понедељак, 25. децембар 2017.

OD PREKOG PRECE

OD PREKOG - PRECE! OD BLIZEG - BLIZE!  VIZUALIZACIJA! PREKO PRECE NAOKOLO BLIZE! ZASTO JE VIZUALIZACIJA NEOPHODNA?
Kad nam je nesto neophodno, a to nije jedino sto nam je preko potrebno saterani smo u cosak jer moramo da napravimo izbor sta je prece od preko potrebnog. To je nekada veoma tesko uciniti jer su nam prioriteti uvek na nekoliko strateskih tacaka u zivotu. I nije samo u pitanju kupovina necega maravno. Tu su razne odluke i izbori koji nam odredjuju smernice celog zivota! Koliko nam je neka osoba bliska. Neke su nam osobe najblize, neke bliske, a neke tek puki poznanici.. Uzasno zvuci ali  itu moramo praviti izbore i vrlo cesto pogresimo jer ne procenimo dobro ljude. Sada na scenu stupa nacin kako doci do najblize osobe ili kako precicom postici cilj. Znaci, ravan put ne dolazi u obzir. Iako je zaobilazni duzi nekako cesce krenemo bas tim putem. Ova  srpska poslovica znači: doći do cilja lakšim putem.
Optuživanjem drugih, laganjem, ,,otimanjem zalogaja iz tuđih usta˝, nepoštovanjem zakona i propisa, podplaćivanjem, mitom, naokolo, izokola, zažmuriti na oba oka, dakle, na bilo koji način dobiti ono što želimo !Poslovica je vrlo omiljena u našem narodu i koristi se kao teorijska podloga za praktično delanje.Nazalost mislim da je upravo doslo to vreme! Kad svi precicom stizu do uspeha i ostvaruju ono sto zele! 
 Vizualizacija je zdrav način unosa pozitivne energije u um, tijelo i duh, a odlična je i za poboljšanje kreativnosti.Vizualizacija po nekim ispitivanja ima rang placebo efekta. Ustvari dokazano je da se nase misli  izelje mogu materijalizovati! Ne verujem bas  u ovo sto pisem jer sam probla na mnogo nacina da vizualizujem svoje zelje i nikad mi nije uspelo. Mozda ne radim na pravi nacin??
Ipak, kad sam procitala tekst kako je tezak zivot ljudima koji uopste ne mogu da vizualizuju onda shvatam da ja bar mogu da zamislim nesto i to vrlo slikovito, dok oni to ne mogu!
Većini ljudi je teško da zamisle život bez vizualizacije slika. Mi vizualizujemo svakodnevno: šta je ostalo u frižideru, izborano lice pokojnog dede. Ove slike ne samo da nam pomažu u svakodnevnom životu i sećanju na prošlost, već i u zamišljanju budućnosti. Ko nije zamišljao stančić za koji se nadao da će jednog dana moći sebi da priusti...
 Arfi Mensfild, tridesetdvogodišnji analitičar, ima afantaziju – fenomen koji znači da ne može da zamišlja slike. Ovaj fenomen je prvi put uočen 1880. godine, ali ga je tek nedavno, 2015, u jednoj studiji imenovao Adam Zeman, profesor kognitivne i bihejvioralne neurologije. Moguće je da pogađa jednu od 50 osoba. Kao i većina drugih stvari, ljudska sposobnost vizualizacije nalazi se na nekom delu spektra; neki živo zamišljaju stvari; logotip na pakovanju mleka, svaku boricu na bakinom licu, svaki detalj malog stana. A ima onih koji mogu da zamisle samo obrise. Arfi ima nešto što je bliže potpunoj afantaziji – koja, prema sajtu aphant.asia – znači da mu je gotovo nemoguće „da priziva slike, zvuk, ukus, miris ili dodir“ u svom umu.
I tako smo dosli do povezanosti srpske poslovice, precica  i vizualizacije. Shvatate jel da? Ako u glavi zamislimo nesto sto zelimo i jako to zelimo  i idemo ka svom cilju ravno sigurno cemo to i ostvariti! Medjutim,ako pokusavamo doci do cilja precicama i" okolo- naokolo" verovatno cemo nazalost uspeti ali to je svakako prevara  i ne znam da li je nasa savest zaboravila da se javlja  utim situacijama. S druge strane ako zamisljamo i mozemo da zamislimo sve ono sto nam je vazno  isto zelimo da ostvarimo u zivotu, ljubav, porodicu, posao, stan i dovoljno jako to zelimo uspecemo  i bez varanja. Doduse mozda ne bas brzo i mozda ne bas do detalja kako smo zamislili ali ipak... Masta moze da bude konstruktivna isto kao i vizualizacija.
COVEK U ZIVOTU MORA DA ZADRZI MOGUCNOST MASTANJA I VIZUALICACIJE! MORA DA ZADA SEBI PRIORITETE U OSTVARIVANJU CILJEVA I DA PROBA KOLIKO GOD MOZE DA IH OSTVARI NA "LEGALAN" NACIN! SVAKAKO U SVEMU  TREBA IMATI MERU . NI NEPOPRAVLJIVI MASTAR NI SUROVI REALISTA. AKO TO USPETE U ZIVOTU DA IZBALANSIRATE NA NAJBOLJI MOGUCI NACIN VASE VIDJENJE SVETA ONDA STE PRONASLI RECEPT ZA SRECU!
NE DOZVOLITE DA VAM VREME U KOME ZIVIMO POTPUNO UBIJE SNOVE!!!

Нема коментара :

Постави коментар