среда, 4. мај 2016.

KO NAM TRUJE DECU?

POSTOJI POKRET KOJI SE ZOVE ; " KO NAM TRUJE DECU?" OSNOVAO GA JE ZABRINUTI OTAC DVE TINEJDZERKE! NA FEJSBUK STRANICI POD TIM IMENOM ZORAN JOVANOVI POTPUKOVNIK, DOKTOR VERINE I OTAC DVE DEVOJCICE OD 12 I 14 GODINA POKUSAVA DA POKRENE DRUSTVO U BORBI PROTIV STO NAM SE DESAVA
JA SE U POTPUNOSTI SLAZEM - DZABA MI U PORODICI VASPITAVAMO DECU KAD JE DRUSTVO BOLESNO!
On je naveo samo jedan od primera sta se desava u nocnim klubovima gde nam odlaze tinejdzeri svake noci .Slike decaka golih do pojasa ,a devojcica i od pojasa koje sa gacicama na glavi igraju po stolovima,dok njihovi drugovi to gledaju  u transu sa pismom Zoran je poslao svim institucijama od premijera do predsednika i crkve i medija. I nista. Kao da niko nije zgrozen sa postupcima dece koja su pod uticajem droge ,alkohola ili bog zna cega prepusteni sami sebu u nocnim klubovima ( rec je o tinejdzerima od 12 do 16 godina). Zato je Zoran otvorio stranicu na Fejsbuku na kojoj moli roditelje da ne cute vise o besmislu koje nam se nudi sa malih ekrana i elektronskih medija , o ulicama prepunih narkotika. Jedan od njih pod ulicnim nazivom "krokodil" izaziva bukvalno raspadanje tela!!!! Takodje, treba pricati o nasilju medju maloletnicima. I da prica o tinejdzerima u Srbiji ovih dana nije problem samo jedne porodice. Nikako! Oko ove grupe okupio se i tim strucnjaka poput psihologa ,pravnika i informaticara koji su tu da posavetuju roditelje.Svakako dajem podrsku ovakvim grupama, i tome i treba da sluze drustvene mreze kad vec imaju toliki uticaj na tinejdzere.Mislim da treba siriti ovakve price kao i price o podrsci deci koja su obolela od teskih bolesti jer je ovo najbolji nacin da prica stigne do velikog broja ljudi. A to je poenta da se sto vise ljudi udruzi i pomogne resenju ovakvih problema.Iako cete verovatno otici na ovu stranicu da pogledate sta ima ja cu ipak ovde napisati njihove ciljeve:
-Budjenje uspavane i zdrave Srbije,
-Zastita porodice kao osnovne celije drustva,
-Zastita dece koja su postala otvorena meta,
-Obesmisljavanje  rijalitija sa eksplicitnim seksualnim sadrzajem , brutalnim scenama nasilja i njihovo proterivanje sa TV-a sa nacionalnom frekvencijom,
-Stroga kontrola i sprecavanje zloupotrebe medija i drustvenih mreza,
-sprecavanje daljeg sunovrata skolstva,
-stvaranje uslova za ostanak mladih na ovim prostorima,
-hapsenje lica koja su uzrok pojave narkotika medju decom , napominjem uzrok a ne  puka posledica  poput maloletnih dilera koji su i sami zrtve,
-zastita trudnica i majki od svake vrste mobinga,
pritisak na institucije ove zemlje da urade sve sto je gore napisano sto su one same vec morale da ucine!
Droga "krokodil" se pojavila jos 2002-ge godine u Sibiru i nekoliko je puta jaca od heroina. Ime je dobila po tome sto koza na mestu na kome se ubrizgava ova droga prvo pocinje da se ljusti i da lici na krljust krokodila i da postaje zelena  ,ali kasnije pocinje da otpada meso - bukvalno! Nacinjena je od miksa teskih metala ,benzina, crvenog fosfora i kodeina  koji se svi mogu naci u slobodnoj prodaji. Ova droga je od 2013-te (ne znam tacno ) u upotebi i medju nasom decom! Uz "ludu macku" i "carobnog zmaja" i jos nekih opasnih sintetickih droga kao i pomenuti "krokodil" vrlo je rasprostranjena i droga za silovanje ("rufi" i "rihinol").Od 2012-te u Evropi su se pojavile 49 vrsta novih sinteickih droga. :Carobni zmaj" se pojavio u obliku mirisljavih  stapica  kao osvezivac prostora. Moze se naruciti na internetu a korisnicima stradaju unutrasnji organi jer  ova droga u sebi sadrzi ekstrate otrovnih biljaka.
"Luda macka" ili mefedron se rastvara u vodi ,a osim euforije, budnosti, halucinacija moze izazvati ozbiljne posledice poput problema sa srcem i krvnim sudovima ,gubitak pamcenja, paralizu pa i smrt.
STA VISE DA KAZEM STO NISAM REKLA OD KAD PISEM BLOGOVE. DECA SU U SRBIJI NAJVISE UGROZENA! JER STA SU DRUGO MLADI OD 12-16 GODINA NEGO DECA ( A IMA IMLADJIH NAZALOST). U OPSTEM SIROMASTVU I POREMECENOM SISTEMU VREDNOSTI U DRUSTVU IZLOZENI SU NAJGORIM OBLICIMA MENTALNOG I FIZICKOG ZLOSTAVLJANJA I NASILJA!
MOLIM VAS SIRITE DALJE PRICU O NASOJ DECI I POKUSAJTE DA DATE DOPRINOS KOLIKO GOD MOZETE DA IM POMOGNEMO ! I NEMOJTE I U OVOJ PRICI DA BUDE - STA ME BRIGA MOJE JE DETE DOBRO, MENI OVO NE MOZE DA SE DESI , ILI BAS  CU JA DA SPASAVAM NECIJE DETE!
OVO JE BRIGA SVIH NAS I PROBLEM SVE NASE DECE! SVA DECA U SRBIJI SU NASA I ZATO IM MORAMO SVIMA POMOCI ZAJEDNO!
I DA ! UCINOM SVE DA NASA DECA OSTANU OVDE ,BEZBEDNA I DOBRO OBRAZOVANA!

Нема коментара :

Постави коментар