понедељак, 10. јул 2023.

ETAR

 NEVEROVATNO STA JE SVE TESLA ZNAO I CEMU JE HTEO DA NAS NAUCI, NE SHVATAM DA LI JE NEKO ZAISTA PRONIKNUO U SUSTINU SVIH TESLINIH ZNANJA? NE VERUJEM. I TO JE VELIKI GUBITAK ZA SVE, ZA CELO COVECANSTVO.PRICA O ETERU JE JEDNA OD TIH. UZ TESLINO ZNANJE O PIRAMIDAMA OVA PRICA O SVEMIRU JE POTUNO NEVEROVATNA. ALI JA IPAK VERUJEM U NJU. KAO I U SVE PRICE  O TESLI I NJEGOVOM ZNANJU.

Tesla je u dokumentima naveo da etar ispunjava svemir, da se on kreće brzinom sličnom brzini svetlosti, da materija prelazi u etar kada nestanu sila i kretanje i da čovek može da iskoristi ove procese kako bi:

— stvorio materiju iz etra

— promenio veličinu Zemlje

— kontrolisao godišnja doba (vremenske prilike)

— vodio Zemlju kroz univerzum poput svemirskog broda

— stvarao nova sunca, zvezde, toplotu i svetlost sudaranjem planeta

— razvio život

Tesla je zapravo govorio o neograničenoj energiji, besplatnoj energiji koja bi došla direktno iz okoline.

Sva njegova neverovatna otkrića vezana za besplatnu energiju misteriozno su završila u posedu vlasti, koja je onemogućila da ti dokumenti dospeju u javnost.

"U svakom milimetru prostranstva nalazi se energije koliko vam je potrebno." - rekao je Tesla. Ostaje pitanje: zašto nije otkrio svoju tehnologiju? Zašto su danas, kada presušuju resursi planete, tehnologije postale opšta imovina? 

Po mom mišljenju, on je dobro vidio, šta se dešava, i da bi se ove tehnologije odmah počele da koriste u vojne svrhe.

​Zbog toga je visokomoralni i dalekovidi genije jednostavno sakrio svoju tehnologiju od nepoželjnih lica. 
Ako se u etru nalazi beskonačna količina energije, kako je uzeti odatle? Kako naučiti, da se ne troši samo svoja energija, već i da se dobija iz prostora?Hajde da to pogledamo na svakodnevnom, svima poznatom primjeru. Svaka misao, osjećanje, mišljenje - je energija. Sve ima materijalnu pozadinu, sve ima materijalnu osnovu. Čak i bilo koju riječ koja je upućena vama, možete pretvoriti u energiju. To nije samo riječ.


Zamislite, da vam zvuči neobično, prethodno ne provjerena, nova informacija. Ova informacija može da promeni tok vašeg života, ako je prihvatite i počnete da je koristite u svoje ciljeve. Šta radi um? On samo prihvata tu informaciju koju razumije, koju je već provjerio. U koju se već uvjerio.

To jest, vi se prosto na ovom primjeru može uvjeriti, da odrasla osoba više ne čuje. Ona jednostavno filtrira informacije. Ne možete da apsorbujete energiju riječi, misli, informacija, ako ste fizički napeti, ako je vaš um zaštićen. Samo su djeca sposobna da je preuzmu čisto. Primijetili ste, da upravo djeca imaju ogromnu količinu energije!

Dakle, kako uzeti energiju iz ove situacije? Ono što je najvažnije, vaš um mora da bude otvoren i opušten. U momentu kada primate novu informaciju, prosto je prihvatite. Čovječji um se boji da će novo razrušiti već uspostavljeni sistem. Ali razmislite logično: on se ne može uništiti. On se može samo obogatiti i proširiti.
Ovdje mi pada na pamet drevna Zen priča:

Jednom je učenik došao kod učitelja. Učitelj ga je pozvao da uđe u kuću i ponudio mu čaj. Učenik je produžio da govori, nabrajajući Zen knjige koje je prčitao. Učitelj je sipao čaj u šolju gosta, i kada je čaša bila puna do vrha, a čaj počeo da se preliva preko, učenik je uzviknuo:

- Učitelju, šta radite, čaša je već puna, i voda se preliva preko rubova!

- Nažalost, vaša svijest veoma liči ovoj čaši - odgovorio je učitelj. - Ona je ispunjena svim mogućim informacijama, a svako novo saznanje će se prelivati preko rubova. Dođite sledeći put, ali sa praznom čašom.

