петак, 23. јул 2021.

GRAFEN

TEORIJA ZAVERE KOJA SE ZASNIVA NA NAUCI. E TO JE NESTO NOVO! 'SRCE' GRAFITNE OLOVKE, A OLOVKA PISE SRCEM JE SASTAVLJENA OD MILION CESTICA GRAFENA. A GRAFEN JE CUDO I NJEGOVA PRIMENA JE NEOGRANICENA.

Графен је први пут изолован 2004. године на Одељењу за физику Универзитета у Манчестеру Андре Гаим и Костантин Новоселов, који су добили Нобелову награду за физику 2010. године. Графен је алотропна модификација угљеничне хексагоналне структуре, ултра-кратки материјал са 20 % растегљивост, дупло јача од челика. Захваљујући изузетно високој покретљивости електронике, има велику способност да изврши струју и топлоту, као и способност да се сама ′′ поправи а она је ′′ као нова ′′ (без мане). Графен је провидан, непровидан и хемијски инертан, а као оксид је веома опасно и токсично хемијско једињење.
Да ли су честице оксида графен и ′′ тајне нано честице ′′ у вакцинама, које се користе као ађувани уместо алуминијума, а садрже све антицовидне вакцине (физер, модерна, астра жена, Џонсон и Џонсон, соновак...) као и грип вакцине, али и нова интраназална вакцина коју припремају. Поред тога, графен оксид је у маскама које нам продају, као и у ковид-тестовима (ПЦР и антиген).
Ове нано-честице представљају нанотехнички материјал зван графен, који је супер-проводљив и веома интегрисан са можданим неуронским ћелијама. За још 2018. године научници су почели да експериментишу са применом графичких материјала заснованих на инжењерингу, електронике на биотехнику и биомедику, односно да повежу графикон са нервним ћелијама. С једне стране, видели су да се нано листови од графена или графен деривата (графички оксид као смањени облик) могу користити као носачи за доставу дроге. Овде је важан аспект процене њихове токсичности, који зависи од састава пахуљица, хемијске функционалности и димензија.
С друге стране, графикон се може користити као подлога за инжењеринг ткива. У овом случају, проводљивост је вероватно његова најрелевантнија карактеристика међу различитим графичким материјалима, јер омогућава испитивање и контролу неуронских мрежа, као и погон за раст неурона и диференцијацију нервних ћелија, који има велики потенцијал у биомедицинској медицини. Све ово укључује потребу да се направе мултифункционалне наночестице које су способне да прођу крвно-мождану баријеру да достигну нервне ћелије и доставе одређене лекове по захтеву. Европска унија је пре шест година започела амбициозан пројекат стварања специфичне Силицијумске долине за овај ′′ чудесни материјал - графен ".
Графен није ′′ нов ". Напротив, његови утицаји на људско здравље су веома документовани, посебно његов деривациони оксид. Графен оксид је токсин који дроби крв у телу и ствара престоле, изазива упалу плућа и загушење срца, доводи до колапса имуног и нервног система. Са друге стране, графен оксид смањује ниво глутатионе у телу. Графен оксид има укус метала у устима, а његова инхалација доводи до сагоревања слузи, губитка укуса и делимичног или потпуног губитка мириса. Изузетно је јако када дишете и добијете моћне магнетне карактеристике у телу јер има прелепе металне нано честице које убризгавају вакцине (због овога је немогуће лажирати сертификат о примању вакцина, јер у сваком аеродрому постоје скенери који откривају ниво метала у вашем телу)
Све вакцине се производе помоћу исте нано-технологије и намеравају да наночестице буду магнетне када достигну исту температуру као и људско тело. Када остану у окружењу испод нуле, остају нетакнути. (зато замрзавају вакцине). У МРНК вакцинама, графикон-диоксид чији нам је ′′ лек ′′ непознат, али се свима зна по томе што магнетишу ефекат вакцина на ткива око места убода. Да ли је Гафенов диоксид можда одговоран за примање вакцине постајемо ретки ′′ мобилни ′′ уређаји? Па проверите да ли ваши мобилни уређаји заиста снимају присуство ′′ ретко коришћених уређаја ′′ у присуству вакцинисаних људи, а информације су угашене када оду!
Чест асортиман оксида графен активира се кроз нове технологије, које тако постају осетљиве на електромагнетне таласе и сигнале, који се емитују у новим антенама, које се у свим новим зградама постављају као 5 Г куле (већина је постављена изнад поште, болнице, школе и других јавних установа) Зато се интензивно подижу нове зграде, болнице и установе за смештај оболелих.
Да ли је болест Ковид-19 настала увођењем оксида графен и да ли ово хемијско једињење представља позадину скривеног вируса коронавируса који је изазвао ово данашње чудовиште, због чега никада не може бити изолован, потврђујући многе здравствене установе широм света Zbog svoje male debljine grafen je skoro potpuno providan materijal. Ovo ga čini izuzetno zanimljivim za primenu u providnim provodnicima, na primer, kao sloj koji je osetljiv na dodir u savremenim ekranima. Grafen je u potpunosti kompatibilan sa ovim pravcem tehnološkog razvoja jer se može upotrebiti u mastilima za 3D štampu za dobijanje fleksibilnih providnih provodnih elemenata.

