субота, 31. август 2019.

JEDAN DAN ZIVOTA

NEKAD JE JEDAN DAN ISTO KAO I CEO ZIVOT!  JEDAN DAN U ZIVOTU DZABALEBAROSA I JEDAN DAN U ZIVOTU MILIJARDERA. POSTARAJAMO SE ZA CARPE DIEM!
Današnji dan provodim nekako isto kao i prethodnih 60 otkad je počela vrelina. Asfalt gori, ja u 4 zida, vrtim se okolo, sednem za kompjuter i malo sam na fejsu, ocenjujem tuđe živote, pratim dešavanja, smejem se modnim promašajima „folk generacije“... A i malo igram moju omiljenu ubijalicu vremena „Sims“... i tako satima... pojedem nešto i nastavim.
U tom mom životu živim drugu realnost. Gradim karijeru, imam kuću koju svi mogu samo da sanjaju, custom made vozilo, nekog dragog i naš podmladak kako trčkara okolo. Ostvarila sam sve ambicije i životne želje. Šta kog đavola...?! Navala. Ljudi koji su me zvali sve dok im je nešto trebalo. Svesna sam bila da će to tako biti, svesna sam i sada zašto ih nema. Lepo gradsko lice odjednom je zauvek nestalo, niko ga se više i ne seća. Umorila sam se bila od svega. Lažnih obećanja, prijatelja, grada koji sve uzima a ništa ne daje. I šta dalje? „Motika u ruke pa na njivu“, rekli bi naši roditelji. Hm...Teško... Motika je odavno retro. Šta voliš da radiš? U čemu uzivaš? Hobi! Zašto ne unovčiti svoj hobi?! Nešto u čemu uživaš i što radiš za sebe i za druge. Pogotovu ako znaš da ti je to „Bogom dano“. Pronašla sam svoju „motiku"! Pisem blogove,  a  carpe diem svaki dan!
O Bransonu znamo skoro sve – kako je osnovao konglomerat Virgin Group, koje poslovne savete daje, sa kim se povezuje, koje hobije i sportove obožava… Forbes njegovo bogatstvo procenjuje na 5 milijardi dolara.
Branson nema nameru da se penzioniše, i većinu vremena provede radeći na neprofitnim inicijativama. Šta drugo možemo da očekujemo od čoveka koji se slikao sa svojim zaposlenim koji je zaspao na radnom mestu?
Da li ste se ikada zapitali kako izgleda jedan dan u životu Richarda Bransona? Evo odgovora.
Brenson ustaje u 5 ujutro svakog dana.
„Rano ustajanje mi daje vremena da postignem sve, i dan mi protiče efektivno“, kaže Branson u svom blog postu.
Dosta vremena provodi sa porodicom i svi zajedno doručkuju. Kako kaže, porodica mu je veoma važna, i daje mu energiju i pre nego što započne radni dan.jegove omiljene aktivnosti uključuju i kajt surfing, plivanje, bicikliranje i tenis.
Poznati su mnogi njegovi poduhvati, kao na primer kada je 2010. godine trčao maraton u Londonu, obučen kao leptir. Godinu dana ranije surfovao je sa golom manekenkom na leđima. U februaru se na talasima takmičio sa bivšim predsednikom Amerike, Barackom Obamom. „Ne postoji ništa kao osećaj slobode, ushićenja i spajanja sa prirodom koji dolaze od kajt surfinga – i neverovatnog naleta adrenalina koji vam daje“, napisao je u jednom blog postu.
Branson ne ustaje rano samo zbog sebe već i zato što tada može da se čuje sa ljudima iz kancelarija koje su u različitim vremenskim zonama.
„Mogu da prođem kroz mejlove pre nego što se većina sveta loguje“, zaključuje Richard.
Na poslu prati sve što se dešava vezano za „Virgin Group“, ali i na različitim društvenim platformama, čita vesti, i u stalnom je kontaktu sa zaposlenima.
„Biti moderan biznis lider znači da imate prst na pulsu (događanja) i da tačno znate o čemu govorite. Ja sam uvek na vezi sa svojim „Virgin“ timom“.
Svuda nosi sa sobom notes i o tome kaže: „Moja „tajna uspeha“ je što uvek sve zapisujem! Ne bih mogao da vam kažem šta bi sa mnom bilo da nisam imao olovku pri ruci da zapišem sve svoje ideje odmah čim bi mi pale na pamet“Da bi održao visok nivo energije tokom dana, Branson popije čak 20 šolja čaja – belog, bez šećera. Kada je reč o hrani, Branson najviše voli sendviče sa jajima, kao i čorbe njegove žene, pastirsku pitu i pečenje.
Još jedan od Richardovih hobija jeste šah. Branson ne bi bio Branson da konstantno ne pokušava da prestigne svetske rekorde. Jedan ga je zamalo koštao glave – kada je 1985. godine hteo da sruši rekord brzine prelaska Atlantskog okeana. Njegov „Virgin Atlantic Challenger“ je potonuo, ekipa je spašena, a već godinu dana kasnije je uspeo da sruši rekord.
Nakon što uživa u večeri sa porodicom i prijateljima, Branson odlazi na spavanje oko 11 uveče svako veče. Kaže da mu je dovoljno oko šest sati sna.
Branson kaže da je važno da životu pristupamo sa osećajem za avanturu: „Duh avanturizma motiviše nas da sebi postavimo ciljeve, da pokrećemo sebe, hvatamo se u koštac sa teškim problemima i poslovima, i dostižemo neslućene visine“.
Poredjenje je potpuno neprimereno. Dzabalebaros i milijarder se ne mogu porediti. Ovaj prvi koristi dan po svojoj volji i potpuno carpe diem. Ovaj drugi u sluzbi biznisa pokusava da dan iskoristi takodje na njbolji nacin. Kome je lepse ne znam! Ali je evidentno da obojica uzivaju!
Pisala sam vec  o carpe diem. I to je nesto sto moramo svi da znamo i koristimo. I da nam onda taj dan makar  jedan dan u  zivotu bude zaista najbolji, najlesi i potpuno iskoriscen u sluzbu nase srece i zadovoljstva! I zaista nekad jedan dan moze da vredi vise od celog zivota!
A da ne bi zavisili od tog jednog dana potrudite se da iskoristite maksimalno svaki dan! I da onaj milijarder nije to slucajno, on je svoj potencijal  iskoristio na najbolji nacin!
TAKO DOBRO RAZMISLITE BILI DZABALEBAROS ILI MILJARDER ! SVAKI DAN MORA BITI POTPUNO ISKORISCEN U SKLADU SA TIM KO STE, STA STE I STA ZELITE OD ZIVOTA!
SVAKI DAN KOJI PROPUSTITE VELIKA JE  I NENADOKNADIVA STETA! I TOGA NARAVNO NISTE SVESNI, DRZECI SE ONOGA SUTRA JE NOVI DAN! JESTE NOVI, ALI NIJE OVAJ OVAJ KOJI STE PROPUSTILI!

Нема коментара :

Постави коментар