понедељак, 10. јун 2019.

LEPOTA PONASANJA

 KAD BACIS TANJIR NA POD  I IZVINIS MU SE, ON JE OPET ISTI - RAZBIJEN! LEPOTA DUSE I PONASANJA JE MNOGO VISE NEGO LEPOTA TELA!  BONTON ZA ZENE! UZ LEPOTU TREBA IMATI I PONASANJE DAME! 
Evo sta je potrebno kulturnoj, vaspitanoj i prefinjenoj dami.
Zena uvek prva pruža ruku muškarcu!Takođe, starija osoba prvo nudi ruku mlađoj, obrnuto je znak nepoštovanja.
Ukoliko šetate ulicom sa prijateljicom ili sa bilo kim drugim, a ona sretne i pozdravi nekog prolaznika, i vi treba da ga pozdravite.
U restoranu mlađe osobe ustaju kada stolu priđe neko stariji. Žena ustaje samo ako je mlada, a stolu prilazi neko stariji po godinama ili položaju. Opšte pravilo je da kada neko ulazi u sobu gde ima ljudi, ona prva pozdravlja sve, bez obzira na pol i godine. Takođe, dama nikada ne drži laktove na stolu!
Takođe, osoba koja je mlađa po godinama, a nalazi se na visokom položaju, ne treba da očekuje da je svi prvi pozdrave.
Kada je reč o razgovoru sa ljudima, prava dama nikada neće upadati drugima u reč - sačekaće da završe svoje izlaganje, a zatim reći svoje mišljenje, ne vređajući tuđi stav.
Takođe, prava dama na kompliment odgovara sa Hvala. Ako na rečenicu "Prelepo izgledate" odgovorite Znam, ostavićete utisak prepotentne osobe sa previsokim mišljenjem o sebi.
Kada pogrešite, izvinite se, to je odlika lepo vaspitane osobe, bilo da je u pitanju muškarac ili žena.
Što se tiče dolaženja na sastanke, uvek dođite na vreme i ispunjavajte obaveze u predviđenom roku - osim što će za vas svi imati samo reči hvale, tako ćete i ispoštovati tuđe i svoje vreme.
Smisao za humor je dobrodošla osobina, ali prava dama ne ismeva nikoga - šalite se isključivo na svoj račun!
Kada je reč o izgledu, uvek budite obučeni u skladu sa prilikom. Diskretna i nenapadna šminka odlika je prave žene sa prefinjenim stilom.
Podrazumeva se, kada zevate, kašljete ili kijate da obavezno stavite ruku na usta, a ono što malo ko zna jeste da bonton strogo zabranjuje poštapalicu Nazdravlje. Na taj način se samo skreće pažnja na to i čini da se osoba koja je kinula oseća neprijatno.Pozdravite svakog komšiju koji živi u vašoj zgradi. Ljubaznost i osmeh ulepšaće dan i vama i njemu! Starijoj osobi persirajte u svakoj prilici, izuzev kada ona insistira da to ne radite, a svaki put kada uđete u zatvorenu prostoriju skinite šešir ili kapu.
Što se tiče infomacija o bivšem mužu, nekadašnjoj prijateljici ili bivšoj firmi, sve negativno zadržite za sebe. U suprotnom ćete ispasti samo tračara koja ne ume da čuva tajnu, a nateraćete ljude i da se zapitaju kakva ste vi to osoba kada ste bili u takvim okruženjima.
Jedna dama nikada neće baciti smeće na ulici - sačuvajte otpatke u torbi dok ne naiđete na prvu kantu.
Što se tiče komunikacije preko poruka, nikada ne pišite velikim slovima, to se smatra nepristojnim, jer liči na vikanje.
I najvažnije pravilo i za dame i za džentlmene - poštujte druge i bićete poštovani!
Ava Gardner je otisla korak dalje kada je u pitanju bonton. Ona je bonton povezala sa lepotom tela na predivan nacin. Evo kako:
 Za atraktivne usne, govorite ljubazno.
Za divne oči, pronađite ono što je dobro u ljudima.
 Za dobru liniju, delite hranu sa gladnim.
 Za lepu kosu, dozvolite deci da provlače svoje prste jednom dnevno kroz nju.
