понедељак, 18. март 2019.

PRAVOSLAVNI VANZEMALJCI

PRAVOSLAVNI VANZEMALJCI! HUMANI KAPITALIZAM! ZASTO NAS SPIJUNIRAJU PREKO SVEGA?
Vanzemaljci su  napredniji i inteligentniji od ljudi, ali da u isto vreme nemaju kapacitete da vladaju svemirom. Zato, vanzemaljci vole da nas kontrolišu na daljinu.
Suštinski, vanzemaljske aktivnosti podsećaju na aktivnosti čuvara životinja ili nadzornika u prirodnim rezervatima, jer vanzemaljski entiteti „diskretno i neupadljivo motre na nas, ali se ne mešaju u naša posla“. A da li ste nekada razmisljali da li vanzemaljci veruju u Boga? Pa da li im je svejedno da sradjuju sa katolicima , protestantima ( Amerima) ili sa pravoslavcima Rusima? Ambiciozni planovi Kine za istraživanje meseca neće se zaustaviti ovde: cilj joj je i da pošalje astronaute na Mesec do 2030. godine, a ako joj to pođe za rukom, to će biti prvi ljudi koji su koračali po ovom satelitu od ranih 1970-ih godina. A za to vreme trampu je prioritet AL vestacka inteligencija. Da li su vanzemaljci povezani sa bazom na mesecu ili vestackom inteligencijom? Ko zna?Veoma tesko pitanje na koje naravno obican covek nema odgovor. Ako je Putin trenutno jaci od Trampa govorimo li o pravoslavnim vanzemaljcima koji kontrolisu svet? Verovatno.
E onda mozemo da se nadamo i nekoj humanijoj  varijanti kapitalizma koji inace izumire.
Kapitalizam kakvog ga poznajemo je gotov. Tako kaže novi izveštaj naručen od strane grupe naučnika koju je imenovao generalni sekretar UN. Osnovni razlog? Rapidno se prebacujemo na radikalno drugačiju svetsku ekonomiju, zbog naše sve održivije eksploatacije prirodnih resursa planete.
Klimatske promene i izumiranje vrsta su sve brži, iako društva doživljavaju sve veću nejednakost, nezaposlenost, spor ekonomski rast, porast nivoa dugova, i impotentne vlade. Nasuprot onome što oni koji kreiraju politiku obično misle o ovim problemima, novi izveštaj kaže da ovo uopšte nisu zasebne krize.Revizija trke naših života’ daje žestuku osudu saučesništva savremenog kapitalizma u ekološkoj krizi. Gratnamova presuda je da „Kapitalizam i mejnstrim ekonomija jednostavno ne mogu da se izbore sa ovim problemima“, poglavito sa sistematskim uništavanjem planetarnih ekoloških sistema i prirodnih resursa.Suočeni smo sa vidom kapitalizma koji je stavio fokus na maksimizaciju kratkoročnog profita, sa malo ili nikakvog uočljivog zanimanja za dobrobit društva. Mnogi stručnjaci veruju da smo prevazišli kapitalizam, ali se ne slažu oko toga kakav će biti krajnji ishod. U svojoj knjizi Postkapitalizam: vodič za našu budućnost, britanski ekonomski novinar Pol Mejson teoretiše da informaciona tehnologija utire put za način za emancipaciju rada, smanjivanjem troškova proizvodnje znanja – i potencijalno drugih vidova proizvodnje koji će preći na veštačku inteligenciju, blokčejn, i tako dalje – bukvalno na nulu. S toga, kaže ući ćemo u utopijsko ’postkapitalističko’ doba masovnog izobilja, bez sistema cena i pravila kapitalizma.
