среда, 13. октобар 2021.

SLOBODA ZA ZENSKE GRUDI

 13-TI OKTOBAR JE SVETSKI  DAN SLOBODNIH ZENSKIH GRUDI. TOG DANA ZENE NE NOSE GRUDNJAK. NARAVNO, MNOGE SU GA ZENE IZBACILE IZ UPOTREBE ZBOG UDOBNOSTI ,MEDJUTIM U VECINI SLUCAJEVA ON JE OBAVEZAN DEO GARDEROBE. IPAK NA OVAJ DAN ZENE NE NOSE GRUDNJAK IZ POTPUNO DRUGOG HUMANOG RAZLOGA

Prema statistikama, prosečna žena poseduje oko devet različitih grudnjaka. Međutim, iako koristan, taj izum je za neke žene, čini se, ipak suvišan.pravo iz tog razloga, grupa žena odlučila je da obeleži jedan dan u godini tokom kog ženske grudi neće biti sputane i tako je nastao Svetski dan bez grudnjaka.

Svakog 13. oktobra, na Praznik slobodnih grudi veliki broj žena ne nosi grudnjake kako bi podigle svesnost o raku dojke i skrenule pažnju na značaj prevencije.

Osim plemenitog cilja većina žena praktikuje ovaj običaj zbog udobnosti, jer mnogim ženama prija da ne nose grudnjak.

Sa druge strane, ima i onih koji smatraju ovaj običaj veoma uvredljivim. Iako je medicina uznapredovala, a danas postoje različiti tretmani za lečenje tumora dojki, ni danas nije ustanovljena šta je tačan uzrok ove bolesti. Ujedno, ona i dalje odnosi veliki broj života.

Najvažnije oružje u borbi protiv raka dojki je redovna kontrola.

Oko 20 odsto obolelih pacijenata rak je otkrilo na ovaj način, tako da je veoma bitno da prekontrolišete svoje grudi jednom mesečno kako biste se upoznali sa građom svojih grudi i lakše uočili nepravilnosti ako se jave.

Najbolje je to učiniti nekoliko dana nakon završetka ciklusa, jer je tada najmanje verovatno da će grudi biti otečene. Ako ste u menopauzi, odaberite neki dan koji ćete lako upamtiti, na primer prvi dan u mesecu. Obratite pažnju na kvrge ili nabore na koži i promene na bradavicama poput uleganja, osipa ili iscetka.

Hajde da jos malo slavimo zenske grudi.

 

1. Siromašniji muškarci vole veće grudi, dok finansijski dobrostojeći vole manje

Žene razmislite da li vaš dekolte uvek privlači muškarca kakvog želite! Dva psihologa su odlučila da ispitaju vezu između finansijske sigurnosti i sklonosti muškaraca, te su sproveli anketu među 266 ispitanika iz različitih socioekonomskih sredina.

Zaključak je iznenađujuć: dobrostojeći muškarci, kako se pokazalo, više vole manje grudi, dok oni iz siromašnijih slojeva vole veće. Ovo se tumači time da muškarac podsvesno u ženskim grudima vidi signal „masnih rezervi“ što za njega znači si signal ka većim resursima.

2. Gladni muškarci žude za većim grudima, dok su siti zadovoljni i sa manjim

Ova studija je imala za cilj da utvrdi da li „sigurnost izvora hrane“ igra ulogu kod sklonosti muškarca za određenom veličinom grudi.

Anketa je vršena u kantini među gladnim muškarcima bele rase (s obzirom na to da je dokazano da pripadnici različitih rasa pokazuju različite sklonosti kada je u pitanju veličina ženskih grudi). Dakle, najveći broj gladnih muškaraca se izjasnio da preferira veće grudi, dok su se siti uglavnom odlučivali za manje.

3. Muškarci koji ne žele da postanu očevi više vole manje grudi

Sprovedeno je istraživanje o „evolutivnom faktoru“ kada je izbor ženskih grudi u pitanju. Pre svega ispitana je želja kod muškaraca da postanu očevi. Nakon toga svi ispitanici su pomoću kompjuterskog programa pravili svoje idealno žensko telo.

