субота, 24. октобар 2015.

2045

DOK SMO JOS U BUDUCNOSTI ILI POVRATAK U BUDUCNOST II  ILI STA NAS CEKA 21,OKTOBRA 2045-TE GODINE! SVE ONO STO JE  BILO NEMOGUCE 1985-E IPAK JE POSTALO REALNO 2015-TE, A ONO STO SAD PREDVIDJAJU STRUCNJACI ZA 2045-TU DELUJE TAKODJE NEMOGUCE ALI IPAK JA IM VERUJEM!
Znaci prica verovali ili ne! Prva prica o kojoj ja pisem vec godinu i nesto u svakom postu gde se pominju emocije. Pa nisam pogresila uopste.Kako nam budu "cackali"  po  mozgu tako ce nam nestati i emocije!A onda cemo za tih trideset godina morati  ici u KUPOVINU EMOCIJA!I to preko interneta! Postojace virtualno trziste na kome ce se prodavati visoko kvalitetne emocije . A optogenetika (stimulacija mozga) ce omoguciti  da se te  informacije (emocije) zapisu u neurone trajno!
Druga prica je arhitekturi. Zaista neverovatna. Gradovi  ce biti sagradjeni od zivih materijala koji reaguju na okolinu.pomocu tih zivih materijala bice  lakse oblikovati,adaptirati i odlagati proizvode! Ti novi sinteticki oblici zivota sluzice i za prociscavanje vazduha i otpadnih voda i koristice suncevu svetlost da bi proizvodili hemikalije,energiju  i toplinu. Pomocu solarnih ploca i zivih materijala zgradama nece biti potrebno dodatno grejanje. Same ce se zagrejavati i nece biti stetnog grejanja za okolinu!
Treca je prica o ljudima koji ce se stalno nadogradjivati. Posle svih ugradjenih vestackih delova doseci cemo do nivoa egzoskeleta (vestacka kicma) koju cemo sidati sa  vesalice kad krenemo napolje.  On ce nas uciniti brzim,snaznim i poboljsace nam koordinaciju.A sad ono sto sam mislila da ce nestati. Te razlike izmedju bogatih i siromasnih. Nazalost i te 2045-te samo bogati ce moci da priuste bolji vid i sluh kao i sa posebnom hranom i lekovima da produze zivot. Cim ustanemo ujutru   i udjemo u kupatilo ogledalo ce nam proveriti puls,cetkica za zube  ce analizirati pljuvacku ,WC solja proverice stolicu, a vaga vasu telzinu i salinitet koze!Eh sad sam se bas smorila. Sto se tice vestacke inteligencije ona ce biti na takvom nivou da ce uredjaji moci da razumeju procitano i da na njihovom temelju donose zakljucak?!Ti inteligentni alati ce nam pomoci da pronadjemo odgovore na najteza naucna pitanja.Dok smo jos kod coveka nece ostati nedovrsen pokusaj da se covek ucini nevidljivim makar pomocu plasta.Plast bi bio napravljen od materijala koji bi izvrsio difrakciju svetlosti  (pojave prividnog skretanja talasa), ili bi teoretski mogao da zakrivi elektromagnetne talase oko objekta koji hocemo da prikrijemo.A sta cemo jesti izmedju ostalog? Pa naravno odstampanu 3d stampacem ) picu!!!!
Cetvrta prica je  o covekovom ljubimcu - a nisu u pitanju pas i macka. Nego naravno njegovo visocanstvo automobil. I tu ce masina dati sebi za pravo da isljuci coveka. Tako da ce postojati automobili bez vozaca, a ako se covek zazeli moze ponekad i sam da se provoza! Smor! Zato ce ipak morati da budu poslusni i da uz telefone i kuce i automobili citaju nase misli i izvrsavaju naredbe?! Kako bi to otprilike izgledalo? Pa recimo po nasem izrazu lica ili po besnom kucanju poruke mogli bi da shvate da smo ljuti. Onda bi nam automobil zabranio da vozimo dok se ne smirimo, a telefon ne bi poslao poruku dok se ne odljutimo?!
Peta prica je omalim robotima (velicine insekta) koji ce naravno leteti u rojevima bice opremljeni kamerama i sluzice u vojne svrhe,ili za oprasivanje jer pcela biti nece!
E SAD KO DOZIVI 2045-TU NEK PROVERI OVE INFORMACIJE. PONAVLJAVAM MENI SE CINE POTPUNO REALNIM!
BLAGO NASOJ DECI U NEKIM SGMENTIMA BAR! I SRECA STO NECE ONDA TAJ SMAK SVETA JOS DUGO VREMENA????

Нема коментара :

Постави коментар