Sve to zvuči lepo i krasno, ali Mejson potpuno ignoriše kolosalnu ekponencijalno rastuću fizičku strukturu ’interneta stvari’. Njegov digitalni ustanak je projektovan da doveka konzumira ogromne količine enerigije (skoro petine električne energije na globalnom nivou, do 2025.), i do 2040. će biti zaslužan je 14 procenata globalne emisije ugljenika. Jedini spas u ovom momentu je svakako neki humaniji kapitalizam u cijem osnovu je smanjenje svih vrsta potrosnje!Od Aleksa Džonsa preko ruskih fabrika trolova do iranskih operacija vršenja uticaja, Fejsbuk se sve više suočava sa pritiscima da izađe na kraj sa svojim problemom sa dezinformacijama. Ali Fejsbuk se interno i sam primio na ‘lažne vesti’. U Fejsbukovom dokumentu do kog je došao Motherboard, ova kompanija je pogrešno pripisala jednu fotografiju skorašnjem genocidu u Mjanmaru, dok ona zapravo datira iz zemljotresa u sasvim drugoj zemlji od pre više godina.
 Društvene mreže su nepresušan izvor infomacija, pa tako čestu budu alat koji služi pojedincima da "uhode" druge ljude. Preko Fejsbuka, ljude koje ne poznajete ili nemate u svojoj listi prijatelja, možete da "špijunirate". A sam Fejsbuk vas spijunira samo radi profita . Oni znaju sta ste lajkovali svo vreme koje ste proveli na ovoj drustvenoj mrezi. Sto njima stvara  sliku o brendu koji ih zanima. Spijuni ostalih clanova fejsbuka koji vam nisu prijatelji to rade na ovaj nacin.
Fejsbukov moćni alat "Graph Search", semantički pretraživač koji su Zakerberg i njegov tim predstavili 2013. godine omogućava vam da pretražite tu mrežu koristeći materinji jezik.
Recimo da o toj osobi znate samo gde radi ili gde je studirala (ili još bolje, oboje). Pretražite "ljude koji rade u kompaniji X" ili "ljude koji su išli na fakultet X". Kombinujte te kriterijume za preciznije rezultate.
Osim ako niste zaključali doslovno sve na svom profilu, svi mogu bez problema da saznaju koje bendove, knjige, filmove, stranice, ljude ili grupe volite.
Sve što im treba je vaše ime i nekoliko ključnih reči u pretrazi, poput "strane koje se sviđaju osobi X".
Ponovo zahvaljujući "Graph Search"-u, svako može da vidi gotovo sve fotografije koje je neko lajkovao ili komentarisao. Ponovo, samo upišete “fotografije koje je osoba X lajkovala” ili "fotografije koje je osoba X komentarisala" i stiže vam galerija.
Ovde "Graph search" postaje zaista zastrašujući. Možete da ga koristite da vidite na kojim je žurkama neko bio ili na kojim se lokacijama prijavio. Sve što treba da uradite je da upišete “mesta koja je osoba X posetila u poslednjih X meseci”. I vase podatke moze da vidi svaki korisnik, a onda pomislite sta sve moze da vidi Cukenberg. Kad smo kod njega i on je postao svestan posle pada od 10 sati Fejsbuka , Instagrama koji se desio u cetvrtak vece da  njegove drustvene mreze nece jos dugo opstati.
I SADA REZIME OVOG NEOBICNOG POSTA. STA BI BILO KAD BI BILO. KAD BI VANZEMALJCI PRESTALI DA BUDU STIDLJIVI I POCELI DA SE POKAZUJU I OBICNIM LJUDIMA A NE SAMO PUTINU ITRAMPU SVET BI BIO ZNACAJNO DRUGACIJI. ZATIM, AKO BI ZAISTA OTISLI NA MESEC KOJI JE NASA NAJBLIZA  BAZA VANZEMALJACA ( MARS VISE NIKO NE SPOMINJE) DA LI BI NAM SE ONDA VISE 'OTVORILI'? KAPITALIZAM JE U OZBILJNOM PROBLEMU ,A KOMUNIZAM NIKAD NIJE IMAO SANSE. STA JE ONDA NJU EJDZ? STO SE TICW VESTACKE INTELIGENCIJE SVE VISE SUMNJAM DA IMA VEZE SA VANZEMALJCIMA JER SAMO ONI POSEDUJU VECU INTELIGENCIJU OD NAS. NIJE CUDO STO JE ONDA SULUDA TRKA OKO ALA IZMEDJU KINEZA I AMERA TRENUTNO ( A TU SU I RUSI VEROVATNO. GLOBALNO SPIJUNIRANJE SVEGA TRENUTNO JE SAMO U SLUZBI PROFITA STO NE ZNACI DA NIJE I ONO POVEZANO SA 'BRIGOM' VANZEMALJACA O ZEMLJANIMA!

Нема коментара :

Постави коментар