Pokazalo se da budući očevi žele da njihove izabranice imaju nešto veće grudi i kukove. Ovo se objašnjava urođenim signalom koji imaju muškarci - da obdarenije žene imaju veći sposobnost da se brinu o deci.

4. Stiskanje grudi može da spreči rak

Dobra vest za muškarce – vi zapravo možete spasiti život svojoj dragoj ako je česti hvatate za grudi. Prema istraživanju mehanička sila (ovde naravno govorimo o umerenom stiskanju grudi, sve što je bolno i neprijatno za ženu, ne spada u dobrobit ni na koji način) koja se fizički primenjuje na grudi može da spreči razmnožavanje, pa čak i nastajanje malignih ćelija.

5. Žene koje imaju veštačke grudi su 3 puta sklonije samoubistvu

Prema istraživanjima ugradnja implantata u grudi je jedan od najpopularnijih hirurških estetskih zahvata. Ironična je činjenica da žene žele baš ovu operaciju da bi sebi podigle samopouzdanje, a prema istraživanjima više su sklone samoubistvu nego one bez silikonskih oblina.

Naravno, postoji verovatnoća da su žene koje su sklone samoubistvu i pre ugradnje veštačkih grudi imali psihičkih problema, koji su doveli tog čina.

6. Muški šovinisti vole veće grudi

Studija je uključila 361 muškarca bele rase između 18 i 68 godina kojima je prikazan 3D model žene sa različitim veličinama grudi. Potom su upitani koja veličina im je najprivlačnija, da pri tom im je dato da popune upitnik koji je ispitivao meru njihovog neprijateljstva i stavova prema ženama, vezama, dobronamerni seksizam i u kojoj meri posmatraju žene kao ravnopravne.

Pokazano je da oni muškarci koji su odabrali model sa najvećim grudima u upitniku izražavaju neprijateljstvo i seksizam prema ženama.

Psiholozi su došli do zaključka da je to posledica tradicionalnog shvatanja žena i njihovih atributa koji ih čine ženstvenim.

7. Nošenje grudnjaka ubrzava opuštanje grudi

Osvrnimo se na francusko istraživanje žena uzrasta između 18 i 35 godina – nošenje grudnjaka je kako kažu naučnici, za ove žene apsolutno bespotrebno i može izazvati više štete nego koristi. Šta više potvrđeno je da žene koje u ovoj starosnoj dobi nisu nosile grudnjak imaju razvijenije grudne mišiće, te im grudi bivaju čvršće i u kasnijim godinama.

8. Muškarci koji vole manje grudi vole odane partnerke

Psiholog koji se pozabavio ovim fenomenom tvrdi da muškarci koji vole manje grudi vole manje prodorne i nenapadne partnerke.

Ovo se tumači time da muškarac podsvesno zaključuje da žene sa manjim grudima nisu sklone takmičenju sa drugim ženama, te su više odane vezi. A postoji i teorija da je zapravo prva devojka koju je neko imao imala manje grudi, a muškarac je po njoj kreirao svoj ženski model…

9. Gledanje u ženske grudi produžava život muškarcu i do 5 godina

Već godina po internetu kruži nemačka teorija da zurenje u ženske grudi 10 minuta dnevno produžava život muškarca. Čak se poredi 10 minuta zurenja u njene gornje obline sa 30 minuta aerobika.

Navodno je istraživanje vršeno u Francuskoj i Nemačkoj bolnici na uzorku od 200 muškaraca. Polovina je imala priliku da gleda u ženski dekolte 10 minuta dnevno, a druga polovina ne. Navodno su muškarci koji su bili izloženi ženskim grudima živeli duže jer su imali niži pritisak, sporiji puls i imali su manje šanse da obole od srčanih oboljenja.

Ovo je, dragi muškarci, čista izmišljotina! Niti postoji takvo istraživanje ikada igde registrovano niti akteri koji su spomenuti.

