субота, 10. октобар 2015.

STO DA BUDE BESPLATNO?

SADA VEC SKORO SVE ZNAMO O TESLI  INJEGOVIM IZUMIMA, PA IPAK NISMO ISPUNILI NJEGOVU ZELJU JER IH NE KORISTIMO ILI IH BAR NE KORISTIMO BESPLATNO.ZASTO SMO TOLIKO TVRDOGLAVI DA I POSLE 100 GODINA NECEMO DA PRIHVATIMO  RECI NAJVECEG UMA SVIH VREMENA I PRETVORIMO OVAJ SVET U MNOGO BOLJE MESTO?
Pa da pocnemo od Svemira. I Teslu je kao i sve nas opcinjavao Svemir. Svaki covek na kraju krajeva vidi nebo iznad sebe i pita se sta li se nalazi tamo gore? Tesla je jos tako davno shvatio ono sto mi necemo nikako. A pogledajte tehnologiju danas i u njegovo vreme. Znaci shvatio je da nismo sami u Svemiru i da ne mora da bude tacna  nasa uobrazenost da smo mi najrazvijenija ziva bica!Drugo on je znao da Svemir nije samo jedan vakum bez energija i materije  u najvecem svom delu ne racunajuci planete ,ostala nebeska tela i svemirske cestice.Kako ni danas ne pobijaju "dokaze" koje su donosili naucnici pre njih bez stvarnih dokaza vrtimo se u zacaranom krugu tipa ,na Marsu mozda ima ovo, na Mesecu ono ili senzacionaisticki (ali bez prave podloge) na Marsu ima vode ( taze vest svako malo zadnjih 10 godina). Da li su naucnici zaista bespomocni da nam otkriju pravu istinu o Svemiru ili znaju pa iz nekog razloga kriju? Ne zna se sta je gore! Ipak, Tesla je znao i podelio je to sa svetom ali je svet ostao nem i zarobljen u svojoj zabludi!Dok nas vanzemaljci ne preplave pa budu svima vidljivi.
Jos jedna zabluda preti da potpuno unisti covecanstvo (mozda i vise od one prve),a to je zabluda o nastanku bolesti i njihovom lecenju.Toliko je ogromna rasprostranjenost raznih zabluda o bolestima da ako nista frugo to ce unistiti sva ziva bica na planeti. Od smrtonosnih virusa i raznih izvora bolesti umrece sva ziva priroda, (biljke i zvotinje)i neziva, reke i zemljiste. Bolesti se lece "savremeno" ali ne i bezbedno za ljudski zivot. Znate da farmaceutska mafija ne preza  ni od cega na svom putu do profita. Moze joj se kad je pokrivaju i naucnici i medicinari jer imaju koristi, a ovo potrosacko drustvo vise nema moral nego je  postalo samo jedna velika borba za dobit, jer sada samo novac znaci moc!Tako vidimo najneverovatnija dostignuca iz oblasti hirurgije ili dobijamo nadu u izlecenje gomilom lekova i vakcina, pa ipak se sve vise umire?!Dobro ,ne umiru svi, odabrani ostaju. Moram jedan dan da malo pisem o tim odabranima koje stalno spominjem!
I naravno ono sto najvise zanemarujemo,a Tesla nam je ostavio u amanet je svakako prica o energiji!Mi se drzimo nekoliko izvora energije samo zato sto se bojimo da istrazujemo dalje. Tako koristimo elektricnu,toplotnu,energiju Sunca i vetra a po Teslinim recima postoji jos mnogo vrsta energije. Sto nas vraca na pricu sa pocetka jer kad ne bi mislili da je Svemir vakum onda bi znali o svim tim energijama koje su oko nas! I tako! Tesli  je trud bio uzalud jer NIKO  ne razmislja koliko bi ljudima bilo bolje i lakse u svim sferama zivota da znaju za jos neke vrste energije!Pa neka ih i naplacuju kad vec ne dozvoljavaju da bude besplatno a moze da bude! Eh, Tesla prevrces li se u grobu gledajuci kako unistavamo svet, a ti si ucinio toliko toga da ljudima bude bolje!
Buducnost. Kad dodju vise ti vanzemaljci koje cemo svi da vidimo jer je realnije nego da cemo mi ici kod njih mozda ce nas nauciti svim tim stvarima o kojima je pricao Tesla ( uzgred on je bio ili putnik kroz vreme ili vanzemaljac) ali nece biti milostivi kao on nego ce nas naterati da uradimo ono sto su nas naucili! Ocigledno da je ljudska vrsta naucila samo da radi "na silu".Pogledajte i u obicnom zivotu da li ima vise stvari koje radite na silu nego onih koje volite. Kako je odgovor da ,sad razmislite   da li u te stvari koje morate spada vasa egzistencija  ili vase opustanje? Da zakljucimo .Covek stvarno funkcionise po principu obaveze i moranja.Pa ako ne moze drugacije nek nas nateraju da nam bude bolje kad vec ne mozemo sami to da uradimo!
Proslost.Sve dok je covecanstvo bilo u ekspanziji otkrica u svim oblastima su se materijalizovala. Sto znaci ako se otkrije parna masina ili elektricna energija to se stavlja u sluzbu coveka. Gde smo sad zakocili. Imamo vrhunsku tehnologiju a zivimo hiljadu puta gore nego ikad. Da li je to mozda bas zbog ove tri zablude o kojima je Tesla pricao?

Нема коментара :

Постави коментар