среда, 7. октобар 2015.

LAZNA SECANJA

MNOGO MI JE LAKSE OD KAD SAM SAZNALA DA SECANJA MOGU DA BUDU LAZNA?! A SAV SVOJ SVET SAM GRADILA NA SECANJIMA! I STA SAD? KOJIM SECANJIM DA VERUJEM A KOJIMA NE?
Poznat je ekspeiment koji je sprovela doktorka Elizabet Loftus 1994-ve godine kojim je dokazala kako lako ljudski um moze da se prevari te je cetvrtini ispitanika "dokazala" da su se izgubili u trznom centru kao deca. Jos bolji uspeh se postize 2002-ge godine kada  cak polovina 100% veruje da su se vozili u balnu zahvaljujuci  laznim foto dokazima! Sto je takodje dokazano ne postoji niko sa savrsenom memorijom ili ne postoji covek koji nema lazno secanje bilo da ga je sam stvorio ili su mu nametnuli!Tako da ne treba da se brinete ako neko secanje nije bas vase- desava se! Shvatila sam da mozda i sami stvaramo ta lazna secanja u podsvesti zato sto nismo nikako uspeli u necemu sto smo jako zeleli. Pa dok secanja prava ili lazna ne komanduju nasim zivotom ne treba ih se odreci. Tek kad lazna secanja iskrive sliku o nasoj stvarnosti i nama kao osobi onda ih  treba prestati dozivati. Nek ostanu sacuvana tamo u mozgu za neka druga vremena.
Kad smo kod ljudskog uma vec vise naucnika i doktora smatra da  je nas um jaci od medicine . U to veruje i doktorka Lisa Rankin.Tokom svog istrazivanja dokazala je da misli,osecanja i uverenja mogu da promene fiziologiju tela.Naucnim dokazima je pokazala kako usamljenost, pesizam ,strah i anksioznost nanose stetu telu ,dok intimne veze ,zahvalnost ,meditacija,seks i  autentican zivot dosledan sebi uticu na samoisceljujuce procese u telu. Savrsen ucinak plasebo efekta(lecenje bez lekova) dr Lisa objasnjava time da onda kad nam se zivot raspada mozemo ili da pustimo tumor da raste ili da mi izrastemo. I naravno doktorka bez obzira na potpunu veru u plasebo (licno je prestala da pije lekove) ipak tvrdi da  ne treba nikako odbaciti cuda moderne medicine (lekove,mikrohirurgiju ,stentove iitd).
I tako se sad pitate kakve ove dve teme imaju veze. Pa jednostavno .Ona secanja pa makar i lazna su kljucna i kod plasebo efekta.Trik se sastoji u tome da promenite svoje podsvesne programe koji operisu  mocnije i uticajnije od vasih svesnih verovanja. Znaci postoji 6 koraka kojima mozete da iscelite sami sebe.Prvo morate da tacno dijagnostikujete svoju bolest pa tek onda da sami nadjete lek. Ona preporucuje vaseg unutrasnjeg "pilota" jer to je deo vas koji najbolje zna sta je dobro za vas. Kada recimo nadjete okidac za stres onda imate citav izbor toga sta bi vas opustilo od joge do igre sa zivotinjaima ili vezbanje. A kada napravite kompletak spisak problema i leka za to preostaje najtezi deo - SVE TO SPROVESTI U DELO!
BUDUCNOST.  UZDAM SE U TO DA CE LJUDI USPETI DA  OTKRIJU MISTERIJE LJUDSKOG UMA,FUNKCIONISANJE MOZGA I DA CE POSTICI VECU KONTROLU NAD NJIM. AKO NIKAKO DRUGACIJE ONDA POMOCU CIPOVA. TO JE ZAISTA JEDINA OBLAST  U KOJOJ BI DOZVOLILA DA  ME NEKO KONTROLISE. AKO VEC SAMA NE MOGU DA KONTROLISEM SVOJ UM ONDA BIH ZAISTA VOLELA DA TI CIPOVI BUDU KONTROLA MOJIH POSTUPAKA I MISLJENJA A ZA DOBROBIT I MOG ZDRAVLJA I KOMPLETNOG ZIVOTA!
Proslost. Na zalost kad smo kod kontrole uma jedini problem je uvek bio sto se to moze zloupotrebljavati
kao sto sam na pocetku rekla za "lazna secanja". I to je sitnica i nije ni toliko bitno. Ali verovatno se ljudski um moze kontrolisati na mnogo nacina sto mi ne mozemo ni da zamislimo. Kontrola uma i ispitivanje funkcije mozga prvenstveno bi trebala da se koristi za resavanje psihickih bolesti, ali ako bi taj um jos mogao da utice i na resavanje fizickih bolesti onda bi to bilo zaista izuzetno!
Dok nam ne postave te  cipove (bar zvanicno) hajde onda da probamo da sledimo "spisak" koji smo napravili u momentima kad smo bili iskreni prema sebi (ili kad nam je nas unutrasnji pilot pomogao)i da se ne brinemo zbog laznih secanja"

Нема коментара :

Постави коментар