Na kraju krajeva ženske grudi su ukras žene i  teško da mogu u potpunosti da se uklope u bilo kakve statističke podatke. Lepota je uvek u oku posmatrača!

Pored muskaraca naravno da su bebe najveci ljubitelji maminih "flasica" sa mlekom.'

 Danas sve češće trudnice jasno kažu: „ Ja ću da dojim svoju bebu! “ One znaju da je majčino mleko veoma važno za njihovu bebu, iako baš nisu sasvim sigurne šta to „veoma važno“zaista i znači. Evo malo priče na ovu temu...

Još tokom trudnoće trudnice o dojenju treba da budu adekvatno i tačno informisane od strane stručnih osoba čime se postiže eliminacija straha usled brige u vezi dojenja svoje bebe, obogaćivanje saznanja pozitivnim iskustvima majki koje doje ili su dojile svoju decu, što će za rezultat imati srećno dojene bebe, zadovoljne mame uz osećaj jedinstvenog iskustva – materinstva.
Dojenje je najprirodniji dar, ali i najzdraviji način ishrane novorođenčeta, odojčeta i malog deteta do navršene druge godine. Tokom poslednjih godina sve je više majki koje doje svoju decu, a prednost majčinog mleka stalno se dokazuje mnogim, novim naučnim činjenicama, koje uvek iznova potvrđuju da „ništa ne može da zameni prirodu“.

Dojenje nije samo hrana, ono je mnogo više od toga. Majčino mleko ima neprocenjivu vrednost za sveobuhvatni razvoj deteta - sadrži sve što je potrebno za fizički, psihički, socijalni, emocionalni i kognitivni razvoj, razvoj svih čula (vid, miris, sluh, dodir, ukus) i inteligencije (govora i jezika), štiti od mnogih infekcija i alergija, a kod odojčadi smanjuje rizik od sindroma iznenadne smrti.

Majčino mleko poboljšava imunitet deteta, smanjuje šansu za nastajanje kasnijih bolesti u životu - alergije, astme, raznih vrsta infekcija, dijabetesa, oboljenja srca...
Što se duže doji, veće su šanse da će beba imati više koristi od majčinog mleka. Ako dojenje traje duže od četiri meseca smanjuje se rizik da beba oboli od infekcije uha. Bebe koje su dojene duže od šest meseci imaju smanjeni rizik od nastanka alergija.

Prednosti dojenja i za majku su mnogostruke - pomaže uspostavljanju emocionalne veze sa detetom, smanjuje rizik od postporođajne depresije, smanjuje krvarenje posle porođaja i rizik od pojave anemije, doprinosi normalizaciji telesne mase, a dugoročni efekti su smanivanje rizika od pojave osteoporoze, kao i smanjivanje rizika od pojave malignih oboljenja dojke i jajnika.

Prednosti dojenja za porodicu kao što su doprinos skladnijim porodičnim odnosima usled više vremena zajednički provedenog, ali i značajno rasterećenje porodičnog budžeta su takođe veoma bitne.ojenje je najzdraviji početak života. Dojenjem se prenosi toplina, osećaj sigurnosti i bezbrižnosti, zadovoljstva i zaštite. To je najbolji mogući start života svakog novorođenčeta.Dojenje i majčino mleko unapređuju zdravlje i majke i deteta i to tokom čitavog života. I sastav i količina mleka prilagođeni su uzrastu deteta i njegovim potrebama i zato majčino mleko predstavlja standard ishrane. Majčino mleko – humano mleko je kompleksna živa hranljiva tečnost koja sadrži antitela, enzime, hormone i druge brojne sastojke koji su važni za razvoj i zdravlje bebe. Posebno za prevremeno rođene bebe je majčino mleko idealna hrana. Priroda se postarala da mleko majke koja se prevremeno porodi sadrži 25% više belančevina, antitela, vitamina i mineralnih soli u odnosu na mleko nakon normalne trudnoće. 

