понедељак, 8. јануар 2018.

STA GOD

FRAZA 'STA GOD' DEVETU GODINU ZA REDOM PROGLASENA NAJIRITANTNIJOM F RAZOM !SAMO  STAVI PRST U UVO I PEVAJ! TEHNOLOGIJA I PRST I  UVO!
Fraza "Šta god" (whatever) je devetu godinu zaredom izabrana za najiritantniju u godišnjoj anketi najiritantnijih reči i izraza američkog koledža Marist.
Za nju je glasala trećina ispitanih koji su mogli da biraju između pet opcija.
Novopridošla fraza "lažne vesti" (fake news) je sa 23 odsto glasova zamalo izborila drugo mesto ispred "bez uvrede, ali (no offense, but) sa 20 odsto podrške.
Deset odsto anketiranih se izjasnilo za "bukvalno" (literally) kao i "znaš na šta mislim" (you know what I mean).Novokomponovani izraz potekao od izraza whatever, najčešće korišćen u tinejdž serijama američke B produkcije. Označava osećanja kao "Sad bih ti razbila glavu, ali sam fina", ili kad ostaneš bez teksta, ali tvoja mora da bude zadnja. Koriste ga fensi devojčice.U SRBIJI SE TRENUTNO KORISTI VISE NEGO I JEDNA DRUGA REC. Nazalost vise zbog onog - BEZ TEKSTA!!!
Kad nekom zelimo da kazemo da izgleda umorno, da je oslabila mnogo kila,da je dobro sto je ostavila partnera jer nije ni  bio za nju, ti uvek... ili ti nikad radis ovo ili ono, izgledas fantasticno za svoje godine, kao sto sam rekla ranije...sretno s tim, na tebi je odluka, ili kako god zelis, ja barem to nikad nisam... su fraze koje nikada ne bi trebalo da koristite  u komunikaciji sa ljudima. Sta god je postala savremena zamenica za mnogo toga.  I ne mogu da izaberem sta je gore da li pomenuti komentari ili iritantno -sta god! Zaista ne mogu!
Kad nekome kazes samo stavi prst u uvo i pevaj - (  izraz kojim se dočarava u kolikoj meri je nekome dobro u životu ili u kolikoj meri je neko dobro prošao u nekoj situaciji ) , ti mu zapravo zavidis na resavanju situacije bez ikakvog truda.
Britanski Operater O2 trenutno radi na projektu Mobile Nails - vestackim noktima preko kojih će moći da se obavlja  telefonski poziv.Uz nokat za kažiprst dolazi i pripadajući prsten u koji će biti ugrađen čip i koji će raditi po principu Bluetooth slušalice.
Maleni čip biće spojen s telefonom, a korisnik će u svakom trenutku, bez potrebe da vadi telefon iz torbe, moći da razgovara telefonom, poziva kontakte ili pušta muziku pritiskom na samo jedno dugme. 
Međutim, ovaj izum neće biti samo koristan, već će biti i lep. Mobile Nails dolazi u nekoliko mogućih dizajna s brojnim opcijama.Uvek želimo da razvijamo mobilnu tehnologiju da premostimo rupu između mode i tehnologije i to je zaista izazov. Ljudi ukrašavaju svoje telefone već godinama, a ovo će biti korak prema načinu ukrašavanja našeg tela tehnologijom.
KOMUNIKACIJA JE NESTO NAJVAZNIJE STO COVEK IMA.  ONA JE NEOPHODNA PA BILA SVEDENA I NA FRAZE, MIMIKU ILI TEHNOLOGIJU! SVEJEDNO! STA KO VISE VOLI!
 JA SAM JOS KOD RECI- MENI SU ONE NAJVAZNIJA KOMUNIKACIJA UZ GOVOR TELA NARAVNO ALI NE SAMO JEDNO OD TA DVA NEGO OBA ZAJEDNO,
MILENIJALCI OBOZAVAJU TEHNOLOGIJU A KAD PRICAJU TO SU SAMO FRAZE! 
STA GOD!!!! 

Нема коментара :

Постави коментар