Za dobro držanje, hodajte sa znanjem da nikada niste sami.
Ljudima je, više nego stvarima, potrebno obnavljanje, oživljavanje, potvrđivanje, prosuđivanje; nikada ne odbacujte nikoga.
Upamtite, ukoliko vam ikada treba pomoć, naći ćete je na krajevima svake od vaših ruku. Kako odrastate, otkrićete da imate dve ruke: jednu da pomognete sebi, a drugu da pomognete drugima.
 Lepota žene nije u odeći koju nosi, njenoj figuri ili frizuri.
Lepota žene se ogleda u njenim očima, jer su ona vrata njenog srca, mesto gde ljubav počiva.
Lepota žene nije u njenoj spoljašnjosti, prava lepota žene je u njenoj duši. To je pažnja koju ona nesebično pruža, ljubav koju ona pokazuje.
Lepota žene se povećava kako godine prolaze.
Ima  sad tu i prica o "fatalnim zenama" koje cak ni nisu lepe.Evo sta one poseduju:
Nema ništa lepše od strastvene žene. Ženu koja živi punim plućima i koja radi stvari s velikom strašću vredi poznavati.
Šminkanje je stvar izbora i u tome nema ništa loše. Međutim, lepa žena ne oseća potrebu da sakriva svoje nedostatke pomoću mejkapa. Ona će to da učini zbog sebe, ne zbog drugih.Ne želi da bude centar svemira
Ona ne želi da po svaku cenu bude u centru pažnje. Čini to nesvesno jer poseduje samopouzdanje i skromnost, a te osobine privlače pažnju drugih više od isforsiranih gestova.
Nema ništa gore od devojke koja nije elokventna i ne zna da kaže šta misli. Dama koja ima svoje mišljenje može da bude očaravajuća i dokaz je da je mozak najjači afrodizijak.Samostalna je
Žena kojoj nije neophodan muškarac kako bi živela svoj život je žena koja je sigurna u sebe. Samopouzdanje je ključ za istinsku lepotu. Njoj ne treba odobravanje drugih za svoje postupke.
Ona ne otvara usta bez razloga i ne otkriva sve svoje tajne. Nije od onih koje pričaju samo da bi čule svoj glas. Nema ništa intrigantnije od žene obavijene velom misterije. Ona je puna iznenađenja i što je više upoznajete, postaje sve lepša i lepša.
Ona ne misli samo na sebe. Saosećajna je i brižna. Žrtvovaće se zbog drugih ljudi. Ne slama srca, već ih isceljuje. To je istinska lepota.
Lepa žena ne zna za ograničenost. Otvorena je za nove ideje, ljude i mesta. Njena hrabrost i otvoren um su očaravajući.. Ima dušu .Svi znamo šta znači kada neko ne poseduje unutrašnju lepotu. S druge strane, postoje osobe koje jednostavno sijaju i u čijoj blizini bismo uvek želeli da se nalazimo.
Ova osobina ne može da se izrazi rečima. Ona poseduje nešto, ali ne možete to da definišete. Ona ima taj specijalni kvalitet i ne možete da je objasnite zbog toga što to nikada u životu niste doživeli.
I da se sad vratimo na onaj razbijeni tanjir. Kada ucinite to- "razbijete" zenu govoreci joj da je debela, mrsava, lose obucena, sta god o frizuri i uoste njenom spoljnom izgledu cini te najgoru mogucu gresku. Jer, vecina zena je svesna svog izgleda i svoje samopouzdanje crpe iz svoje lepe duse. Skrecuci paznju na njeno telo  vi joj direktno unistavate to samopouzdanje i samopostovanje. Pa jednostavno podjite od sebe. Da li vam se svidjaju komentari na vas izgled?
TAKO DRAGE MOJE DAME OBRATITE PAZNJU NA SVOJE PONASANJE, POTRAZITE LEPOTU U SVOJOJ DUSI I OCIMA I NE DAJTE DA VAS LOSI KOMENTARI 'RAZBIJU"!

Нема коментара :

Постави коментар