субота, 6. јануар 2018.

ZIVOT UNAZAD

KAKO BI BILO DA ZIVIMO ZIVOT UNAZAD? RAZMISLITE DOBRO - DA LI JE BOLJE DA SE OSECATE SVE GORE STO VAM ZIVOT VISE ODMICE ILI JE BOLJE DA VAM JE SVE BOLJE KAKO VAM ZIVOT ODMICE? VUDI ALEN JE TO FENOMENALNO OBJASNIO:Svoj sledeći život želeo bih da proživim unazad. Počneš mrtav, a onda izađeš na put…Zatim se probudiš u stračkom domu osećajući se bolje svakim danom. Izbace te odatle zato što si previše zdrav; odeš i podigneš svoju penziju, a kada počneš da radiš dobiješ zlatni sat i žurku za svoj prvi radni dan.Radiš 40 godina dok ne postaneš dovoljno mlad da se povučeš s posla. Nakon toga počneš da izlaziš, piješ, postaješ generalno promiskuitetan i onda si spreman za srednju školu.Onda polaziš u osnovnu školu, postaješ dete, igraš se…Nemaš odgovornost, postaješ beba sve do rođenja. A onda, svojih poslednjih 9 meseci provedeš plivajući u luksuznom spa centru, sa uslovima kao što su centralno grejanje i sobna usluga na točenje, više prostora svakim danom i onda, gle čuda…Skončaš kao orgazam!
Imala sam i ja neke svoje varijante: Zavrsis skolu i onda dobijas platu i uzivas do 40-te pa onda radis dokle mozes ( neko do 60, neko do 70, 80).Doduse sad cemo tako svi da radimo  iako smo poceli da radimo odmah posle skole ili sa manjim pauzama zbog nezaposlenosti, otkaza i slicno!!!
Zivot posle smrti je sve izvesnija stvar jer smrt vise nije ona smrt na koju smo navikli i koju su nam pogresno predstavljali do sada. Znaci pitanje je samo kako preziveti zivot sto bolje. Jer i posle smrti opet ide zivot. Tako da je varijanta zivota unazad mnogo bolja od ove sadasnje kada idemo unapred.Kako sada zivimo. Orgazam, jajasce, spermatozoid i devet meseci  u utrobi majke. Nista ne znamo ili bar tako mislimo jer nam jos dugo nece biti dozvoljeno da govorimo.Radjamo se i svi oko nas su srecni. Maze nas, paze nas ugadjaju ,i dalje nista ne znamo. Najbolji period zivota je do polaska u vrtic ili skolu (kako kome).A onda pocinjemo da znamo  i tu vec nastaje problem. Mi nesto znamo iz vec stecenog iskustva, ali vise od polovine znanja koja pocinjemo da sticemo su upravo suprotna nasim dosadasnjim znanjima. Krece borba u kojoj si ili lav ili plen.Zatim, zavrsavas skolu (skole) i pocinjes da trazis posao jer drugi nacin  da prezivis sem toga ne postoji (jedino ako ides  u smeru parazitiranja koje ti omogucavaju roditelji ili partner do onih zlatnih 40-tih?) i da naravno ako nisi ovo iz zagrade osnujes svoju porodicu. Sve po pravilima!Zivis tako u braku mucis se sledecih 40 godina na poslu, odgajas decu  i cekas penziju.  Taj put u toku tvog zivota kada si u najvecem rasponu snage i fizicke i umne vrlo je tezak i zaista napravi nepopravljivu stetu na tvom organizmu. Zato kada docekas ( ili ne?) penziju ti si vec potpuno oronuo u svakom smislu. A borba nije gotova! Naprotiv! Sada mozes da biras da zivis sam u domu za stare, u svom domu koji tvoja deca zaboravljaju da postoji ili da se izboris da su ti deca pored tebe i da cuvas unucice ( ako mozes). Ne znam koja je varijanta najbolja zasita, ali jedno sigurno znam da star  i istrosen covek najvise treba mir i mogucnost da poslednje dane posveti sebi jer do sada nije imao priliku za to.  I tako stizu ti poslednji dani ,cekas smrt i nekako se  i radujes sto ces zavrsiti ovozemaljski zivot nadajuci se da ces kad odes  u Raj imati neki bolji zivot jer si ovaj totalno upropastio! Zato je zivot u nazad izuzetno pametna stvar jer kad zapocinjes zivot sve znas i nema sanse da pogresis.
E SAD! AKO STVARNO POSTOJI TAJ ZIVOT POSLE SMRTI ZASTO ONDA NE ZIVIMO UNAZAD NEGO UNAPRED? ZASTO DOLAZIMO NA OVAJ SVET POTPUNO NEPRIPREMLJENI ZA SVE ONO STO NAS CEKA  U NASEM ZIVOTU? TO NIJE FER! TAMAN DO 80-TE GODINE SKAPIRAMO KAKO TREBA ZIVETI I ONDA UMREMO . UMESTO DA NASTAVIMO ZIVOT ODATLE MI OPET POCINJEMO IZNOVA I IZNOVA BEZ IKAKVOG ISKUSTVA I ZNANJA.... MA STVARNO NIJE FER!


Нема коментара :

Постави коментар