Lepota zenskih grudi

Lekari su odlučili da istraže da li je lepota grudi zaista u vezi s veličinom, ili je oblik važniji. Ispostavilo se da postoji savršen oblik grudi, koji nema veze s veličinom,

Otkriveno je da je u dobijenoj formuli najvažnija veličina gornje, odnosno donje strane dojke. Istraživači veruju da su najlepše grudi one kojima je gornja polovina iznad bradavica malo manja od donje. To, zapravo, znači da je bradavica zbog oblika dojke uperena 20 stepeni naviše.Tako je potvrđeno da, bez obzira na godine, rasu ili podneblje u kom se žena nalazi, najlepše ženske grudi nemaju veze s veličinom, već s oblikom.

Kako je moguće da supermodeli sa izuzetno malim grudima izgledaju kao da imaju budno poprsje? Trik je u tome što odlično poznaju svoj oblik grudi...

Ponekad izbor pravog brushaltera ne zavisi samo od veličine nego i od oblika grudi... Korpice brushaltera ne bi trebalo da vam budu velike ali ni previše uske dok bretele brushaltera ne bi trebalo da vam klize, ali ni da se usecaju.

Pročitajte kako prepoznati oblik grudi i odabrati savršen grudnjak.

Okrugle grudi

Ukoliko su vaše grudi podjednako "popunjene" pri vrhu i pri dnu u tom slučaju imate okrugli tip grudi. Devojkama sa ovakvim grudima nisu potrebni popunjeni brushalteri sa dodatnim "jastučićima" kako bi popunili praznine i bolje oblikovali grudi. Njihove grudi imaju prirodno lep oblik.

Grudi s razmaknutim bradavicama

Ukoliko vaše su vam bradavice na dojkama okrenute ka spolja onda je ovo vaš tip grudi. Čak i ukoliko vaše bradavice ne idu ka spolja nego su centrirane, ali su vaše dojke same od sebe postavljene dalje od centra grudne kosti onda i vi spadate u ovu kategoriju. Majčica-brushalter je najbolje rešenje za ove grudi jer će formirati bolji oblik i izgled grudi.

 

Razmaknute grudi

Ukoliko imate grudi između kojih je veliki razmak, onda je ovo vaša kategorija. Ovaj tip grudi je malo punijeg oblika nego prethodno naveden tip. Za ovakve grudi je najbolje da uzmete dublje brushlatere koji će podići vaše grudi i malo ih približiti.

Oblik suze

Grudi u obliku suze upravo i imaju takav oblik. Ukolio su okrugle ali malo manje popunjene pri vrhu, onda imate taj tip dojki. Srećom po vas, ovo je oblik za koji je najjednostavnije pronaći brushalter jer će im svaki tip grudnjaka odgovarati.

"Tanke" grudi

Ovaj oblik je tanji pri vrhu, puniji pri dnu, i duže su nego što su šire. Ukoliko su uz to i relativno male, vi imate tip "tankih" grudi. Za ovaj oblik najviše odgovaraju dublji i brushalteri sa punjenjem koji će povećati veličinu grudi i malo ih podići.

Asimetrične grudi

Možda će vam zvučati čudno, ali većina žena ima asimetrične grudi, bilo da se radi o obliku ili veličini. Ukoliko vam je jedna dojka veća od druge onda definitivno spadate u ovu kategoriju. Najčešće ta asimetrija nije toliko izražena da morate da nosite specijalno pravljene brushaltere, te stoga slobodno probajte grudnjak u koji možete da stavite ili sklonite umetak pa tako nadomestite razliku u veličini ili obliku.

Oblik zvona

Ovaj oblik je prilično sličan tipu "tankih" grudi samo što su znatno veće. Birajte grudnjake koji će lepo prijanjati vašim grudima i koji će da spreče da vam grudi ispadaju van korpice.

VODITE RACUNA O SVOJIM GRUDIMA ZA DOBROBIT SVIH NAS!


 

Нема коментара :

Постави коментар