Vratimo se postulatu Nikole Tesle: "U svakom milimetru prostranstva nalazi se energije koliko vam je potrebno." Baš kao u i svakoj upućenoj vama riječi. Zato, naučite da jednostavno prihvate ono, što dolazi k vama. Naučite da budete prazna čaša. Vaš odrasli, praktičan um ionako će ukloniti nepotrebnu informaciju i uzeti važno. Pa dozvolite mu da to uradi i pretvori u energiju, koja sama ide prema vama.Sto godina nakon revolucije kvantne fizike, fizičari nastavljaju da traže načine da savladaju teoriju gravitacije Alberta Ajnštajna. Međutim ova teorija se opire. Možda se ne opire samo ona, opiru se brojne teorije. Razlog za ovo opiranje se nalazi u traženju izlaza tamo gde ga nema. Ili narodski rečeno, tražimo odgovor na pitanje koje sami nismo umeli da postavimo. Odgovor koji tražimo se ne pronalazi u pogrešno postavljenoj definiciji, odgovor nije pretopostavka,…
Nikola Tesla, se nije slagao sa osnovnim pretpostavkama kvantne teorije, razvio je teoriju kosmosa zasnovanu na eteru i izuzetno se približio kineskom pogledu na prirodu. Ako to pogledamo iz današnjeg ugla shvatanja onda se zaista prilbližio kineskom pogledu. Međutim to poimanje na početku ne beše samo kinesko…
Za razliku od standardne, opšte nauke, kineska prirodna filozofija zasniva se na asocijativnim, a ne na analitičkim principima. U srcu kineskog pogleda na prirodu je teorija jin-jang. Jin i Jang, balans i ravnoteža, umeće koje nam je svima potrebno i danas.
Polazeći od pojma Tao (majka jina i janga), Kinezi su zaključili da je svemir manifestacija suprotnih, komplementarnih sila. Interakcija između jina i janga bila je početak Stvaranja i dovela je do razvoja života na Zemlji.
Kinezi su rekli: „Kada su se jin i jang, u početku ujedinjeni, zauvek razdvojili, planine su izlile vodu.“ Voda je pretežno jin, planine uglavnom jang.

Početak ere energetike bez goriva vezuje se za 1903. godinu, kada je Nikola Tesla pronašao rezonantni transformator i dobio na izlazu energiju koja je bila mnogo puta veća od ulazne. Pomoću samo jedne turbine, nijagarske elektrane i sistema za prenos energije bez provodnika, Tesla je snabdeo električnom energijom celu državu.

Novinar je pitao Teslu: " Odakle se uzima energija?"

Tesla je jednostavno odgovorio: "Energija se uzima iz ETRA, ja hladim etar i pretvaram ga u električnu energiju."

Nakon što su novinari proširili vest o tome da se iz nebeskog prostranstva može uzeti bilo koja količina energije i da se može prenositi bez provodnika na bilo kom rastojanju, a pri tome se ne koristi ni ugalj, ni nafta, ni gas - održano je hitno zasedanje vlade SAD-a. asedanje vlade SAD bilo je zajedno sa bankarima. Razgovor koji je tamo bio, zabeležen je u knjigama. Tamo se navodi da je mladi bankar Bernard Baruh obraćajući se DŽ. P. Morganu rekao sledeće: "Novine pišu o nekom Tesli, koji želi da prodaje praktično besplatno energiju. Ako se stvari tako budu odvijale mi ćemo izgubiti monopol." Posle toga je doneta odluka o zabrani Tesline tehnologije. Teslini patenti počeli su da se povlače iz biblioteka, a njegovo ime je iščezlo iz štampe. Bankari su takođe bez odlaganja naredili: Ne prihvatati ni razmatrati nikakave pronalaske Perpetuum mobila (mašine koja proizvodi beskonačnu energiju)

 
Jednom kada su Kinezi zaključili da priroda deluje na binarnom principu, klasifikovali su sve zamislive pojave i procese kao međusobnu igru jina i janga.
Klasifikacija je obuhvatala i moćan i neverovatan fenomen i procese: nebo (kosmos) i zemlja, dan i noć, pozitivni i negativni, napredovanje i povlačenje, muško i žensko, rast i propadanje, nešto i ništa, jako i slabo, kretanje i odmor , prostor i vreme itd.
Či
 