Termalna provodljivost grafena takođe je izuzetno velika, reda veličine 5000 vati po milikelvinu, što je oko pet puta više nego kod dijamanta i oko 1000 puta više nego kod termalnih pasti koje se danas koriste. U praksi to znači da se mešavine grafena u obliku paste mogu koristiti kao termalni provodnik za hlađenje elektronskih komponenti.

Pre nekoliko godina kompanija „Huavej“ je objavila da je upotrebom grafena maksimalna operativna temperatura litijum-jonske baterije podignuta za čitavih 10 stepeni, a da je pod istim radnim uslovima baterija hlađena grafenom za 5 stepeni hladnija od standardne. Ova upotreba grafena je veoma bitna kada se uzme u obzir činjenica da je primarni razlog degradacije savremenih elektronskih uređaja upravo prekomerno zagrevanje tokom rada. Prvi proizvod na tržištu koji je sadržao grafen bio je teniski reket koji se pojavio 2012. godine. Reket su u toj sezoni koristili najbolji igrač sveta Novak Đoković i Marija Šarapova. U reketu je mala količina grafena uneta u središnji deo, između glave i drške, što je povećalo čvrstoću konstrukcije i smanjilo okretanje glave prilikom udara loptice. Kasnije su se pojavile gume za sportske bicikle i kacige ojačane grafenom, zatim lakše, a čvršće sportske patike, obuća sa optimizovanim trenjem đonova i ojačani ramovi za bicikle. Potencijal u avio-industriji demonstriran je kroz primer bespilotne letelice čija krila i propeler sadrže grafen, što umanjuje trenje i težinu letelice.

Uzevši u obzir izuzetne fizičke i hemijske osobine ovog materijala i širok spektar mogućih primena, može se konstatovati da se grafen sa pravom naziva nova plastika – jer, kao što je plastika transformisala privredu 20. veka, očekuje se da grafen i drugi 2D materijali urade isto u 21. veku.

Grafen je najjači materijal na svijetu, uz to i najtanji. Međutim, uz veliku pažnju koju dobija grafen stiže i upozorenje britanskih regulatora, poslije serije lažnih investitora, koji prevarom pokušavaju profitirati.

Kada je grafen u pitanju, tu se naučna fantastika susreće s naučnim činjenicama. Materijal je 200 puta jači od čelika, a opet tako lagan da se čak i jedna njegova cigla može izbalansirati na vrhu cvijeta. Grafen je prvi čarobni materijal 21. stoljeća i za njega se očekuje da će transformisati svaki aspekt našeg života.

Dr. Aravind Vijayaraghavan sa Univerziteta Manchester objašnjava: “Ovo je najjači materijal na svijetu, najtanji, savitljiv, rastezljiv, providan i super lagan. Najbolji provodnik električne energije. Ne postoji samo jedna stvar koja ga čini nevjerovatnim, nego sve one zajedno.

Od kondoma do terapije za liječenje raka i savitljivih ekrana do baterija kojima se u sekundi pune avioni – grafenov potencijal je, takoreći, bez presedana. Govori se čak i o desalinizaciji, odnosno postupku uklanjanja minerala iz vode.

Teniseri su među prvima profitirali od njega. Novak Đoković i Andy Murray sada igraju reketima napravljenim od ovog materijala. Debeo pola atoma, grafen je prvi dvodimenzionalni materijal koji je napravio čovjek. Nastao je od grafita, koji je i sam načinjen od slojeva grafena.

“Zamislite da je neki materijal tanak. E sad, u slučaju ovog, to što ste zamislili u glavi je u stvarnosti još milion puta tanje”, pojasnio je Vijayaraghavan.

Skup proces

To je problem zbog kojeg masovna proizvodnja nije moguća za još 10 do 20 godina. Elektroliza je jedna od opcija, kojom bi se joni iz litija pretvarali u grafit, čime bi se slojevi grafena razdvojili. Taj proces je skup, a investitori i dalje oklijevaju da ulažu u nešto što je u začetku.

Profesor Ian Kinloch sa Univerziteta Manchester je rekao: “Vlada ogroman interes za ovaj materijal, gdje se svi razbacaju novcem i idejama. Mediji pišu o tome i slično. Međutim, kada shvatite koliko je izazova, izlazak na tržište čini se kao težak poduhvat.”

Trenutno se gradi nacionalni institut za grafen. U njega su Velika Britanija i Evropska unija zajednički uložili 50 miliona funti. Za sada ima samo jednog partnera u sektoru industrije. Međutim, sa blizu 10.000 patenata već registriranih u svijetu, potencijal grafena je neupitan. Pitanje je samo kada počinje nova zlatna groznica.

KRAJ TEKSTA O GRAFENU JE LOGICAN. GRAFEN=PROFIT, KOVID 19=PROFIT. GRAFEN U MASKAMA U 5G MREZI ,NEVIDLJIVI GRAFEN SVUDA OKO NAS. A PROFIT SVE VECI I VECI. ZNACI ZLATNA GROZNICA JE VEC ODAVNO POCELA. KOLIKO STETE A KOLIKO KORISTI OD GRAFENA PO ZDRALJE LJUDI NIJE POZNATO ILI JESTE?PA KAO STO REKOH NA POCETKU TEKSTA TEORIJE ZAVERE NASTAJU KADA NEKO ISTINU UPAKUJE U NESTO NEVIDLJIVO PA I ONA POSTANE NEVIDLJIVA. AL SRCE PRE OD RAZUMA IPAK SPOZNA TU ISTINU. E TO JE TEORIJA ZAVERE.


Нема коментара :

Постави коментар