je tvrdnja da cete dete zavoleti kada ga uzmete u narucje. Dete se zavoli od prvog trenutka kad saznate da ste trudni ( pa i pre dok ga jos planirate). Kada ga rodite jer su to drugi zahtevali od vas nece ta ljubav doci kada ga uzmete u ruke i krenete sa svim poslovima nege, hranjenja i ostalog 24 sata dnevno.  Naprotiv. samo zena koja je postala majka iz ciste ljubavi izelje za tim moze da izdrzi taj tempo prvih meseci ( pa iako sama nije dobro posle teske operacije carskog reza).
I taj razlog koji je sve prisutniji i kod nasu Srbiji. Posao, obaveze na poslu, zelja za uspehom  ne ide uz gajenje dece. U slucaju da protivno svim prirodnim zakonima balansirate izmedju karijere i dece sigurno cete imati problema sa zdravljem. Jer je potpuno nemoguce biti u isto vreme uspesna majka i uspesna poslovna zena. Nemojte sada da mi pominjete dadilje jer to otvara novu pricu. Ukratko niti ste vi sa detetom u prvim mesecima i godinama njegovog zivota sto je neophodno, a drugo ni ne zelite da znate kakve sve dadilje postoje.
Valjda zbog svega ovoga zene zamrzavaju svoje jajne celije i dugo razmisljaju o materinstvu.A ne retko posezu i za surogat materinstvom ( zbog straha od  porodjaja).Novim zakonom zabranjuje se surogat materinstvo valjda zbog velikih manipulacija ( od izbegavanja da se da beba do basnosnovnih suma novca). Nesto ni ne znam da je u Srbiji to toliko postojalo - mozda su samo zene odavde radjale za ljude iz inostranstva. Uzgred ti ljudi iz inostranstva su najvise krivi i za masovnu kupovinu srpskih kradenih beba.
Svkako ostaju zamrznute jajne celije do vremena kad se pozeli beba, a dotle kontracepcija.
I sada jos jedna veza izmedju evropskih politicara osim one dobro poznate da su svi u vezi sa masonima ili su sami masoni.Svi vodeci politicari u Evropi na celu sa predsednikom EU - Zan Klod Junkerom nemaju decu. Da li j to slucajnost ili pak neki uvrnuti uslov? Novi predsednik Francuske ( Emanuel Makron), Nemacka kancelarka ( Angela Merkel), Britanska premijerka ( Teresa Mej), Premijer Italije ( Paolo Gentolini), Holandski premijer ( Mark Rute), Premijer Svedske (Stefen Letven) - nemaju decu. Da li zbog toga imaju drugacije kriterijume kada je u pitanju dobrobit naroda? A to je opet nova tema.
DA REZIMIRAMO. GEN ZA KASNIJE RADJANJE ODLOZIO JE MATERINSTVO SAVREMENIH ZENA DO KASNIH 30-TIH PA I 40-TIH GODINA . DA LI JE U PITANJU  KARIJERA ILI STRAH OD ODGOVORNOSTI KO ZNA? ILI PROSTI SEBICLUK KOJI MOZDA KRASI I NASE POLITICARE KOJI NEMAJU DECU?
KAKO GOD ZBOG TOG ODLAGANJA MATERINSTVA ZENAMA PRETI IZMENA SASTAVA ORGANIZMA! PA RAZMISLITE DA LI JE TO NA BOLJE ILI NA GORE PO NAS!

Нема коментара :

Постави коментар