Etar ili Či: Kinezi imaju posebnu reč koja opisuje napetost između jin-jang suprotnosti: – či. Gde god postoje suprotnosti, postoji i ČI. Relacija između dva magneta manifestacija je Či-ja, ali isto tako i napetost na izuzetno osporavanom teniskom meču ili seksualna napetost između muškarca i žene.
Kinezi su rekli: „Či je u napetosti.“ Reč je povezana sa magnetizmom. Moderna kineska reč za električnu energiju uključuje znak za či.
Naučnici, između ostalog, prevode Či kao kosmički dah, etar, duh ili vitalnu silu. Džozef Nidem, pozajmljujući koncept kvantne fizike, preveo je či kao „materija-energija“. Či kao proizvod jina i janga nema istinski ekvivalent u drugim kulturama.
U sistemu jin-jang gravitacija i magnetizam su manifestacije či.
U jin-jang univerzumu, orbitalni obrasci su interakcija suprotnih sila. Planete ostaju u svojim orbitama rotacijskim potiskivanjem (jang) i gravitacionim povlačenjem (jin). Po teoriji današnjice i Velikog Praska- Rođeni iz ruševina Velikog praska, na kraju su se nastanili u orbiti gde je najoštriji či između sunčevog povlačenja i pritiska rotacije. Svemir je prožet či-jem koji posreduje u svim procesima, uključujući gravitaciju i magnetne pojave.
Etar
U svetu, najbliži ekvivalent kineskom poimanju ČI je luminoferozni etar. Sama reč eter ili etar ima drevne korene. I ovo nas vraća na početak i pitanje: Da li je poimanje prirode po današnjem kineskom principu nekada bilo samo kinesko? Ili je možda bolje ako već istražujemo i tragamo krenuti od samog shvatanja prirode i naroda koji su to činili( ovo je već druga tema).
U prvim danima radio komunikacije ljudi su pretpostavljali da su radiotalasi putovali kroz eter, ali su 1887. godine naučnici bezuspešno pokušavali da otkriju eter. Ajnštajnova teorija relativnosti nije zahtevala postojanje etera, a spekulacije o njegovom mogućem postojanju su praktično prognane iz kvantne teorije.
Ovaj događaj je zapravo ponudio oslobađajuće rešenje. Međutim nakon usvajanja teorije relativnosti prognali smo ono što smo trebali shvatiti.
Tesla je tvrdio da je svetlosni eter elektromagnetno polje i medijum za širenje svetla (luminiferous znači „svetlonosan“). Napisao je:
„Samo postojanje (eteričnog) polja sile može objasniti kretanja tela kako je primećeno, a njegova pretpostavka se odriče zakrivljenosti svemira. Sva literatura na ovu temu je uzaludna i predodređena za zaborav. Isto kao i svi pokušaji da se objasni delovanje univerzuma bez prepoznavanja postojanja etera i neophodne funkcije koju on igra u pojavama. “

Iznenađujuće, Ajnštajn je bio naklonjen Teslinom argumentu. 1919. održao je predavanje u holandskom gradu Leidenu. Istakao je da relativnost ne zahteva eter, ali ne isključuje i njegovo moguće postojanje.
Ajnštajn je rekao: „Poricati eter u konačnici znači pretpostaviti da prazan prostor nema nikakve fizičke kvalitete.“
Danas retko koji kvantni fizičar prihvata moguće postojanje etera i tvrdi da je Ajnštajn pogrešio.
Tesla je svoju teoriju etera razvio 1893-94, mnogo pre nego što je kvantna revolucija zasenila njegov rad. U članku napisanom 1930. godine, „Najveće dostignuće čoveka“, Tesla je sumirao svoje stavove za potomstvo.
„Sva osetljiva materija potiče od primarne supstance, ili slabosti izvan koncepcije, ispunjavajući sav prostor, akašu ili svetlucavi etar, na koji deluje Prana koja stvara život ili kreativna sila, koja poziva na postojanje, u beskonačnost kruži sve stvari i pojave “.- Nikola Tesla
Osam vekova ranije, kineski filozof i kosmolog Zhou Dun-ii objasnio je prirodu na sličan način. Zhou je integrisao takozvanu teoriju pet elemenata u sistem jin-jang. U Zhou-ovom dijagramu, Vrhovni polaritet (Taijitu) proizveo je pozitivnu kosmičku silu jang i negativnu kosmičku silu jin iz obilja Či. Posredovani či, jin i jang stvorili su pet elemenata: metal, drvo, vodu, vatru i zemlju.


Zhou-Dun-iijeva objedinjena teorija prirode
Poput Tesle, Zhou Dun-ii je prirodu definisao kao proces transformacije. Pet elemenata, ili Vu Ksing, zamišljeni su kao materijalni principi, a ne kao konkretne stvari. Ksing je želeo da učini ili da deluje. Interakcija jina i janga kroz različite kombinacije pet agenata generiše sve stvari u procesu beskrajne promene i transformacije.
Zhou Dun-ii-a, kao i svi kineski filozofi, odredila je Knjiga promena, „priručnik“ za jin-jang univerzum. Teoriju Pet elemenata integrisao je u sistem jin-jang da predloži jedinstvenu teoriju prirode. Iako njegov Dijagram vrhovnog polariteta ne objašnjava mehaničke, organske i magnetne procese u prirodi, on ih konceptualno prilagođava svima.
U poslednjih 100 godina fizičari su predložili gomilu novih teorija koje se nadovezuju na Ajnštajnovu relativnost i kvantnu teoriju. Koristeći matematičke ekstrapolacije, oni su predložili, tamnu materiju, crne rupe, teoriju struna i druge matematičke apstrakcije koje ih sve više udaljavaju od iskustvenog znanja.
Nedavni napredak u neurofiziologiji podstakao je interesovanje za svest poslednjih decenija i malo približio nauku i humanističke nauke. Ideja da je svemir sam svestan rezonuje i kod naučnika i kod šire javnosti. Verovatnije je da je svemir stvorio uslove koji su omogućili razvoj svesti.
U svakom slučaju, Teslina teorija etera nudi bolji okvir za istraživanje ovih i drugih egzistencijalnih pitanja od konvencionalne teorijske kvantne mehanike. Tesla je imao viziju nauke usmerenu na čoveka. To je očigledno u njegovom eseju „Najveće dostignuće čoveka“, u kojem je proslavio eter. U uvodnom pasusu on piše:
„Kada se dete rodi, njegovi organi čula se dovode u kontakt sa spoljnim svetom. Talasi zvuka, toplote i svetlosti udaraju po njegovom slabašnom telu, osetljivim drhtajima nervnih vlakana, mišići se skupljaju i opuštaju u poslušnosti: dahtanje, dah i u ovom činu čudesan mali motor, nezamislive delikatnosti i složenosti konstrukcija je, za razliku od bilo koje na zemlji, spojena na volan Univerzuma. „

Novcem Rotšilda i Rokfelera pri akademijama nauka raznih država bile su stvorene komisije za "borbu sa pseudo naukom" koje još uvek ometaju razvoj i uvođenje tehnologije bez goriva. Pokušaji naučnika da produže rad u tom pravcu, prekidali su se brzo i žestoko.

Šta je vredno stotina čudnih smrti poznatih fizičara među kojima je i sam Anri Poinkare? Ubijeni su i talentovani ruski istraživači Filipov i Pilčikov.

  Na kraju je donesen plan za uklanjanje iz fizike samog pojma "etar".

Za ovo je stvoren projekat pod nazivom: "specijalna teorija relativnosti". Odlučeno je da se povuče iz fizike sam pojam "etar". Oni su počeli da traže fizičara koji bi pristao da odradi taj posao. Našli su ga preko svog rođaka, bankara Roberta Openhajmera. Majka Alberta Ajnštajna u to vreme je radila kao vaspitačica u porodici bankara Openhajmera. On je odlično znao da se njen sin bavi fizikom.

U knjigama o Ajnštajnovoj majci je rečeno mnogo. Ona se brinula o naučnoj karijeri svog sina i pokušavala je da ga usmeri, da mu nađe posao. I našla mu je takav posao koji je on uspešno odradio. Specijalna operacija za uvođenje u nauku Ajnštajnove teorije relativnosti uspešno je realizovana.

Pomešani su nespojivi pojmovi, kao prostor i vreme, što je u startu najgrublja greška. Opus primene Teorije relativnosti je jedna tačka kada nema brzine, tada ona stvarno radi, pošto je to teorija za jednu tačku, kad

Već postoje dokazi da brzina svetlosti nije najveća, postoje čestice koje se kreću brže od brzine svetlosti, to su već naučnici dokazali. To slama teoriju relativnosti u korenu. I u izvesnoj meri potvrđuje verziju o tome da je teorija relativnosti bila svesno uvedena i promovisana, da se fizika usmeri na pogrešan put.

Teorija relativnosti je naručena teorija i glavni cilj te teorije nije istina, već pokušaj da se u fizici zabrani pojam etra, da se ne bi dala mogućnost da se razvija tehnologija koja bi koristila Tesline pronalaske. Bilo koja zemlja koja ima dovoljno besplatne energije će biti istinski nezavisna, i grupa bankara koji streme "Novom svetskom poretku" će izgubiti vlast. Zajedno sa vlasti oni bi izgubili deo svoje moći, jer su nafta i gas pre svega moć. Novac za njih ima sekundarni značaj jer oni vladaju Federalnim rezervama i mogu da štampaju novca koliko žele 

UPSTE NE POSTOJE RECI KOJIMA BI SE MOGLA OPISATI SVA TESLINA GENIJALNOST. I ZATO UVEK IZNOVA PONAVLJAM DA SE CELOKUPNO COVECANSTVO ODREKLO TESLINOG ZNANJA NA SVOJU STETU. SADA SMO PTROSACKO DRUSTVO U KOME SACICA LJUDI DRZI MONOPOL NAD SVIM ONIM STO BI SVAKOM COVEKU TREBALO DA BUDE DOSTUPNO BEZ NOVCA,

STRASNO I SRAMOTA ZA LJUDSKI ROD.




 


?

Нема коментара :

Постави коментар